اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان
حنانه دهقانیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
69

اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان

خیلی از خانم‌ها به دلیل این که شاغل یا دانشجو هستن، نمی‌تونن فرزندانشون رو همراهشون ببرن و آقایون هم به دلیل این که سرکار میرن، نمی‌تونن توجه و مراقبتی که کودک نیاز داره رو در اختیارش قرار بدن. در همین موقعیته که والدین، مراقبت و نگه‌داری فرزندانشون رو به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها محول می‌کنن. همین مورد، نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان رو پر اهمیت می‌کنه. علاوه بر این، به دلیل وجود عشق و علاقه و رابطه عمیق بین کودکان و پدربزرگ و مادربزرگ، نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودک اهمیت زیادی داره و کودکان از این افراد الگو برمی‌دارن.

فاب در تمام مسیر تربیت و رشد فرزندتون همراه شماست! با فاب صفر تا صد آموزش تربیت کودک رو یاد می‌گیرین و مسیر موفقیت رو برای فرزندتون هموار می‌کنین. در ادامه این مقاله با ما همراه باشین تا بررسی کنیم که پدربزرگ و مادربزرگ چه نقش و جایگاهی در خانواده و تربیت کودکان دارن.

مزایای حضور پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودک

پدربزرگ و مادربزرگ، به دلیل داشتن تجریه و آگاهی زیاد در بزرگ کردن فرزندان، با نحوه تربیت کودکان آشنایی دارن و همین مورد می‌تونه باعث بشه تا راهنمایی خوبی برای شما در تربیت کودکان باشن. در نتیجه، در صورت بروز بعضی از مشکلات مثل بیماری، شاغل بودن و مهمونی، می‌تونین بدون هیچ نگرانی روی این انسان‌های پر محبت حساب باز کنین.

مزایای حضور پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودک

با ما همراه باشین تا مهم‌ترین مزایا و نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان رو با هم بررسی کنیم.

پدربزرگ و مادربزرگ مهربان و دلسوز

با نگهداری مادربزرگ و پدربزرگ از نوه‌ها، خیال والدین بابت خیلی از موارد راحته و می‌دونن که اون‌ها بهترین‌ها رو برای نوه هاشون میخوان و به اندازه والدین برای اون‌ها نگران و دلسوز هستن. همین موجب پرورش رفتار مطلوب در کودکان میشه.

نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان اینه که به خوبی از نوه‌ها مراقبت می‌کنن و هزینه‌های گرفتن پرستار رو هم  ندارن و تازه ممکنه خیلی مواقع با کمک‌ها و خرید‌های خودشون، هزینه‌های خانواده رو هم کمتر کنن. البته پدر و مادرها باید در نظر داشته باشن که در صورت سپردن کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، واقع‌بینانه توانمندی‌ها و ضعف‌های اون‌ها رو هم درنظر بگیرن.

دلیل درس نخوندن کودکان

دلیل درس نخوندن کودکان

درس نخوندن کودکان ممکنه دلایل مختلفی داشته که عدم اعتماد به نفس، عدم انگیزه، عدم درک اهمیت درس خوندن و ... از جمله این موارده.

انتقال فرهنگ

در بین اقوام مختلف، آداب و رسوم و فرهنگی وجود داره که معمولا از طریق افراد بزرگتر به فرزندان منتقل میشه. درسته که امروزه با وجود ابزارهای اینترنتی و فضای مجازی، انتقال فرهنگ به کودکان ساده‌تر شده ولی هنوز هم نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان پررنگه و می‌تونن با جزئیات کامل و اصول اخلاقی مناسب، فرهنگ‌ها و آداب و رسوم ارزشمند رو به فرزندان منتقل کنن.

احساس حمایت و صمیمیت واقعی

والدین، عشق و محبت بی‌حد و اندازه‌ای برای فرزندشون خرج می‌کنن و حمایت و صمیمیت واقعی رو بدون هیچ چشم داشتنی بهشون نشون میدن. اما باید به این مورد توجه کرد که آیا افراد دیگه‌ای هم هستن که اون حس حمایت واقعی رو به فرزندانتون منتقل کنن؟ اینجاست که نقش پدربزرگ و مادربزرگ برای کودکان مشخص میشه؛ چون می‌تونن از طریق انتقال احساس صمیمیت و حمایت واقعی، محبت و عشق عمیق رو به فرزندان شما نشون بدن.

جلوگیری از افسردگی

ارتباط قوی که بین پدربزرگ و مادربزرگ و نوه شکل می‌گیره، علائم افسردگی در میان کودک و افراد مسن رو کاهش میده و باعث جلوگیری از بروز این اختلال میشه. به همین دلیل نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودک و جلوگیری از افسردگی دو طرف، زیاده.

مهربان‌تر از پدر و مادر

از مهم‌ترین اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان اینه که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها مهربا‌ن‌تر از پدر و مادرها هستن. شنیدین که میگن بچه بادومه و نوه مغز بادوم؟ اینجا هم دقیقا همین مسئله مطرحه. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در جوانی به دلیل مشغله و مشکلات زندگی، تایم زیادی برای گذروندن با بچه‌ها و انتقال کامل محبت بهشون نداشتن.

مهربان‌تر از پدر و مادر

این مورد باعث میشه تا الان که دیگه خیلی از مشغله‌ها در زندگیشون وجود نداره و تایم آزاد زیادی دارن، محبت و عشق و علاقه خودشون رو بدون محدودیت، برای نوه‌هاشون خرج کنن.

استفاده از تجربه

در صورت نزدیک بودن به والدین خودتون، حتما در مناسبت‌های مختلف در کنار اون‌ها باشین و اجازه بدین فرزندانتون فرصت کافی برای وقت گذروندن با پدربزرگ و مادربزرگ‌ خودشون رو داشته باشن. کودکان از وقت گذروندن با پدربزرگ و مادربزرگ‌ خودشون لذت می‌برن؛ چون اون‌ها شخصیت‌های متفاوت با والدین‌شون دارن و ذهن کودکانه اون‌ها مشتاق و علاقه‌مند این تفاوته.

تجربیات زیادی که پدربزرگ و مادربزرگ‌ها دارن، در همین دیدارها به فرزندان شما منتقل میشه. معمولا پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هم از وقت‌گذرانی با بچه‌ها لذت می‌برن و حوصله بیشتری برای بازی کردن و قصه تعریف کردن دارن. این فعالیت‌ها بخشی از اصلی‌ترین راهکارهای طلایی تقویت حافظه کودکان به حساب میاد.

وظایف پدربزرگ و مادربزرگ چیست؟

یک سری تعهدات و وظایف هستن که مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در قبال خانواده و نگه‌داری از کودک دارن و توجه به اون‌ها به منظور اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان خیلی مهمه. در اینجا، بعضی از مهم‌ترین مسئولیت‌هایی که پدربزرگ و مادربزرگ‌ها بر عهده دارن رو ارائه دادیم:

  • حمایت مالی: در بعضی از شرایط، مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌های وظیفه دارن تا از فرزندان و نوه‌هاشون حمایت مالی کنن. علاوه بر این، اون‌ها می‌تونن از نوه‌های خودشون به صورت اختصاصی حمایت کنن؛ مثل خرید هدایای تولد یا خرید کادو در موقعیت‌های مختلف.
  • حمایت عاطفی: پدربزرگ و مادربزرگ با حضورشون در مواقع غم، شادی و گوش دادن به صحبت‌های نوه، می‌تونن حمایت عاطفی خودشون رو به اون‌هامنتقل کنن.
  • حمایت عملی: گاهی اوقات مسئولیت نگه‌داری از نوه‌ها و وقت گذاشتن برای نوه، بر عهده پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هست. در همین موقعیته که اون‌ها می‌تونن حمایت عملی خودشون رو از نوه‌شون نشون بدن.
  • الگو بودن: پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها به عنوان یک الگو برای نوه‌ها، باید تجربه خودشون رو در اختیارشون قرار داده و بهشون مشاوره بدن تا فرزندان، از چالش‌هایی که در سن کودکی و نوجوانی براشون به وجود میاد، به راحتی عبور کنن.
  • پیوند بین نسل‌ها: اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان و افراد خانواده اینه که اون‌ها روابط بین نسل‌های مختلف رو تقویت می‌کنن و احساس تداوم رو در خانواده به وجود میارن.

نکات مهم سپردن تربیت کودک به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها

درسته که نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان پررنگه، اما باید به این مورد توجه کنین که اگه قراره تربیت فرزندان خودتون رو به پدر و مادرتون بسپارین یا این که فرزندانتون تایم زیادی رو با والدین شما می‌گذرونن، نکات مهمی هست که توجه به اون‌ها اهمیت زیادی داره.

نکات مهم سپردن تربیت کودک به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها

توجه به سن پدربزرگ و مادربزرگ

معمولا سن مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها بالاست و اگه نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان برای شما مهمه، باید به سن و میزان توانمندی‌ اون‌ها توجه کنین. فرزندان گاهی اوقات، از والدین خودشون تصوری دارن که خیلی واقع‌بینانه نیست.

برای اون‌ها پدر و مادرشون همون پدر و مادر قوی و سرزنده دوران کودکی و نوجوانی خودشونه که زمانی به خوبی از عهده مراقبت و تربیت اون‌ها بر میومده برای همین، این تصور رو دارن که الان هم می‌تونن به همون خوبی از نوه خودشون مراقبت کنن.

ولی باید توجه کنین که وقتی سن بالا میره، آستانه تحمل در بعضی موارد پایین میاد، مثلا سر و صدا می‌تونه خیلی بیشتر از قبل براشون کلافه‌کننده باشه، مدت زمانی که می‌تونن کار کنن کم‌تر میشه و نیاز به زمان‌ استراحت بیشتری دارن و علاوه بر این‌ها آسیب‌پذیرتر میشن.

طرز فکر متفاوت پدربزرگ و مادربزرگ

معمولا پدر و مادرها در تربیت و پرورش فرزندانشون مقررات و قوانین سخت‌گیرانه‌تری دارن. اون‌ها قوانینی در مورد تغذیه، حساسیت به گریه، جدا کردن محل خواب و ترس از لوس شدن دارن و نمیشه به خاطر این قوانین اون‌ها رو سرزنش کرد.

پدر و مادرها به جای این که فقط بر اساس کتاب و توصیه متخصصان عمل کنن می‌تونن با توجه به غرایز خود نیاز‌های کودکشون رو برطرف کنن. ممکنه پدربزرگ ومادربزرگ‌های امروزی وابستگی شدید کودکان به شما رو درک نکنن و از چسبیدن بیش از حد اون‌ها به شما تعجب کرده و واکنش نشان بدن.

بهترین تکنیک‌های آموزش نه گفتن به کودکان

بهترین تکنیک‌های آموزش نه گفتن به کودکان

بهترین تکنیک‌های آموزش نه گفتن به کودکان، روش‌ها و تکنیک‌هایی رو به شما یاد میده که نه گفتن رو به فرزندان‌تون آموزش بدین و اون‌ها رو برای زندگی بهتر آماده کنین.

سخن پایانی

شما در این مقاله از فاب، به صورت کامل با اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودکان آشنا شدین. بهتره این رو بدونین مادربزرگ و پدربزرگ، با داشتن تجربه کافی توی تربیت فرزندانشون و به دلیل قابل اعتماد بودن، می‌تونن کمک بزرگی برای شما در تربیت و نگه‌داری از کودکان باشن. ولی گاهی فرزندان تمایل به استفاده از تجربیات پدر و مادر خودشون ندارن و در استفاده از نظراتشون توی تربیت نوه‌ها غفلت می‌کنن.

در خیلی موارد، تجربه والدین شما از صدها کتاب ارزنده‌تره و از طرف دیگه لذت نوه داری و تربیت نوه خیلی برای پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها شیرینه. ولی در این موضوع یک تهدید برای تربیت فرزندان وجود داره و اون هم لوس کردن و گذشت بیش از حد پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هاست که این گاهی تربیت فرزندان رو برای پدر و مادرشون سخت می‌کنه.

زیرا حتی پدربزرگ و مادربزرگ با دیدن تنبیه نوه‌شون توسط فرزندشون شروع به اعتراض می‌کنن و این باعث ایجاد دوگانگی توی تربیت فرزندان میشه. اگه این نکات رعایت بشه پدربزرگ و مادربزرگ‌ها می‌تونن توی نگهداری و مراقبت از کودکان خیلی کمک‌کننده باشن.

اهمیت نقش پدربزرگ و مادربزرگ درتربیت کودکان چیست؟

خیلی از پدر و مادرها به دلیل مشغله‌های زیاد می‌تونن در نگهداری و مراقبت و تربیت کودکان خودشون از پدربزرگ‌ و مادربزرگ کمک بگیرن زیرا اون‌ها افرادی باتجربه و قابل اعتماد دراین زمینه هستن.

تربیت والدین با پدربزرگ و مادربزرگ چه تضادهایی داره؟

پدربزرگ و مادربزرگ درحالی که فرزندانشون رو کمک می‌کنن تا نوه‌ها رو درست بار بیارن، باید بدونن که در کار تربیت اون‌‌ها نباید دخالت کنن یا اگه اختلاف نظردارن نباید اون رو تحمیل کنن. زیرا این اختلاف نظر ممکنه مشکلات جدیدی رو در زمینه‌های مختلف به وجود بیاره.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات