صفر تا صد اصول برنامه‌ریزی کنکور تجربی برای قبولی | فاب
نگار ناظم الشعرابه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
342

صفر تا صد اصول برنامه‌ریزی کنکور تجربی برای قبولی

خیلی از دانش‌آموزان، برای کنکور استرس زیادی دارن و دائم به این فکر می‌کنن که ممکنه نتونن نتیجه دلخواهشون رو به دست بیارن. رفیق! باید این ‌رو بهت بگم که کنکور هم مثل بقیه‌ مراحل زندگی آدم‌ها با فراز و نشیب مخصوص به خودش می‌گذره و بعدش تو میمونی و ادامه‌ زندگیت.

پس با تلاش، به روبه‌روت خیره شو و از مسیر بی‌نظیر روبه‌روت لذت ببر و این رو یادت باشه تو در همه‌ لحظات عمرت دوست‌داشتنی هستی. اما من و دوستام توی فاب کنار تو ایستادیم تا این مسیر رو برات هموارتر کنیم.

شما با داشتن یک جدول برنامه‌ریزی کنکور تجربی می تونین به خوبی از پس این آزمون سرنوشت‌ساز بربیان. برای این که بدونین چرا برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی الزامی است؟ در ادامه با ما همراه باشین.

اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکست‌های آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد می‌کنیم که پادکست برنامه‌ریزی کنکور تجربی رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین.

--:--
--:--

اهمیت برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی

یکی از بهترین راه‌هایی که باعث موفقیت شما در کنکور میشه، داشتن برنامه‌ریزیه. به همین دلیل خیلی از مشاوران تاکید می‌کنن که حتما برای درس خوندن خودتون یک برنامه‌ریزی طراحی کنین. از دلایل مهم اهمیت طراحی یک برنامه‌ریزی کنکور تجربی می‌تونیم به موارد زیر اشاره کنیم.

اهمیت برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی | فاب

ایجاد حس آرامش

شما با طراحی برنامه‌ریزی کنکور تجربی، می‌دونین که در چه وضعیتی هستین و نقاط ضعف و قوت شما در چه درس‌هایی هست. به همین دلیل روی درس‌های سخت‌تر بیشتر تمرکز می کنین و سعی می‌کنین تا بر اساس برنامه، این نقاط ضعف خودتون رو به نقاط قوت تبدیل کنین. شناخت هدف و مقصد نهایی، باعث ایجاد حس آرامش و دور شدن استرس میشه.

افزایش کیفیت مطالعه

این که شما بخواین برای مدت زمان طولانی مطالعه کنین، نشون دهنده تسلط و کیفیت بالای مطالعه نخواهد بود. شما با داشتن برنامه‌ریزی کنکور تجربی، ساعت مطالعه خودتون رو می‌دونین؛ مثلا برای زیست، دو ساعت تایم در نظر گرفتین و باید در همون دو ساعت مطلبی که مشخص کردین رو تموم کنین.

این‌جوری دیگه ذهنتون به طور کامل روی مطالب درسی متمرکز میشه و سعی می‌کنین تا در زمان مشخص شده، درس خودتون رو تموم کنین.

مدیریت زمان

یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکنه برای دانش‌آموزان کنکوری اتفاق بیوفته، مدیریت نکردن زمان بین درس خوندن و استراحت کردنه. درس خوندن زیاد، نتیجه عکس داره و ممکنه شما رو از مطالعه دل‌زده کنه.

به همین دلیل باید بین استراحت و درس خوندن، یک تعادلی ایجاد کرده و زمان خودتون رو به درستی مدیریت کنین. با طراحی برنامه‌ریزی کنکور تجربی، می‌تونین به خوبی بین استراحت کردن و درس خوندن خودتون، تعادل ایجاد کنین.

ایجاد انگیزه

این که شما برای ادامه راه و رسیدن به هدف مورد نظرتون برنامه داشته باشین، باعث ایجاد انگیزه در شما میشه و می‌دونین که برای رسیدن به اون هدف، باید این مسیر پیش روی خودتون رو ادامه بدین.

علاوه بر این، اگه یک قسمت از برنامه رو انجام بدین و نمره تون بالا بشه و نتیجه خوبی دریافت کنین، مطمئنا انگیزه شما برای انجام پارت‌های بعدی برنامه‌ریزی بیشتر میشه و می‌تونین خیلی بهتر و با انگیزه بیشتر به مواردی که در برنامه‌ریزی مشخص کردین، عمل کنین.

اصول برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی

برای این که بتونین یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی رو برای خودتون طراحی کنین، لازمه که به یک سری از موارد پایبند باشین. اگه شما هم می‌خواین که درباره اصول مهم برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی بیشتر بدونین، در ادامه با ما همراه باشین.

اصول برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی | فاب

مرحله اول: دسته‌بندی درس‌ها

خیلی‌ از مشاورها و دانش‌آموزان فکر می‌کنن می‌تونن درس‌ها رو بر اساس ضریبشون دسته‌بندی کنن! این نگاه اشتباهی نیست. اما این جا یک سوال پیش میاد که اون دو تا درسی که ضریب هر دوتاشون 2 هست رو طبق چه اولویتی بخونیم؟

خب معلومه! تو باید به شرایط خودت یک نگاه بندازی اونوقت با یک حساب سر انگشتی می‌تونی متوجه شی که بله، من چون از بچگیم توی شیمی برای خودم یک دانشمند بودم پس الان نیازی نیست براش کل زمانم رو بذارم؛ در نتیجه برای درس شیمی، زمان کوتاه‌تری رو در نظر می‌گیرین و وقت بیشتری رو به درسی که ممکنه براتون سخت‌تر باشه اختصاص میدین.

مرحله دوم: طراحی جدول برنامه‌ریزی

بچه‌ها! وقتشه دست به قلم بشین و چند تا سطر و ستون بکشین، ستون‌ها روزهای هفته‌ست و سطرها اسم درس‌های شما. این کار، اصلا سخت نیست و اتفاقا خیلی هم لذت بخشه، به نظر من حتما برین سراغ کاغذها و دفترهایی که ازشون خوشتون میاد.

مرحله سوم: تعیین ساعت مطالعه

تعیین ساعت مطالعه کار حساسیه! مثل اضافه کردن نمک به غذا توی آشپزیه. شما که دلتون نمی‌خواد غذای شور یا بی نمکی درست کنین. اگه برین سراغ یک درس و بیش از حد روش زمان بگذارین و خوندنش رو ادامه بدین ازش خسته میشین و مثل غذای شور، قابل خوردن نیست.

اگه از اون طرف یک درس رو کنار بذارین و زمان مناسبی براش صرف نکنین، وقتی به کنکور نزدیک بشین براش زمان کم میارین و شبیه غذای بی نمک به دلتون نمی‌شینه. اون جاست که سر جلسه کنکور تجربی با دیدن سوال‌هاش می‌گین: ای بابا! اینو بلد بودم پس چرا یادم نمیاد!

آموزش بهترین روش‌های جمع‌بندی کنکور 1403

آموزش بهترین روش‌های جمع‌بندی کنکور 1403

جمع‌بندی کنکور سراسری مرحله ای مهم از کنکور است. اگر می‌خواهید درباره تکنیک‌های جمع‌بندی و بهترین زمان شروع آن بدانید، این مقاله را بخوانید.

مرحله آخر و مهم‌ترین مرحله: برنامه رو اجرا کنین

اجرای برنامه‌ریزی کنکور تجربی کار خیلی مهمیه و البته کار آسونی هم نیست! برای این کار باید به خودتون تعهد بدین و درستی مسیرتون رو باور کنین. اگه به مسیرتون ایمان داشته باشین، با همه‌ سختی‌ها از پسش بر میاین! نگران نباشین!

انواع برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی

برای طراحی یک برنامه، می تونن از روش های متفاوتی کمک بگیرین. البته باید به این مورد توجه کنین که آیا روشی که انتخاب می‌کنین با سبک مطالعاتی شما سازگار هست یا نه. ما در ادامه، چند راه برای برنامه ریزی رو بررسی م‌کنیم تا بتونین بهترین روش رو انتخاب کنین.

انواع برنامه‌ریزی برای کنکور تجربی | فاب

برنامه‌ریزی روزانه برای کنکور تجربی

بچه‌ها شما در این نوع از برنامه‌ریزی کنکور، برای مطالعه‌ هر درسی در یک روز، یک مقدار مشخص زمان می‌ذارین. مثلا زیست 4 ساعت، شیمی 3 ساعت. ولی یادتون باشه که باید آخر شب، حتما به یک جمع بندی برسین و تمام مواردی که مشخص کرده بودین برای یک روز رو، انجام بدین.

برنامه‌ریزی هفتگی برای کنکور تجربی

برای این نوع برنامه ریزی، شما می تونین برای 6 روز هفته، ساعت مطالعه مشخص کنین و این 6 روز رو به طور کامل و با دقت مطالعه کنین. در نهایت روز جمعه رو به آزمون و تحلیل سوالات آزمون اختصاص بدین تا نتیجه یک هفته درس خوندن شما مشخص بشه.

برنامه‌ریزی ماهانه برای کنکور تجربی

در این نوع از برنامه‌ریزی کنکور تجربی، شما باید برای یک ماه آینده خودتون برنامه‌ای بچینین و بر اساس اون، درس‌های خودتون رو مرور کرده و سر جلسه آزمون‌ها حاضر بشین.

انواع داوطلبان کنکور تجربی

افرادی که کنکور تجربی میدن به دو گروه تقسیم میشن. گروه اول، دانش‌آموزانی که سال دوازدهمن و گروه دوم، دانش‌آموزانی که پشت کنکوری‌ هستن و برای بار دوم یا چندم می‌خوان کنکور بدن. هر کدوم از این دو دسته باید برنامه جداگونه‌ای داشته باشن.

صفر تا صد بودجه‌بندی کنکور تجربی

صفر تا صد بودجه‌بندی کنکور تجربی

اگه داوطلب کنکور تجربی هستین و می‌خواین یکی از صندلی‌های بهترین دانشگاه‌ها مال شما باشه، اول از همه باید از بودجه‌بندی کنکور تجربی آگاه باشین. ✨💯📚

برنامه‌ریزی کنکور تجربی دانش‌آموزان دوازدهمی

اگه دانش‌آموز پایه دوازدهمی هستین و کنکور تجربی دارین، باید جوری برنامه‌ریزی کنین که تابستون قبل از سال دوازدهم، همه مطالب پایه دهم و یازدهم رو خونده و روی اون‌ها به تسلط رسیده باشین و بتونین به خوبی از پس تست‌هاس، بربیاین. بعد از اینکه وارد پایه دوازدهم شدین، قبل از امتحانات ترم اول، به جز درس‌های ترم اول پایه دوازدهم، مباحث پایه دهم رو هم مرور کنین و تست بزنین، بعد از امتحانات ترم دوم و قبل از عید هم مباحث پایه یازدهم رو مرور کنین. بعد از عید هم تست‌های جامع و مرور همه پایه‌ها فراموش نشه.

برنامه‌ریزی کنکور تجربی دانش‌آموزان دوازدهمی | فاب

برنامه‌ریزی کنکور تجربی دانش‌آموزان پشت کنکوری

تویی که پشت کنکوری هستی، احتمالا حداقل یکی دو بار همه مباحث کنکور رو خوندی و تست زدی و چون تجربه کنکور رو داری، روش مطالعه تو با اون دانش‌آموزی که امسال می‌خواد برای اولین بار کنکور بده فرق می‌کنه.

تو باید بعد از اینکه رتبه کنکورت اومد و تصمیم گرفتی پشت کنکور بمونی، شروع کنی اون مباحثی که روی اون‌ها ضعف داری رو بخونی و قبل از اینکه مهر ماه شروع بشه روی نقاط ضعفت کار کرده باشی. بعد از شروع سال تحصیلی جدید، شروع کن به مرور همه مباحث کنکور و تا می‌تونی تست بزن.

pdf برنامه‌ریزی کنکور تجربی

برای این که بتونین خیلی راحت‌تر، یک برنامه‌ریزی برای خودتون طراحی کنین، ما در این قسمت برای شما نمونه برنامه‌ریزی کنکور تجربی رایگان قرار دادیم تا بتونین با در نظر گرفتن موارد مشخص شده، یک برنامه اصولی و دقیق برای خودتون طراحی کنین.

سخن پایانی

امروز در مورد برنامه‌ریزی کنکور تجربی صحبت کردیم. این‌که شما چه تصمیمی برای برنامه‌ریزی درسی‌تون می‌گیرین دست خودتونه؛ شما باید از بین یک عالمه مسیر پیش روتون یکی رو انتخاب و تجربه کنین. اما یادتون نره، ما همیشه کنارتونیم و اجازه نمیدیم تنهایی اذیتتون کنه! اگه نیاز دارین که یک درسی رو بیشتر تمرین کنین تا تسلط‌تون بیشتر بشه، کافیه اپلیکیشن فاب رو دانلود و از خدماتش استفاده کنین.

و در نهایت: بچه‌ها، درسته حجم درس‌ها زیاده و کنکور تجربی سخته؛ اما شما لیاقت موفق شدن رو دارین؛ پس آستین‌هاتون رو بالا بزنین.

دسته‌بندی درس‌ها با توجه به ضریب‌هاشون کار درستیه؟

بله، به شرطی که فردیت خودتون رو فراموش نکنین و یادتون بمونه روی کدوم درس با توجه به توانایی‌تون باید نگاه ویژه‌‌تری داشته باشین.

مهم‌ترین مرحله برنامه‌ریزی کنکور کدومه؟

مهم‌ترین قسمت برنامه‌ریزی کنکور قطعا اجرای اون برنامه‌ست.

تعیین ساعت مطالعه به‌ ما چه کمکی می‌کنه؟

بهتون کمک می‌کنه که با آگاهی، روی هر درس به مقدار لازم زمان بگذارین.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات