آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
پایه یازدهم تمام رشتهها، پیشدرآمدی برای کنکور محسوب میشه. برای همین هم برنامهریزی درسی اهمیت بسیاری پیدا میکنه. توی این مقاله نکات مهمی برای برنامهریزی درسی یازدهم تجربی ارائه شده که حتماً میتونه براتون مفید باشه. پس تا آخر این مقاله همراهمون بمونین.😉
برنامهریزی درسی از جمله کارهاییه که برای رسیدن به نتیجه مطلوب در دوران تحصیلی، حتماً باید انجام بدین. تکنیکها و روشهای زیادی برای برنامهریزی وجود داره که البته با در نظر گرفتن موارد زیر میتونه بهتون کمک کنه که یک برنامهریزی درسی کارآمد داشته باشین:
برنامهریزی درسی پایه یازدهم برای رشتههای مختلف، متفاوت در نظر گرفته میشه. اگه از همون سالهای اول دبستان برنامهریزی درسی داشتین و درسهاتون رو طبق برنامه پیش بردین، الان هم راحت میتونین با برنامه پیش برین و موفق بشین.
اما اگه تا حالا نتونستین به برنامهریزی پایبند باشین، بهتره که از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرین. به طور کلی برای برنامهریزی درسی یازدهم تجربی باید چند نکته مهم رو به خاطر داشته باشین که در ادامه بهشون میپردازیم.
برای برنامهریزی درسی پایه یازدهم تجربی، قبل از هر چیزی باید با دروس این رشته آشنا بشین. برنامهریزی برای هر درس با توجه به میزان سختی یا آسونی اون درس انجام میشه. همچنین باید نقاط ضعف و قوت خودتون رو بشناسین و بر این اساس برنامهریزی کنین.
اینجا ما تک به تک به معرفی دروس پایه یازدهم تجربی و میزان اهمیتشون در کنکور سراسری میپردازیم. به این ترتیب میتونین درک بهتری از ساعات مورد نیاز برای مطالعه و تستزنی این دروس داشته باشین.
درس زیستشناسی که برای یازدهم تجربی تدوین شده، یکی از مهمترین دروس رشته تجربیه. ضریب بالا (۱۲) این رشته در کنکور سراسری، اهمیت این درس رو خیلی خوب بهمون نشون میده. برای همین لازمه که در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی زمان کافی به این درس اختصاص بدیم.
روش خوندن زیست برای هر دانشآموزی متفاوته. اگه در خوندن این درس مشکل دارین، میتونین با یک مشاور تحصیلی خوب مشورت کنین تا کمکتون کنه. اما مرور مداوم سرفصلها تکنیکیه که تقریبا برای هر دانشآموزی جواب میده.
پس در برنامهریزی درسیتون به شکل فصل به فصل پیش برین و ساعتهایی رو به مرور و جمعبندی دروس اختصاص بدین.
درس شیمی پایه یازدهم تجربی از جمله درسهای چالشبرانگیزه. چون هم نکتههایی برای به خاطر سپردن داره و هم لازمه که فرمولها رو بفهمین. برای همین باید در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی، با روش مخصوص به خودش این درس رو بخونین. همچنین درس شیمی در کنکور سراسری ضریب ۹ داره.
برای همین لازمه که وقت زیادی رو برای خوندن این درس اختصاص بدین. اگه در فهم مطالب ضعیف عمل میکنین، بهتره که از یک منبع کمک درسی خوب و کاربردی کمک بگیرین. برای به خاطر سپردن مطالب باید از تکنیک مرور مطالب استفاده کنین. برای این کار ابزارهای مختلفی وجود دارن که میتونین ازشون کمک بگیرین؛ مثل: استفاده از فلش کارت یا ضبط صدا.
همینطور برای روشن شدن مفاهیم نیاز به تمرین دارین. پس در برنامهریزی درسیتون باید زمانهای خاصی رو برای به خاطر سپردن و درک مطالب با استفاده از حل تمرین و نمونه سوال و تحلیل مسائل شیمی اختصاص بدین.
ریاضی پایه یازدهم تجربی از اون درسهاست که به حمل تمرین و تستزنی زیاد نیاز داره. ضریب ۷ این درس، نشون میده که اهمیتش در کنکور خیلی بالاست. پس باید در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی، زمانهای خاصی رو به تستزنی و حل تمرین اختصاص بدین. ریاضی درسیه که به نحوه خاصی از درس خوندن نیاز داره تا هم بیست گرفتن ریاضی رو تضمین کنین و هم برای تستهای کنکور آماده بشین.
اگه در فهم مطالب درس ریاضی یازدهم مشکل دارین، بهتره که از یک منبع آموزشی خوب کمک بگیرین. اپلیکیشن فاب پیشنهاد ما به شماست. ویدئوهای آموزشی اپلیکیشن فاب شما رو با روشهای درست خوندن ریاضی آشنا میکنه و زمانبندی درستی برای پرداختن به سرفصلهای مختلف این درس، براتون در نظر میگیره.
روش خوندن فیزیک پایه یازدهم تجربی مشابه درس ریاضیه. ضریب این درس هم مشابه ریاضیه. برای این درس هم در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی، باید زمانهای خاصی رو به حل تمرین و تستزنی اختصاص بدین. مشاور تحصیلی میتونه بهتون کمک کنه که در یک زمانبندی مناسب، مباحث رو تموم کنین و به تستزنی بپردازین.
همچنین عملکرد شمارو بررسی میکنه و در صورت نیاز بهتون میگه که باید زمان بیشتری رو به مطالعه یا تستزنی اختصاص بدین.
زمینشناسی پایه یازدهم تجربی از جمله درسهای چالشیه. ضریب این درس پایینه اما دلیل نمیشه که براش وقت نذارین. برای خوندن این درس نباید فقط به کتاب درسی اکتفا کنین. درسنامهها و کتابهای کار و تست برای خوندن این درس لازمن.
برای همین باید در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی، زمانهای خاصی به تستزنی و خوندن درسنامهها اختصاص داده بشه. با استفاده از یک منبع کمک آموزشی خوب و کمک گرفتن از مشاور، میتونین تشخیص بدین که چه مدت زمانی رو باید برای خوندن سرفصلهای مختلف این رشته در نظر بگیرین.
شما به عنوان دانشآموز پایه یازدهم، حتماً تا حالا متوجه شدین که در چه درسهای قوی هستین و در کدوم درسها ضعیف عمل میکنین. شناخت نقاط قوت و ضعف، مهمترین قدمیه که باید برای برنامهریزی درسی یازدهم تجربی بردارین.
بدیهیه برای درک دروسی که براتون دشواره به زمان بیشتری نیاز دارین. پس این باید در برنامهریزی درسی شما در نظر گرفته بشه. از طرفی کار کردن روی نقاط قوت هم برای قبولی در کنکور سراسری خیلی مهمه. پس باید تعادل رو رعایت کنین و برای هر درس زمانبندی درستی در نظر بگیرین.
آینده نگری و داشتن هدف در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی موضوع مهمیه. بدون داشتن هدف، احساس بلاتکلیفی به سراغتون میاد و نمیدونین چطور باید پیش برین. پس اهدافی که تعیین میکنین باید به صورت بلند مدت و کوتاه مدت باشه.
برای مثال باید پیش خودتون بگین که تا بعد از عید فلان درس رو تموم کردم و فقط تست میزنم. این میشه هدف بلند مدت. اما اگه برای مثال بگین امروز فلان مبحث فیزیک رو تموم میکنم، میشه هدف کوتاه مدت. این تعیین هدف بهتون کمک میکنه که سرعت عملتون رو بالا ببرین.
منعطف عمل کردن به معنی بیخیالی نیست؛ به این معنیه که جا برای تغییر بذارین. برنامهریزی درسی شما یک سند قانونی نیست که امکان تغییر نداشته نباشه. دلیل شکست خوردن بیشتر برنامهریزیها، همین خشک بودن و عدم انعطافه.
همچنین باید بدونین که در دورههای مختلف درس خوندن برای کنکور، باید روی دروس و روشهای متفاوتی تمرکز کنین. یعنی با گذشت زمان، باید تغییراتی رو در برنامهریزی اعمال کنین تا بهترین نتیجه رو بگیرین و از ادامه دادن خسته نشین.
قورباغه رو قورت بده به این معنیه که اول سراغ کارهای سختتر برین. وقتی این کارها انجام بشن، برای انجام باقی کارهای برنامهریزی درسی، انگیزه بیشتری خواهید داشت. برای مثال اگه شما در درس ریاضی خیلی قوی نباشین، میتونین در برنامهریزی هفتگی یا روزانهتون، اولین زمان ممکن رو به این درس اختصاص بدین.
عمل کردن به این تکنیک، باعث کاهش استرس و اضطراب میشه. همچنین با پایبندی به این روش، از شر اهمالکاری خلاص میشین.
ذهن انسان گنجایش معینی داره و این در افراد مختلف، متفاوته. طبیعیه که با یک ذهن خسته نمیتونین به درس خوندن ادامه بدین. پس لازمه که در برنامهریزی درسی، زمانهایی رو به استراحت اختصاص بدین. مدام درس خوندن و استراحت نکردن، نتیجه خوبی نداره چون عملاً بازدهی رو کاهش میده و در فهم مطالب دچار مشکل میشین.
بازههایی که برای استراحت کردن و زنگ تفریح در نظر میگیرین باید با توجه به میزان سختی درس و توان ذهنی شما تعیین بشه. مثلا برای خوندن درس ریاضی، باید در بازههای طولانیتری درس بخونین تا مطالب از دستتون در نره، پس به زنگ تفریحهای طولانیتری نیاز دارین.
تهیه گزارش کار هفتگی و روزانه از جمله مهمترین اقداماتیه که باید برای برنامهریزی درسی یازدهم تجربی انجام بدین. به این ترتیب که در پایان هر هفته، عملکرد خودتون رو بررسی میکنین و میبینین که چقدر مطابق برنامه پیش رفتین.
با این کار، موقع جمعبندی مباحث با مشکل روبرو نمیشین و میدونین در چه تاریخی به اهداف کوتاه مدتتون دست پیدا کردین. همچنین میتونین دلایل عدم پیش رفتن با برنامهریزی رو در قسمت مخصوصی در گزارش کار بنویسین. تا با دید بازتری برنامهریزی درسی خودتون رو تغییر بدین.
تعطیلات عید، فرصت خوبیه که بتونین به یک جمعبندی درست از دروس برسین و برای ادامه مسیرتون هدف تعیین کنین. میتونین برای برنامهریزی درسی یازدهم تجربی در تعطیلات نوروز، به این شکل عمل کنین:
برای این کار میتونین یک جدول تهیه کنین که داخلش مقدار مطالب خونده شده و مطالب باقیمونده مشخص شده باشه. یک ستون هم برای توضیحات بیشتر در نظر بگیرین که راحتتر وضعیت خودتون رو بسنجین.
بعد از ارزیابی وضعیت، نوبت اولویتبندیه. به دلیل محدودیت زمانی، پیشنهاد میکنیم که به این شکل عمل کنین:
برنامهریزی درسی یازدهم تجربی ممکنه برای خیلی از دانشآموزان مشکل باشه. اگه از کودکی با مفهوم برنامهریزی آشنا شده باشین، در دوران دبیرستان هم میتونین خیلی راحت برای خودتون برنامهریزی کنین. اما اگه برنامههای شما مدام با شکست مواجه میشن، بهتره که از یک مشاور تحصیلی خوب کمک بگیرین.
مشاور تحصیلی با بررسی وضعیت و روحیات شما، میتونه برنامهای منعطف برای شما تدوین کنه که عمل کردن بهش آسونه.
پایه یازدهم به طور کلی از این جهت اهمیت داره که مدام داریم به کنکور نزدیک و نزدیکتر میشیم. کنکور هم که هر سال داره رقابتیتر میشه و شکل جدیدی پیدا میکنه. برای همین دانشآموزانی که زودتر شروع میکنن، شانس بیشتری برای قبولی در کنکور دارن. پس برای درس خوندن اصولی، باید برنامهریزی درستی داشته باشین.
در پایه یازدهم تجربی، شما دیگه نسبت به دروس تخصصیتون شناخت خوبی پیدا کردین. پس نباید فرصت رو از دست بدین. چون در پایه دوازدهم باید با غول امتحان نهایی هم دست و پنجه نرم کنین. درس خوندن در طول سال تحصیلی و جمعبندی در تابستون، بهترین کاریه که میتونین در برنامهریزی درسی یازدهم تجربی بگنجونین و طبق اون عمل کنین.
در این مقاله به برنامهریزی درسی یازدهم تجربی پرداختیم و براتون روشن کردیم که تا چه میزان برای قبولی در کنکور سراسری اهمیت داره. اگه فکر میکنین به تنهایی قادر به پیادهسازی برنامهریزی درسی نیستین، بهتره از یک مشاور تحصیلی باتجربه کمک بگیرن.
همچنین اگه در فهم مطالب هر درس مشکل داشتین، میتونین از یک منبع کمک درسی معتبر که همه مطالب درسی رو سریع و آسون یاد میده کمک بگیرین. اپلیکیشن فاب این کار رو براتون خیلی آسون کرده. توی این اپلیکیشن با کمترین هزینه میتونین به بهترین فیلمهای آموزشی دسترسی پیدا کنین.
اگه در مورد برنامهریزی درسی یازدهم تجربی یا آموزش دروس پایه یازدهم تجربی سوالی براتون پیش اومد، میتونین توی بخش نظرات با ما در میون بذارین. کارشناسان مجموعه آموزشی فاب در سریعترین زمان ممکن، پاسخگوی سوالات شما هستن.
همچنین اگه میخواین از الان برای سال بعدتون هم برنامهریزی کنین و برای قدم گذاشتن در مسیر موفقیت آماده بشین، میتونین مقاله برنامهریزی درسی دوازدهم تجربی ما رو مطالعه کنین. ضمنا، اپلیکیشن فاب یک محصول آموزشی مناسب برای یادگیری بهتر دانشآموزانه. برای دسترسی راحت به مطالب آموزشی، کافیه همین حالا اپلیکیشن فاب رو دانلود و سپس نصب کنین.
راهکارهایی مثل هدفگذاری، شروع کردن از ساعات مطالعاتی کم و در نظر گرفتن پاداش برای انجام وظایف مطابق برنامه میتونه جواب بده.
پیشنهاد میکنیم که فقط به خوندن کتابهای درسی اکتفا نکنین و از منابع دیگهای مثل کتابهای کمکآموزشی و ویدئوهای آموزشی هم کمک بگیرین.
منظور از تعیین هدف در برنامهریزی درسی اینه که برای تموم کردن سرفصلها یا کل کتاب، زمان خاصی رو تعیین کنیم. با تعیین هدف میتونین با سرعت بیشتری به درس خوندنتون ادامه بدین و انگیزه بیشتری هم برای پایبند بودن به برنامهریزی درسی پیدا میکنین.