
اگه در کنکور هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشیم؟
گاهی اوقات در زندگی همه ما شرایطی به وجود میاد که فرصت نمیکنیم مطالب درسیمون رو بخونیم و یا تست بزنیم. در این شرایط، خیلی طبیعیه که به عنوان یک داوطلب آمادگی شرکت در آزمون رو نداشته باشیم و نتونیم این آزمون رو با بهترین عملکرد به پایان برسونیم. پس اتفاق خیلی عجیبی نیست، چون ممکنه که برای هر فردی پیش بیاد.
حالا ممکنه برای همه داوطلبی سوال باشه که اگه در کنکور هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشیم؟ قبل از این که به این سوال پاسخ بدیم، بهتره بدونین فردی که برای شرکت و قبولی در کنکور درس نخونده، فقط یک امید داره و میخواد ببینه در کنکور قبول میشه یا نه.
اگه فرد برای کنکور درس نخونه و در آزمون هم شرکت کنه، شاید با تست نزدن در کنکور بتونه رتبه قبولی بیاره ولی نباید توقع داشته باشه که در دانشگاههای برتر قبول بشه و ادامه تحصیل بده.
در این مقاله میخوایم درباره این موضوع بیشتر صحبت کنیم، پس در ادامه با اپلیکیشن آموزشی فاب همراه باشین.
اگر در کنکور هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشه؟
سوالات مشابه زیادی درباره این موضوع وجود داره که اگه دفترچه سوال کنکور رو بدون پاسخ بذاریم و هیچ تستی رو حل نکنیم، رتبه کنکورمون چند میشه؟
در جواب این سوال باید گفت که بدون مطالعه و حل تستهای کنکوری، احتمال قبولی داوطلب در رشتههای تحصیلی و دانشگاههای برتر به دور از تصوره.

با توجه به این که پاسخ غلط در کنکور نمره منفی داره، در صورتی که داوطلبان در کنکور نمره منفی زیادی داشته باشن، احتمال قبولیشون در دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی بیشتره.
البته فراموش نکنین که با پاسخ درست هر تست کنکور میتونین بهترین رتبهها رو به دست بیارین و حتی این فرصت رو برای خودتون فراهم کنین که در دانشگاههای دولتی قبول بشین.
اگر در کنکور تجربی هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشه؟
ممکنه که بعضی از داوطلبین کنکور تجربی این سوال رو داشته باشن که اگه در کنکور هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشیم؟
احتمالا باید بدونین که تعداد متقاضیان این آزمون خیلی زیاده و رقابت در اون به وضوح احساس میشه. بنابراین خیلی مهمه که حتما در دوران آمادگی برای این آزمون تمام تلاشتون رو بکنین و از فرصتهاتون بهترین بهرهوری رو داشته باشین تا بتونین نتیجه دلخواهتون رو به دست بیارین.
اما بعضی وقتها ممکنه برای هر داوطلبی پیش بیاد که نتونه برای کنکور تجربی درس بخونه. اگه شما هم جزو این دسته از افراد هستین که یک کلمه هم برای کنکور تجربی درس نخوندین، اصلا به شرکت نکردن در آزمون فکر نکنین.

همه دانشآموزان با کمی تلاش و دقت میتونن مطالب درسیشون رو خیلی خوب یاد بگیرن. اگه دانشآموزان بتونن صفر تا صد مطالب درسیشون رو یاد بگیرن، این احتمال وجود داره که در کنکور تجربی قبول بشن. چون در مدرسه دانشآموز پویایی بودن و تونستن مطالب درسیشون رو به طور کامل یاد بگیرن.
در غیر اینصورت اگه دانشآموزان در دوران مدرسه نتونسته باشن درسهاشون رو یاد بگیرن و آمادگیشون رو برای شرکت در این آزمون بالا نبرده باشن، احتمال این که بتونن در کنکور سراسری قبول بشن، خیلی کمه.
اگر در کنکور انسانی هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشه؟
رشته انسانی بیشتر مناسب افرادیست که حافظه خیلی خوبی دارن و میتونن مطالب درسی رو به راحتی حفظ کنن. اگه دانشآموزان این رشته بتونن کتابهای درسیشون رو به صورت کامل یاد بگیرن، قطعا میتونن با یک تیر به دو هدف بزنن.
هم در دوران سال تحصیلیشون دانشآموز موفقی هستن و هم میتونن تستها و سوالات کنکوری رو به درستی حل کنن.
اما بعضی وقتها دانشآموزان رشته انسانی، این فرصت رو ندارن که برای موفقیت و کسب رتبههای برتر در کنکور برنامهریزی کنن یا به هر دلیلی نمیتونن برای این آزمون درس بخونن و مهارتهای تستزنیشون رو تقویت کنن. در این شرایط ممکنه که براشون سوال پیش بیاد که اگر در کنکور انسانی هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشه؟

با توجه به این که بیشتر کتابهای درسی این رشته نیاز به حافظه و حفظیات خیلی خوبی داره، بدون شک قبولی در این کنکور نسبت به سایر رشتههای نظری راحتتره. شاید این رشته در ظاهر ساده و خیلی راحت به نظر بیاد ولی باز هم مثل خیلی از رشتههای تحصیلی دیگه نیاز به حل تست و مطالعه کنکوری داره.
پس اگه داوطلبین کنکور این رشته به هر دلیلی نتونن تست کنکوری بزنن و مهارتشون رو در این زمینه بهبود بدن اما در مقابل به صورت عمیق و خیلی مفهومی تونسته باشن مطالب درسیشون یاد بگیرن، این احتمال وجود داره که در کنکور رتبه قابل قبولی رو به دست بیارن.
عوامل موثر در رتبه کنکور
برای دستیابی به رتبه برتر در کنکور، عوامل متعددی نقش دارن. از جمله این عوامل میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- برنامهریزی صحیح: اولین عوامل موثر در رتبه کنکور، برنامهریزیه. این که داوطلبان در دوران آمادگی برای کنکور بتونن طبق یک برنامهریزی بتونن درسهاشون رو بخونن، قطعا میتونن عملکرد بهتری در کنکور داشته باشن.
- تستزنی مداوم: یکی دیگه از موارد مهمی که باید در دوران آمادگی برای کنکور بهش توجه کنین، تقویت مهارت تستزنیه. این مهارت به شما کمک میکنه تا بتونین در این مدت، به بهترین شکل ممکن به سوالات پاسخ بدین. برای تقویت این مهارت، میتونین از روشهایی مثل مدیریت زمان، تمرین مستمر و تحلیل تستها استفاده کنین.
- منابع مناسب: استفاده از منابع کنکوری مناسب، مطالعه دروس مشخص و تستزنی به شما کمک میکنه تا مفاهیم رو بهتر درک کنین.
به طور کلی، ترکیبی از تلاش، برنامهریزی درسی اصولی ، تستزنی و تمرکز روی مهارتهای خودتون میتونه به شما در رتبهبندی کنکور کمک کنه. موفقیت در این رقابت بزرگ نیازمند پشتکار و تلاش دائمیه.

رتبه کنکور چطور محاسبه میشه؟
در کنکور سراسری، محاسبه رتبه و تراز داوطلبان براساس درصدهای پاسخدهی به سوالاته. برای تخمین رتبه کنکور، میتونین از نرمافزارهای تخمین رتبه استفاده کنین. این ابزارها با وارد کردن درصدهای پاسخدهی به دروس، رتبه احتمالی شما رو نمایش میدن.
همچنین با محاسبه درصد پاسخدهی به سوالات هر درس میتونین تراز خودتون رو هم تخمین بزنین. این اطلاعات میتونه تا حدی به انتخاب رشته دانشگاهی شما کمک کنه. البته تمامی اطلاعاتی که این نرمافزارها به شما نشون میدن، حدودیه و به هیچ عنوان نباید بهش اعتماد کنین.
چون ممکنه تراز و رتبه کسب شده شما در آزمون اصلی با رتبه و تراز نرمافزار تخمین رتبه، زمین تا آسمون فرق داشته باشه. در نهایت این موضوع باعث کاهش اعتماد به نفس و ناامیدی شما میشه. پس به رتبه و تراز نمایش داده این نوع سایتها و اپلیکیشنها اصلا اعتماد نکنین.
تاثیر تراز روی رتبه بندی کنکور
تراز داوطلبین در نتایج آزمون سرنوشتساز کنکور نقش اساسی رو ایفا میکنه. ترازی که در کارنامه هر داوطلب وجود داره تعیین کننده رتبه کنکوره.
داوطلبان کنکوری میتونن با استفاده از تراز، سطح علمی و دانش خودشون رو در مقایسه با سایر رقبا ارزیابی کنن. تراز شما داوطلبان در کنکور همون نمرهای هست که میزان دانش شما رو در مقایسه با سایر رقباتون نمایش میده.
قطعا میدونین که پاسخ غلط در آزمون سراسری نمره منفی داره. پس میشه گفت که برای هر سوال کنکور یک امتیازی در نظر گرفته شده.
کسانی که بتونن به سوالات این آزمون جواب درست بدن، قطعا میتونن تراز بهتری هم در این آزمون به دست بیارن. البته در تعیین تراز کنکور یک نکته مهم وجود داره؛ اون هم رقابت با رقباست. برای درک این نکته بهتره که یک مثال بزنیم.

فرض کنین که شما داوطلب کنکور ریاضی در سال 1402 بودین و در این آزمون تونستین به 20 تا از سوالات درس فیزیک جواب درست بدین و بهترین رتبه رو به دست بیارین. از طرفی هم به باقی سوالات این درس جواب ندادین؛ اما چون هیچ داوطلب دیگهای نتونسته بود به سوالات بیشتری از این پاسخ بده، شما بالاترین تراز رو در این درس به دست آوردین.
حالا فرض کنین که داوطلب کنکور ریاضی در سال 1403 هستین و باز هم تونستین به 20 تا از سوالات درس فیزیک جواب درست بدین. یکی از رقبای شما در همین درس تونسته به 24 تا از سوالات درس فیزیک جواب صحیح بده و تونسته بالاترین رتبه رو به دست بیاره.
بنابراین تراز کنکور بر اساس سطح دانش و اطلاعات داوطلبان در هر سال تعیین میشه.
جمعبندی
ما در این مقاله سعی کردیم که به سوال «اگه در کنکور هیچ تستی نزنیم رتبه چند میشیم؟» پاسخ کاملی بدیم. اگه بخوایم به صورت خلاصه به این سوال جواب بدیم باید گفت که جواب ندادن به هیچ سوالی در آزمون سراسری خیلی بهتر از جواب غلط دادنه.
چون جواب اشتباه در کنکور نمره منفی داره و اگه درصد منفی تستها در کنکور افزایش پیدا کنه احتمال این که در کنکور قبول بشین تقریبا صفره.
اما اگه در این آزمون به هیچ تستی جواب ندادین، این احتمال وجود داره که در یک دانشگاه آزاد، پیام نور و یا غیرانتفاعی قبول بشین.
اگر بتونین تعداد بیشتری از سوالات کنکور رو جواب درست بدین، احتمالا بتونین رتبه و تراز مناسبی رو نسبت به رقباتون به دست بیارین. چیزیکه باید خیلی بهش توجه کنین اینه که تا زمان برگزاری کنکور دست از تلاش و پشتکار برندارین تا بتونین به رشته و دانشگاه مورد علاقهتون برسین.
فراموش نکنین که سوابق تحصیلی هم نقش بسیار بزرگی در نتایج کنکور دارن و میتونین به جای تراز و درصد کنکور بر اساس سوابق تحصیلی هم انتخاب رشته کنین. پس اگه احساس میکنین دیگه برای کنکور دیره، هنوز وقت دارین تا با همکلاسی فاب برای امتحانات نهایی آماده بشین.
موارد زیادی در رتبه کنکور تاثیر داره. از جمله این موارد میتونیم به مواردی مثل برنامهریزی صحیح، تستزنی مداوم، مطالعه منابع مناسب، توانایی حل مسئله و... اشاره کنیم.
تست نزدن از تست زدن با جواب اشتباه خیلی بهتره. این که برای شرکت در آزمون آماده نباشین و هیچ تستی نزنین، احتمالش هست که در یکی از دانشگاههای آزاد، پیام نور و یا غیرانتفاعی قبول بشین ولی اگه به تستها جواب غلط بدین احتمال قبولی شما در کنکور خیلی کمه.