
آموزش پیش دبستانی در منزل
بعضی وقتها پدر و مادرها به دلایل مختلفی دوست ندارن که فرزندانشون رو به کلاسهای حضوری آموزش پیش دبستانی بفرستن و ترجیح میدن که روش آموزش پیش دبستانی در منزل رو پیش بگیرن. این مسئله میتونه دلایل مختلفی داشته باشه که مربوط به ترجیحات اولیا نسبت به نحوه تحصیل فرزندشون میشه.
اگه شما هم از اون والدینی هستین که میخواین پیش دبستانی رو توی منزل به فرزند خودتون آموزش بدین، تا آخر این مقاله از گروه آموزشی فاب همراه ما باشین.
نحوه آموزش پیش دبستانی در منزل
اگه میخواین آموزش پیش دبستانی به کودکتون رو توی منزل انجام بدین باید اول از همه دنبال منابع آموزشی مناسب باشین. حواستون به کیفیت منابع آموزشی که برای فرزندتون تهیه میکنین باشه، این منایع باید سطح خیلی خوبی داشته باشه تا فرزند شما از هم سالانش که دارن توی مراکز آموزشی دوره پیش دبستانی خودشون رو میگذرونن، جا نمونه.

شما باید برای نحوه تدریس خودتون هم آموزش ببینین تا بتونین مباحث رو جوری به فرزندتون آموزش بدین که کامل یاد بگیره. اینجا به شما یک سری کارهای اولیه که برای شروع آموزش پیش دبستانی در منزل باید انجام بدین رو میگیم تا راهنماتون باشه.
پیدا کردن منابع آموزشی با کیفیت
اولین قدم برای شروع آموزش پیش دبستانی در منزل و یکی از بهترین روشها برای درس خوندن کودکان اینه که دنبال یک سری منابع آموزشی با کیفیت باشین. این منابع میتونه ترکیبی از فیلمهای آموزشی، کتاب، پادکست، بازی و ... باشه.
البته شما باید منابعی که برای این مقطعه، به صورت کامل تهیه کنین و به فرزندتون آموزش بدین؛ ولی به جز اونها، پیشنهاد میکنیم با توجه به شرایط و روحیات فرزندتون، یک سری منابع اضافه هم برای آموزشش در نظر بگیرین.
یاد گرفتن روش مناسب تدریس
روش تدریس شما، نقش زیادی در فهم مطالب توسط فرزند شما داره. اولا باید این رو در نظر داشته باشین که فرزند شما فقط 6 سالشه و توی دنیای کودکانه خودشه، اون بیشتر به فکر بازی و شیطنته و زیاد نمیتونه بشینه پای درس خوندن. شما برای آموزش پیش دبستانی در منزل، باید روش تدریس سرگرم کنندهای داشته باشین که برای کودکتون جذاب باشه و به تدریس شما گوش بده.

به جز اینکه باید با یک روش هیجانانگیز به فرزندتون آموزش بدین، باید جدیدترین شیوههای نحوه یاد دادن دوره آمادگی در خانه رو بلد باشین تا بتونین به طور کامل مفهوم مطالب رو به کودک خودتون انتقال بدین.
شناخت دقیق مشکلات فرزندتون
شما باید تمام مشکلات و موانع آموزشی که فرزندتون داره رو پیدا کرده و اونها رو بررسی کنین و دنبال راهی باشین که بتونین از پس این چالشها بربیاین.
مثلا شاید فرزند شما خیلی بازیگوشه و براش سخته که بشینه پای درس؛ در این صورت شما باید این موضوع رو در نظر بگیرین و از اون توقع نداشته باشین که ساعتهای زیادی رو با شما برای آموزش دیدن همراهی کنه. باید تایمهای آموزشی رو جوری بچینین که فرزندتون اذیت نشه و از درس و آموزش لذت ببره.
برنامهریزی برای آموزش
حالا که تمام مراحل بالا رو انجام دادین، وقت این رسیده که برنامه خوبی بریزین و طبق اون برنامه، آموزشهای پیش دبستانی در منزل رو پیش ببرین.

داشتن برنامه به شما کمک میکنه که کارها رو خیلی هدفمندتر انجام بدین و تاثیر بیشتری رو از این کار ببینین.
تهیه لوازم مورد نیاز برای آموزش
برای اینکه بتونین مباحث رو به فرزندتون آموزش بدین، باید یک سری ابزار و وسایل داشته باشین تا این آموزش به بهترین شکل ممکن پیش بره. بعضی از این وسایل عبارتن از:
- تخته وایت برد و ماژیک
- ابزارهایی برای آموزش الفبای فارسی به کودکان پیش دبستانی
- کتاب آموزشی
چه مباحثی رو به کودکانمون در دوره پیش دبستانی آموزش بدیم؟
برای این که بخواین فرزند خودتون رو برای ورود به دوره دبستان آماده کنین، باید یک سری مسائل رو بهش آموزش بدین. این مباحث، همون مطالبیه که کودکان در کلاسهای آموزش پیش دبستانی یاد میگیرن.

برای این که فرزند شما بهترین شروع رو داشته باشه، باید این مطالب رو در آموزش پیش دبستانی در منزل در نرظ داشته باشین:
- شناخت اعضای بدن و کاربرد هر کدوم از اونها
- شناخت حواس پنج گانه
- آشنایی با حروف الفبا
- آشنایی ابتدایی با ریاضی و یاد گرفتن شمارش اعداد
- آشنایی کودکان با قوانین اجتماعی
- آشنایی کودکان با حقوق شخصی خودشون و دفاع از این حقوق
- آشنایی با مسائل دینی و فرهنگی
- افزایش دایره لغات کودکان
- آداب معاشرت
- نقاشی کشیدن
گذروندن دوره پیش دبستانی اجباریه یا نه؟
گذروندن دوره پیش دبستانی اجباری نیست ولی به خاطر فواید زیادی که داره پیشنهاد میکنیم که حتما فرزندتون رو در یک مرکز آموزشی ثبتنام کنین تا آموزش پیش دبستانی رو بگذرونه.
اگه فرزند شما پیش دبستانی رو بگذرونه، مستقلتر میشه، با آمادگی بیشتری دوران مدرسه و ابتدایی رو شروع میکنه و یادگیری مباحث درسی براش آسونتر میشه.
اما این مسئله، باعث نمیشه که آموزش پیش دبستانی در منزل فایدهای نداشته باشه. در ادامه به فواید این کار اشاره میکنیم.
فواید آموزش پیش دبستانی در منزل
مثل هر کار دیگهای، آموزش پیش دبستانی در منزل فواید و معایب خودش رو داره. در ادامه، لیستی از فواید آموزش پیش دبستانی در منزل براتون آورده شده که میتونین مطالعه کنین.
مناسب برای کودکان بازیگوش
همونطور که گفتیم و همتون هم میدونین، بچهها توی این سن و سال معمولا بازیگوشن و نمیتونن زیاد روی درس تمرکز کنن و ساعت طولانی سر کلاس بشینن. آموزش پیش دبستانی در منزل این امکان رو برای اونها فراهم میکنه که از توی خونه و بدون اینکه نیاز باشه ساعتهای زیادی رو توی مدرسه یا آموزشگاه باشن، مطالب پیش دبستانی رو آموزش ببینن.
آزادی عمل بالاتر
وقتی دانشآموزی در کلاسهای آمادگی شرکت میکنه، لازمه که در ساعات مشخصی سر کلاس باشه و به صورت منظم و ساختارمند، درسها رو یاد بگیره.

مزیت دیگهای که این شیوه آموزشی داره، اینه که زمانتون انعطافپذیره و شما و کودکتون، میتونین هر وقت که بخواین روی آموزش وقت بذارین.
آموزش متناسب با روحیات فرزندتون
توی کلاسهای آموزش پیش دبستانی، مربی به صورت همزمان به تعداد بالایی از کودکان مطالب رو تدریس میکنه که باعث میشه یک روش آموزشی، برای تمامی اونها اجرا بشه.اما اگه شما از توی خونه به فرزندتون آموزش بدین، میتونین به طور کامل از شرایطش باخبر باشین و طبق نیازهایی که داره، بهش آموزش بدین و روحیات و شرایط اون رو توی آموزشها لحاظ کنین.
معایب آموزش پیش دبستانی در منزل
همونطور که گفته شد، این کار علاوه بر اینکه مزایای زیادی برای کودک شما داره، یک سری معایب هم داره که قبل از انجام این کار، باید بهشون آگاه باشین.
دونستن معایب و مزایای انجام کاری، بهتون کمک میکنه که تصمیمگیری راحتتری در خصوصش داشته باشین و بتونین انتخاب بهتری کنین.
نبودن امکان تعامل با بقیه دانشآموزان
خیلی از کودکان در این سن، علاقه زیادی به برقراری ارتباط با بقیه همسالان خودشون دارن. کودکانی که در کلاسهای آموزش پیش دبستانی شرکت میکنن، فرصت این رو دارن که با بقیه ارتباط برقرار کن و کودکان مختلف رو بشناسن.
این باعث میشه که اعتماد به نفس اونها در برقراری ارتباط با بقیه افراد بالاتر بره و در سالهای آینده خیلی بهتر بتونن تعاملات مفید با بقیه دانشآموزان داشته باشن.
کاهش خلاقیت و توانایی حل مسئله کودکان در شرایط مختلف
حضور دانشآموزان در کلاسهای آمادگی، باعث میشه اونها با چالشهای ریز و درشت مختلفی رو به رو بشن که بهشون کمک میکنه مهارت حل مسئله خودشون رو تقویت کنن. در کنار این، فعالیتهای مختلفی توسط مربیهای این کلاسها در نظر گرفته میشه که باعث افزایش خلاقیت کودکانه.
آموزش پیش دبستانی در منزل، میتونه فرزند شما رو از چنین فوایدی دور کنه یا حداقل به دست آوردن اونها رو براش سختتر کنه.
چالش در پیادهسازی استاندارد آموزشی
به احتمال زیاد، شما تا حالا مربی کلاس پیش دبستانی نبودین؛ پس اگه بخواین آموزش پیش دبستانی در منزل رو شروع کنین، احتمالا بار اوله که این کار رو میکنین.
پس با این اوصاف، قطعا شما نمیتونین به اندازه یک مربی کلاسهای آمادگی، مطالب رو به فرزند خودتون آموزش بدین. این باعث میشه که سطح یادگیری فرزندتون به نسبت این کلاسها پایینتر باشه.
جمعبندی
اگه به هر دلیلی نمیخواین فرزندتون به مراکز حضوری آموزش پیش دبستانی بره میتونین از امکان آموزش پیش دبستانی در منزل استفاده کنین. برای این کار شما میتونین خودتون توی نقش معلم پیش دبستانی، مباحث رو به کودک خودتون آموزش بدین و یا از دورههای آنلاین پیش دبستانی استفاده کنین.
اپلیکیشن فاب همراه شماست تا فرزندتون رو به موفقیت تحصیلی برسونین. با فیلم آموزشی ابتدایی فاب، مدرسه به اتفاقی هیجانانگیز و جذاب تبدیل میشه و دیگه نیازی به درگیری با فرزندتون ندارین. توی فاب میتونین بهروزترین دورههای روانشناسی کودک رو هم پیدا کنین که به شما یاد میده چطور باید با فرزندتون رفتار کنین که شوقش به یادگیری رو از دست نده.
اگه خودتون خواستین مطالب پیش دبستانی رو به فرزندتون آموزش بدین پیشنهاد میکنیم که نکاتی که توی این مقاله گفتیم رو کامل بخونین و آموزش پیش دبستانی به فرزندتون رو جوری انجام بدین که مباحث رو کامل یاد بگیره و برای درس خوندن و یادگیری مشتاق بشه.
هر زمان که بخواین میتونین آموزش بدین و این آموزش، با توجه به ویژگیها و روحیات فرزندتون انجام میشه، توی آموزش پیش دبستانی در منزل شما میتونین جوری به فرزندتون آموزش بدین که مشتاق یادگیری بشه.
مهارتهای زندگی، شناخت حقوق خودشون و دفاع از این حقوق، شناخت قوانین و مقررات جامعه، شناخت حواس پنج گانه، آموزش شمارش اعداد، آشنایی با حروف الفبا و … .
کتابها و منابع آموزشی مورد نیاز دانشآموزان، وسایلی برای آموزش شمارش اعداد و حروف الفبا و … .
خیر، هیچ اجباری به شرکت توی دوره پیش دبستانی نیست ولی همونجوری که توی مقاله به اون اشاره شد ما پیشنهاد میکنیم که کودکان حتما این دروه رو بگذرونن.