صفر تا صد اصول برنامه‌ریزی کنکور انسانی برای قبولی | فاب
حنانه دهقانیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
358

صفر تا صد اصول برنامه‌ریزی کنکور انسانی برای قبولی

برنامه‌ریزی کنکور انسانی برای اینه که شما رو از استرس‌های زیادی که در مسیر کنکور باهاش مواجه میشین دور کنه. همه‌ ما می‌دونیم حجم درس‌هایی که باید برای کنکور مطالع بشه زیاده و باید یک عالمه درس رو یاد بگیرین، اما شک نکنین این مساله رو هم مثل بقیه چالش‌های زندگیتون با به کارگیری راهکارهای موثر، پشت سر می‌ذارین.

خیلی‌ها فکر می‌کنن درس‌های رشته‌ انسانی رو باید حفظ کرد و کلا فراموش می‌کنن که این درس‌ها مفهومی هستن و باید یادشون گرفت.

راستش رو بخواین شما دانش‌آموزان انسانی به جز یادگیری، باید یک برنامه‌ریزی کنکور دقیق برای مرور درس‌هاتون در نظر بگیرین تا یک وقت آفت فراموشی سراغ کاشته‌ها و داشته‌هاتون نیاد و زحمات‌تون رو به باد نده!

اهمیت برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی

ممکنه این سوال برای خیلی از دانش‌آموزان انسانی پیش بیاد که چرا طراحی جدول برنامه‌ریزی کنکور انسانی مهمه و چه کمکی می‌تونه در این سال سرنوشت‌ساز بکنه؟ برای پیدا کردن جواب این سوال، در ادامه با ما همراه باشین.

اهمیت برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی | فاب

کاهش استرس

شما می‌تونین با داشتن یک برنامه‌ریزی اصولی و دقیق، به خوبی برای آزمون آماده بشین و هیچ نگرانی درباره این که ممکنه برای مطالعه تمام درس‌ها زمان نداشته باشین براتون به وجود نمیاد.

مدیریت زمان

طراحی برنامه‌ریزی به شما کمک می‌کنه تا از زمانتون به خوبی استفاده کنین و هم برای درس خوندن و هم برای استراحت، زمان کافی داشته باشین.

افزایش اعتماد به نفس

یکی از اهمیت‌هایی که داشتن برنامه‌ریزی کنکور انسانی داره اینه که باعث میشه تا شما اعتماد به نفس کافی داشته باشین؛ چون می‌دونین برای مطالعه همه درس‌ها وقت گذاشتین و به طور کامل برای آزمون آماده هستین.

اتمام به موقع دروس

با برنامه‌ریزی، شما می‌تونین به مطالعه همه درس‌ها برسین و مطالبی که برای کنکور مهم هستن رو در زمان موقرر شده تموم کنین.

اصول مهم برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی

برای این که بتونین یک برنامه‌ریزی درسی اصولی و کاربردی داشته باشین، لازمه که به یک سری موارد توجه کنین. اگه اصول برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی رو بلد نیستین، ما در این قسمت تمام مواردی که برای برنامه‌ریزی باید رعایت کنین رو بررسی کردیم.

تعیین هدف

از مهم‌ترین اصول برنامه‌ریزی اینه که شما هدفتون از طراحی اون برنامه‌ریزی رو تعیین کنین. مثلا هدف شما از برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی اینه که به رتبه‌ای مناسب و دانشگاه و رشته مورد علاقتون دست پیدا کنین.

تعیین زمان

برای این که برنامه‌ریزی شما دقیق و اصولی پیش بره، باید زمان مناسب مطالعه و استراحت رو به طور دقیق تعیین کنین تا بتونین هم به اندازه درس بخونین و هم این که به طور کافی استراحت و تفریح داشته باشین. در غیر این صورت شما از درس خوندن زیاد، خسته میشین و ممکنه این کار نتیجه خوبی به همراه نداشته باشه.

تعیین زمان | فاب

تعیین منابع کمک آموزشی

یکی دیگه از اصول مهم برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی اینه که شما باید منابع آموزشی خودتون رو مشخص کنین تا هنگام مطالعه و تمرین از اون‌ها کمک بگیرین. برای این کار می‌تونین از کتاب‌های درسی، کلاس‌های آنلاین یا اپلیکیشن‌های آموزشی استفاده کنین.

اجرای صحیح برنامه

برای این که بتونین به هدف نهایی برنامه‌ریزی خودتون دست پیدا کنین، لازمه که با دقت برنامه رو اجرا کنین و بهش پایبند باشین. اجرای درست برنامه‌ریزی می تونه به شما کمک کنه تا به هدفتون برسین.

توجه به نقاط ضعف

ممکنه مرور خیلی از درس‌ها برای شما راحت باشه ولی برعکس، برای مرور بعضی از دروس، مشکل داشته باشین. پس بهتره با شناسایی نقاط ضعف خودتون، زمان بیشتری رو برای مطالعه این مباحث اختصاص بدین تا نقاط ضعف شما، به نقطه قوتتون تبدیل بشه.

بازبینی و اصلاح برنامه‌ریزی

برای این که برنامه‌ریزی کنکور انسانی شما موثر و کارآمد باشه، باید هر چند وقت یکبار، این برنامه رو بازبینی کنین و اگه نیاز به اصلاح داره، حتما برنامه رو جایگزین کنین.

از کی برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی رو آغاز کنم؟

هر زمانی که شما بر اساس برنامه‌‌ریزی درس بخونین، براتون کارآمد و به صرفه هست؛ اما برای این که بدونین دقیق از چه زمانی باید برای طراحی یک برنامه‌ریزی اقدام کنین، لازمه که هدفتون از اجرای برنامه‌ریزی رو بدونین.

برای مثال اگه هدف شما رسیدن به رشته‌های محبوب و دانشگاه‌های بزرگه، بهتره که از همون ابتدای سال دهم، برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی رو طراحی کنین.

از کی برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی رو آغاز کنم؟ | فاب

اگه پایه دهم یا یازدهم هستین، باید از همین الان برنامه‌ریزی رو شروع کنین تا در سال آخر، به داشتن برنامه و پیشروی بر اساس یک برنامه‌ریزی عادت کنین.

در صورتی که پایه دوازدهم هستین، بهتره که هرچه سریع‌تر برنامه‌ریزی خودتون رو در تابستون طراحی کنین تا دروس پایه، در تابستون جمع و رفع اشکال بشه. از طرفی اگه دانش‌آموز پشت کنکوی هستین، بهتره با بررسی دلایل عدم موفقیت در کنکور قبلی، برنامه جدیدی طراحی کنین تا دوباره اشتباهات قبلی رو تکرار نکنین.

انواع برنامه‌ریزی برای کنکور انسانی

برای برنامه‌ریزی کنکور انسانی، انواع متفاوتی وجود داره که شما می‌تونین با توجه به عادت مطالعاتی خودتون و روش مطالعه دروس رشته انسانی، برنامه‌ریزی خودتون رو طراحی کنین.

برنامه‌ریزی بلند مدت

برای این که برنامه‌ریزی بلند مدت داشته باشین، لازمه که ابتدا یک دید کلی به سال تحصیلی داشته باشین و این رو در نظر بگیرین که در این مدت زمان طولانی قراره چه کاری رو انجام بدین و باید به چه هدفی برسین.

در این برنامه‌ریزی باید زمان مرور و جمع‌بندی خودتون رو هم مشخص کنین و سعی کنین تا تمام کتاب‌های درسی رو مطالعه کنین و به مطالعه از روی کتاب‌های کمک آموزشی هم برسین تا بهترین نتیجه رو کسب کنین.

برنامه‌ریزی میان مدت

برای این نوع برنامه‌ریزی، شما باید بازه‌های کوتاه‌تری در نظر بگیرین. مثلا برای یک الی دو ماه آینده باید کدوم درس‌ها رو تموم کنین یا کدوم امتحان رو شرکت کرده و براش آماده بشین. این برنامه در واقع همون برنامه‌ریزی ماهانه برای کنکور انسانی محسوب میشه.

برنامه‌ریزی کوتاه مدت

برنامه‌ریزی روزانه برای کنکور انسانی جزء برنامه‌ریزی کوتاه مدته و شما در این برنامه‌ریزی مشخص می‌کنین که در طول روز، چه زمانی رو باید به مطالعه و مرور اختصاص بدین. بهتره که از قبل حجم مطالعه رو مشخص کنین و سپس با توجه به اولویت هر درس، زمانی رو برای مطالعه در روز در نظر بگیرین.

چرا برای کنکور انسانی باید از دفتر برنامه‌ریزی استفاده کنیم؟

خیلی از مشاوران کنکور به دانش‌آموزان توصیه می‌کنن که حتما دفتر برنامه‌ریزی داشته باشن. دلیل این توصیه به دلایل زیره:

چرا برای کنکور انسانی باید از دفتر برنامه‌ریزی استفاده کنیم؟ | فاب

کمک به مدیریت زمان: با داشتن دفتر برنامه‌ریزی می تونین زمان خودتون رو به خوبی مدیریت کنین.

افزایش تمرکز: با این دفتر، شما تمام مواردی که باید در طول روز رعایت کنین رو مکتوب کردین و بر اساس اون، بدون هیچ مکث و معطلی، درس خوندن خودتون رو در زمان مشخص شده شروع می‌کنین.  

افزایش اعتماد به نفس: طراحی برنامه‌ریزی به شما کمک می‌کنه تا خیالتون از بابت پوشش‌‌دهی تمام درس‌ها راحت باشه و اعتماد به نفس شما برای موفقیت افزایش پیدا ‌کنه.

حفظ تعادل در مطالعه: با داشتن دفتر برنامه‌ریزی، می‌تونین هر درس رو به بهترین شکل مطالعه کنین و تعادل بین دروس مختلف رو حفظ کنین.

ارزیابی پیشرفت: با برنامه‌ریزی، شما می‌تونین پیشرفت خودتون رو ارزیابی کنین و در صورت نیاز، برنامه رو تغییر بدین.

چند توصیه برای کنکوری‌ها

دیگه تقریبا هرچی برای برنامه‌ریزی کنکور انسانی لازم داشتین رو بهتون گفتیم. با مدل‌های مختلف برنامه‌ریزی که آشنا شدین، اصول مهم برنامه‌ریزی رو هم که شناختین، حالا براتون چندتا نکته آماده کردیم که برای طراحی برنامه‌ریزی درسی به کمکتون میاد.

  • حتما برنامه‌هاتون رو در دفتر برنامه‌ریزی یا جدول برنامه‌ریزی یادداشت کنین.
  • بعد از هر روز درس خوندن، گزارش روزانه‌ خودتون رو بنویسین تا بتونین بعدا بررسی‌شون کنین.
  • شما لایق تشویق هستین؛ هر موفقیت کوچیک خودتون رو جشن بگیرین و انگیزه‌تون رو برای درس خوندن بیشتر کنین.
  • برای درس خوندن، زمان مطالعه استاندارد تعیین کنین؛ مثلا به ازای هر 50 دقیقه درس خوندن، 10 دقیقه استراحت کنین.

pdf برنامه‌ریزی کنکور انسانی

برای این که بتونین به خوبی از پس طراحی یک برنامه‌ریزی برای کسب نتیجه عالی در کنکور بربیاین، ما در این قسمت، نمونه برنامه‌ریزی کنکور انسانی رایگان رو در اختیار شما قرار دادیم تا بتونین از طریق آشنایی بیشتر با نحوه برنامه‌ریزی، یک برنامه دقیق و اصولی رو برای خودتون طراحی کنین.

سخن پایانی

برنامه‌ریزی کنکور انسانی برای دانش‌آموزان مهمه؛ اما باید بدونین که چون حجم مطالبی که باید بخونین زیاده، لازمه که زمان بیشتری رو بهش اختصاص بدین. با طراحی برنامه راهبردی مخصوص به خودتون، اهداف‌تون رو مشخص کنین و بعدش قدم بردارین. محکم قدم بردارین!

امیدواریم در مسیری که پیش رو دارین موفق باشین. در این مسیر فاب با آموزش دروس متوسطه دوم کنارتونه! هر سوالی داشتین می‌تونین در بخش نظرات با ما در میون بذارین. فاب مثل یه رفیق خوب همیشه همراه شماست.

دونستن ضریب‌ها توی برنامه‌ریزی کنکور انسانی مهمه؟

بله ضریب دروس بهتون میگه هر تست هر درس چقدر ارزش داره و لازمه که برای هر درس چقدر زمان بذارین.

گزارش نویسی روزانه چه کمکی به من توی برنامه‌ریزی کنکور انسانی می‌کنه؟

باعث میشه بتونی روند پیشرفت خودتو بررسی کنی.

زمان مطالعه استاندارد برای یک دانش‌آموز چقدره؟

معمولا به ازای هر 50 دقیقه درس خونده باید 10 دقیقه استراحت کنین.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات