آشنایی کامل با انواع تست کنکوری
نیما رستاکبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
894

آشنایی کامل با انواع تست کنکوری

همونطور که می‌دونین، داوطلبین کنکوری برای این که بتونن خودشون رو برای آزمونی سرنوشت‌ساز و مهم آماده کنن، باید به انواع تست کنکوری دسترسی داشته باشن.

همونطور که می‌دونین، در دنیای اینترنت انواع تست کنکوری وجود داره که معمولا در آمادگی داوطلبین تاثیرات زیادی دارن. بررسی و حل انواع تست‌های کنکوری به جهت آموزش و یادگیری، مرور، افزایش سرعت تست‌زنی و... در دوران آمادگی برای کنکور خیلی ضروریه.

توجه داشته باشین که قبل از این که مدت زمانی رو به حل هر نوع تستی اختصاص بدین، لازمه که کتاب درسی و درسنامه‌های موجود رو مطالعه کرده باشین.

میزان مطالعه شما و انتخاب یکی از انواع تست‌های کنکوری با هم ارتباط عمیقی دارن که در ادامه قراره کلی درباره این موضوع و معرفی انواع تست کنکور صحبت کنیم.

انواع تست کنکور و نحوه پاسخگویی به آنها

تست‌ها با توجه به هدفی که دارن، به دسته‌های مختلفی تقسیم میشن. برای این که بتونین تسلط‌تون رو در یادگیری مطالب افزایش بدین، باید همه روش‌ها رو امتحان کنین و مدت زمانی رو به تحلیل تست‌ و آزمون‌های آزمایشی اختصاص بدین. در ادامه مقاله قصد داریم درباره انواع تست کنکور و نحوه پاسخگویی به آنها صحبت کنیم پس همراه ما باشین.

تست آموزشی

تست آموزشی، مرحله‌ای هست که همزمان با درس خوندن انجام میشه؛ یعنی همزمان که دارین درس می‌خونین هم تست کنکوری می‌زنین. شما هر درسی رو که قرار هست بخونین، باید به صورت همزمان هم تست کنکوری همون درس حل کنین.

در درس‌هایی مثل ریاضی و فیزیک بهتره که درس به درس بخونین و همزمان هم تست بزنین. یا حتی برای درس دینی هم می‌تونین از این روش استفاده کنین.

تست آموزشی

توصیه میشه که بعد از داشتن تسلط نسبی بر مباحث حتما تست‌ها و مباحث تست خیز کنکور رو حل کنین. توجه داشته باشن که تست‌های آموزشی زمان‌دار نبوده و همچنین جواب ندادن به اون‌ها یا غلط جواب دادن نباید شما رو نگران کنه، چرا که همونطور که از اسم این روش پیداست، این نوع تست‌ها فقط و فقط جنبه آموزشی دارن.

نکته‌ای که باید به خاطرتون بسپرین اینه که برای حل تست‌ها آموزشی لازم نیست که مباحث رو به طور دقیق و کامل یاد گرفته باشین؛ یک روخوانی کلی، حل تست‌ها به کمک کتاب و درسنامه (بعد از پاسخ‌دهی) می‌تونه مفید باشه.

هدف از تست آموزشی

نکته‌ای که باید خیلی بهش توجه کنین هدف از تست زدن آموزشیه؛ هدف تست آموزشی این نیست که انواع و اقسام تست‌های کنکوری رو حل کنین؛ در واقع هدف از تست آموزشی اینه که داوطلبین مباحث درسیشون رو یاد بگیرن و هر روز بتونن مطالب بیشتری رو به ذهنشون بسپرن.

صفر تا صد مباحث تست خیز کنکور

صفر تا صد مباحث تست خیز کنکور

در این مقاله سعی کردیم که اطلاعات جامعی درباره بودجه‌بندی دروس و مباحث تست خیز کنکور در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی صحبت کنیم. با اپلیکیشن آموزشی فاب باشین.

روش حل تست آموزشی

در ابتدا بهتره بدونین که حل تست‌های آموزشی راه و روش‌های خاص خودش رو دارن. نکته مهم اینه که معمولا در کتاب‌ها بخشی با عنوان تست آموزشی وجود نداره و شما باید با توجه به نوع مطالعه‌تون، بعضی از تست‌ها رو به عنوان تست آموزشی حل کنین.

برای حل تست‌های مورد نظر لازم است که بعد از این که هر تستی رو حل کردین، پاسخنامه رو بررسی نموده و حتی بین درسنامه، کتاب و تست مطابقت ایجاد کنین. در بعضی از تست‌های کنکوری کلی نکته مهم و کاربردی وجود داره؛ پیشنهاد می‌کنیم که این نوع تست‌ها رو علامت‌گذاری کنین و چندین بار اون‌ها رو بخونین.

بهترین زمان برای حل تست آموزشی

طبق توضیحاتی که در این مقاله گفتیم، تست‌ آموزشی یکی از انواع تست‌های کنکوری هست که برای یادگیری اولیه مطالب درسی می‌تونه روش مناسبی باشه. بهتره بعد از یه مرور اولیه و حداکثر چند ساعت بعد از تموم شدن مطالعه، تست‌های مربوطه رو حل کنین.

تست تسلطی

تست تسلطی، یکی دیگه از انواع تست کنکوری است که داوطلب با این روش قراره تسلطش نسبت به مطالب درسی افزایش پیدا کنه و به مرحله تثبیت برسه. ما در روش قبلی یعنی تست آموزشی سعی می‌کنیم که مطالب رو یاد بگیریم ولی در روش تست تسلطی می‌خوایم مباحث درسی رو در ذهنمون تثبیت کنیم.

نحوه استفاده از روش تست تسلطی به این صورته که باید تست‌ها رو در طول هفته پخش کنیم. اگه شنبه یک درسی رو خوندین و بلافاصله تست‌هاش رو حل کردین، این میشه تست آموزشی. حالا باید پیش خودتون فکر کنین که اگه یک مدتی بگذره، همچنان این مطالب رو به خاطر میارین یا نه؟

برای این که بتونین به پاسخ این سوال برسین و متوجه بشین که تسلطتون روی مطالب بیشتره، باید تست‌ها رو در ساعت‌های مختلف پخش کنین.

نکته‌ای که در این روش وجود داره اینه که در زمان حل سوالات و تست‌های کنکوری اصلا به درسنامه نگاه نکنین. اینطوری می‌تونین توجه بشین که کجای درستون مشکل دارین یا این که روی چه مباحثی مسلط هستین.

تست تسلطی

در این روش خبری از زمان و درصد نیست؛ البته عدم مدیریت زمان به این معنا نیست که خیلی راحت برای خودتون تست بزنین.

به عنوان مثال اگه 10 سوال رو باید در 10 دقیقه حل کنین، در زمان درس خوندن و حل تست کنکوری می‌تونین این زمان رو کمی افزایش بدین. چون هدف در اصل یادگیری مطالب درسیه، نه این که آزمون بدین و برای خودتون درصد بگیرین. پس قراره که تحت فشار زمانی قرار بگیرین ولی از پس حل تست‌ها بر بیاین.

آخرین نکته در روش تست تسلطی اینه که نکات پاسخنامه رو یاد بگیرین. به عبارت دیگه شما از اون 10 تا تست به عنوان مثال 5 تا رو اشتباه حل کردین. حالا به نظرتون در این شرایط باید چیکار کنین؟ در این شرایط تنها کاری که باید انجام بدین اینه که به پاسخنامه مراجعه می‌کنین و نکات اون سوالات غلط رو می‌خونین و یاد می‌گیرین.

هدف از تست تسلطی

هدف از پرداختن به تست‌های تسلطی، شناخت کامل مباحثیه که از اون‌ها در آزمون سوال طرح میشه. برای داشتن تسلط هر چه تمام‌تر بر مباحث، لازمه که این نوع سوالات رو چندین و چند بار حل کنین.

روش حل تست تسلطی

باید در یک برنامه‌ریزی درسی مطابق با نیازهای شخصی خودتون، تعدادی سوال کنکوری مشخص کنین و مدت زمانی رو به حل این سوالات اختصاص بدین.

با توجه به برنامه خود، تعداد تعیین کرده و به حل تست‌ها بپردازید. مثلا اگر قراره امروز 10 تست تسلطی از فلان درس رو حل کنین، لازمه که بعد از حل سوالات، به پاسخنامه و حتی درسنامه مراجعه کرده و به بررسی اشتباهات، سوالات بی پاسخ و حتی سوالات با پاسخ صحیح بپردازین و نکات مربوطه رو یادداشت کنین. با این کار نکات و مباحث کلیدی ملکه ذهنتون میشن.

بهترین زمان حل تست تسلطی

در روش تست تسلطی باید حل سوالات رو به چند مرحله تقسیم کنین. می‌تونین چند روز بعد از مطالعه مبحث مورد نظر، تست کنکوری بزنین و در ادامه، تایم‌های بعدی رو بر اساس اولین مرحله تنظیم کنین.

تست زمان‌دار و سنجشی

یکی دیگه از انواع تست کنکوری، تست زمان‌دار و سنجشی‌ست. این روش تشابه خیلی زیادی با خود آزمون اصلی داره. در این روش داوطلب باید بعد از حل سوالات تستی، درصدهاش رو به دست بیاره. درصد گرفتن در این روش خیلی مهمه و باید بدونین که در هر درس چه درصدی کسب کردین. باید برای درصد کسب شده هدف‌گذاری کنین.

به عنوان مثال در درسی مثل منطق به 30 درصد سوالات رو جواب دادین. شما برای این درصد باید هدف‌گذاری کنین و به خودتون بگین که من در آزمون بعدی یا تست بعدی، حداقل یک سوال بیشتر جواب بدم. به مرور این 30 درصد افزایش پیدا می‌کنه و می‌تونین بالاترین درصد رو در این درس به دست بیارین.

نکته دیگه‌ای که در روش تست‌زنی زمان‌دار وجود داره، اینه که شما زمان محدودی دارین و باید در یک زمان مشخصی به همه سوالاتی که بلد هستین جواب بدین؛ یعنی دقیقا مطابق با خود کنکور که داوطلبان فرصت دارن در یک مدت زمان مشخصی به سوالات آزمون جواب بدن.

