تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان
همه ما اهدافی برای زندگی خودمون داریم که دوست داریم بهشون برسیم و از موفقیت توی اونها لذت ببریم. این اهداف ما رو میسازن و شخصیت ما رو کاملتر میکنن.
یکی از این هدفها که توی خیلی از افراد مشترکه، رسیدن به موفقیت تحصیلیه. رسیدن به این هدف هم، مثل اهداف دیگه، نیاز به خود مدیریتی و فداکاریهای مختلف داره.
برای همین، باید سبک زندگی خودمون رو بازبینی کنیم و ببینیم چقدر با اهدافمون همراستاست و یا اینکه چقدر ما رو از رسیدن به اونها دور میکنه. تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان خیلی زیاده.
به طور کلی، استفاده متعادل و هوشمندانه از شبکههای اجتماعی میتونه تأثیر مثبتی بر عملکرد تحصیلی دانشآموزان داشته باشه. از طرف دیگه، توجه به محدودیتها و مخاطرات استفاده از این شبکهها ضروریه.
توی این مقاله از فاب، میخوایم درباره تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان صحبت کنیم تا ببینیم آیا استفاده از شبکههای اجتماعی، با رسیدن به موفقیت تحصیلی همراستاست یا خیر.
تاثیر شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی
وقتی میخوایم کاری رو به انجام برسونیم، خیلی مسائل روش تاثیر میذارن. یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار روی نتایجی که میگیریم، سبک زندگی و لایف استایل ماست.
سبک زندگی ما، معمولاً از عادتهای فکری و رفتاری ما تشکیل میشه. اینکه توی هر روز زندگی خودمون چه کارهایی رو به صورت روتین و متفاوت انجام میدیم، سبک زندگی ما رو شکل میده.
برای اینکه به یک هدفی برسیم، باید این سبک زندگی رو جوری تنظیم کنیم که نه تنها سرعت ما رو برای رسیدن به مقصد کم نکنه، بلکه حتی به ما انرژی مضاعف بده و بهمون کمک کنه.
برای مثال، شما نمیتونین توقع وزن کم کردن داشته باشین وقتی سبک زندگیتون پر از فست و فود و چیپس و پفکه. یا مثلا نمیتونین ماهیچههای قوی بسازین اگه تمرین و ورزش نداشته باشین.
یکی از چیزهایی که روی رسیدن به موفقیت، مخصوصاً موفقیت تحصیلی تاثیرگذاره، روند استفاده از شبکههای اجتماعیه.
تاثیر شبکههای اجتماعی بر یادگیری دانشآموزان رو میتوان از دو جنبه متفاوت بررسی کرد. این شبکهها میتونن تاثیرات مثبت و منفی بر یادگیری دانشآموزان داشته باشن. شبکههای اجتماعی میتونن به عنوان منابع آموزشی مفید برای دانشآموزان عمل کنن.
در این شبکهها، محتواهای آموزشی دروس، زبانها و مهارتهای مختلف هم بارگذاری شدن. از طریق ارسال فایلها، صوت یا ویدیو، دانشآموزان میتونن سوالات درسی خودشون رو از همکلاسیها پرسیده و اشکالاتشون رو برطرف کنن.
استفاده نادرست از شبکههای اجتماعی میتونه به کاهش تمرکز دانشآموزان در مطالعه منجر بشه. از این رو، ضروریه که دانشآموزان نحوه استفاده صحیح از این شبکهها رو یاد بگیرن. با رعایت قوانین و ضوابط، این شبکهها میتونن به عنوان منابع آموزشی مفید در مسیر یادگیری دانشآموزان عمل کنن.
به طور کلی، استفاده هوشمندانه از شبکههای اجتماعی میتونه به افزایش اطلاعات و مهارتهای دانشآموزان کمک کنه. اما همچنین باید به نکاتی مثل زمان مصرفی و نحوه استفاده از این شبکهها توجه داشت تا تاثیر منفی اونها کم بشه.
اگه قصد دارین به موفقیت تحصیلی برسین، باید حتماً تاثیر شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی رو بررسی کنین و در موردش به آگاهی کامل برسین.
شبکههای اجتماعی چه تاثیراتی روی روند تحصیلی دانشآموز دارن؟
توی عصری که داریم زندگی میکنیم، شبکههای اجتماعی جزء جداییناپذیر زندگیهای ما شدن. انواع و اقسام کسبوکارهای آنلاین، محتواهای آموزشی، ترندهای مختلف و کلی موضوع دیگه.
دسترسی به این شبکهها، نسبت به زمان قدیم شدیداً سادهتر شده. مثلا در گذشته شما باید با اینترنت Dial up و با کلی صبر و حوصله، وارد سایتهای مختلف و فرومها میشدین یا نهایتاً از طریق یاهو میتونستین با بقیه ارتباط برقرار کنین.
اما الان به سادگی چند تا لمس، شما به دریایی از اطلاعات و ارتباطات دسترسی دارین که میتونه روی زندگی شما و موفقیتهاتون تاثیرات مختلفی داشته باشه.
شبکههای اجتماعی هم، مثل خیلی از چیزهایی که عصر ارتباطات و تکنولوژی برامون به وجود آورده، مثل یک چاقوی دو لبه هستن.
اونها هم میتونن به موفقیت تحصیلی و غیرتحصیلی ما کمک کنن و هم میتونن ما رو ازش دور کنن. این به استفاده ما بستگی داره که به چه نحوی با این شبکهها در تعامل باشیم.
پس در ادامه مقاله "تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان "، درباره تاثیرات مثبت و منفی این شبکهها روی موفقیت تحصیلی شما صحبت میکنیم.
شبکههای اجتماعی روی یادگیری دانشآموزان تأثیراتی دارن که میتوان اونها رو از دو جنبه متفاوت بررسی کرد. شبکههای اجتماعی روی یادگیری دانشآموزان از یک سو، تأثیرات مثبت و از سوی دیگه تأثیرات منفی دارن.
تأثیرات مثبت:
- افزایش اطلاعات: شبکههای اجتماعی میتونن به عنوان منابع آموزشی مفید برای دانشآموزان عمل کنن. در بعضی از این شبکهها، مطالب آموزشی و زبانها به اشتراک گذاشته میشن.
- تبادل اطلاعات: دانشآموزان میتونن از طریق شبکههای اجتماعی سوالات درسی خودشون رو از دوستانشون بپرسن و از طریق ارسال فایلها، صوت یا ویدیو، رفع اشکال کنن.
تأثیرات منفی:
- انزوا و افسردگی: استفاده نادرست از شبکههای اجتماعی میتونه باعث انزوا و افسردگی دانشآموزان بشه.
- کاهش توجه به درس: مصرف زیاد این شبکهها ممکنه توجه دانشآموزان رو از تحصیل منحرف کنه.
به طور کلی، استفاده مناسب از شبکههای اجتماعی میتونه به یادگیری دانشآموزان کمک کنه. برای بهرهبرداری بهینه، دانشآموزان باید نکاتی مثل رعایت حدود زمانی و استفاده از منابع آموزشی رو در نظر بگیرن.
استفاده مفید دانشآموزان از شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی در آموزش و یادگیری نقش مهمی ایفا میکنن. این فناوریها با اتخاذ روشهای مختلف به دانشآموزان کمک میکنن تا اطلاعات و دانش رو بهتر دریافت کرده و حتی کلاسهای مجازی ایجاد کنن. همچنین، تأثیرات رسانههای اجتماعی در آموزش عبارتند از:
- تسهیل دسترسی به منابع: دانشآموزان میتونن از طریق شبکههای اجتماعی به منابع آموزشی دسترسی داشته باشن و از تجربیات دیگران بهرهبرداری کنن.
- تبادل اطلاعات و تجربیات: این شبکهها فرصتی رو برای تبادل اطلاعات و تجربیات بین دانشآموزان ایجاد میکنه.
- تشویق به یادگیری خودمختار: دانشآموزان میتونن به صورت خودآموز و با توجه به علاقههای شخصی خودشون موضوعات رو بررسی کنن.
- توسعه مهارتهای دیجیتالی: استفاده از شبکههای اجتماعی باعث تقویت مهارتهای دیجیتالی دانشآموزان میشه.
به همین دلیل، استفاده مفید دانشآموزان از شبکههای اجتماعی در آموزش و یادگیری امری حائز اهمیته.
تاثیرات مثبت شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی
همونطور که گفته شد، استفاده از شبکههای اجتماعی، هم میتونه روند تحصیل شما رو بهتر کنه و هم میتونه بهش آسیب وارد کنه. مهم اینه که شما چطوری ازشون استفاده کنین و چطوری اون رو مدیریت کنین.
اگه مدیریت خوبی داشته باشین، قطعاً نتایج خوبی هم ازش میگیرین و توی زندگی و مسیر تحصیلی خودتون پیشرفت میکنین.
در ادامه لیستی از خوبیهای شبکههای اجتماعی، در صورت استفاده درست شما، براتون آورده شده که میتونین دربارش بخونین و اطلاعات خودتون رو بالاتر ببرین.
یادگیری آسونتر و اشتراکگذاری مطالب
دسترسی به شبکههای اجتماعی، به دانشآموزان امکان این رو میده که بتونن به منابع مختلف درسی دسترسی داشته باشن.
اونها میتونن از این طریق توی گروههای آموزشی مختلف فعال باشن و مطالب رو با همدیگه به اشتراک بذارن.
در کنار این، اونها میتونن از این شبکهها استفاده کنن تا نکات مختلف موفقیت رو یاد بگیرن و توی مسیر تحصیلی خودشون به کار بگیرن تا بتونن به موفقیتهای تحصیلی دست پیدا کنن.
تعامل با دانشآموزان و معلمان
شبکههای اجتماعی، فرصت این رو به دانشآموزان میدن که ارتباط خودشون با بقیه دانشآموزان یا معلمان رو فراتر از مدرسه ببرن.
اونها میتونن با همدیگه یا با اساتید خودشون گفت و گو داشته باشن و در صورت نیاز اشکالات خودشون رو توی این محیط با هم در میون بذارن و به راه حل برسن.
شبکههای مجازی این امکان رو به معلمان میده که با دانشآموزان ارتباط بیشتری در خارج از وقت مدرسه داشته باشن و اینطوری حتی در زمان تمرینات منزل هم در دسترس دانشآموزان باشن و بتونن بهشون کمک کنن.
اطلاعرسانی سریع
با داشتن دسترسی به شبکههای اجتماعی، اطلاعرسانی درباره تغییرات در برنامههای درسی، زمانبندی امتحانات و یا مسائل دیگه، خیلی راحتتر اتفاق میفته و هماهنگی سادهتر میشه.
تشویق به مطالعه و تحقیق
به خاطر وجود شبکههای اجتماعی و دسترسی ساده به اینترنت، معلمان میتونن دانشآموزان خودشون رو به تحقیق و مطالعه تشویق کنن.
اینطوری دانشآموزان جست و جو و تحقیق رو یاد میگیرن و توی زندگی آینده اونها، یا مثلا تحصیل دانشگاه، بهشون کمک میکنه.
توسعه مهارتهای ارتباطی
موفقیت تحصیلی برای خیلیها اهمیت داره. اما همه ماجرا نیست؛ چون برای موفقیت در این عصر، باید علاوه بر دانش زیاد، مهارتهای ارتباطی خوبی هم بلد باشیم تا بتونیم رشد کنیم.
شبکههای اجتماعی، این امکان رو به دانشآموزان میدن که بتونن روی مهارتهای ارتباطی خودشون کار کنن و برای حضور توی جامعه آماده بشن.
اونها توی این محیط میتونن با بقیه افراد در ارتباط باشن، ازشون یاد بگیرن، نظرات خودشون رو به اشتراک بذارن و گفتوگو کنن.
توسعه هوش اجتماعی
علاوه بر توسعه مهارت ارتباطات آنلاین، دانشآموزان در شبکههای اجتماعی روی هوش اجتماعی خودشون هم کار میکنن.
به خاطر ارتباط داشتن با انسانهای مختلف، اونها درباره نگاه بقیه به دنیا یاد میگیرن، احساسات بقیه رو درک میکنن و تفاهم بهتری نسبت به انسانهای دیگه پیدا میکنن.
توسعه مهارتهای حوزه دیجیتال
از اونجایی که توی زمان ما ارتباط با فضای دیجیتال روز به روز در حال افزایشه، این خیلی مهمه که دانشآموزان بتونن این فضا رو درک کنن تا در آینده بتونن ازش استفاده داشته باشن.
دسترسی به شبکههای اجتماعی، این امتیاز رو به اونها میده که علاوه بر تقویت عملکرد تحصیلی خودشون، با این فضا هم آشنا بشن و بتونن خودشون رو برای آینده آماده کنن.
توسعه مهارتهای نوشتاری و خلاقیت
فعالیت توی شبکههای اجتماعی، این امکان رو به دانشآموزان میده که با اشتراک گذاشتن دیدگاههای خودشون، نوشتن مقالات یا فعالیتهای دیگه، مهارتهای نوشتاری خودشون رو تقویت کنن.
ضمن اینکه شبکههای اجتماعی، فضایی پر از خلاقیت هستن و داخلشون هنرهای مختلفی به اشتراک گذاشته میشه.
تاثیرات منفی شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی
حالا که درباره تاثیر مثبت شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی دانشآموزان دونستین، وقتشه طرف دیگه معادله رو هم در نظر بگیرین؛ یعنی تاثیرات منفی شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی دانشآموزان.
افراط توی هر مسئلهای ممکنه مضر باشه. مخصوصاً وقتی موضوع بحثمون، شبکههای اجتماعی باشه. در ادامه لیستی از تاثیرات منفی شبکههای اجتماعی روی عملکرد تحصیلی دانشآموزان براتون آورده شده.
دونستن این تاثیرات، میتونه بهتون کمک کنه که نسبت بهشون آگاه بشین و توی دامشون نیفتین. اینطوری استفادهتون از شبکههای مجازی بهینه میشه و نتایج بهتری میگیرین.
کاهش تمرکز و توجه
یکی از معضلاتی که امروزه به واسطه شبکههای اجتماعی برای خیلی از افراد پیش اومده، بحث کاهش سطح تمرکز و توجه کافیه.
شبکههای اجتماعی مثل یک دریای بدون انتها از اطلاعات و سرگرمیهای مختلفن که میتونن مثل یک گرداب توجه و تمرکز ما رو توی خودشون حل کنن.
شما به راحتی با این شبکهها، به دنیایی از سرگرمیهای مختلف و کلی محتوای جذاب دسترسی دارین که ممکنه کلی از وقت روزانه شما رو بگیره. به همین خاطر این شبکهها میتونن توی تمرکز شما اختلال ایجاد کنن.
در کنار این، شبکههای اجتماعی جوری طراحی شدن که شما رو توی خودشون نگه دارن. مثلا شما وقتی وارد اکسپلور اینستاگرام میشین، تمایل دارین که دائماً پست بعدی رو چک کنین.
به این فرایند اصطلاحاً scrolling گفته میشه و یکی از عواملیه که به شدت روی سطح توجه و تمرکز شما تاثیر منفی میذاره.
تاخیر در انجام تکالیف و مطالعه
به خاطر جذابیت زیاد شبکههای اجتماعی، خیلی از دانشآموزان وقت زیادی رو روزانه برای اونها صرف میکنن.
چون بیشتر دانشآموزان نوجوان هستن، به تازگی و تنوع علاقه دارن. همین باعث میشه که احساس یکنواختی توی برنامه روزانه براشون بیشتر بشه و به همین خاطر برای فرار از این احساس، به شبکههای اجتماعی پناه ببرن.
این باعث میشه که برای انجام وظایفی که دارن، تعلل کنن و هی اونها رو تا زمانی که وقتی باقی نمونده باشه پشت گوش بندازن. این باعث میشه که بهرهوری اونها پایین بیاد و نتونن به اندازه لازم فعال باشن.
در کنار این، به خاطر تاثیر منفی قبلی یعنی کاهش تمرکز، موقعی که مشغول خوندن درسهای خودشون بعد از تاخیر زیاد میشن، تمرکز خیلی پایینتری دارن و نمیتونن مطالب رو به خوبی یاد بگیرن.
اختلال در خواب
یکی از مهمترین بخشهای زندگی ما، خوابه. خواب باعث میشه که هورمونهای بدن ما توی تعادل باشن و مغز ما خوب کار کنه. در صورتی که خواب کافی نداشته باشیم، بیحوصله و کسل میشیم و خلق و خوی ما پایین میاد.
استفاده از شبکههای اجتماعی، مخصوصاً تا سه ساعت قبل از خواب، باعث میشه که توی خواب ما اختلال پیش بیاد. نور گوشی که به عنوان blue light یا نور آبی شناخته میشه، ترشح هورمون خواب یا ملاتونین رو متوقف میکنه.
کم شدن نور به دلیل غروب خورشید و شب شدن، باعث ترشح این هورمون میشه که به بدن ما میفهمونه وقت خوابه. اما با وارد شدن نور آبی به چشم ما، این هورمون ترشح نمیشه و توی چرخه خواب ما مشکل به وجود میاد.
اضطراب و استرس
برای نوجوانان و جوانان، شرایط اجتماعیشون اهمیت خیلی زیادی داره. کم نیستن آدمایی که توی فضای شبکههای اجتماعی، به خاطر دیده شدن و معروف شدن، دست به کارهایی زدن که با اصول و ارزشهای خودشون سازگار نبوده.
به همین خاطر ممکنه یک سری اتفاقات توی این شبکهها باعث بشه که دانشآموزان درگیر احساس اضطراب و استرس بشن. ممکنه احساس اعتماد به نفسشون به خاطر دنبال کردن بعضی پیجها پایین بیاد یا درگیر محتواهای مضر بشن.
عواملی مثل مقایسه با دیگران، دریافت اطلاعات و اخبار منفی، استفاده زیاد از گوشی و نداشتن فعالیتهای متفاوت و یا مسائل دیگه، میتونه باعث بشه که دانشآموزان درگیر احساسات منفی و فرسودگی تحصیلی بشن.
احتمال وابستگی
یکی از معضلاتی که ممکنه به خاطر فعالیت توی شبکههای اجتماعی برای افراد پیش بیاد، ایجاد وابستگی به این شبکههاست.
حالا چرا وابستگی ایجاد میشه؟ توی مغز ما یک پیامرسان عصبی به اسم دوپامین وجود داره. دوپامین با احساس لذت و هیجان در ارتباطه.
وقتی که شما لایک دریافت میکنین، براتون کامنت میذارن، پستهای جالب میبینین، اکسپلورگردی میکنین و یا کارهای دیگه، توی مغز شما مقدار کمی دوپامین ترشح میشه.
به مرور زمان، مغز شما به این ترشحات دوپامین اعتیاد پیدا میکنه و نمیتونه بدون اون درست کار کنه و دائماً درخواست دریافت دوپامین میکنه.
این باعث میشه تمایل نداشته باشین کارهایی رو که کمی سختتره و دوپامین کمتری ترشح میکنه، مثل تمرین کردن یا مطالعه، انجام بدین و به شبکههای اجتماعی وابسته میشین.
رابطه شبکههای اجتماعی با انزوا
شبکههای اجتماعی در زندگی ما نقش مهمی داره. از یک سو، این شبکهها به ما امکان ارتباط با دیگران رو میدن و فضایی برای اشتراکگذاری تجربیات و اطلاعات فراهم میکنن. از طرف دیگه، تحقیقات نشان دادن که استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی میتونه باعث افزایش احساس انزوا و افسردگی بشه. بعضی نکات مربوط به این موضوع شامل موارد زیر میشه:
- محدودیت زمان استفاده: افرادی که زمان استفاده از شبکههای اجتماعی رو محدود میکنن، نسبت به کسانی که بیمحدودیت از این شبکهها استفاده میکنن، شادتر هستن. محدود کردن زمان استفاده میتونه به بهبود سلامت روان کمک کنه.
- تأثیر منفی احساسات: شبکههای اجتماعی میتونن احساسات منفی زیادی در افراد ایجاد کنن. این احساسات میتونن باعث افسردگی شده یا شدت افسردگی رو افزایش بدن.
- مقایسهگری و افسردگی: شبکههای اجتماعی ممکنه باعث زندگی مقایسهای شده و این موضوع میتونه عاملی برای افسردگی و انزوا باشه.
در نهایت، مهمه که از شبکههای اجتماعی بهطور متعادل استفاده کنیم و ارتباطات واقعی رو توی دنیای واقعی حفظ کنیم.
مدیریت استفاده از شبکههای اجتماعی
برای اینکه بخواین تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی رو به سمت مثبتی هدایت کنین، باید روشهای مدیریت فضای مجازی رو بلد باشین و اون رو توی کارهای روزمره خودتون به کار ببرین.
یک سری راهکارها هستن که به شما کمک میکنن بتونین استفاده خودتون از شبکههای اجتماعی رو مدیریت کنین و به جای مضرات اون، از فوایدش لذت ببرین.
قطعاً حضور نداشتن کامل توی این شبکهها مد نظر ما نیست؛ چون خیلی کاربردها دارن که بهمون کمک میکنن هم توی زندگی پیشرفت کنیم و هم تبدیل به آدم آگاهتری بشیم. شما میتونین با یک نقشه ذهنی برای رسیدن به نظم فکری استفاده از شبکههای اجتماعی رو به حداقل برسونین.
سعی کنین زمانی که برای شبکههای اجتماعی صرف میکنین رو به یادگیری و مطالعه بیشتر اختصاص بدین. یک راه جذاب برای استفاده هدفمند از زمانهای هدر شده با شبکههای اجتماعی، تماشای فیلم آموزشی درسی در فرصتهای کوتاهه. اپلیکیشن فاب ساعتها فیلم تدریس دروس تمام پایهها رو تولید کرده تا بتونین در هر فرصتی به یادگیری بپردازین.
برای تحت کنترل درآوردن تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی و مدیریت اون، چند راهکار به شما معرفی میکنیم که میتونن کمکتون کنن.
زمانبندی مشخص
شما نه تنها برای استفاده از شبکههای اجتماعی، بلکه برای تمام کارهای روزمره خودتون بهتره زمانبندی و برنامهریزی درست و اصولی داشته باشین و طبق اون پیش برین.
داشتن زمانبندی به شما کمک میکنه که از حواسپرتی دوری کنین و فقط توی زمانهای تعیین شده وارد شبکههای اجتماعی بشین.
استفاده از اپهای مدیریت استفاده از گوشی
در حال حاضر اپلیکیشنهای جذابی مثل اپلیکیشن Forest وجود دارن که به شما کمک میکنن بتونین میزان استفاده خودتون از گوشی و شبکههای مجازی رو مدیریت کنین.
میتونین از این اپلیکیشنها استفاده کنین که میزان زمانی که روزانه برای استفاده از گوشی صرف میکنین رو رصد کنین.
استفاده با مقصود درست
شاید از قدیم شنیده باشین که نیت خیلی مهمه. اگه شما به شبکههای اجتماعی به چشم پلتفرم سرگرمی نگاه کنین، خیلی با این فرق داره که به چشم ابزار رشد و کسب اطلاعات نگاه کنین.
اگه میخواین بهتر این مسئله رو مدیریت کنین، بهتره به شبکههای اجتماعی دید یک مکان برای جمعآوری و دستیابی به اطلاعات داشته باشین و گاهی، ازش به عنوان سرگرمی استفاده کنین.
سعی کنین سرگرمیهای واقعیتری برای خودتون در نظر بگیرین و برای استراحت و تفریح مشغول اونها بشین.
استفاده از تمرینهای تمرکز
تحقیقات نشون دادن که تمرکز پایین، باعث ضعیف شدن خویشتنداری و قدرت تصمیمگیری میشه. وقتی این توانایی ضعیف بشه، به راحتی توی تله استفاده نامناسب از شبکههای اجتماعی میافتین.
برای تقویت تمرکز خودتون میتونین ورزش کنین، مدیتیشن کنین و یا از تکنیکهای تنفس عمیق استفاده کنین تا بتونین توی مدیریت خودتون و استفاده از گوشی به مهارت برسین.
یادگیری طرز صحیح استفاده از شبکههای اجتماعی
استفاده صحیح از شبکههای اجتماعی در آموزش و یادگیری میتونه تأثیرات مثبتی داشته باشه. چند نکته مهم برای استفاده درست از شبکههای اجتماعی در آموزش شامل موارد زیر میشه:
- تولید محتوا: به جای کپی کردن مطالب و تصاویر، سعی کنین خودتون محتوا تولید کنین. عکاسی کرده و مطلبها رو جمعآوری کنین و نظرات خودتون رو توی صفحههای شبکههای اجتماعی منعکس کنین.
- تبادل نظر و بحث: با کاربران دیگه به بحث و تبادل نظر بپردازین. از این فرصت برای یادگیری از دیگران و به اشتراک گذاری دانش خودتون استفاده کنین.
- استفاده مسئولانه: در هنگام استفاده از شبکههای اجتماعی، به مسائل امنیتی و حریم خصوصی توجه کنین. اطلاعات شخصی خودتون رو مسئولانه مدیریت کنین.
- پیگیری محتوا: دنبال صفحات و کانالهای معتبر و مرتبط با حوزههای مورد علاقهتون باشین. از محتواهای معتبر و آموزشی بهرهبرداری کنین.
- مدیریت زمان: استفاده از شبکههای اجتماعی رو به میزان مناسبی محدود کرده تا وقت کافی برای یادگیری و توسعه دانش داشته باشین.
با رعایت این نکات، میتونین از شبکههای اجتماعی بهرهوری کرده و در آموزش و یادگیری خودتون پیشرفت کنین.
مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی در آموزش
شبکههای اجتماعی در آموزش و یادگیری اهمیت زیادی پیدا کردن. بعضی از مزایای استفاده از شبکههای اجتماعی در آموزش شامل موارد زیر میشه:
- فراهم کردن بستری برای یادگیری بهتر: شبکههای اجتماعی میتونن بستری مناسب برای یادگیری از طریق روشهای تعاملی و مبتنی بر همکاری جمعی فراهم کنن.
- ارتباط با همسالان: این شبکهها به دانشآموزان امکان برقراری ارتباط با همسالان خودشون رو میدن و حس تعامل رو تقویت میکنن.
- آشنایی با افراد و گروههای مشترک: از طریق شبکههای اجتماعی، دانشآموزان میتونن با افراد و گروههایی با اهداف مشترک آشنا شده و از تجربیات افراد با سابقه در حوزهای خاص بهرهبرداری کنن.
به طور کلی، استفاده هوشمندانه از شبکههای اجتماعی میتونه به بهبود فرآیند آموزش و یادگیری کمک کنه.
جمعبندی
شبکههای اجتماعی، توی این سالها سبک زندگی ما رو به شدت تغییر دادن. سرعت پیشرفت این تکنولوژی عجیب و غریبه و توی سالهای اینده قطعاً شاهد پدیدههای عجیبتری مثل متاورس یا Vision pro خواهیم بود. به همین خاطر، خیلی مهمه که دانشآموزان از سن پایین با فضای مجازی آشنا بشن و سواد لازم برای استفاده درست از اون رو پرورش بدن.
با توجه به یافتههای پژوهشها، شبکههای اجتماعی تأثیری منفی بر عملکرد تحصیلی دانشآموزان دارن. در یک پژوهش انجام شده توسط جامعهشناسان، تنها یک پنجم دانشآموزان فعالیت در شبکههای اجتماعی رو باعث کاهش عملکرد تحصیلی خودشون میدونستن.
همچنین، استفاده مفرط از شبکههای اجتماعی میتونه زمان کمتری برای یادگیری دروس ایجاد کنه و به افت تحصیلی منجر بشه. از این رو، مدیریت مناسب و متعادل از شبکههای اجتماعی مهمه تا تأثیر منفی اونها روی عملکرد تحصیلی کاهش پیدا کنه.
در نهایت میشه گفت که تاثیر شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان، بستگی به خود اونها داره و هم میتونه تاثیر خوب و هم تاثیر منفی باشه.
از شبکههای اجتماعی هم میشه استفاده مثبت و مفید داشت و هم استفاده مضر؛ این بستگی به شما داره که چقدر تمایل داشته باشین این موضوع رو مدیریت کنین.
برای افزایش تمرکزتون میتونین از ورزش، مدیتیشن، پیادهروی، تنفس عمیق و غیره کمک بگیرین.
زمانبندی مشخص، استفاده از اپلیکیشنهای کنترل میزان استفاده از گوشی، استفاده با مقصود درست و استفاده از تمرینهای تمرکزی.
شبکههای اجتماعی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان تأثیرات متنوعی دارن. استفاده متعادل و هوشمندانه از شبکههای اجتماعی میتونه تأثیر مثبتی بر عملکرد تحصیلی دانشآموزان داشته باشه. از طرفی هم توجه به محدودیتها و مخاطرات استفاده از این شبکهها ضروریه.
استفاده صحیح دانشآموزان از شبکههای اجتماعی باعث افزایش اطلاعات، تبادل اطلاعات و غیره میشه.
مزیتهای استفاده از شبکههای اجتماعی در آموزش شامل فراهم کردن بستری برای یادگیری بهتر، ارتباط با همسالان، آشنایی با افراد و گروههای مشترک و غیرهست.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن