آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
مسلما یادگیری و درک مفهومی مطالب درسی برای همه دانشآموزان لازم و ضروریه. موضوعی که خیلی در طول سال تحصیلی مهمه و میتونه به افزایش یادگیری در دانشآموزان کمک کنه، اینه که باید در سر کلاس حضور فعال و پویایی داشته باشن. دانشآموزان موظف هستن که با دقت به توضیحات معلمشون گوش کنن تا بتونن مطالب درسی رو با جزئیات کامل و خیلی ساده یاد بگیرن.
در اینصورت دیگه نیازی نیست که دوباره زمانی رو برای یادگیری و درک بیشتر درسهاشون صرف کنن. در عوض، میتونن مدت زمانی رو به حل تمرین، رفع ایرادات درسی و تست زدن اختصاص بدن تا آمادگی خودشون رو برای یادگیری هر چه بیشتر مطالب درسی افزایش بدن.
اگه شما هم جزء این دسته از دانشآموزان هستین که دوست دارین مطالب درسی رو مفهومی یاد بگیرین، بهتره که با راهکارهای بالا بردن یادگیری دانشآموزان آشنا باشین. در ادامه با ما همراه باشین تا بیشتر درباره این موضوع با هم صحبت کنیم.
در این بخش بهطور دقیقتر، راهکارهای بالا بردن یادگیری دانشآموزان رو بهتون توضیح میدیم. توجه کنین که بهتره چند روش مختلف با هم استفاده بشه. همچنین، از فرزندتون بخواین که راههای مختلف رو امتحان کنه و بعد به شما بازخورد بده. اینطوری متوجه میشین که کدوم راهکار برای فرزند شما اثرگذارتره.
یکی از روشهای افزایش یادگیری در دانشآموزان اینه که در زمان تدریس و یادگیری از تصاویر و مثالهای جذاب استفاده کنین. قطعا یادگیری مطالب با تصاویر، نسبت به خوندن متنهایی با کلمات قلمبه سلمبه خیلی راحتتره.
از دیگر راهکارهای افزایش یادگیری در دانشآموزان، ایجاد ارتباط و مقایسه بین چیزهای مختلفه. به طور کلی، انسانها چیزهایی رو بهتر یاد میگیرن که به دانش و تجربه قبلی اونها مرتبط باشه.
مثلا برای یاد دادن مفهوم بخشش به فرزندتون، میشه از کادویی که بهش دادین و اون رو خیلی خوشحال کرده استفاده کنین. به اون بگین که اگه چیزی رو به بقیه ببخشه، اونها هم مثل خودش خوشحال میشن و همون احساس رو تجربه میکنن.
حتما تا به حال درباره معجزات نوشتن شنیدین. نوشتن هم یکی از راههای افزایش یادگیری در دانشآموزان و جبران افت تحصیلی اونهاست. اصلا اغراق نمیکنیم؛ با توجه به ارتباط گستردهای که با دانشآموزان مقاطع مختلف داشتیم، با اطمینان بهتون میگیم که نوشتن میتونه موجب تقویت حافظه، افزایش اعتماد به نفس و بهبود مهارت یادگیری بشه.
فرزند شما به شیوههای مختلفی میتونه نویسندگی رو تمرین کنه. حتی نوشتن اتفاقات روزمره هم، ذهن و مهارت یادگیری اون رو تقویت میکنه. درباره درسها هم، خلاصهنویسی، طراحی فلشکارت و نکتهنویسی کنار سوالات، میتونه کمک زیادی به یادگیری فرزندتون بکنه.
یکی دیگه از راههای افزایش یادگیری در دانشآموزان، شرکت در کارهای گروهیه. از کار گروهی به دو شیوه میشه مطالب درسی رو یاد گرفت. اول اینکه ممکنه فرزند شما مطلبی رو بلد نباشه و دوستش اون مطلب رو با جزئیات کامل بدونه. با این روش فرزند شما میتونه اون مطلب رو از دوستش یاد بگیره.
دوم اینکه، خیلی از مهارتهای مهم زندگی رو میشه با کار تیمی به دست آورد. از جمله این مهارتها میتونیم به تعامل اجتماعی، همدلی، تقویت فن بیان و مهارت مذاکره، توانایی رهبری و... اشاره کنیم که با شرکت در کار تیمی امکان یادگیریشون وجود داره.
برنامهریزی درسی هم یکی دیگه از روشهای افزایش یادگیری در دانشآموزانه. برنامهریزی به دو شیوه، یادگیری فرزند شما رو بیشتر و بهتر میکنه.
اول این که اون یاد میگیره چطوری زمان، انرژی و مطالب درسیش رو باید مدیریت کنه. دوم این که انگیزه و اشتیاق بیشتری برای درس خوندن پیدا میکنه، چون در برنامه برای خودش اهدافی تعیین کرده که رسیدن به اونها براش لذتبخشه.
شناخت موانع هم یکی از راههای افزایش یادگیری در دانشآموزان محسوب میشه. بهتره به فرزندتون یاد بدین قبل از آغاز هر مسیری، باید خودش رو برای چالشهای روبهرو آماده کنه. بهتره یه دفترچه داشته باشه و در اون، موانع و چالشها رو یادداشت کنه. اینطوری میتونین با همفکری همدیگه، برای اونها راه حل پیدا کنین.
همچنین، با شناختی که از چالشها پیدا کرده، زمانی که با هر کدومشون مواجه بشه، اون رو غافلگیر و مأیوس نمیکنه. چالشهای یادگیری میتونه شامل درسهای جدید، مدرسه جدید و آزمونهایی مثل تیزهوشان یا کنکور باشه.
یکی از عوامل موثر بر افزایش یادگیری دانشآموزان اینه که همیشه از صندلی و ردیفهای جلویی کلاس درس استفاده بشه. در واقع میشه گفت که وضعیت نشستن و افزایش یادگیری دانشآموزان در کلاس درس با هم رابطه مستقیمی داره.
به این صورت که دانشآموزان با جلو نشستن در کلاسهای درسیشون به معلم نزدیکتر هستن و تعامل بهتری با دبیرشون دارن. از طرفی هم دانشآموزان با جلو نشستن، از هیاهو و شیطنتهای ته کلاس دور هستن و میتونن روی یادگیریشون تمرکز بیشتری داشته باشن.
بازیهای آموزشی، موثرترین روش برای افزایش یادگیری مطالب درسیه. استفاده از این روش در کلاس درس باعث میشه که میزان فعالیت و پویایی دانشآموزان بیشتر بشه و با اشتیاق به توضیحات معلمشون گوش بدن.
همچنین معلمها و والدین با تشویق، هدایا و چالشهای مختلفی میتونن دانشآموزان رو به درس خوندن و پیشرفت تحصیلی علاقهمند کنن. پس این روش میتونه بهترین گزینه برای تمرین، تکرار مطالب درسی و افزایش یادگیری دانشآموزان باشه.
برای مثال: بازی معروف مونوپولی، میتونه به کودکان مهارتهای اقتصادی مثل پسانداز کردن رو آموزش بده.
عوامل درونی و بیرونی زیادی برای افزایش یادگیری دانشآموزان وجود داره. از جمله عوامل درونی میتونیم به مواردی مثل هوش، استعداد، انگیزه، نگرش و باورهای فردی اشاره کنیم. به عنوان مثال زمانی که فرد به خودش این اطمینان رو داشته باشه که میتونه مطالب درسی رو خیلی دقیقتر یاد بگیره، مسلما تمام تلاش خودش رو به کار میبره تا بتونه در درسهاش پیشرفت کنه و بالاترین نمرات رو به دست بیاره.
همچنین مواردی مثل محیط مدرسه، محیط منزل و جامعه نیز از عوامل بیرونی هستن که میتونن به افزایش یادگیری در دانشآموزان خیلی کمک کنن. شاید براتون سوال باشه که این عوامل چطوری میتونن به روی تمرکز، بهبود و افزایش یادگیری مطالب درسی دانشآموزان تاثیر داشته باشه؟
برای درک بهتر پاسخ این سوال لازمه که یک مثال بزنیم. دو تا دانشآموز رو تصور کنین؛ دانشآموز شماره یک از سمت خانوادهاش هیچگونه حمایت تحصیلی و عاطفی نمیشه، از طرفی هم دانشآموز شماره دو خانوادهاش از هر نظر حمایتش میکنن. حالا به نظر شما کدوم یک از این دو دانشآموز در طول سال تحصیلی و حتی در مسیر زندگیش میتونن فرد موفقی باشن؟
قطعا دانشآموز شماره دو؛ به دلیل این که از سمت خانوادهاش همه جوره از مورد حمایت قرار گرفته و به راحتی تونسته درسهاش رو یاد بگیره. بنابراین این فرد در تمام دوره تحصیلیش موفقتره و میتونه با اعتماد به نفس بیشتری سر کلاس حاضر بشه. تأثیر شغل والدین بر پیشرفت تحصیلی فرزندان هم کاملاً قابل توجهه.
استفاده از روشهای نوین آموزشی هم یادگیری رو افزایش میده. مطالعات نشون میدن دانشآموزانی که از ویدیو آموزشی درسی استفاده میکنه تا دو برابر بیشتر و سریعتر یاد میگیرن. پیدا کردن روش درست درس خوندن برای هر درسی خیلی روی سطح یادگیری تاثیر میذاره.
یکی از موضوعات مهمی که در تمرکز برای افزایش یادگیری در نوجوانان خیلی تاثیر داره، اینه که تحت هیچ شرایطی فرزندتون رو مشغول به یادگیری همزمان چند مهارت بیربط نکنین. یادگیری مطلوب زمانی حاصل میشه که تمرکز فرزندتون روی موارد مشخص و مهم باشه؛ چون اساسا انسان با تمرکز میتونه مطالب رو یاد بگیره. ممکنه بپرسید، این موضوعات مهم برای یادگیری چه چیزهایی هستن؟ ما این موارد مهم رو، بهتون معرفی میکنیم:
در این مقاله، راه و روشهای افزایش یادگیری دانشآموزان رو براتون توضیح دادیم. گفتیم که روشهای زیادی برای این کار وجود داره که شامل استفاده از تصاویر، تشویق به نوشتن، کار گروهی و برنامهریزی میشه. شما میتونین با این روشها، به فرزندتون در مسیر یادگیری درسها و مهارتهای زندگی کمک کنین.
لازم نیست فرزند شما همه چیز رو گروهی یاد بگیره. اما در گروه میتونه مطالب جدیدی از دوستانش بیاموزه و مهارتهای ضروری مثل تقویت فن بیان رو در خودش تقویت کنه.
بهتره اولویتبندی انجام بدین و روی موارد مهمتر سرمایهگذاری کنین. ما این موارد مهم رو در مقاله توضیح دادیم.
بله، یادگیری خودش یک مهارته که میشه اون رو یاد گرفت و تقویت کرد. توی این مقاله، چند راهکار برای بالا بردن یادگیری دانشآموزان رو توضیح دادیم.
راهکارهای زیادی برای بالا بردن یادگیری دانشآموزان وجود داهر. از جمله این موارد میتونیم به شرکت در کار گروهی، علایق، استعداد، استفاده از بازیها و...