نظام آموزشی کشور ما، بارها دستخوش تغییرات مختلفی شده. تلاش بر این بوده که این سیستم به مرور زمان کارایی بهتری داشته باشه تا بتونه نیروی متخصصتری به جامعه و بازار کار تحویل بده.
از بهترین مدارس تهران تا کوچکترین مدارس در نقاط دور از مرکز و محروم، همه مدارس کشور از یک سیستم آموزشی یکپارچه استفاده میکنن. اما این سیستم آموزشی تغییرات زیادی رو هم تجربه کرده.
یکی از این دورهها که بین مردم جامعه هم معروفه، دوره نظام قدیمه. با توجه به تغییراتی که توی سالهای اخیر در سیستم سنجش کشور اتفاق افتاده، کسایی که توی دوره نظام قدیم تحصیل کردن خیلی راحتتر میتونن ادامه تحصیل بدن.
اگه براتون سوال شده که دوره نظام قدیم چیه، این مقاله رو تا انتها دنبال کنین. توی این مقاله میخوایم درباره شرایط تحصیل دانشآموزان نظام قدیم صحبت کنیم.
نظام آموزشی کشور ما در طی سالهایی که فعالیت میکرده، سه دوره آموزشی رو گذرونده. این سه دوره به اسمهای نظام قدیم، نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی و نظام جدید شناخته میشن.
در حال حاضر، نظام آموزشی کشور به 6 سال ابتدایی، 3 سال متوسطه اول و سه سال متوسطه دوم تقسیمبندی و به اسم نظام جدید شناخته میشه.
اما دوره نظام قدیم چیست؟ این دوره که سالهای 1341 تا 1356 رو شامل میشه، یک دوره ابتدایی و یک دوره متوسطه داشت که هر کدوم از این دورهها 6 سال بودن. آخرین ورودیهای این سیستم قدیمی در سال 1344 واردش شدن و در نهایت در سال 1356 فارغالتحصیل شدن.
بعد از اون، نظام آموزشی به سیستمی تبدیل شد شامل 5 سال ابتدایی، 4 سال راهنمایی و 4 سال متوسطه. این سیستم که به اسم سیستم ترمی واحدی شناخته میشد، تا سال 1378 توی مدارس کشور اجرا میشد.
بعد از اون، این سیستم یک مقدار تغییر پیدا کرد و تبدیل شد به 5 سال ابتدایی، 3 سال راهنمایی، 3 سال متوسطه و یک سال پیش دانشگاهی. اوایل برای ورود به دوره پیش دانشگاهی، آزمونی برگزار میشد که داوطلبان واجد شرایط با قبولی توی این آزمون، میتونستن در دوره پیشدانشگاهی ادامه تحصیل بدن.
بعد از اون، نظام سالی واحدی بود که تا سال 1395 ادامه پیدا کرد که هر سال تحصیلی، شامل دو ترم میشد. بعد از اون، نظام جدید روی کار اومد که 6 سال ابتدایی، 3 سال متوسطه اول و 3 سال متوسطه دوم رو شامل میشه.
با توجه به تغییرات اخیری که روی روند برگزاری و منابع کنکور سراسری اعمال شد، برای افرادی که دیپلم نظام قدیم داشتن، نگرانیهای زیادی برای شرایط شرکت دوباره در کنکور به وجود اومد. اما در واقع در سیستم فعلی فارغالتحصیلان نظام قدیم خیلی بهتر میتونن توی کنکور شرکت کنن و ادامه تحصیل بدن.
فارغالتحصیلان سالهای 1341 تا 1353 که محصلین نظام قدیم محسوب میشن، تحت شرایطی میتونن توی کنکور شرکت کنن. یکی از این شرایط، ارائه کد سوابق تحصیلی و دانشآموزیه.
تمام داوطلبان شرکت در آزمون سراسری کنکور، چه فارغالتحصیلان نظام قدیم باشن چه جدید، باید کد سوابق تحصیلی خودشون رو دریافت کنن. همونطور که میدونین، دانشآموزان نظام جدید باید با مراجعه به سایت my.medu.ir کد سوابق تحصیلی خودشون رو دریافت کنن.
اما در مورد فارغالتحصیلان نظام قدیم چطور؟ مراحل دریافت کد سوابق برای این داوطلبان هم به شکل زیره:
همونطور که در قسمت قبل گفته شد، دانشآموزان نظام قدیم برای دریافت کد سوابق تحصیلی خودشون به کد دانشآموزی نیاز دارن. اما کد دانشآموزی چطوری به دست میاد؟
کد دانشآموزی که در واقع نشان دهنده مشخصات و اطلاعات یک دانشآموز در آموزش و پرورشه، برای ثبتنام فارغالتحصیلان دوره نظام قدیم الزامیه.
این کد از طریق کارنامه داوطلب یا از طریق مراجعه به اداره آموزش و پرورش محل تحصیل قابل دریافته. اما اگه داوطلبی قبلاً سابقه ثبتنام در کنکور رو داشته باشه، میتونه وارد سایت sanjesh.org بشه و با کلیک روی گزینه "سراسری" و در قسمت "سوابق تحصیلی دانشآموزان"، کد دانشآموزی خودش رو دریافت کنه.
همونطور که میدونین، طی سالهای گذشته تغییراتی روی آزمون سراسری ایجاد شده.
بعد از اعمال تاثیر معدل روی رتبه کنکور، ممکنه برای خیلی از محصلین دوره نظام قدیم سوال پیش بیاد که باید چیکار کرد؟
باید بدونین که داوطلبان نظام قدیم به دو دسته تقسیم میشن:
معمولا توصیه میشه تا حتی با داشتن سوابق تحصیلی ترمیم معدل رو انجام بدین تا هم یک بار دروس رو مرور کرده باشین و هم تراز بالاتری کسب کنین. با دورههای آموزشی درسی اپلیکیشن فاب، به سادگی رو این دروس مسلط میشین و در کمترین زمان نمره کامل رو به دست میارین.
خوشبختانه به خاطر شرایط حال حاضر نظام آموزشی، هیچ کسی از ادامه تحصیل در دانشگاهی که دوست داره محروم نیست. دانشآموزان نظام قدیم، میتونن با داشتن شرایطی که گفته شد توی کنکور شرکت کنن و ادامه تحصیل بدن.
توی این مقاله از فاب سعی کردیم درباره این صحبت کنیم که دوره نظام قدیم چیست و شرایط تحصیل دانشآموزان نظام قدیم چیه. امیدواریم که این مطلب براتون مفید بوده باشه.
قوانین آموزشی مثل شرایط شرکت در کنکور، امتحانات نهایی، محاسبه نمره، جهشی خوندن، انتخاب رشته و موارد این چنین هر سال دستخوش تغییرات زیادی میشن. برای اینکه تلاشهاتون رو هدر ندین لازمه تا همواره از آخرین اخبار با خبر باشین.
همراه فاب باشین تا همیشه یک قدم از رقباتون جلوتر باشین!
این دسته از افراد میتونن کد سوابق تحصیلی خودشون رو از سایت dipcode.medu.ir دریافت کنن.
این دسته از افراد میتونن کد دانشآموزی رو از سایت sangesh.org و در بخش "سراسری" دریافت کنن.