تجدیدی در امتحان و راه‌های جبران آن
مهدیه حاجی‌حسینیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
3.3k

تجدیدی در امتحان و راه‌های جبران آن

تجدید شدن ترس بزرگ خیلی از دانش‌آموزهاست؛ اما همیشه راهی برای جبران قبول نشدن در یک امتحان وجود داره. در این مقاله قراره با هم راه‌های قبولی در امتحانات تجدیدی رو مرور کنیم.

قبل از هر چیزی باید یادآوری کنیم که تجدید شدن در امتحانات دهم، یازدهم و دوازهم نگران‌کننده‌ست چون با حذف دروس عمومی از کنکور و تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی امتحانات نهایی این پایه‌ها در رتبه و تراز نهایی، اهمیت امتحانات مدرسه خیلی بیشتر شده.

همیشه اولین توصیه به دانش‌آموزانی که نگران تجدید شدن در امتحانات هستن اینه که از درس‌ها غافل نشین و در طول سال تحصیلی به اندازه کافی مطالعه داشته باشین تا تجدید نشین؛ اما باید اینم در نظر گرفت که ممکنه اتفاقات غیرمنتظره‌ای بیفته و تجدیدی در امتحان هم اتفاقیه که ممکنه پیش بیاد و باید برای اون آماده بود.

امروز با هم به این سوال جواب میدیم که «اگه تجدید شدم چه کنم؟» و راه‌های جبرانی تجدید شدن در امتحانات نهایی و داخلی رو مرور می‌کنیم. اگه از تجدیدی می‌ترسین یا -خدای نکرده- در درسی تجدید آوردین، همراه ما باشین تا همه چیز رو در مورد امتحانات جبرانی بفهمین!

تجدیدی در امتحانات یعنی چه؟

تجدیدی آوردن یعنی بعد از شرکت در کلاس‌ها برای یک سال تحصیلی نتونستین ثابت کنین که مطالبی که در کلاس‌ها آموزش داده شده رو بلدین.

تا زمانی که نتونستین شایستگی خودتون رو برای ورود به پایه بعدی ثابت کنین، باید باز هم اون درس‌ها رو مطالعه کنین و با یک امتحان دوباره، نشون بدین که بالاخره تونستین اون درس رو به طور کامل یاد بگیرین. برای همین به این حالت میگن: تجدید شدن.

البته که مردود شدن در امتحان نهایی فقط به دلیل یاد نگرفتن صحیح و اصولی درس نیست؛ گاهی ممکنه به دلیل خواب موندن، فوت اقوام، مسافرت و خیلی چیزهای دیگه، دانش‌آموز نتونه سر جلسه امتحان آماده بشه و درسی رو تجدید بیاره.

تجدیدی در امتحانات یعنی چه؟

برای درک شرایط تجدیدی در امتحان، باید با دو مفهوم آشنا بشیم: نمره سالانه و نمره برگه. نمره برگه مشخصا نمره برگه تصحیح شده امتحانات خرداد شماست و عملکردتون در جلسه امتحان رو نشون میده؛ اما برای سنجش عملکرد دانش‌آموز در طول سال تحصیلی، نمره سالانه هم محاسبه میشه که تحت تاثیر نمره برگه امتحانات نوبت دوم، نوبت اول و نمرات مستمره و برای متوسطه دوم با این فرمول محاسبه میشه:

فرمول نمره سالانه برای تجدید شدن

فرض کنید دانش‌آموزی در امتحانات نوبت دوم نمره 6 گرفته باشه، اگه نمره مستمر اول و دوم 15 و نمره برگه نوبت اول هم 13 گرفته باشه، باز هم نمره سالانه که در کارنامه درج میشه 10 به دست میاد.

شرایط اثبات شایستگی برای رفتن به پایه‌های بالاتر (همون تجدید نشدن) در هر پایه کمی متفاوته، اما میشه به طور خلاصه گفت که برای کسب حداقل نمره قبولی امتحان نهایی باید نمره برگه نهایی شما بالای 7 و نمره سالانه بالای 10 باشه و در امتحانات غیرنهایی یا داخلی مدارس نمره سالانه بالای 10 باشه تا دانش‌آموز با مهر تجدید شدن روی کارنامه‌اش رو به‌ رو نشه.

اما در اینجا تبصره و تک ماده امتحانات هم وارد میشن تا بدون دادن امتحان مجدد در درسی که افتادین قبول شین و به پایه بعد ارتقا پیدا کنین.

شرایط تبصره و تک ماده فقط برای تجدید شدن در 4 درس قابل اجرائه؛ 2 امتحان نهایی و 2 امتحان داخلی رو میشه با استفاده از تبصره قبول شد. این شرایط به صورت زیره:

  • معدل بالای 10؛
  • آخرین نمره درس افتاده بالای 7؛
  • درس از دروس شایستگی فنی و غیرفنی رشته کار و دانش نباشه (حداقل نمره قبولی این دروس 12 هست)؛
  • از قانون تک ماده در دروس مهارتی و کارورزی هم نمیشه استفاده کرد.

مدارس معمولا به طور خودکار درخواست تک ماده رو ثبت می‌کنن اما شما می‌تونین برای ثبت نمره بهتر در کارنامه‌اتون درخواست شرکت در امتحانات تجدیدی شهریور رو ثبت کنین.

نکته مهم دیگه اینه که شرکت در امتحانات شهریور و دی بعد از تجدیدی در امتحان فقط برای قبولی در امتحانه و در سوابق تحصیلی تاثیر نمی‌گذاره. حتی بعد از قبولی هم باید برای افزایش نمره سوابق تحصیلیتون در امتحانات ترمیم معدل خرداد سال بعد شرکت کنین، در غیر این صورت، همون نمره تجدیدی سابقه تحصیلی شما محسوب میشه.

به طور خلاصه شرایط قبولی و تجدید شدن رو در تصویر زیر می‌بینین:

اینفوگرافیک تجدید شدن در امتحان

اگه نتونین یا دوست نداشته باشین از شرایط تبصره استفاده کنین، باید در امتحانات شهریور شرکت کنین و اگه باز هم موفق به کسب نمره قبولی نشدین باید برای جبران، در امتحانات دی ماه که مخصوص مدارس بزرگسالانه شرکت کنین و بعد از این هم یک بار دیگه شرایط شرکت در آزمون‌های تجدیدی خرداد رو دارین.

فراموش نکنین که فقط امتحانات نوبت دوم روی تجدید شدن تاثیر می‌ذارن. آموزش و پرورش گاهی برای آشنایی بیشتر دانش‌آموزان امتحانات نوبت اول دی رو هم به صورت نهایی برگزار می‌کنه اما نمره این امتحان فقط روی نمره سالانه تاثیر می‌ذاره و به طور مستقیم باعث تجدید شدن نمیشه. پس لازم نیست از خودتون بپرسین :«اگر در امتحانات نهایی دی قبول نشویم چه می‌شود؟» یا برای جلوگیری از تجدیدی در امتحانات نوبت اول چی کار کنیم؟

تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم

مدتی میشه که امتحانات دوازدهم به صورت نهایی برگزار میشه و اطلاعات خیلی بیشتری از شرایط بعد از تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم وجود داره. با این حال به دلیل تاثیر زیاد این امتحانات دانش‌آموزان همیشه استرس و اضطراب فراوانی برای تجدیدی در امتحانات دارن.

یکی از سوالات بزرگ دانش‌آموزها اینه که بعد از تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم چطوردر دانشگاه ثبت‌نام کنم؟ استرس کنکور و بیماری یا اتفاقات غیرمنتظره دیگه ممکنه باعث شه در امتحانات خوب عمل نکنین و اصلا نتونین در جلسه امتحان حاضر بشین.

از اون‌جایی که برای ثبت‌نام در دانشگاه‌ها مدرک دیپلم از مدارک الزامیه و بدون قبولی در تمام درس‌ها و ثبت نمره هر درس، امکان صدور دیپلم وجود نداره، تجدید شدن در پایه دوازدهم می‌تونه به معنی نگرفتن دیپلم باشه و دانشگاه با وجود قبولی در کنکور به شما اجازه ثبت‌نام نمیده.

تجدید شدن در امتحانات نهایی دوازدهم

تجدیدی در امتحان نهایی دوازدهم دردسرهایی ایجاد می‌کنه اما بدون راه چاره نیست. اگه در امتحانات تجدیدی شهریور شرکت و درس رو پاس کنین هیچ مشکلی برای ثبت‌نام در دانشگاه وجود نداره. بعضی دانشگاه‌ها به شما مهلت تکمیل مدارک میدن و می‌تونین در امتحانات دی هم شرکت کنین و درس رو پاس کنین.

بارم‌بندی امتحانات نهایی دوازدهم تجربی 1404

بارم‌بندی امتحانات نهایی دوازدهم تجربی 1404

دونستن بارم‌بندی امتحانات نهایی دوازدهم تجربی یکی از موارد تاثیرگذار برای کسب نمرات بالا در امتحانات نهاییه. برای دونستن بارم‌بندی هر درس، با ما همراه باشین.

اما بعضی از دانشگاه‌ها هم این موضوع رو نمی‌پذیرن و تجدید شدن در امتحانات نهای دوازدهم در نوبت شهریور به معنی از دست دادن فرصت ورود به دانشگاهه و باید یک سال دیگه صبر کنین.

یادتونن  نره که ترمیم معدل برای امتحانات نهایی دوازدهم در سال دوازدهم ممکن نیست و سابقه تحصیلی موثر بر کنکور هم فقط در خرداد به دست میاد و اگه درسی رو در نوبت شهریور پاس کنین باز هم همون نمره تجدیدی نوبت خرداد سابقه تحصیلی شما محسوب میشه و برای ترمیم معدل باید تا سال بعد صبر کنین.

پس تا حد امکان جلوی تجدید شدن در دروسی که نمره‌اشون سابقه تحصیلی می‌سازه رو بگیرین و خوب خوب درس‌ها رو یاد بگیرین.

تجدید شدن در امتحانات نهایی یازدهم

با تاثیر دروس پایه دهم و یازدهم در کنکور، سنجش سوابق تحصیلی با برگزاری امتحانات نهایی در این پایه‌ها همراه شده؛ با این‌حال هنوز مصوبات وزارت آموزش و پرورش درباره حداقل نمره قبولی در این امتحانات نهایی اعلام نشده و میشه فعلا فرض گرفت که شرایط تجدید شدن در امتحانات نهایی یازدهم و دهم مشابه تجدید شدن دوازدهم باشه.

تا سال‌های پیش، امتحانات یازدهم به صورت داخلی برگزار میشد و تجدید شدن در امتحانات یازدهم از شرایط امتحانات داخلی تبعیت می‌کرد ولی با نهایی شدن امتحانات و تاثیر نمرات دروس در کنکور شرایط تغییر کرده. به محض انتشار جزئیات تجدیدی در امتحانات نوبت دوم یازدهم، این مقاله آپدیت میشه.

دانلود رایگان نمونه سوالات امتحانی یازدهم

دانلود رایگان نمونه سوالات امتحانی یازدهم

ما در این مقاله، پی دی اف نمونه سوالات امتحانی یازدهم رو برای شما قرار دادیم. برای دانلود این نمونه سوالات، در ادامه با ما همراه باشین. 💎📚

تجدید شدن در امتحانات نهایی دهم

همون‌طور که دیدیم، هنوز مصوبات وزارت آموزش و پرورش در خصوص نمره قبولی و تجدیدی در امتحان نهایی دهم اعلام نشده و امسال اولین سالیه که این امتحانات به صورت نهایی برگزار میشن.

تجدید شدن در امتحانات نهایی دهم

تا قبل از این، قوانین تجدید شدن در امتحانات دهم، از قوانین امتحانات داخلی تبعیت می‌کرد؛ اما انتظار داریم امسال قوانین تجدیدی در امتحانات نهایی دهم مشابه دوازدهم باشه ولی باید تا انتشار اخبار رسمی صبر کنیم.

به محض انتشار مصوبه آموزش و پرورش در مورد تجدید شدن در امتحانات نهایی دهم، این مقاله آپدیت میشه.

دانلود رایگان نمونه سوالات امتحانی دهم

دانلود رایگان نمونه سوالات امتحانی دهم

دانلود رایگان نمونه سوالات امتحانی دهم + جواب؛ برای دسترسی به انواع سوالات پایه دهم هر 3 رشته و پاسخنامه سوالات، در ادامه همراه ما باشین. ✨

نکات پایانی

اگه تجدیدی در امتحان کابوس هر روزه شماست، بهتره به فکر اصلاح روش‌های درس خوندن بیفتین. اگه قبل از هر امتحان، به تجدید شدن و نیاوردن نمره قبولی در اون امتحان فکر می‌کنین، یعنی روش درس خوندن شما اشتباهه.

برای رفع این مشکل بهتره از روش‌های نوین آموزشی کمک بگیرین، اپلیکیشن آموزشی فاب در کنار شماست تا هر درسی که در اون مشکل دارین رو بدون اتلاف وقت و با بهترین روش آموزشی، یاد بگیرین و از استرس تجدیدی آوردن راحت بشین. اگه همین الان هم چند تجدیدی در کارنامه دارین، خیلی بیشتر نیاز به تغییر در روش‌های درس خوندتون رو حس می‌کنین، نه؟ پس همین حالا فاب رو برای خودتون دانلود کنین !

حتما باید در امتحانات شهریور شرکت کنم تا درسی که تجدید شدم رو قبول شم؟

در شرایط خاص میشه با استفاده از تبصره یا تک ماده بدون امتحان دوباره درس تجدیدی رو پاس شد.

آیا در امتحانات نهایی هم می‌تونم از تک ماده استفاده کنم؟

بله تا دو امتحان نهایی رو در کنار دو امتحان داخلی میشه با استفاده از تبصره قبول شد.

به این مقاله امتیاز دهید
امتیاز : 5 از 5::: 1
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات