فاب
  • icon-bookخانه
  • icon-bookدسته بندی
دانلود اپلیکیشن
  • خانه
  • /
  • ...
  • /
  • ....
به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان
مقالات مرتبط

آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن

دانلود اپلیکیشن

مقالات پیشنهادی

فرمول محاسبه مساحت و حجم اشکال هندسی
صفر تا صد مباحث تست خیز کنکور
معلم‌ها از کجا سوال طرح می‌کنن؟
صفر تا صد تخمین رتبه کنکور 1403
بررسی تعداد سوالات کنکور 1403- 1404
چطوری برنامه‌ریزی درسی کنیم؟
بارم‌‌بندی امتحانات نهایی دوازدهم انسانی 1404
آموزش اعداد فارسی به کودکان با نقاشی

دانلود اپلیکیشن فاب

دانلود اپلیکیشن

دسترسی سریع

  • سایت فاب

  • آموزش زبان

  • مهارت‌های پولساز

  • نکات مطالعه

  • مهارت‌های زندگی

  • برنامه ریزی درسی

شبکه‌های اجتماعی فاب

خانهدسته‌بندیدانلود
  • خانه
  • /
  • مشاوره تحصیلی
  • /
  • روش مطالعه دروس تحلیلی و دشوار | راهنمای گام به گام
روش مطالعه دروس تحلیلی و دشوار | راهنمای گام به گام
نیما رستاکبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۱
341

روش مطالعه دروس تحلیلی و دشوار | راهنمای گام به گام

عناوین مهمی که در این مقاله می‌خوانیم :
درس‌های تحلیلی و دشوار چیست؟
چطور درس‌های تحلیلی و دشوار رو بخونیم؟
فاب؛ روشی برای یاد گرفتن درس‌های تحلیلی و دشوار

تا حالا براتون پیش اومده که سعی کنین یک مکعب روبیک رو حل کنین؟ اکثرا ما برای این کار تلاش کردیم و بعد از چند دقیقه یا چند ساعت کلا ناامید شدیم. اما یک سری افراد رو می‌بینیم که مثلا توی یک دقیقه، مکعب رو به درستی حل می‌کنن و برای ما سوال میشه که آخه چطور؟

باید گفت اکثر کسانی که مکعب روبیک رو حل می‌کنن، از فرمول خاصی پیروی می‌کنن و به همین خاطر، می‌تونن در زمان کم اون رو حل کنن. ما هم برای مطالعه‌ دروس تحلیلی و دشوار باید از یک فرمول خاصی پیروی کنیم. اگه با مطالعه دروس سخت و مهم نمی تونین نتیجه درستی بگیرین، مشکل این نیست که زمان کافی نمیذارین.

دلیل این مشکل اینه که روش‌های خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار رو بلد نیستین. اگه تا الان با این روش ها آشنا نشدین، موردی نداره. در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا درباره روش مطالعه دروس تحلیلی بیشتر براتون توضیح بدیم.

اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکست‌های آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد می‌کنیم که پادکست روش مطالعه دروس تحلیلی و دشوار رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین🎧🎙📚

--:--
--:--

درس‌های تحلیلی و دشوار چیست؟

به درس‌هایی که شما برای پاسخ‌‌دهی به سوالات‌شون نیازمند صرف مقداری وقت و تحلیل کردن مسائل باشین، درس‌های تحلیلی گفته میشه. درس‌های تحلیلی، معمولا در نظام آموزشی ما اهمیت بالاتری دارن و توی آزمون‌های مختلف، ضریب بالاتری بهشون تعلق میگیره.

یکی از دلایلیکه این دروس ضریب بالاتری دارن اینه که اکثر دانش‌آموزان، درس‌های تحلیلی رو به شیوه صحیح مطالعه نمی‌کنن و روش مطالعه دروس تحلیلی رو بلد نیستن. همین باعث میشه که میزان پاسخ‌های صحیح به دروس تحلیلی کم‌تر باشه و در نتیجه ضریب‌شون بالاتر.

البته لازم به ذکره که تنوع مسائل توی درس‌‌های تحلیلی و دشوار خیلی بالاتره و برای همین باید خیلی بهتر و کامل‌تر براش آماده بشین. آمادگی کامل شما هم نیازمند اینه که از یک راه و روش برای خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار استفاده کنین.

چطور درس‌های تحلیلی و دشوار رو بخونیم؟

برای این که بتونیم بهترین نتیجه رو از مطالعه درس‌های تحلیلی و دشوار بگیریم، باید از یک ساختار و چارچوب هدفمند استفاده کنیم. باید برای این کار بهترین برنامه و روش مطالعه دروس تحلیلی رو بلد باشیم تا بتونیم حداکثر یادگیری رو داشته باشیم.

چطور درس‌های تحلیلی و دشوار رو بخونیم؟

مطالعه درس‌های تحلیلی و دشوار، ممکنه از نظر خیلی‌ها سخت و ترسناک به نظر برسه؛ ولی باید بگم که وقتی این کار رو به اجزای کوچیک‌تر تقسیم کنین و مرحله به مرحله پیش برین، روند مطالعه درس‌های تحلیلی و دشوار خیلی براتون ساده‌تر میشه و می‌تونین کلی مطلب رو در زمان نسبتا کم‌تری یاد بگیرین.

برای این‌ کار، می‌تونین از روش‌های مختلفی استفاده کنین و محدودیتی نداره. می‌تونین هم خودتون روش ابداع کنین و هم می‌تونین از روش‌هایی که بقیه به شما میگن استفاده کنین. در ادامه روش‌های خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار براتون آورده شده که می‌تونین ازشون استفاده کنین:

درک کامل مفهوم درس‌ها

اکثر دانش‌آموزان اشتباهی که می‌کنن، اینه که صرفا مطالب رو حفظ می‌کنن؛ مثلا توی درس فیزیک، فقط فرمول‌ها رو حفظ می‌کنن و مطالب و مفاهیم رو به صورت کامل متوجه نمیشن. این باعث میشه که وقتی یک مقدار سوال‌ها پیچیده طرح بشن و نیازمند فکر و بررسی باشن، شخص نتونه از پسش بر بیاد چون به نوعی مطالب رو سطحی یاد گرفته.

پس برای این که بتونین انواع و اقسام مدل سوال‌ها رو حل کنین و به جواب برسین، باید مفاهیم به کار رفته توی اون درس رو کامل بفهمین. سعی کنین در مورد چرایی مفهوم‌های مختلف توی درس‌های تحلیلی و دشوار فکر کنین و سوال بپرسین. مثلا صرفا فرمول شتاب رو حفظ نکنین؛ بلکه واقعا درک کنین که چرا واحد شتاب میشه متر مربع بر ثانیه. این خودش میشه یکی روش مطالعه دروس تحلیلی.

سعی کنین از زوایای مختلفی به مسائل و مفاهیمِ دروس نگاه کنین و صرفا به تعریفی که خود کتاب درسی بهتون میده قانع نباشین. دنبال این باشین که مسائل مختلف رو به هم مربوط کنین و از دل اون‌ها به نتیجه‌گیری‌های کامل‌تری برسین. این باعث میشه هر چقدر هم که مسائل رو پیچیده طراحی کنن، شما به خاطر تسلط روی مباحث مختلف بهترین عملکرد رو داشته باشین. پس برای پیاده‌سازی روش مطالعه دروس تحلیلی بهتره که اول به درک مفهومی از موضوع برسین.

حل و بررسی سوالات درس‌های تحلیلی و دشوار

برای این که توی درس‌های تحلیلی و دشوار بتونین بهترین عملکرد رو داشته باشین، صرف مطالعه و درک مفاهیم نمی‌تونه بهتون کمک کنه.

این مثل اینه که کلی کتاب در مورد شنا و چگونگی شناور موندن انسان روی آب بخونین و از نظر فیزیکی حسابی بررسیش کنین اما خودتون شنا نکنین. تا زمانی که وارد آب نشین و شنا نکنین، نمی‌تونین اون رو یاد بگیرین و پیشرفت کنین.

حل و بررسی سوالات درس‌های تحلیلی و دشوار

در مورد درس‌های تحلیلی و دشوار هم همین مسئله صدق می‌کنه. توی دروس حفظی مثل زبان انگلیسی، شما درس رو با مطالعه یاد می‌گیرین؛ اما توی درس‌های تحلیلی و دشوار، وقتی مطالب رو مطالعه می‌کنین تازه فرآیند یادگیری شما آغاز میشه و بعدش باید روش مطالعه دروس تحلیلی رو پیاده کنین.

مرحله‌ اصلی رشد و پیشرفت شما توی درس‌های تحلیلی و دشوار، بعد از مطالعه و حین حل مسائله، وقتیه که با سوالات مختلف برخورد می‌کنین؛ اونجاست که باید تلاش کنین و واقعا یاد بگیرین.

این نکته باید یادتون باشه که صرف حل مسائل باعث نمیشه شما بهتر بشین. توی درس‌های تحلیلی و دشوار، هربار که یک سوال رو حل می‌کنین، باید بعدا بهش سر بزنین و مرورش کنین.

در کنار اون، وقتی به یک سوال برمی‌خورین که نمی‌تونین حلش کنین، نباید سریع به پاسخنامه مراجعه کنین و جواب درست رو ببینین. باید کلی با سوال کلنجار برین و اگه نتونستین، چند دقیقه یا ساعت از سوال دور بشین و بعدا دوباره امتحان کنین. این باعث میشه کم کم مغزتون به پیدا کردن پاسخ مسائل عادت کنه.

تدریس برای دیگران

یکی از بهترین روش‌های خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار اینه که بعد از یادگیری کامل و مفهومی موضوع درسی، از دیگران بخواین که در نقش دانش‌آموزان شما قرار بگیرن و شما درس رو براشون توضیح بدین.

این کار باعث میشه تا بدونین تا چه حدی بر روی مباحث درسی تسلط دارین و اگه جایی رو فراموش کردین یا نتونستین به خوبی توضیح بدین، بهتره که روی یک کاغذ یادداشت کنین تا بعدا دوباره با دقت اون قسمت درس رو مطالعه کنین.

داشتن برنامه منظم برای مرور درس‌های تحلیلی و دشوار

مطالب درس‌های تحلیلی و دشوار، معمولا مطالب فرّاری هستن و به راحتی فراموش میشن. برای همین وقتی یک مطلب رو یاد می‌گیرین، به همون بسنده نکنین و بعد چند وقت، باز هم به مفاهیم سر بزنین و سوالات مختلف رو دوره کنین. این میشه یک روش مطالعه دروس تحلیلی.

مرور درس‌های تحلیلی و دشوار باعث میشه نقطه ضعف‌های خودتون رو پیدا کنین و کم کم مطالب وارد حافظه بلندمدت و ضمیر ناخودآگاه‌تون میشه و موندگاری عمیق‌تری پیدا می‌کنه. مرور کردن مطالب، یکی از روش‌های درس خواندن رتبه‌ برتر‌هاست.

برای طراحی یک برنامه منظم، می‌تونین برای هر درس زمان خاصی رو در نظر بگیرین، مثلا یک یا دو ماه بعد از گذروندن یک سرفصل درس، بهش برمی‌گردین و مثلا دو روز برای مرور وقت می‌ذارین.

داشتن برنامه منظم برای مرور درس‌های تحلیلی و دشوار

برای پیاده‌سازی روش مطالعه دروس تحلیلی با مرور، خلاصه‌نویسی بهتون خیلی کمک می‌کنه تا مطالب رو به خوبی به یاد بیارین. چون قبلا این مفاهیم رو درک و سوالاتش رو حل کردین و با یک مرور کلی و مرور کلید واژه‌ها می‌تونین اطلاعات مربوط به اون مبحث رو توی ذهن خودتون زنده کنین.

خلاصه‌نویسی یکی از بهترین روش‌های درس خوندنه که لازمه حتما ازش استفاده کنین.

استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی

برای این که مطالب رو بفهمین، می‌تونین بارها کتاب درسی رو مرور کنین. اما کتاب‌های کمک آموزشی به شما این امکان رو میده که از روش‌های حل مسئله مختلفی یک موضوع درسی رو یاد بگیرین و از مفاهیم، تصویر عمیق‌تری در ذهنتون نقش ببنده.

خیلی از کتاب‌هایی که برای درس‌های تحلیلی و دشوار طراحی میشن، فرمول‌ها و تکنیک‌های ساده‌‌تری برای حل مسائل ارائه میدن که می‌تونین ازش استفاده کنین و توانایی خودتون رو توی حل مسائل این درس‌ها، بهبود ببخشین.

بهترین سیستم‌های آموزشی در جهان

بهترین سیستم‌های آموزشی در جهان

بهترین سیستم‌های آموزشی در جهان، توی کشورهای توسعه یافته پیدا میشه. سیستم آموزشی با پیشرفت و رشد کشورها ارتباط مستقیم داره و از دلایل پیشرفت محسوب میشه.

فاب؛ روشی برای یاد گرفتن درس‌های تحلیلی و دشوار

مطالعات جهانی نشون داده که آموزش‌های دیداری و شنیداری کمک بیشتری به یادگیری دانش‌آموزان کرده و می‌تونه بهترین روش مطالعه دروس تحلیلی باشه. شما هم می‌تونین به جای استفاده از کتاب‌های پرحجم و پیچیده برای حل سوالات تحلیلی، از اپلیکیشن آموزشی فاب استفاده کنین.

توی دوره‌های آموزشی که در اپلیکیشن فاب قرار داره، شما می‌تونین به ساعت‌ها آموزش درس‌های تحلیلی دست پیدا کنین که توسط اساتید مجرب به زبانی ساده تدریس شده و دیگه برای خوندن دروس سخت، مشکلی نخواهید داشت.

همچنین با دانلود اپلیکیشن فاب توی وقت و هزینه‌تون صرفه‌جویی بسیاری کردین.

چون تمام دوره‌های آموزشی این اپلیکیشن، با قیمتی به صصرفه برای استفاده تمام دانش‌آموزان قرار داده شده و شما می‌تونین از هر جای این کشور، به راحتی به دوره های آموزش تصویری دروس تحلیلی دسترسی داشته باشین و با بهترین روش مطالعه دروس تحلیلی، درسش های خودتون رو با موفقیت پشت سر بذارین.

فاب روشی برای یاد گرفتن درس‌های تحلیلی و دشوار

جمع‌بندی

درسته که اسم درس تحلیلی برای خیلی از دانش‌‎آموزان بد در رفته و از شرکت در آزمون این دروس هراس دارن، ولی باید اینو بدونین که درس‌های تحلیلی هم مثل درس‌های دیگه به راحتی قابل یادگیری هستن و می‌تونین نمرات خوبی کسب کنین.

فقط کافیه که بهترین روش مطالعه دروس تحلیلی که برای شما جواب میده رو پیدا کنین تا بتونین درس‌های تحلیلی و دشوار رو هم به بهترین نحو یاد بگیرین.

پیشنهاد ما به شما برای بهترین روش‌های خواندن درس‌های تحلیلی و دشوار، اپلیکیشن فابه.

در این نرم‌افزار، می‌تونین به محتوای درسی ارزان و حرفه‌ای دسترسی داشته باشین و از هر جای ایران، آموزش‌ درس‌های تحلیلی و دشوار رو دریافت کنین که خیلی به روند یادگیری‌تون کمک می‌کنه و مطالعه این دروس رو براتون مثل آب خوردن می‌کنه. این اپلیکیشن رو می‌تونین از صفحه‌ اصلی سایت فاب دانلود کنین.

چه درس‌هایی جزو دروس تحلیلی هستن؟

درس‌هایی که علاوه بر مطالعه، برای حل مسائل‌شون نیاز دارین که وقت بذارین و درباره سوال فکر و تحلیل داشته باشین.

برای مطالعه درس‌های تحلیلی و دشوار چه مراحلی رو باید انجام بدیم؟

مراحلی مثل درک کامل مفهوم دروس، حل و بررسی وسوالات، داشتن برنامه منظم برای مرور درس‌ها، استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی و استفاده از<a href="http://faab.ir"> اپلیکیشن فاب</a>.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات

ثبت دیدگاه
/500
صفر تا صد اصول برنامه‌ریزی معکوس

صفر تا صد اصول برنامه‌ریزی معکوس

حالا فرض کنین روشی وجود داره که به شما کمک می‌کنه تا با دیدی واضح‌تر و برنامه‌ریزی دقیق‌تر، به سمت اهدافتون قدم بردارین؛ این روش برنامه‌ریزی معکوسه. در این