آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
المپیاد دانشآموزی، آزمونی بزرگ و بینالمللیه که بین دانشآموزان سراسر جهان برگزار میشه. دانشآموزان زیر ۱۸ سال از تمام کشورها، هر سال در این آزمون شرکت میکنن تا سطح علمی خودشون رو در رشتههای مختلف محک بزنن.
خیلی از دانشآموزان تیزهوش، از المپیاد به عنوان سکوی پرتاب برای کنکور استفاده میکنن. چون دانشآموزانی که در المپیاد مقام کسب میکنن، میتونن بدون کنکور وارد دانشگاه بشن. در این مقاله با انواع آزمون المپیاد آشنا میشین.
المپیاد علمی کشور در حال حاضر در ۱۱ رشته برگزار میشه. شما اگه به یکی از این رشتهها علاقه داشته باشین و درستون توی این رشته از بقیه بهتر باشه، میتونین در آزمون شرکت کنین. به این شکل سطح علمی شما بین داوطلبان دیگه مشخص میشه. در ادامه انواع آزمون المپیاد رو براتون توضیح میدیم.
تمام دانشآموزان یازدهمی که از هوش کافی ریاضی برخوردار هستن، میتونن در المپیاد ریاضی شرکت کنن. در این آزمون، مسائلی ارائه میشه که در مدرسه و دانشگاه تدریس نمیشن. بنابراین داوطلب باید دانش گستردهای در زمینه ریاضی داشته باشه و کسب نمره بالا از ریاضی در امتحانات مدرسه کافی نیست.
محتوای این آزمون به چهار مبحث زیر اختصاص داده شده:
مطالعه کتابهای ریاضی، هندسه، حسابان و … دبیرستان و حل مسائل متعدد به شما کمک میکنه که هوش ریاضی خودتون رو تقویت کنین. بعد باید سراغ مسائل سختتر برین که بین مدرسین و ریاضیدانان مطرحه. به این صورت میتونین در المپیاد موفق عمل کنین.
المپیاد ادبی از انواع آزمون المپیاد دانشآموزی محسوب میشه. نه تنها دانشآموزان رشته انسانی، بلکه تمام دانشآموزان یازدهمی میتونن در این آزمون شرکت کنن. المپیاد ادبی بعد از ریاضی و فیزیک، قدیمیترین آزمون المپیاد محسوب میشه.
شروع برگزاری این آزمون در ایران، از سال ۱۳۶۶ بوده. خیلی از دانشآموزانی که در المپیاد ادبی شرکت میکنن، بعد از اتمام دوره به شکل جدی ادبیات رو در دانشگاه دنبال میکنن. برای همین آزمون المپیاد در هر رشتهای، میتونه مسیر آینده شما رو به خوبی روشن کنه.
دانشآموزانی در آزمون المپیاد ادبی موفق میشن که با منابع آزمون آشنا باشن و کتابهای مرجع رو مطالعه کرده باشن. همچنین لازمه که نمونه سوالات سالهای قبل رو بررسی کرده باشن. آزمون المپیاد ادبی دو مرحله داره. در این دو مرحله، ۱۰۰ سوال تستی در اختیار دانشآموز قرار میگیره. منابع درسی این آزمون برای مرحله اول عبارتند از:
برای مرحله دوم آمون هم لازمه مطالب زیر رو مطالعه کنین:
خوندن منابع غیردرسی برای موفقیت در این آزمون لازمه. آشنایی دقیق با متون نظم و نثر فارسی، موفقیت شما رو تضمین میکنه. برای همین نباید صرفاً به کتابهای درسی مراجعه کنین. بلکه لازمه منابع غیر درسی رو هم بخونین و دانشتون رو در زمینه ادبیات ارتقا بدین.
اینجاست که فقط عشق و علاقه واقعی به ادبیات میتونه کمکتون کنه. انواع منابع غیردرسی که باید برای المپیاد ادبی بخونین، عبارتند از:
المپیاد زیستشناسی، از انواع آزمون المپیاد دانشآموزیه که در سراسر دنیا برگزار میشه. این آزمون در دو مقطع زیست دهم و یازدهم در سطح منطقه و استانی برگزار میشه و تا مرحله کشوری ادامه پیدا میکنه. زیست شناسی برای خیلی از دانشآموزان، درسی جذاب و هیجانانگیزه.
این دانشآموزان میتونن با شرکت در آزمون، سطح علمی خودشون رو محک بزنن. همچنین میتونن با کسب مقام، در رشتههای مرتبط به زیستشناسی، بدون کنکور ادامه تحصیل بدن.
برای کسب نتیجه خوب در المپیاد زیست شناسی، نباید به کتابهای زیست پایه دهم و یازدهم اکتفا کنین. بلکه دانشآموزان المپیادی در این رشته، باید نسبت به دروسی مثل ریاضی و فیزیک هم درک نسبتاً خوبی داشته باشن.
همچنین بخوانید: شرایط تغییر رشته در سال دهم
المپیاد شیمی بعد از ریاضی، از پرطرفدارترین انواع آزمون المپیاد در جهان محسوب میشه. علاقهمندان به درس شیمی از سال دهم و یازدهم تمام رشتهها، میتونن در این آزمون شرکت کنن. شرکت در المپیاد شیمی برای دانشآموزان پایه دهم، به صورت آزمایشیه. یعنی اجازه ورود به دوره تابستون رو ندارن. در ادامه منابع المپیاد شیمی رو مورد بررسی قرار میدیم.
منابع درسی المپیاد شیمی شامل کتابهای دوره دبیرستان میشه. مباحثی مثل ساختار اتم، پیوندهای یونی و کووالانسی، خواض تناوبی، اسید و باز و ... در این آزمون اهمیت زیادی داره. اما خوندن کتابهای درسی برای موفقیت در المپیاد کافی نیست؛ برای بالا بردن سطح علمی، لازمه که منابع غیر درسی رو هم مطالعه کرده باشین.
از جمله کتابهای غیردرسی که باید برای المپیاد شیمی بخونین، عبارتند از:
تماشای ویدئو برای فهمیدن دروسی مثل شیمی خیلی میتونه کمککننده باشه. شما با دانلود اپلیکیشن فاب، میتونین ویدئوهای مرتبط به درس شیمی رو مشاهده کنین و به صورت عملی آموزش ببینین.
المپیاد فیزیک، از انواع آزمون المپیاد دانشآموزیه که هر سال متقاضیان زیادی داره. دانشآموزان پایه یازدهم تمام رشتهها میتونن در این آزمون شرکت کنن. دهمیها هم میتونن به صورت آزمایشی وارد این آزمون بشن. برای موفقیت در المپیاد فیزیک، باید به مباحث زیر مسلط باشین:
منابع المپیاد فیزیک بسیار متنوعه و بیشتر قراره سطح علمی دانشآموز سنجیده بشه. برای همین علاوه بر مطالعه کتابهای درسی، باید سراغ منابع دیگهای هم برین. از منابع درسی المپیاد فیزیک، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
جغرافیا از جمله دروسیه که علاقهمندان مخصوص به خودش رو داره. افرادی که عاشق کشف و جستجو هستن، به این رشته علاقهمند میشن. المپیاد جغرافیا از انواع المپیاد دانشآموزیه که هر ساله بین دانشآموزان یازدهمی برگزار میشه.
دانشآموزان دهمی هم میتونن به صورت آزمایشی در این آزمون شرکت کنن. از منابع درسی المپیاد جغرافیا، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
خوندن منابع درسی به تنهایی برای موفقیت در المپیاد کافی نیست. شما باید از هر طریقی که شده، دانشتون رو در رشته مورد نظر ارتقا بدین. از جمله منابع غیردرسی که برای المپیاد جغرافیا پیشنهاد شده، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
المپیاد نجوم و اختر فیزیک، یکی از جذابترین آزمونهای المپیاد دانشآموزیه که هر ساله در سطح کشور و جهان برگزار میشه. نجوم رشتهای زیبا و پرطرفداره. دانشآموزان یازدهمی میتونن در المپیاد نجوم و اختر فیزیک شرکت کنن. دانشآموزان دهمی هم میتونن به صورت آزمایشی وارد این آزمون بشن. مراحل مختلف المپیاد نجوم، به این ترتیبه:
از منابع درسی المپیاد نجوم و اختر فیزیک، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
این کتابها برای پایه دهم، یازدهم و دوازدهم رشته ریاضی فیزیک هستن. اما توجه داشته باشین که برای موفقیت در المپیاد، نباید به خوندن منابع درسی اکتفا کنین. از منابع غیر درسی که برای المپیاد نجوم پیشنهاد شده، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
المپیاد کامپیوتر از انواع آزمون المپیاد دانشآموزیه که هر ساله متقاضیان زیادی رو به خودش اختصاص میده. شرط شرکت در این آزمون، کسب نمره بالای ۱۵ از دروس ریاضیه. سؤالات المپیاد کامپیوتر به صورت تحلیلی هستن. برای همین داوطلب باید دانشش رو در زمینه علوم کامپیوتری بالا ببره. مباحث مورد تأکید در المپیاد کامپیوتر عبارتند از:
المپیاد نانو از انواع آزمون المپیاد دانشآموزیه که هر سال با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانشپژوهان جوان برگزار میشه. نانو علمی جدید و جذابه. دانشآموزان با شرکت در این المپیاد، میتونن سطح علمی خودشون رو محک بزنن.
در صورت موفقیت در این آزمون، میتونن در این زمینه به صورت حرفهای فعالیت داشته باشن. از منابع درسی که باید برای آزمون بخونین، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
در کنار این منابع، دانشآموز داوطلب برای المپیاد نانو باید حتماً مقالات مرتبط رو بخونه. خوندن یکح منبع به تنهایی نمیتونه به شما کمک کنه. چرا که این علم بسیار گسترده و پیچیدهست.
تمام دانشآموزان پایه یازدهم میتونن در این آزمون شرکت کنن. هدف شرکت در این آزمون نباید برخورداری از تسهیلات باشه. چون نسبت به انواع آزمون المپیاد دانشآموزی، تسهیلات کمتری ارائه میده. منابعی که برای مرحله اول این آزمون باید بخونین، عبارتند از:
خواندن متون به زبان اصلی و تماشای ویدئوهای آموزشی هم میتونه به آمادگی بیشتر شما در المپیاد نانو کمک کنه.
المپیاد علوم زمین، از انواع آزمون المپیاد دانشآموزیه. دانشآموزان پایه یازدهم تمام رشتهها میتونن در در این آزمون شرکت کنن. منابع اصلی که برای این آزمون باید بخونین، عبارتند از:
المپیاد دانشآموزی رشتههای مختلف در چهار مرحله برگزار میشه. هر مرحله از آزمون سختتر از مرحله قبله و در مرحله نهایی برندگان مدال طلا اعلام میشن.
در فصل زمستان تشکیل میشه. آزمون در این مرحله تستیه و سر جمع ۱۰۰۰ نفر در این مرحله قبول میشن.
در فصل بهار تشکیل میشه. آزمون در این مرحله در سطح بالاتریه و شامل ۶ سؤال تشریحیه که در دو روز برگزار میشه.
۴۰ نفر از دانشآموزان برگزیده، در یک دوره دو ماه تابستونی شرکت میکنن. از بین این ۴۰ نفر، ۱۲ نفر اول مدال طلا میگیرن.
۸ تا ۱۸ نفر از دانشآموزی که مدال طلا گرفتن، برای شرکت در مسابقات جهانی انتخاب میشن. از برگزاری آزمون تا اعزام تیم المپیاد، حدود ۱۷ ماه طول میکشه.
دارندگان مدال طلای انواع آزمون المپیاد از مزایای خاصی برخوردار هستن. این افراد میتونن بدون شرکت در کنکور، وارد دانشگاه و رشته مورد علاقهشون بشن. همچنین تمام این افراد به جز برندگان المپیاد ادبی، وارد بنیاد ملی نخبگان میشن و اسمشون در تیم ملی المپیاد کشور ثبت میشه.
در این مقاله با انواع آزمون المپیاد آشنا شدین. این آزمون در سطح خیلی بالایی برگزار میشه و فقط دانشآموزانی که مطالعه دقیق و عمیقی دارن، میتونن به مراحل بالایی راه پیدا کنن و مقام بیارن. داشتن یک منبع خوب برای آموزش دروس مختلف، به شما کمک میکنه که یک قدم جلوتر از سایر رقبا باشین.
همچنین شما میتوانید با مراجعه به مجله آموزشی فاب، با شرایط تغییر رشته در مقطع دبیرستان آشنا بشین. اپلیکیشن فاب، امکان آموزش حرفهای و ارزون رو برای تمام دانشآموزان فراهم کرده. کافیه وارد صفحه اصلی سایت بشین، نرمافزار رو دانلود کنین و به آموزشهای ارزون ولی ارزشمند، دسترسی داشته باشین.
بله. این آزمون در هر مرحله مباحث پیچیدهتری رو پوشش میده و شرکتکنندگان باید دانششون رو در هر مرحله ارتقا بدن.
بله. با اینکه هر سال شکل سؤالات تغییر میکنه، باز هم خوندن و مرور سؤالات گذشته در انتخاب منابع مناسب و آشنایی بیشتر با مباحث به شما کمک میکنه.
مرکز ملی استعدادهای درخشان، هر سال در مراحل مختلف آزمون منابعی رو معرفی میکنه.