آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
یکی از اختلالاتی که ممکنه در بعضی از کودکان وجود داشته باشه، پریشی نوشتار کودک یا همون اختلال نوشتن در کودکانه. با وجود این اختلال، فرزند شما در مهارت نوشتن دچار مشکل میشه و این میتونه عملکرد متفاوتی نسبت به هم سن و سالانش به وجود بیاره.
خیلی از افراد فکر میکنن که این اختلال همون بد خطیه و فرقی با هم ندارن. اما این دو مشکل با هم تفاوت دارن و اختلال نوشتن در کودکان، به شکل بینظمی، اشتباه و دشوار نوشتن بروز پیدا میکنه و میتونه تاثیر منفی روی عملکرد تحصیلی کودکان بذاره. درسته که دلیل مشخصی برای به وجود اومدن این اختلال وجود نداره، اما یک سری راهکار برای درمان این مشکل هست که میتونین با رعایت اونها، باعث بهتر شدن این اختلال در فرزند خودتون بشین. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این اختلال، نشانهها و شناسایی راهکارهای درمان اختلال نوشتن، تا پایان این مطلب از فاب با ما همراه باشین.
نوشتن، مهارتی مهم در زندگی انسان و یکی از بهترین روشها برای درس خواندن کودکانه. به طور طبیعی کودکان از سن هفت سالگی و بعد از ورود به مدرسه، نوشتن رو یاد میگیرن؛ اما برخی از کودکان به دلیل داشتن اختلال نوشتن یا دیسگرافیا که نوعی اختلال در یادگیریه، نمیتونن به خوبی کودکان دیگه بنویسن و مطالب رو به سختی منتقل میکنن.
نوشتن نیاز به سازماندهی چندین کارکرد مغز داره؛ برای نوشتن، باید اطلاعات، دریافت و جمعبندی بشن تا با استفاده از مهارتهای حرکتی، زبانی، شناختی، حافظه و... بتونیم مفاهیم رو منتقل کنیم.
بنابراین، نوشتن فرایندی پیچیده هست و با در نظر گرفتن این موضوع، بعضی از کودکان نمیتونن مطالب رو به خوبی از طریق نوشتن منتقل کنن و با بدخطی و نوشتن جملههای بیمفهوم، به ما هشدار میدن که دچار اختلال نوشتن هستن.
هنوز دلیل موجه و قطعی برای به وجود اومدن اختلال نوشتن در کودکان وجود نداره ولی اکثر کودکانی که به این اختلال دچار هستن، این مشکل رو از خانواده به ارث بردن یا این که مشکلات رشدی مثل تولد زودرس داشتن.
کودکانی که از این مشکل رنج میبرن، معمولا ناتوانیهای دیگهای مثل کمبود توجه و بیشفعالی هم دارن که این موارد میتونن باعث به وجود اومدن اختلال خواندن و نوشتن در کودکان دبستانی بشه.
کودکانی که دچار این اختلال هستن، علائم مختلفی از خودشون نشون میدن که والدین میتونن با توجه به اونها، متوجه بشن فرزندشون برای تبدیل اصوات گفتاری به نوشتار، مشکل داره؛ برای مثال خیلی بدخط و ناخوانا مینویسه و سرعت نوشتنش هم کمه. برخی از علائم اختلال نوشتن در کودکان عبارتند از:
کودکانی که اختلال نوشتن دارن، معمولا سر کلاس درس، هنگام نوشتن بسیار کند هستن و از سایر همکلاسیهاشون عقب میمونن.
این افراد به دلیل تمرکز بیش از حد روی نوشتن، سرعت پایینی دارن؛ در نتیجه ممکنه خیلی از والدین و معلمها تصور میکنن که دانشآموز تنبله و به همین دلیل نمیتونه به خوبی از پس نوشتن و سرعت بالای نوشتار بربیاد. اما برای این موضوع باید نهایت دقت رو به خرج داده و به کودکان دارای اختلال نوشتن اتهام تنبلی نزنین.
از پیامدهای ناگوار این اختلال اینه که کودک به دلیل شکستهای پی در پی و گاهی سرزنش معلم، نسبت به مدرسه بیعلاقه میشه و در مواردی فرار از مدرسه و یا آزار و اذیتهایی در محیط مدرسه از خودش نشون میده. پس بهتره که هرچه سریعتر با راهکارهای درمان اختلال نوشتن در کودکان آشنا بشین و این مشکل رو به درستی، بر طرف کنین.
برخی از راهکارهایی که میتوانن به درمان اختلال نوشتن کمک کنن عبارتند از:
اگر دانشآموز خردسالی دارین که مبتلا به دیسگرافیا یا اختلال نوشتنه، علاوه بر دریافت کمک از یک درمانگر خوب، راهکارهای زیر میتونن به بهبود اختلال نوشتن در کودکان کمک کنن:
والدین کودکانی که اختلال نوشتن دارن، باید با معلم کودک صحبت کرده و برای حل مشکلات نوشتاری کودک با معلم همکاری کنن. با انجام چند کار ساده، میشه به کودک مبتلا به اختلال نوشتن کمک و از افت تحصیلیش جلوگیری کرد. برخی از مواردی که به رفع اختلال نوشتن در کودکان کمک میکنه عبارتند از:
اختلال نوشتن در کودکان یا دیسگرافیا یک نوع اختلال در یادگیریه و کندنویسی و خط نامفهوم و ناخوانا از علائم این اختلال محسوب میشه. والدین باید به محض شناسایی این اختلال در کودک نسبت به درمان این مشکل اقدام کنن و از درمانگران متخصص کمک بگیرن. راهکارهای سادهای هم برای بهبود این اختلال و کمک به کودکانی که اختلال نوشتن دارند وجود داره که برخی از اون ها رو در مطلب بالا بررسی کردیم.
همچنین بخوانید: آموزش فارسی به کودکان خارج از کشور
اختلال در نوشتن یا دیسگرافیا یک نوع اختلال در یادگیریه که افراد رو در نوشتن دچار مشکل میکنه.
کندی در نوشتن، خط ناخوانا و جملات نامفهوم از علائم اختلال نوشتنه.
در ابتدا والدین باید از درمانگر متخصص کمک بگیرن و بعد با به کارگیری راهکارهایی که در مطلب بالا گفته شده، به فرزندشون کمک کنن.