همه چیز درباره مدارس هیات امنایی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ | فاب
مهدیه حاجی‌حسینیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
11.2k

صفر تا صد شهریه مدارس هیات امنایی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴

بسیاری از والدین و دانش‌آموزان، شناخت مناسبی از مدارس هیات امنایی ندارن. اولین چیزی که با شنیدن اسم این مدارس توی ذهن میاد، شهریه و مدارس غیردولتیه. اما از اونجایی که خیلی از خانواده‌ها قصد دارن تا بچه‌هاشون رو در مدارسی با امکانات بیشتر ثبت‌نام کنن، بهتره تا با شرایط مدارس هیات امنایی هم اشنا بشین.

در این مقاله قصد داریم این مدارس رو به طور کامل معرفی کنیم و امکانات اون رو براتون توضیح بدیم تا بتونین با آگاهی کامل تصمیم بگیرین که این مدارس مناسبتون هستن یا نه. پس این مقاله از بلاگ فاب رو تا آخر دنبال کنین.

معرفی مدارس هیات امنایی

مدارس هیات امنایی از جمله مدارس دولتی و از بهترین مدارس تهران و دیگر شهرهای ایران هستن که هدفشون ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزشی و تربیتیه که زیر نظر سازمان آموزش و پرورش فعالیت می‌کنن. اداره این مدارس همونطور که از اسمش پیداست، از طریق یک هیات امنا صورت می‌گیره که ترکیبی از نماینده خانواده‌ها و خیرینه.

معرفی مدارس هیات امنایی | فاب

طبق قانون، این مدارس مجاز به دریافت شهریه اجباری نیستن، ولی به خاطر یک سری از امکانات آموزشی و رفاهی که در اختیار دانش‌آموزان میذارن، مثل کلاس‌های فوق برنامه یا برنامه غذایی، مبالغی از خانواده‌ها دریافت می‌کنن. این مبالغ باید به صورت شفاف در محل ثبت نام مدارس هیات امنایی نصب بشه و قرارداد رسمی ثبت شده به والدین تحویل داده بشه.

تفاوت مدارس هیات امنایی با دولتی و غیرانتفاعی

اصلی‌ترین تفاوت مدارس هیات امنایی با مدارس دولتی در شکل اداره اون‌هست. شیوه کار این مدارس با مدارس دولتی تفاوتی نداره، اما این مدارس توسط یک هیئت امنا که از اولیای مدرسه و اولیای دانش‌آموزان تشکیل شده اداره میشن تا والدین بتونن در امور مدیریتی مدرسه شرکت کنن و امکانات بهتر آموزشی با رضایت والدین در این مدارس ارائه باشه. برای اطلاعات بیشتر آیین نامه توسعه مشارکت های مردمی به شیوه مدیریت هیات امنایی در مدارس در سایت مرکز پژوهش‌های مجلس در اختیار شما قرار گرفته تا با آیین‌نامه مدارس هیات امنایی آشنا بشین. در واقع تفاوت اصلی این مدارس با یک مدرسه دولتی در همین آیین‌نامه‌ست.

اما تفاوت مدارس هیئت امنایی و غیردولتی بیشتر از این‌هاست و شامل موارد زیر میشه:

  • این مدارس زیر نظر وزارت آموزش و پرورش هستن ولی مدارس غیر انتفاعی به صورت آزاد اداره میشن.
  • مدارس غیر انتفاعی توسط یک مدیر واحد اداره میشن ولی مدارس هیات امنایی متشکل از یک کمیته مدیران و نمایندگانه و از طریق اون‌ها اداره میشه.
  • مدارس هیات امنایی اجازه دریافت شهریه اجباری رو ندارن و صرفا در صورت ارائه خدمات می‌تونن از خانواده‌ها پول دریافت کنن. اما مدارس غیر انتفاعی در هر صورت برای ثبت‌نام از خانواده‌ها شهریه‌های زیادی میگیرن.
ثبت‌نام مدارس استعدادهای درخشان + شرایط نام‌نویسی

ثبت‌نام مدارس استعدادهای درخشان + شرایط نام‌نویسی

ثبت‌نام مدارس استعدادهای درخشان، یک فرصت استثنایی برای دانش آموزان است که در این مطلب مفصل در رابطه با شرایط آن صحبت کردیم.

شرایط مدارس هیات امنایی برای ثبت نام

این مدرسه در سه مقطع تحصیلی ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم دانش‌آموز می‌پذیره. برای ثبت‌نام در این مدارس نیازی به شرکت در آزمون‌های ورودی نیست، اما چون ظرفیت این مدارس محدوده، این مدارس حق دارن برای دانش‌آموزهای غیرمحلی شرط معدل بذارن یا آزمون ورودی برگزار کنن.

شرایط ثبت‌نام مدارس هیات امنایی | فاب

با توجه به آئین‌نامه، این مدارس تحت نظارت شورای آموزش و پرورش منطقه قرار دارن. مدیریت مدرسه از یک کمیته از نماینده آموزش و پرورش منطقه، مدیران مدارس هیات‌ امنایی، نماینده معلمان، خیرین و خانواده‌ها تشکیل شده.

گزارش کار هیات امنا هم از طریق نماینده آموزش و پرورش منطقه به شورای این اداره ارسال میشه. اگه شورای آموزش و پرورش منطقه از عملکرد هیات امنا رضایت داشته باشه طرح‌های تشویقی به اون اعطا میکنه و اگه از عملکرد راضی نباشه دستور به انحلال کمیته و جایگزینی یک گروه دیگه رو میده.

ثبت‌نام مدارس هیات امنایی هم به این صورته که باید حضوری به مدرسه منطقه محل سکونت خودتون مراجعه کنین و مدارک مورد نیاز جهت ثبت‌نام رو همراه خودتون داشته باشین. مهلت ثبت‌نام مدارس هیات امنایی هر سال بعد از امتحانات نوبت دوم (از اول خرداد تا پایان مرداد) انجام می‌گیره و می‌تونه تا شهریور هم تمدید شه. (اگه ظرفیت مدرسه تکمیل نشده باشه)

شهریه مصوب مدارس هیات امنایی هم کاملا به صورت تقریبیه و نمیشه برای اون قیمت دقیقی تعیین کرد. این میزان به عوامل مختلفی بستگی داره، مثل:

  • سطح کادر آموزشی؛
  • میزان و کیفیت امکانات؛
  • اردوهای آموزشی؛
  • موقعیت مکانی مدرسه.

شهریه مدارس هیات امنایی تهران

شهریه مدارس هیات امنایی براساس میزان فوق برنامه‌ها و موارد دیگه ای محاسبه میشه که با توجه به شهریه‌ای که در چند سال اخیر دریافت کردن، میشه میزان شهریه مدارس هیات امنایی 1403 رو به صورت حدودی تعیین کرد:

شهریه مدارس هیئت امنایی برای مقطع ابتداییبین 900 هزار تومان تا 2 میلیون و 500 هزار تومان
شهریه مدارس هیات امنایی دوره اول متوسطهبین 1میلیون و 500 هزار تومان تا 3 میلیون
شهریه مدارس هیئت امنایی دوره دوم متوسطهبین 2 میلیون تا 5میلیون تومان

امکانات بهترین مدارس هیات امنایی

همون‌طور که گفتیم بهترین مدارس هیات امنایی از شهریه دریافتی برای ایجاد امکانات رفاهی و آموزشی استفاده می‌کنن. این امکانات شامل موارد زیر میشن:

  • کادر‌ آموزشی از بارز‌ترین و مهم‌ترین ویژگی‌های این مدارس به شمار میاد که با روش‌های نوین دانش‌آموزان رو به مدرسه اومدن بیشتر ترغیب می‌کنن؛
  • کلاس‌های فوق‌برنامه درسی که علاوه بر رفع اشکالات درسی دانش‌آموزان، نکات مهم‌ دیگه‌ای از جمله مباحث کنکوری و مشاوره درسی هم به اون‌ها ارائه میده؛
  • آزمایشگاه‌ها، اتاق‌های کامپیوتر، کارگاه‌های هنری، فنی و کلاس‌های زبان، که با مدرن‌ترین امکانات مجهز شدن؛
  • کتابخانه‌های بزرگ و مجهز که توی زمینه‌های مختلفی چون، علمی، ادبی، هنری، تاریخی و ... به ارتقای اطلاعات بچه‌ها کمک میکنه؛
  • فضاهای سبز و زمین‌های بازی که بستر مناسبی برای تفریح و استراحت بچه‌ها فراهم میکنه؛
  • اردوهای تفریحی و آموزشی مختلف که در کنار تفریح، اطلاعات علمی دانش‌آموزان رو هم بالا می‌بره. این اردوها به خصوص برای دانش‌آموزانی که نزدیک به کنکورشونه، خیلی مفیده. جدا شدن از فضای متشنج اطراف و رسیدن به آرامش بیشتر، چیزیه که کنکوری‌ها بیشتر از هر چیزی نیاز دارن؛
  • سالن‌های غذاخوری، بوفه‌های مجهز و سرویس‌های رفاهی که به سلامت و رشد دانش‌آموزان توجه دارن.
آمادگی دانش‌آموزان برای ورود به مدرسه

آمادگی دانش‌آموزان برای ورود به مدرسه

آمادگی دانش‌آموزان برای ورود به مدرسه موضوع مهمیه که خیلی از پدر و مادرها دغدغه اون رو دارن تا به فرزندان‌شون کمک کنن تا با آمادگی بیشتری به مدرسه برن.

مزایا و معایب مدارس هیات امنایی

مدارس هیات امنایی به طور غیررسمی از خانواده‌ها شهریه دریافت می‌کنن و خیلی مهمه که قبل از انتخاب و ثبت‌نام توی این مدارس با مزایا و معایبی اون‌ها آشنا باشین.

مزایا و معایب مدارس هیات امنایی | فاب

مزایا و معایب مدارس هیات امنایی شامل موارد زیر میشه:

مزایا

  • بالا بردن سطح کیفی آموزش با ارائه خدمات فوق برنامه و آموزشی؛
  • افزایش میزان مشارکت خانواده‌ها توی امور مدیریتی مدرسه؛
  • کاهش هزینه‌های وزارت آموزش و پرورش و امکان تخصیص بودجه به بخش‌های متفاوت وزارت؛
  • کم کردن فاصله مدارس غیر دولتی و دولتی؛

معایب

  • افزایش هزینه‌های تحصیل و ایجاد مشکلات اقتصادی برای خانواده‌های کم درآمد؛
  • افزایش سطح تبعیض آموزشی؛
  • نبود نظارت دقیق بر روی شهریه دریافتی مدارس هیات امنایی؛
  • ایجاد اختلافات در برنامه‌های آموزشی به دلیل هماهنگ نبودن مدارس هیات امنایی با مدارس دولتی و غیر دولتی؛
  • سخت‌تر کردن ارزیابی سطح یادگیری دانش‌آموزان؛
  • احتمال پایین اومدن انگیزه دانش‌آموزان به دلیل احساس امنیت خاطر ناشی از عدم رقابت توی مدارس هیات امنایی.

مشکلات انگیزه در کودکانی که در این مدارس تحصیل می‌کنن بسیار شایعه. به همین دلیل، اهمیت زیادی داره که قبل از تصمیم قطعی برای ثبت نام در این مدارس، گزینه‌های دیگه رو به خوبی بررسی کنین و با فرصت‌های آموزشی و رشد تحصیلی در مدرسه شبانه‌روزی، مدارس سمپاد، نمونه دولتی، فرهنگیان و باقی مدارس آشنایی کامل داشته باشین.

برای مدرسه بخونیم یا کنکور؟

برای مدرسه درس بخونیم یا کنکور؟

شما به عنوان یک دانش‌آموز کنکوری ممکنه این سوال براتون پیش بیاد که برای مدرسه بخونیم یا کنکور؟ در این مقاله بهتون در مورد این موضوع کلی راهکار میدیم. 📚📖

نکات پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا مدارس هیات امنایی رو به شما معرفی کنیم. از مشکلات مدارس هیات امنایی و مزیت‌های اون‌ها گفتیم و تفاوت اون‌ها رو با مدارس دیگه بررسی کردیم تا بتونین به خوبی تصمیم بگیرین که شرایط این مدارس مناسب شما هست یا نه.

همون‌طور که دیدیم این مدارس روی کاغذ مجاز به دریافت شهریه از خانواده‌ها نیستن و فقط تنها زمانی می‌تونن این کار رو انجام بدن که خدماتی رو در اختیار دانش‌آموزان قرار داده باشن. ممکنه برخی از مدارس به طور غیرقانونی شهریه‌های گزافی دریافت کنن اما با نظارت پدر و مادرها و اطلاع از قوانین این مسائل هم اتفاق نمی‌افتن.

نباید فراموش کنیم که این مدارس محل مناسبی برای بهرمندی دانش‌آموزان از فرصت آموزش برابرن و نیازی به هزینه هنگفت مدارس غیردولتی هم ندارن، استفاده از این فرصت‌ها برای ارائه آموزش باکیفیت به همه دانش‌آموزها همیشه منفعت اجتماعی عظیمی داره. درست مثل اپلیکیشن فاب که برای ایجاد فرصت آموزشی برابر ایجاد شده و با هزینه‌های معقول بهترین آموزش رو ارائه میده.

تفاوت مدارس هیات امنایی با مدارس دولتی چیست؟

هر دو مدرسه زیر نظر وزارت آموزش و پرورش فعالیت می‌کنن اما دو تفاوت عمده دارن. یکی توی نحوه مدیریت اون‌هاست و دیگری توی شهریه دریافتی که در مقاله هر دو موضوع رو توضیح دادیم.

چه مواردی در شهریه مدارس هیات امنایی تاثیر داره؟

مواردی چون تعداد خدمات، کیفیت اون‌ها و موقعیت مکانی این مدارس جزو موارد تاثیرگذار توی شهریه مدارس هیات امنایی است.

میشه شهریه مدارس هیات امنایی رو کم کرد؟

بعضی از مدارس هیات امنایی یک سری شرایط‌ها در اختیار بعضی از خانواده‌ها با شرایط خاص قرار میده که باعث میشه شهریه کاهش پیدا کنه.<br>خانواده‌ها می‌تونن با مراجعه به مدرسه درخواست تخفیف یا پرداخت به صورت اقساط بکنن.<br>یک سری خانواده‌ها با شرایط خاص (مثلا خانواده‌های دارای فرزندان معلول و ناتوان) هم می‌تونن طبق یک سری شرایط از مدارس تخفیف بگیرن.

به این مقاله امتیاز دهید
امتیاز : 4.6 از 5::: 5
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات