برنامه‌ریزی درسی اول دبستان
نیما رستاکبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
497

برنامه‌ریزی درسی اول دبستان

برنامه‌ریزی درسی اول دبستان ممکنه در نگاه اول به نظرتون عجیب بیاد و بگین مگه میشه بچه به این کم سنی مطابق برنامه پیش بره؟ اما دقیقا از همین سنه که کودک با مفهوم نظم آشنا میشه و یاد می‌گیره کارهاش رو اولویت‌بندی کنه.

برنامه‌ریزی درسی برای یک کودک بازیگوش اول دبستانی کار راحتی نیست. برای همین توی این مقاله یک سری نکات برای برنامه‌ریزی درسی اول دبستان ارائه دادیم که حتما می‌تونه براتون مفید باشه.

چرا برنامه‌ریزی درسی اول دبستان مهمه؟

همونطور که اول مقاله گفتیم، اگه می‌خواین فرزند شما در آینده فردی منضبط باشه و کارهاش رو مطابق برنامه‌ریزی انجام بده، باید از همون اول دبستان با مفهوم برنامه‌ریزی آشنا بشه. کودک ۶ ساله تازه با مسئولیت درس خوندن مواجه شده و باید کاری کنیم که این وظیفه براش جذاب باشه.

یک جدول برنامه‌ریزی استاندارد از همین اول کار می‌تونه خیلی مفید باشه. وظیفه‌ شما به عنوان والدین اینه که به خوبی کودک رو هدایت کنین تا مطابق برنامه‌ شما پیش بره.

سوالات امتحانی علوم اول دبستان

سوالات امتحانی علوم اول دبستان

در این مقاله نمونه سوالات امتحانی علوم اول دبستان آورده شده است که برای فراگیری بهتر علوم اول ابتدایی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

تفاوت برنامه‌ریزی درسی اول دبستان با پایه‌های دیگه

برنامه درسی اول ابتدایی با پایه‌های دیگه فرق می‌کنه. دلیلش واضحه:

  • چون ما با کودک اول دبستانی مواجهیم و نمی‌تونیم مثل بچه‌های بزرگتر باهاش برخورد کنیم.
  • کودک اول دبستانی تازه در مسیر رشد شخصی قرار گرفته و هیچ اطلاعی از نقاط ضعف و قدرتش نداریم.
  • کودک اول دبستانی زودتر خسته و دلسرد میشه. باید کاری کنیم که درس خوندن براش با ذوق و هیجان همراه باشه.

علاوه بر این، سخت‌گیری‌هایی که برای برنامه‌ریزی درسی دبیرستان یا کنکور اعمال میشه، برای کودک اول دبستانی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شه. با کودک اول دبستانی باید خیلی نرم‌تر و محتاط‌تر برخورد کنیم تا نسبت به درس خوندن بی‌علاقه نشه. در واقع باید درس خوندن رو به شکل یک بازی ببینه.

نحوه برنامه‌ریزی برای اول دبستان

از اونجایی که کودک، بلد نیست خودش برای خودش برنامه‌ریزی کنه، پس قطعا شمایی که الان دارین این مقاله رو می‌خونین، میخواین بدونین که چطوری باید یک برنامه برای فرزندتون طرح کنین؟

دروس دانش‌آموز اول دبستانی زیاد نیست. برای همین هم تهیه‌ جدول برنامه‌ریزی درسی پایه اول دبستان، خیلی سخت نیست. اما باید یک سری نکته رو مد نظر داشته باشیم که در ادامه بهشون می‌پردازیم:

چطوری برای اول دبستان برنامه‌ریزی کنیم؟

شناخت نقاط ضعف و قوت کودک

کودک اول دبستانی قبل از این، در محیط آموزشی قرار نگرفته و نمی‌شه از همون اول تشخیص داد که در چه مواردی ضعف داره و توی چه مواردی خوب عمل می‌کنه. برای همین لازمه که یک بازه‌ زمانی برای بررسی روند پیشرفت کودک‌تون در نظر بگیرین و در برنامه‌ریزی درسی اعمال کنین. شاید فرزند شما فقط به تقویت فارسی اول دبستان نیاز داشته باشه، شاید با روش تدریس و یادگیری مدرسه مشکل داشته باشه یا حتی نیاز داشته باشه تا زمان بیشتری از باقی دانش‌آموزها صرف یادگیری مطالب بکنه.

اولویت‌بندی همه فعالیت‌های روزانه

اولویت دانش‌آموز اول دبستانی، انجام تکالیفه. برای همین باید با دقت، زمان مشخصی از روز رو با توجه به روحیه‌ کودک، به انجام تکالیف اختصاص بدین. اینطوری می‌تونه از ساعات دیگه‌ روز استفاده‌های دیگه‌ای داشته باشه و اوقات فراغت بیشتری براش باقی بمونه.

با این کار به مرور دستتون میاد حجم تکالیف فرزندتون چقدره و چه میزان زمانی رو باید بهشون اختصاص بدین.

برنامه‌ریزی هفتگی و روزانه

خوبه که کودک از همین اول با مفهوم برنامه‌ریزی کلی و جزئی آشنا بشه. این باعث میشه که در آينده مهارت برنامه‌ریزی داشته باشه و خودش بتونه کارهاش رو اولویت‌بندی کنه. تهیه دو جدول برنامه‌ریزی هفتگی و روزانه می‌تونه به تداوم برنامه‌ریزی کمک کنه و باعث بهبود عملکرد کودک شما بشه.

با این کار، می‌تونین میزان پیشرفت دانش‌آموز اول دبستانی رو به راحتی در طی هفته‌های متمادی تشخیص بدین و در ادامه برنامه‌ای منعطف‌تر و اصولی‌تر پیاده‌سازی کنین.

انعطاف در برنامه‌ریزی

خشکی و یکنواختی برای برنامه درسی اول دبستان پیشنهاد نمی‌شه. پایبندی به اصول خوبه اما باید کاری کنیم که کودک از همین اول، سرخورده و خسته نشه. کودک باید با اشتیاق برنامه درسی خودش رو دنبال کنه تا نتیجه‌ خوبی ببینه.

برای مثال لازم نیست حتما به درس خوندن در یک ساعت مشخص از روز تاکید داشته باشین. شرایط روحی کودک رو در نظر بگیرین و نذارین اضطراب، خستگی و دلسردی سراغش بیاد.

اعمال تغییرات تدریجی

کودک اول دبستانی تازه داره به محیط آموزشی و درس خوندن عادت می‌کنه. برای همین باید باهاش متعادل برخورد بشه. اعمال تغییر در برنامه‌ریزی درسی اول دبستان هم باید به تدریج و آهسته باشه. برای مثال اگه کودک زود خسته میشه و نمی‌تونه روزی یک ساعت درس بخونه، باید این عادت رو به مرور براش جا بندازیم.

بهترین روش‌های تقویت ریاضی اول دبستان

بهترین روش‌های تقویت ریاضی اول دبستان

والدین زیادی درست مثل شما به دنبال راهکارهایی برای تقویت ریاضی اول دبستان می‌گردن. مشکلات در یادگیری ریاضی به شدت شایعه ولازم نیست نگران باشین!

بررسی روند اجرای برنامه‌ریزی و نتایج

برنامه‌ روزانه و هفتگی دانش‌آموز کلاس اول دبستان باید مرتب بررسی بشه. بعد از بررسی برنامه، لازمه که نتایج رو هم یادداشت کنین.

برای مثال لازمه دلیل کامل انجام ندادن کارها ذکر بشه. با این کار بیشتر دستتون میاد که کجای برنامه‌ریزی درسی مشکل داره و چه کاری لازمه برای اصلاحش انجام بدین. همچنین با نقاط ضعف و قوت فرزندتون به خوبی آشنا میشین.

اختصاص زمان‌هایی به بازی و تفریح

اختصاص دادن زمان‌هایی برای فراغت و استراحت، یکی از ارکان مهم برنامه‌ریزی اصولیه. برای برنامه‌ریزی درسی اول دبستان این نیاز بیشتر احساس میشه. چرا که کودک به تحرک و بازی نیاز داره تا انگیزه‌ کافی رو برای درس خوندن به دست بیاره.

کمک گرفتن از ویدئوهای آموزشی

استفاده از ابزار و بسته‌های آموزشی این روزها خیلی جا افتاده و بیشتر والدین نسبت بهش آگاهی دارن. کتاب‌های کمک آموزشی و ویدئوهای آموزشی برای تمام پایه‌های تحصیلی مفید هستن. شاید فکر کنین برای پایه اول دبستان چندان به کار نمیان؛ اما اشتباه می‌کنین.

با مراجعه به کتاب یا کمک گرفتن از متخصص، می‌تونین برنامه‌ریزی دقیق‌تری رو پیاده‌سازی کنین. این که یک معلم واقعی به کودک شما آموزش بده و براش برنامه‌ریزی کنه، مزایای زیادی داره. اما گرفتن معلم خصوصی هزینه زیادی میخواد و ثبت نام در کلاس‌های فوق برنامه هم وقت و انرژی و هزینه خیلی زیادی از شما می‌گیره.

کمک گرفتن از ویدئوهای آموزشی

اپلیکیشن فاب با ارائه ویدئوهای آموزشی همه دروس در همه پایه‌ها از جمله ارائه دوره آموزشی اول دبستان، می‌تونه یک معلم واقعی برای فرزندتون باشه. فیلم تدریس کامل اول ابتدایی فاب همیشه و همه جا در دسترسه و مزایای زیر رو هم داره:

  • وقتی والدین هر دو شاغل هستن، اپلیکیشن فاب می‌تونه از بار مسئولیت‌شون کم کنه.
  • فاب با رعایت تمام استانداردهای آموزش کودکان اول دبستان، می‌دونه که با چه لحن و چه روشی، مفاهیم درسشی رو بهشون آموزش بده.
  • دوره آموزش اول دبستان فاب، مطابق استانداردهای یادگیری و هوش دانش‌آموزان اول دبستانی طراحی و ارائه شده.

جمع‌بندی

در این مقاله با نکاتی در مورد برنامه‌ریزی درسی اول دبستان آشنا شدین. یادتون باشه که همیشه نتیجه‌ برنامه‌ریزی اهمیت داره؛ بنابراین اگه برنامه‌ای روی فرزندتون جواب نداد، باید به فکر یک برنامه‌ریزی دیگه باشین یا از یک فرد متخصص کمک بگیرین.

با دسترسی به اپلیکیشن فاب که یک پلتفرم آموزشیه، می‌تونین با کم‌ترین هزینه به بهترین فیلم‌های آموزشی دسترسی پیدا کنین. اگه در مورد برنامه‌ریزی درسی اول دبستان، سوالی براتون پیش اومد هم می‌تونین در بخش نظرات مطرحش کنین تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسختون رو دریافت کنین.

چطوری اشتیاق درس خوندن رو در کودک کلاس اولی ایجاد کنیم؟

کودکان معمولا از والدین تاثیر می‌گیرن. اگه شما رو در حال مطالعه و یادگیری ببینن، تمایل بیشتری برای درس خوندن پیدا می‌کنن.

آیا جایزه دادن به کودک کار درستیه؟

جایزه یا پاداش دادن به کودک تا وقتی خوبه که شکل باج دادن پیدا نکنه. کودک باید بدونه که درس خوندن برای آینده‌ خودشه و در واقع داره وظیفه‌ش رو انجام میده. در واقع جایزه نباید به بهانه‌ درس خوندن کودک تبدیل بشه.

از کجا بفهمم که فرزندم در یک درس قویه یا نه؟

این مورد فقط و فقط با گذشت زمان مشخص میشه. لازمه که صبور باشین و با دقت وضعیت درس خوندن فرزندتون رو ارزیابی کنین.

به این مقاله امتیاز دهید
امتیاز : 5 از 5::: 1
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات