بهترین روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان
نگار ناظم الشعرابه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
165

بهترین روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان

یکی از دروسی که از پایه هفتم تا نهم و بعد از اون در رشته انسانی تا آخر سال دوازدهم همراه دانش‌آموزه، درس اجتماعیه. این درس با مباحث شیرین ولی حجیمی که داره، کار فقط کردن رو شاید برای بعضی از دانش‌آموزان سخت کنه. بنابراین ما توی این مقاله انواع روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان رو براتون توضیح میدیم.

روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان

درس اجتماعی علاوه بر اینکه به حفظ کردن و به خاطر سپردن نیاز داره، کلی نکته مهم هم داره که دانش‌آموز باید اون‌ها رو خط به خط یاد بگیره. چون که نمره این درس، درست مثل بقیه درس‌ها تاثیر زیادی در معدل فرزند شما داره.

پس شما باید برای دانش‌آموزتون یک منبع درست و حسابی تهیه کنین، که سریع همه چیز رو بهش یاد بده. اپلیکیشن فاب، با ارائه تدریس ویدئویی به طور کامل، می‌تونه به تقویت درس اجتماعی ششم دبستان کمک زیادی کنه و فرزندتون رو در درس خوندن جلو بندازه.

ویدئوی زیر نمونه‌ای از تدریس اجتماعی ششمه و شما برای دریافت تمام ویدئوهای این درس لازمه اپلیکیشن فاب رو دانلود و نصب کنین.

برنامه‌ریزی و تعیین هدف

برنامه‌ریزی برای درس خوندن، اولین کاریه که باید به دانش‌آموزتون یاد بدین. هر چقدر که فرزندتون از سنین پایین‌تر یاد بگیره که برای درس خوندن برنامه داشته باشه، در سال‌های بالاتر راحت‌تر می‌تونه زمان و حجم زیاد درس‌هاش رو مدیریت کنه.

برنامه‌ریزی و تعیین هدف

تعیین هدف هم می‌تونه یکی از قوی‌ترین روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان باشه. به این صورت که مثلا دانش‌آموز هدف امروز رو روی تموم کردن درس اول تا سوم می‌ذاره و در پایان روز باید این سه تا درس رو خوب یاد گرفته باشه.

ضبط صدای معلم

ضبط صدا برای اون‌هایی که میخوان از زمان‌های مرده‌شون برای یادگیری استفاده کنن، مثل مسیر رفت و آمد یا زمانی که منتظر اومدن اتوبوس هستین. در این زمان‌ها که در طول روز هم کم نیستن، می‌تونین با گوش دادن به صدای استادتون که در حال تدریسه، مطالب درسی رو مرور کنین که یادتون نره و در حافظه بلند مدتتون ثبت بشه.

پس اگه شما هم دنبال یک روش برای تقویت درس اجتماعی ششم دبستان هستین، بهتره که ضبط صدا رو امتحان کنین.

پیش‌خوانی

پیش‌خوانی، یعنی اینکه قبل از تدریس معلم، یک دور درس جدید رو بخونین تا وقتی معلم درس میده، با آمادگی بیشتری سر کلاس حضور داشته باشین. زمانی که فرزند شما درسش رو پیش‌خوانی کنه، راحت‌تر می‌تونه اون درس رو یاد بگیره. مخصوصا اگه دارای مباحث سخت‌تر و پیچیده‌تری باشه.

خلاصه‌نویسی

خلاصه‌نویسی یکی از روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستانه و خیلی هم راحته. کافیه به دانش‌آموزتون یاد بدین که موقع مطالعه کتاب درسی، زیر نکات مهم خط بکشه و بعدا اون‌ها رو وارد یک دفترچه بکنه. زمانی که خلاصه‌نویسی کامل شد، در زمان امتحانات بسیار زیاد کاربردیه و فرصت مرور سریع مباحث درسی رو به دانش‌آموز میده.

درس خوندن در محیط مناسب

محیط درس خوندن باید نور و اکسیژن کافی داشته باشه و از هر گونه عوامل سر و صدا دور باشه. در نظر گرفتن یک اتاق برای مطالعه یا حتی محیط کتابخونه برای درس خوندن، یکی از راه‌هاییه که میشه با عملکرد بالا درس خوند.

حذف عوامل حواس پرتی

همه عوامل حواس پرتی مثل گوشی موبایل، تبلت، لپ تاپ، کتاب غیر درسی و هر چیزی به جز منابع آموزشی و کمک درسی، می‌تونه باعث عقب افتادن دانش‌آموز از درس خوندن بشه. بنابراین باید حذف بشن تا میزان یادگیری بالا بره.

تدریس به دوستان و همکلاسی‌ها

یکی از راه‌های تقویت درس اجتماعی ششم دبستان، اینه که دانش‌آموز به شخص دیگه‌ای تدریس کنه. تدریس باعث میشه که مباحث درسی در ذهن حک بشه و تصویرسازی ذهنی هم درست انجام بشه.

کمک گرفتن از فلش کارت

شاید در مورد فلش کارت زیاد شنیده باشین. فلش کارت باعث میشه که در بازه‌های زمانی مشخص، یک مطلب مرور بشه و همین مرور پیوسته باعث تثبیت اطلاعات در حافظه بلند مدت میشه. کافیه روی یک سمت فلش کارت سوال نوشته بشه و سمت دیگه جواب. یا اینکه نکات کلیدی در یک سمت و توضیحات کامل‌تر در سمت دیگه نوشته بشه.

خط کشیدن زیر نکات مهم

یکی از راه‌های بالا بردن تمرکز موقع درس خوندن، خط کشیدن زیر نکات مهم حین مطالعه‌ست. مطالب درسی کتاب اجتماعی، از اونجایی که زیاد و شبیه به هم هستن، بهتره که با دقت خوندن بشن.

 خط کشیدن زیر نکات مهم

به دانش‌آموزتون یاد بدین که موقع مطالعه زیر نکات مهم رو خط بکشه که این کار، موقع خلاصه‌نویسی و مرور به دردش می‌خوره و کلی بهش کمک می‌کنه.

مرور مباحث

مرور نقش مهمی در ثبت مطالب درسی توی حافظه بلند مدت داره. برای مرور، اگه خوب مطالب درسی رو خونده باشین، لازم نیست دیگه وقت زیادی برای مرور مطالب بذارین. دانش‌آموز شما برای مرور می‌تونه از خلاصه‌هایی که نوشته یا حاشیه‌نویسی‌هایی که در کتابش انجام داده استفاده کنه.

همینطور اگه قبلا موقع خوندن مطالب، زیر نکات مهم خط کشیده باشه، کارش موقع مرور مطالب راحت میشه.

مطالعه درس هر روز در همون روز

یکی از روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان، اینه که دانش‌آموز درس هر روز رو همون روز مطالعه کنه.

اگه درسی که امروز داده شده به هفته بعد موکول بشه، تا اون موقع دیگه چیزی ازش در خاطر فرزند شما نمی‌مونه و دوباره با کلی سختی، مجبوره کلی زمان برای یادگیری و حفظ کردن مباحث درسی بذاره. پس لازمه که درس هر روز در همون روز مطالعه بشه.

حضور فعال در کلاس درس

حضور به موقع سر جلسات کلاس درس، نقش پررنگی در فهم و درک مطالب درسی داره. شاید برای فرزندتون پیش اومده باشه که یک روزی سر کلاس نرفته باشه و بنا به دلایلی نتونسته حاضر بشه. قطعا در فهم دروسی که اون روز تدریس شدن به مشکلات زیادی برخورده.

پس حضور دانش‌آموزتون رو سر کلاس درس جدی بگیرین و تا حد ممکن سعی کنین وضعیتی پیش نیاد که مجبور باشه سر کلاس حاضر نشه.

حاشیه نویسی

حاشیه‌نویسی که در بالا هم بهش اشاره کردیم، یک روش تقویت درس اجتماعی ششم دبستان محسوب میشه و برای این کتاب درسی که مطالب جدید و مهمی هم داره، می‌تونه بهترین تکنیک یادگیری به حساب بیاد.

حاشیه‌نویسی می‌تونه نکات مهم کتاب درسی باشه یا نکات مهمی که معلم موقع تدریس بهش اشاره می‌کنه و حتی خلاصه‌ای از مطالب هر صفحه کتاب درسی.

حل نمونه سوال

حل نمونه سوال همیشه یکی از واجبات مهم برای تقویت درس اجتماعی ششم دبستان به حساب میاد. با حل نمونه سوال، چه سوالات تالیفی یا نمونه سوالات امتحانی سال‌های گذشته، دانش‌آموز با نوع سوالات و نوع طراحی اون‌ها آشنا میشه و بهتر می‌تونه اطلاعات علمی خودش رو به چالش بکشه.

همچنین با این کار، نقاط ضعف خودشون رو آشکار می‌کنن و این فرصت برای دانش‌آموز فراهم میشه که با شناخت نقاط ضعف و نقاط قوتش و کار کردن روی اون‌ها عملکردش رو بالا ببره.

یادگیری مباحث خارج از کلاس درس

یادگیری مباحث خارج از کلاس یا بالاتر از سطح علمی کلاس اصلا واجب و ضروری نیست. اما زمانی که دانش‌آموز دروس خودش رو خوب یاد بگیره و دنبال بیشتر یاد گرفتن باشه، قطعا این باعث میشه که پیشرفت کنه و مطالب درسی هم در حافظه بلند مدتش حک بشه.

سخن پایانی

ما توی این مقاله در مورد روش مطالعه اجتماعی ششم دبستان و بهترین راهکارها برای خوندن این درس صحبت کردیم. درس اجتماعی، درسیه که مطالبش ممکنه کمی شبیه به هم باشه و همین کار دانش‌آموزان رو برای حفظ کردن و به خاطر سپردنش سخت کنه.

بنابراین یک سری راهکار لازمه که به خاطر سپردن مطالب این کتاب درسی رو راحت‌تر کنه. خصوصا اینکه دانش‌آموز در پایه ششم، در حال سپری کردن آخرین سال از مقطع دبستانه و بهتره که معدل بالایی در این پایه به دست بیاره تا با آمادگی کامل وارد مقطع متوسطه اول بشه.

کتاب اجتماعی ششم دبستان شامل چند درس میشه؟

اجتماعی ششم دبستان دارای دوازده فصله.

چرا دونستن نحوه مطالعه اجتماعی ششم دبستان مهمه؟

چون یکی از دروس آخرین پایه تحصیلی مقطع دبستانه و دانش‌آموز برای ورودش به مقطع بالاتر باید با آمادگی کامل همه دروس رو از جمله اجتماعی با نمره بالا بگذرونه.

روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان شامل چه چیزهایی میشه؟

استفاده از فلش کارت، مرور و خلاصه‌نویسی، حاشیه‌نویسی و پیش‌خوانی از جمله روش‌های تقویت اجتماعی ششم دبستان محسوب میشن که توی این مقاله در موردشون توضیح دادیم.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات