آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
یادگیری زبانهای جدید همواره یکی از چالشهای جذاب و در عین حال دشواره. بعضی از زبانها به خاطر ساختار پیچیده، تلفظ مختص به خود و ویژگیهای گرامری منحصر به فرد، به عنوان سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری شناخته میشن.
در این مقاله از فاب، به بررسی برخی از این زبانها میپردازیم و عواملی رو بررسی میکنیم که باعث دشوار شدن یادگیری اونها میشن. زبانهایی مثل چینی، ژاپنی، عربی و روسی به دلیل تفاوتهای چشمگیری که در الفبا، ساختار جملات و واژگان با زبان مادری ما فارسی دارن، چالشهای قابل توجهی رو به وجود میارن.
هدف این مطلب اینه که به شما کمک کنه تا بهتر درک کنین که چه چیزی این زبانها رو به پرچالشترین زبانها تبدیل میکنه. اگه شما هم قصد یادگیری یک زبان جدید و چالشی رو دارین و در مورد انتخابتون مردد هستین، این مقاله به شما کمک میکنه. برای آشنایی با سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری تا آخر این مطلب با ما همراه باشین!
یادگیری بعضی از زبانها اونقدر سخته که وقت و انرژی زیادی از شما میگیره و آخر سر هم ممکنه نتونین به نتیجهای که میخواین برسین.در این مقاله تک تک این زبانها رو به شما معرفی میکنیم و در مورد هر کدوم از اونها توضیح میدیم.
بعد از خوندن این مقاله آشنایی کامل با سختترین زبانهای دنیا دارین و اگه میخواین یک زبان جدید رو یاد بگیرین و همزمان خودتون رو به چالش بکشین، راحتتر زبان موردنظرتون رو پیدا میکنین.
اولین زبانی که در دسته سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری قرار میگیره، ژاپنیه. از اونجایی که هیچ کدوم از قواعد و دستور زبانهای ژاپنی شباهتی به زبانهای دیگه نداره، یادگیری اون برای همه افراد جز مردم کشور ژاپن سخته.
زبان ژاپنی 3 مدل الفبا مختلف داره و به طور کلی میشه گفت یادگیری اون بسیار پر چالش و سخته.
رتبه دوم سختترین زبان دنیا برای یادگیری به زبان چینی میرسه. از اونجایی که این زبان هم مثل زبان ژاپنی به جای حروف الفبا کاراکتر داره و برای یادگیری اصولی باید به همه اونها مسلط بشین، چینی به یکی دیگه از سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری تبدیل شده.
جالبه بدونین بعضی از کاراکترهای این زبان اونقدر طولانی و خاصه که بعضی وقتها ممکنه برای نوشتن چیزی که معادل فارسی اون یک کلمهست، نیاز باشه یک تا دو خط بنویسین.
سومین زبان سختی که میخوایم در موردش صحبت کنیم کرهایه! از اونجایی که سریالهای کرهای در ایران طرفدارهای زیادی داره، میشه گفت که یاد گرفتن زبان این کشور محبوبیت خاصی در بین ایرانیها پیدا کرده.
یکی از نکات جالب در مورد زبان کرهای اینه که یک زبان سفارشیه! یعنی چی؟ قضیه از این قراره که پادشاه سجونگ میخواد که همه بتونن خیلی راحت خط و زبان کرهای رو یاد بگیرن، به خاطر همین دستور میده که یک خط و نگارش خاص برای این زبان خلق کنن.
اما با وجود تلاشهای این پادشاه خط و زبان کرهای همچنان جزو سختترین زبانهای دنیا برای یادگیریه و هرکسی توانایی یادگیریش رو نداره.
چهارمین زبان سخت دنیا، زبان گرجیه! گرجی، زبان سختیه که استفاده از اون فقط محدود به جمعیت نسبتا کم (حدود 4.5 میلیون نفر) کشور گرجستان میشه و مردم بقیه کشورها از این زبان استفاده نمیکنن.
زبان گرجی یکی از عجیبترین شکلهای حروف الفبا رو داره. مثلا کلمه سلام به زبان گرجی اینطوری نوشته میشه: გამარჯობა .
دستور زبان گرجی جوریه که شما با صحبت کردن دست و پا شکسته نمیتونین منظورتون رو برسونین و باید کامل روی این زبان مسلط بشین.
زبان عربی همواره جزو سختترین زبانهای دنیا آورده شده ولی یادگیری اون برای ما ایرانیها به خاطر بعضی اشتراکات زبانی و فرهنگی که با عرب زبانها داریم نسبت به مردم بقیه کشورها کمی راحتتره. زبان عربی برای مردمی که زبان مادری اونها زبانهای اروپاییه خیلی سختتره و اغلب با یادگیریش مشکل دارن.
الفبای زبان عربی تقریباً با زبان فارسی یکسانه و عرب زبانها فقط 4 تا حرف فارسی (گ، چ، پ، ژ) رو ندارن. معمولاً معلمها در مدرسه برای یادگیری بهتر این حروف رو به صورت رمزی با کلمه "گچپژ" به دانش آموزها یاد میدن.
شاید بگیم که زبان عربی در دسته سختترین زبان دنیا برای ایرانی ها قرار نداره، اما فراموش نکنین که قواعد این زبان برای همه افراد تا حد زیادی دشواره.
یکی دیگه از زبانهای سخت و چالش برانگیز برای زبانآموزان زبان مجارستانیه. قوانین و قواعد این زبان پیچیده است و الفبای اون از 44 تا حرف که 9 تای اون صدا داره تشکیل شده. این زبان بیشتر به زبان کشورهای آسیایی شباهت داره تا اروپایی و در بین 10 زبان سخت دنیا قرار گرفته.
زبان فنلاندی یکی از زبانهای سختیه که خیلی از قواعد زبان مجارستانی رو داره و اغلب کلمات در این زبان به صورت مرکب هستن. ریشه این زبان از زبانهای اورلی شروع میشه و بعد از ادغام با زبانهای دیگه زبان فنلاندی امروزی رو تشکیل میده. زبان فنلاندی توی کشورهای نروژ، سوئد و بخشهایی از روسیه استفاده میشه.
خیلی کم پیش میاد که کسی دنبال یادگیری زبان مغولی بره. مردم کمی توی جهان وجود دارن که به این زبان صحبت میکنن. جالبه بدونین که ریشه زبان ترکی به مغولی و ریشه زبان مغولی هم به ژاپنی برمیگرده. نکته جالب دیگه در مورد این زبان اینه که شکل نوشتاری اون از بالا به پایینه.
در زبان ایسلندی (مثل آلمانی و فرانسوی) سه تا جنس وجود داره: مونث، مذکر و خنثی!
لغات و دستور زبان ایسلندی به دلیل این که بومی سازی شده، بسیار پیچیدهست و یادگیری اون خیلی سخته. به طور کلی میشه گفت که چون بعضی از کلمات این زبان ریشه انگلیسی دارن یادگیری اون برای انگلیسی زبانان آسونتره.
زبان آلمانی
زبان آلمانی معروفه به سخت بودن و یکی از دلایلش هم اینه که مثل زبان ایسلندی سه تا جنس داره. این زبان، کلی کلمات سخت و قواعد پیچیده داره که یادگیری اون رو سخت کرده.
جالبه بدونین که خیلی از عبارتهای سخت فلسفی از این زبان اومده و نمونههای این کلمات رو میتونین در آثار نیچه، هگل و هایدگر ببینین.
مردم سرزمین باسک به زبان باسکی (اسکارا) صحبت میکنن. این زبان هم مثل زبان کرهای، به صورت سفارشیه.
%40 از لغات باسکی مثل لغات انگلیسیه و به خاطر همین، انگلیسی زبانها تا حدودی میتونن با این زبان ارتباط برقرار کنن.
حالا میپرسین چرا این زبان سخته؟ به خاطر اینکه 6 تا لهجه مختلف داره و همین موضوع باعث شده که این زبان به یکی از سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری بشه.
زبان لهستانی به دلایل مختلفی به عنوان یکی از سختترین زبانهای دنیا شناخته میشه.
اولیش به خاطر سختی تلفظ کلماتشه (مخصوصا برای انگلیسی زبانها)، مثلا دو حرف C و S مثل کلمات انگلیسی هستن ولی تلفظشون کاملا متفاوته.
دومین دلیل به خاطر گرامر پیچیده و سختشه. در این زبان، 7 تا جنسیت گرامری وجود داره و برای اعداد، 17 تا حالت مختلف. مثلا شما میخواین عدد 2 رو بگین، میتونین به 17 حالت متفاوت اون رو بیان کنین!
زبان تایلندی کلی حروف عجیب و غریب داره که اگه نوشتههای این زبان رو نگاه کنین، احتمالا به خاطر مبهم بودنشون خیلی تعجب میکنین. این زبان 44 تا حرف بی صدا، 15 تا حرف صدا دار و 4 تا نشان لحنی داره که کار رو برای کسانی که میخوان این زبان رو یاد بگیرن خیلی سخت کرده.
شاید براتون جالب باشه که زبان مادری ما یعنی زبان فارسی، جزو سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری محسوب میشه و مردمی که فارسی بلد نیستن با یادگیری اون خیلی مشکل دارن!
زبان شیرین فارسی که به عنوان زبان فردوسی هم شناخته میشه تبدیل شده به یک چالش بزرگ برای کسانی که میخوان اون رو یاد بگیرن. البته شما هم ممکنه در درس فارسی دوران راهنمایی و دبیرستان با مقولههایی آشنا شده باشین که باعث تعجب شما شده باشه؛ مثلا متمم قیدی!
ولی یکی از ویژگیهای شیرین زبان فارسی اینه که قابلیت ترکیب با زبانهای دیگه دنیا رو داره. برای مثال 40% زبان فارسی رو کلمات عربی و ترکی تشکیل دادن. کلمات فرانسوی، آلمانی، روسی و انگلیسی هم به وفور در ادبیات روزمره ما به کار میره و این نشان از ضعف زبان نداره، بلکه قدرت انعطافپذیری بالای اون رو نشون میده.
یادگیری یک زبان جدید و سخت یک چالش حسابی جذابه. اما قطعاً سختیهایی هم داره! با کمک ترفندهای یادگیری سختترین زبانهای دنیا میشه تا حدی زیادی یادگیری این زبانها رو سادهتر کرد.
سختی یادگیری یک زبان به عوامل مختلفی مثل زبان مادری، تجربه قبلی در یادگیری زبان، انگیزه و تلاش هر فرد بستگی داره. اما خب، یک سری زبانها هستن که به طور کلی سختتر از بقیه در نظر گرفته میشن. مثلا چینی، ژاپنی، کرهای، عربی، روسی و ... .
حالا چطوری میشه این غولها رو شکست داد و با چالش سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری روبرو شد؟ در ادامه شما رو با یکسری راهکار مفید و کاربردی آشنا می کنیم:
برای شروع هر کاری داشتن انگیزه اولین و مهمترین قدمه. پس میشه گفت که اگه به یک زبان علاقه داشته باشین و شوق و انگیزتون برای یادگیری بالا باشه، نصف راه رو رفتین. در ادامه به مواردی که انگیزتون رو برای شروع یادگیری بالا میبره اشاره شده:
برای این که بتونین یک زبان خیلی سخت رو یاد بگیرین علاوه بر انگیزه، به تلاش مداوم و مطالعه کافی نیاز دارین. در زیر بعضی از کارهایی که لازمه انجام بدین آورده شده:
روشهای یادگیری مختلفی برای آموزش زبانهای مختلف وجود داره که هر فرد با توجه به شناختی که از خودش داره بهترین نوع رو باید انتخاب کنه؛ در زیر بهترین و رایجترین این روشها رو نام بردیم:
میدونین که برای موفقیت در هر حرفه و آموزشی تمرین کردن بسیار مهمه. این مورد در خصوص آموزش زبان هم صدق میکنه. بعضی از این تمرینهای مفید عبارتند از:
اشتباه کردن خودش یک بخش از یادگیریه. پس از این که اشتباه کنین نترسین و سعی کنید در جهت مثبت ازش استفاده کنین و به موارد گفته شده در زیر دقت کنین:
یادگیری سختترین زبانهای دنیا، با وجود چالشهاش، فواید زیادی داره. در اینجا چند تا از مهمترین فواید رو به صورت مختصر براتون آوردیم:
یادگیری زبان جدید باعث عملکرد بهتر مغز، تقویت حافظه، بهبود مهارتهای تحلیلی و حتی جلوگیری از بیماریهای مربوط به سن مثل آلزایمر میشه.
اگه یک زبان سخت مثل چینی، ژاپنی یا عربی رو یاد بگیرین، در دنیای کسب و کار کلی فرصت جدید براتون ایجاد میشه. شرکتهای بینالمللی همیشه دنبال افرادی هستن که توانایی ارتباط با بازارهای خارجی رو داشته باشن.
با یادگیری یک زبان سخت، میتونین بهتر فرهنگ و تاریخ اون کشور رو درک کنین. مثلاً میتونین بدون نیاز به ترجمه، ادبیات اون کشور رو بخونین و فیلمهاش رو ببینین.
اگه عاشق سفر کردن هستین، یادگیری زبانی مثل چینی یا روسی میتونه سفرهاتون رو خیلی لذتبخشتر کنه. وقتی به زبان اصلی اون کشور صحبت کنین، میتونین تجربهای واقعیتر از اون کشور کسب کنین.
یادگیری یک زبان سخت، دستاوردی بزرگه و باعث میشه احساس غرور و اعتماد بهنفس بیشتری داشته باشین. وقتی ببینین که تونستین یک زبان سخت رو یاد بگیرین، به تواناییهای خودتون بیشتر ایمان پیدا میکنین.
یادگیری یک زبان جدید میتونه باعث بشه با آدمای جدیدی از فرهنگها و کشورهای مختلف دوست بشین. این موضوع نه تنها دایره روابط اجتماعیتون رو گسترش میده، بلکه دیدگاهتون نسبت به دنیا رو هم وسیعتر میکنه.
اگه زبان سختی رو یاد بگیرین، ممکنه بتونین از بورسیهها و دورههای آموزشی خاصی که برای یادگیری و تحقیق در مورد اون زبان وجود دارن، استفاده کنین. این موضوع میتونه به توسعه تحصیلی و حرفهایتون کمک کنه.
اگه بخوایم بفهمیم چرا یک زبان سخت یا آسون حساب میشه، باید به یک سری معیارها توجه کنیم. در ادامه به مهمترین معیارها برای تشخیص سختترین زبانهای دنیا برای یادگیری اشاره شده:
برای کسانی که انگلیسی زبان مادریشونه و میخوان زبان جدیدی یاد بگیرین، چینی خیلی سختتره تا اسپانیایی. چینی خیلی با انگلیسی فرق داره، و طبیعتا! سختتر میشه. اما اگه اسپانیایی، چون یک سری شباهتهای اساسی با انگلیسی داره، و یادگیری اون خیلی آسونتره.
بعضی زبانها مثل ژاپنی یا چینی چندین خط یا الفبا دارن و همین باعث میشه یادگیریشون سختتر بشه. مثلاً چینی هزاران کاراکتر داره که باید حفظ کنین.
بعضی زبانها آواهایی دارن که توی بقیه زبانها وجود نداره. مثلاً توی زبان چینی، تلفظ یک کلمه به چند روش مختلف میتونه معنیهای مختلفی داشته باشه که یادگیری زبان رو بسیار سخت میکنه.
یک سری زبانها گرامر پیچیدهای دارن. مثلاً توی زبان عربی، افعال و اسمها بسته به محل قرارگیری، تغییرات بسیاری دارنکه برای اغلب افراد یادگیری همه اونها سخته یا توی زبان ژاپنی، ساختار جمله خیلی متفاوت از زبانهای غربیه.
اگه زبان جدیدی که میخواین یاد بگیرین، واژگان کاملاً متفاوتی با زبان مادریتون داشته باشه، کار سختتر میشه. مثلاً لغات چینی هیچ شباهتی به لغات فارسی ندارن.
یک سری زبانها شدیداً به فرهنگ و زمینه خاصی وابستهان. مثلاً وقتی دارین زبان عربی یاد میگیرین، باید با فرهنگ اون مناطق هم آشنا بشین تا بهتر اون زبان رو درک کنین.
اگه منابع آموزشی زیادی برای یک زبان در دسترس نباشه، یادگیریش سختتر میشه. زبانهایی که کمتر شناخته شدهان، معمولاً منابع آموزشی کمتری دارن.
اگه بخوایم در مورد سختترین زبان دنیا برای فارسیزبانها صحبت کنیم، باید چند تا نکته رو در نظر بگیریم. عوامل مختلفی مثل تفاوتهای تلفظ، ساختار گرامری و الفبا در این موضوع نقش دارن. حالا بریم ببینیم کدوم زبانها بیشتر از بقیه برای فارسیزبانان چالش دارن:
زبان چینی چهار لحن مختلف داره که تغییر تلفظ باعث تغییر معنی کلمه میشه؛ همچنین این زبان بیشتر از 1000 کاراکتر مختلف داره. به طور کلی این زبان با وجود داشتن گرامر نسبتا ساده بخاطر تلفظ و الفبا سختترین زبان دنیا برای فارسیزبانانه.
ژاپنی سه تا الفبای مختلف داره: کانجی، هیراگانا و کاتاکانا. ساختار جملات ژاپنی خیلی متفاوته و میتونه پیچیده باشه.
به نسبت دو زبان چینی و ژاپنی سادهتره چون خط هانگول داره که نسبتاً منطقیه. ساختار جملات متفاوت و ترکیبهای گرامری زیادی داره.
یادگیری سختترین زبان دنیا هرچند چالشی بزرگه، اما فوایدش بسیار گستردهست و میتونه زندگیتون رو از جنبههای مختلف بهتر کنه. اگه به دنبال توسعه شخصی و حرفهای هستین، این مسیریه که ارزش امتحان کردن رو داره.
توجه کنین که دشوار بودن یک زبان به میزان تفاوتش با زبان مادریتون بستگی داره. همچنین تلفظ، گرامر، واژگان و فرهنگ اون زبان هم معیارهای مهمی هستن که باید در نظر بگیرین. با این حال، یادگیری هیچ زبانی غیرممکن نیست و فقط کمی انگیزه و تلاش بیشتر میخواد.
اگه به یادگیری زبانی علاقه دارین، ناامید نشین. با انگیزه و پشتکار، میتونین هر زبانی رو یاد بگیرین! فاب مهارتی در تمام مسیر یادگیری زبان جدید همراه شماست!
زبان فارسی، تایلندی، مجارستانی، کرهای، ژاپنی، چینی، لهستانی، آلمانی، باسکی بعضی از زبانهایی هستن که یادگیرشون سخته
باعث تقویت حافظه، آشنا شدن با فرهنگهای مختلف، خلاقتر شدن، افزایش اعتماد به نفس و … میشه.
بله، یادگیری زبان سخت علاوه بر تقویت مهارتهای شناختی و بهبود حافظه میتونه فرصتهای شغلی و تحصیلی بیشتری رو براتون فراهم کنه