تست زمان‌دار و سنجشی

با این روش علاوه بر این که جلسه آزمون رو برای خودتون شبیه‌سازی می‌کنین، می‌تونین مدیریت زمان و استرس رو یاد بگیرین و بدون کوچک‌ترین استرسی سوالات رو حل کنین.

فراموش نکنین که غلط زدن و اشتباه حل کردن سوالات تستی، بخش جداناپذیری از آزمونه. شاید شما در تست‌های زماندار به هر دلیلی به سوالات جواب اشتباه بدین ولی نباید ناامید بشین. برای این که متوجه بشین که چرا به سوال جواب درست ندادین باید به پاسخنامه مراجعه کنین و توضیحات اون سوال رو بخونین.

هدف از تست‌های کنکوری زمان‌دار و سنجشی

هدف از حل این تست‌ها، سنجش داوطلب از جهت میزان مطالعه و یادگیری، افزایش سرعت در حل سوالات، دقت، میزان آشنایی با سوالات مربوط به مباحث مختلف و موارد مشابهه.

روش حل تست‌های کنکوری زمان‌دار و سنجشی

برای حل این تست‌ها لازمه که وقت پاسخ‌دهی به سوالات رو مشخص کنین و زمان بگیرین. توجه داشته باشین که هر بار باید تعداد معینی تست انتخاب کنین و بعد از حل همه اون سوالات، درصد بگیرین تا دقیقا بدونین در چه مباحثی مشکل دارین و باید خودتون رو در اون حوزه تقویت کنین.

بهترین زمان حل تست‌های کنکوری سنجشی

طبیعتا لازمه سنجش از لحاظ دقت، سرعت و...، تسلط کافی بر مطالب درسیه. تست‌های سنجشی رو با فاصله از مطالعه انجام بدین تا تک به تک اهدافتون محقق بشه.

مرور انواع تست‌های کنکوری

تقریبا همه انواع تست‌هایی که معرفی کردیم، برای مرور و جمع‌بندی مناسب هستن. مرور از طریق بررسی تست‌ها کمک می‌کنه که شما در زمان کم، مطالعه گسترده‌ای داشته باشین. بدیهی‌ست که مرور با تست برای یادگیری نیست، پس باید به دنبال یادآوری و ثبت نکات کلیدی در ذهنتون باشین.

توجه داشته باشین که به هنگام حل تست‌ها، اون دسته از سوالاتی رو که حاوی نکات مهمی هستن، مواردی رو که فراموش می‌کنین، حتی سوالاتی که به درستی پاسخ دادین اما مهم یا گیج‌کننده به نظر می‌رسن رو نشانه‌گذاری کنین تا در زمان مرور بتونین به اون مطالب دسترسی راحتی داشته کنین.

بررسی انواع دام‌های تستی در کنکور

بررسی انواع دام‌های تستی در کنکور

تشابه زیادی میان نمونه سوالات و آن‌چه در دفترچه سوالات کنکور مطرح می‌شود، وجود دارد اما سال به سال، خلاقیت طراحان در به تله انداختن داوطلبان بیشتر شده و اگر

جمع‌بندی

با خوندن این مقاله از فاب متوجه شدیم که انواع تست‌ کنکوری شامل چه مواردی میشن، هدف هر کدوم از انواع تست‌های کنکوری چیست، همچنین توضیح داده شد که چگونه باید تست‌های کنکوری رو جواب بدین تا در ذهنتون ملکه بشه. اگه می‌خواین روی مباحث کنکوری تسلط کامل داشته باشین، بهتره که با انواع تست کنکور کار کنین تا بتونین همه تست‌ها رو در زمان برگزاری آزمون به راحتی تحلیل کنین و به جواب درست برسین.

اما دوران کنکور فقط نباید تست‌زنی رو تمرین کنین. امتحانات نهایی هم تاثیر بسیار زیادی روی نتیجه کنکور شما می‌ذارن. پس آمادگی برای این امتحانات هم اهمیت فراوانی داره. برای کسب بهترین نتیجه در دوران کنکور آموزش دروس متوسطه دوم رو از اپلیکیشن فاب دنبال کنین و موفقیت خودتون در امتحانات نهایی رو تضمین کنین.

تست‌های زمان‌دار رو چه زمانی حل کنیم؟

برای حل این نوع تست‌ها باید تسلط کاملی روی مطالب داشته باشین.

تست‌های کنکوری به چند دسته تقسیم میشن؟

انواع تست‌های کنکوری رو می‌تونیم در سه دسته آموزشی، تسلطی و سنجشی قرار بدیم.

آیا پرداختن به تست‌های آموزشی به زمان نیاز داره؟

نه؛ حل این نوع تست‌ها صرفا برای یادگیری مطالب کنکوری شماست، نه برای سنجش.

چه زمانی بهتره که تست‌های آموزشی رو حل کنیم؟

سعی کنین که حداکثر چند ساعت بعد از مطالعه مباحث درسی، این نوع تست‌ها رو به حل کنین.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات