آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
اگر فرد چندین شب پشت سر هم خواب کافی نداشته باشه، در نهایت به کمبود خواب مزمن دچار میشه.
کمبود خواب مزمن اثر محسوستری روی کودکان و نوجوانها داره، سلامت روانی اونها رو تحت تاثیر قرار میده و ریسک ابتلا به اضطراب، افسردگی و کمبود عزت نفس رو افزایش میده. مشکلاتی که به طور مستقیم عملکرد تحصیلی رو تحت تاثیر قرار میدن.
میزان خواب کافی برای هر فرد متفاوته و عوامل زیادی روی اون تاثیر میگذارن که یکی از مهمترین اونها سنه.
به طور میانگین برای کودکان 6 تا 12 سال 9 تا 12 ساعت خواب در هر شبانهروز و برای نوجوانان 12 تا 18 سال 8 تا 10 ساعت خواب در هر شبانه روز نیازه. در حالی که اغلب دانشآموزها 6.5 تا 7.5 ساعت خواب در شبانه روز دریافت میکنن.
باید توجه کرد که دو مورد زیر هم بر میزان خواب مورد نیاز دانشآموزان تاثیر میگذارن:
مطالعات نشان میدهد دانشآموزانی که مقدار توصیه شده خواب رو به شکل منظم دریافت میکنن، سطح سلامت جسمی و روانی بالاتری دارن و توجه، رفتار، یادگیری و کنترل احساسات بهتری هم از خودشون نشون میدن. پس حتی اگه در دوران امتحان هم بودین باید سر وقت بخوابین و خواب شب امتحان رو جدی بگیرین.
اغلب ما در دوران نوجوانی شروع مشکلات خواب رو تجربه کردیم. تغییرات فیزیولوژیکی و اجتماعی دوران نوجوانی احتمال ایجاد مشکلات خواب رو افزایش میده.
تحت هیچ شرایطی با دانشآموز بحث نکنید یا فرزندتون رو با اجبار به تخت نفرستید. گفتگو ایجاد کنید، با تعامل و همکاری مشکلاتی که ممکنه باعث کمبود خواب بشن رو شناسایی کنید و با هم در جهت رفع اونها تلاش کنید. راهکارهایی برای بهبود کیفیت و طول خواب پیدا کنید و در مسیر ایجاد عادت همراه فرزندتون باشید.
چند پیشنهاد برای ایجاد عادتهای خواب سالم:
ذهن انسان در نوجوانی تمایل داره تا دیر به خواب بره و دیر از خواب بیدار شه. اما مدرسه رفتن دانشآموز رو مجبور میکنه تا صبح زود بیدار شه. ایجاد یک برنامه منظم خواب، برای حفظ بازده و سلامت دانشآموز اهمیت زیادی داره.
مهمترین کار برای رسیدن به این روتین ترغیب بدن نوجوان به زود خوابیدنه، با وجود اینکه مغز تمایلی به این کار نداره. تنظیم ساعت درونی بدن کاری زمانبره اما غیرممکن نیست. فقط نیم ساعت افزایش میزان خواب به طور منظم، تفاوت خیلی زیادی برای بدن ایجاد میکنه اما این میزان باید حداقل 6 هفته حفظ بشه تا اثر واقعی خودش رو نشون بده.
چند پیشنهاد برای ایجاد برنامه خواب منظم که میتونید در اونها به دانشآموز کمک کنین:
اگر روشهای خودیاری در تنظیم برنامه خواب اثر نمیگذاره، لازمه تا با پزشک یا روانشناس مشورت کنید. بعضی از مشکلات جسمی یا روحی ممکنه در کیفیت و مدت خواب اثر بگذارن که رفع اونها میتونه رنگ دیگهای به زندگی شخصی و تحصیلی دانشآموز بده.
خواب مناسب یکی از نیازهای اساسی انسانهاست. غیرممکنه که خواب رو از زندگی حذف کنیم یا زمانی که باید صرفش کرد رو به کارهای دیگه اختصاص بدیم و با مشکل روبهرو نشیم.
تاثیر زیاد خواب کافی روی عملکرد تحصیلی و برنامه فشرده دانشآموزها ایجاب میکنه تا والدین برنامه خواب رو به دقت بررسی و از روشهای مختلف برای بهبودش استفاده کنن. همچنین اگه میخواین بدونین که بهترین روش درس خوندن در شب امتحان رو بدونین، مقاله مربوط رو مطالعه کنین.
خواب کم و نامناسب دانشآموز در طولانی مدت اثرات عملکردی و خلقی بسیاری ایجاد میکنه. مشکلات شناختی خفیف مثل مشکل در به یاد سپردن، یاد گرفتن چیزهای جدید، تمرکز و تصمیمگیری نه فقط زندگی تحصیلی که فعالیتهای روزمره دانشآموز رو هم تحت تاثیر قرار میده.
سادهترین و اثر گذارترین روش برای حمایت از دانشآموزها، اصلاح عادتهای خواب خود والدینه. برنامه خوابتون رو با دانشآموز هماهنگ کنید تا احساس نکنه با خواب از چیزی محروم شده و خودش رو در مسیر تنها نبینه.