برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی
نگار ناظم الشعرابه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
367

برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی

سال دوازدهم، سرنوشت‌سازترین سال تحصیلی هر دانش‌آموزی به حساب میاد؛ چون 11 سال درس خوندین و در این پایه، باید مزد زحماتتون رو بگیرین. پس اگه این سال آخری رو بی‌اهمیت و سرسری بگذرونین، اشتباه بزرگی رو مرتکب میشین چون با این کار ممکنه آینده تحصیلی و شغلی شما به خطر بیوفته. پس اگه در نظر دارین که ادامه تحصیل بدین، بهتره که به فکر یک برنامه‌ریزی اصولی باشین.

 برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی برای این رشته و در این سال تحصیلی مهمه و باید خیلی جدی بهش پایبند بود. هممون می‌دونیم که کنکور شوخی بردار نیست و لازمه که حتما با استراتژی به سراغش برین. استراتژی این راه هم همون برنامه‌ریزی درسی پایه دوازدهم انسانیه. چون با این کار، هم برای تست زدن وقت دارین، هم می‌تونین خیلی عمیق و مفهومی برای امتحانات نهایی که در چند سال اخیر خیلی مهم شده، درس بخونین.

اگه با اصول و ویژگی‌های طراحی یک برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی برای معدل بالا و کنکور آشنایی ندارین، ایرادی نداره؛ فقط کافیه این مقاله رو تا انتها دنبال کنین.

ویژگی‌های مهم برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی

برای این که بتونین یک برنامه پایه دوازدهم انسانی طراحی کنین، لازمه که با ویژگی‌هایی که یک برنامه‌ریزی باید داشته باشه آشنا باشین. به همین دلیل در ادامه، ویژگی‌هایی رو بررسی می‌کنیم که جدول‌ برنامه ریزی درسی پایه دوازدهم انسانی شما باید حتما اون‌ها رو داشته باشه.

ویژگی‌های مهم برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی

مدیریت هم زمان مدرسه و کنکور

سال دوازدهم، هم‌زمان با خوندن درس‌های مدرسه و آماده شدن برای امتحانات نهایی، باید خودتون رو برای کنکور هم آماده کنین. خب ما می‌دونیم که برنامه‌ریزی چقدر در زمان کنکور مهمه و برای کنکور انسانی نیاز به یک برنامه‌ مناسب داریم تا به کمک اون بتونیم به هدفمون که رتبه و قبولی توی رشته مورد علاقمونه برسیم.

اما نباید از امتحانات مدرسه هم غافل بشین. پس به این توجه داشته باشین که برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی برای امتحانات نوبت دوم، نوبت اول و کنکور باشه و باعث نشه برای موفقیت در یکی از این موارد، اون یکی رو از یاد ببرین.

شخصی‌سازی برنامه‌ریزی

نکته مهم و قابل توجه در مورد برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی اینه که شما باید یک برنامه مختص به خودتون بنویسین؛ حتی اگه ویژگی‌های مشابهی با دوستاتون دارین. چون هرکسی توانایی‌های متفاوت و عادت مطالعاتی متفاوتی داره. در نتیجه نمی‌تونیم از یک برنامه برای چند نفر استفاده کنیم.

جدول‌ برنامه‌ریزی درسی پایه دوازدهم انسانی شما باید با در نظر گرفتن ویژگی‌ها، نقاط ضعف، قوت و توانایی‌هایی که دارین طراحی بشه تا بتونین به راحتی بهش عمل کنین و به برنامه‌ریزی پایبند بمونین.

برنامه‌ریزی واقع‌بینانه

فرقی نداره برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی برای امتحانات نوبت اول، نوبت دوم یا کنکور باشه. مهم‌ترین ویژگیش باید واقع‌بینانه بودنش باشه. می‌پرسین یعنی چی؟ یعنی این که بر اساس توانایی‌هاتون برنامه‌ریزی کنین. اگر روزی 5 ساعت درس می‌خونین، نمی‌تونین یهو ساعت درس خوندنتون رو 5 ساعت افزایش بدین و به 10 ساعت در روز برسونین.

برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی خیلی مهمه و سال کنکور هم سال حساسیه اما باید با توجه به ویژگی‌ها و خصوصیات خودتون برنامه‌ریزی کنین تا دچار فرسودگی توی درس خوندن نشین. همین‌طور در نظر داشته باشین که به اندازه‌ای که درس می‌خونین باید در انتظار نتیجه باشین. نکته مهمی بود نه؟ پس تلاش کنین به مرور زمان ساعات مطالعاتی خودتون رو بالا ببرین و به نتیجه‌ای که می‌خواین نزدیکتر بشین.

تداوم برنامه‌ریزی

برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی باید جدی گرفته بشه. اگر می‌خواین رتبه خوبی در کنکور انسانی بیارین، باید به طور مداوم درس بخونین و از برنامه‌ریزی شخصی خودتون پیروی کنین. مثلا نباید دو روز طبق برنامه پیش برین و بقیه روزهای هفته هر طور که دلتون خواست درس بخونین و نسبت به برنامه‌ریزی درسی بی‌توجه باشین.

تداوم برنامه‌ریزی

این بی‌نظمی روی نتیجه تاثیر منفی می‌ذاره. سعی کنین مرتب به پارامترهای داخل برنامه‌تون عمل کنین و برنامه منعطفی داشته باشین که در شرایط خاص بتونین تغییرش بدین.

انعطاف‌پذیری

یکی از مهم‌ترین ویژگی هایی که برنامه‌ریزی شما باید داشته باشه اینه که انعطاف‌پذیر باشه. هممون می‌دونیم که ممکنه در زندگی روزمره، مشکلاتی برامون به وجود بیاد که نتونیم بر اساس برنامه‌ریزی عمل کنیم. مثل مهمونی، مسافرت و دسترسی نداشتن به کتاب‌های آموزشی.

در این موقعیت، نباید برنامه‌ریزی خودتون رو فراموش کنین. اگه برنامه شما انعطاف‌پذیر باشه، زمان جبرانی برای این عقب افتادگی‌ها لحاظ شده و نگران این نیستین که الان از برنامه عقب موندین و دیگه نمی‌تونین این اتفاق رو جبران کنین.

استراحت روزانه بین پارت‌ها

باید بین پارت‌های مطالعاتی که در برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی برای نوبت دوم، نوبت اول و کنکور طراحی کردین، استراحت وجود داشته باشه. این که بخواین دائم و پشت سر هم درس بخونین، نتیجه خوبی به همراه نداره و ممکنه نتونین به خوبی مباحث رو درک کنین.

در نظر گرفتن زمان تفریح

درسته که سال دوازدهم سرنوشت‌سازه و باید وقت کافی برای درس خوندن بذارین، اما این رو فراموش نکنین که مطالعه مداوم، شما رو از درس خوندن دل‌زده می کنه و این اتفاق می‌تونه انگیزه شما برای قبولی و کسب نمرات عالی رو کاهش بده. پس حتما زمانی برای تفریح و خوش‌گذرونی در نظر بگیرین تا دوباره انرژی و انگیزه از دست رفته خودتون رو تامین کنین.

انواع برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی

برای برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی به سه طریق می‌تونیم برنامه‌ طراحی کنیم و درس بخونیم. هر کدوم از این سه روش، دارای ویژگی‌هایی هستن که می‌تونن بهبودی توی وضعیت درسی ما به وجود بیارن و ما رو برای کنکور انسانی آماده کنن. این سه روش به این شکله:

  • برنامه‌ریزی براساس زمان
  • برنامه‌ریزی براساس حجم
  • برنامه‌ریزی ترکیبی

برنامه‌ریزی بر اساس زمان

اولین روشی که می‌تونیم برای برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی انتخاب کنیم، برنامه‌ریزی براساس زمانه. در این نوع برنامه‌ریزی حجم درس مهم نیست. شما یک بازه زمانی مثلا از ساعت 15 تا 17 رو انتخاب می‌کنین که در این بازه فلسفه بخونین حالا هرچقدر که تونستین. زمانتون هم که تموم شد استراحت می‌کنین و میرین سراغ درس بعدی.

برنامه‌ریزی بر اساس زمان

برنامه‌ریزی بر اساس حجم دروس

روش بعدی برای برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی، برنامه‌ریزی براساس حجم دروسه. اینجا دیگه زمان مهم نیست و فقط باید یک بخش یا فصلی رو انتخاب کنین و تا هر زمان طول کشین بخونیدش. مثلا کل فصل اول و دوم درس فلسفه رو انتخاب می‌کنین که کامل بخونین و تست بزنین.

برنامه‌ریزی ترکیبی (زمان و حجم)

بهترین روش برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی، برنامه‌ریزی ترکیبیه که براساس زمان و حجم تنظیم می‌شه. وقتی بر این اساس برنامه‌ریزی می‌کنین، می‌دونین که در چه بازه زمانی باید کدوم بخش‌های هر درسی رو بخونین و تست بزنین. این روش به نسبت دو روش قبلی کامل‌تره. یعنی مشخص می‌کنین که در بازه زمانی 10 تا 12 صبح، فصل اول فلسفه رو مطالعه کنین.

برنامه‌ریزی درسی برای دروس عمومی انسانی

دروس عمومی از کنکور حذف شدن و باید برای امتحانات نهایی اون‌ها رو مطالعه کنین. به دلیل این که معمولا دروس عمومی، حفظی هستن، بهتره که از قبل برنامه‌ریزی داشته باشین که مباحث دائم تکرار شده تا ملکه ذهنتون بشن. درسته که عمومی‌ها دیگه از کنکور حذف شدن ولی به دلیل اهمیت و ضریبی که در امتحانات نهایی دارن، همیشه باید جزو برنامه‌ریزی درسی باشن.

برنامه‌ریزی درسی برای دروس تخصصی انسانی

دروس تخصصی نیاز به توجه و تمرکز بیشتری در برنامه‌ریزی دارن. برای هر کدوم از این دروس تخصصی نکته‌ای در نظر گرفتیم که در ادامه بهتون بگیم.

ریاضی انسانی

درس ریاضی و آمار یکی از مهم‌ترین دروس تخصصی رشته انسانی به حساب میاد. شاید فکر کنین یک دانش‌آموز رشته انسانی نیازی نداره درس ریاضی رو خوب و جدی بخونه؛ اما دقیقا تفاوت رتبه‌های کنکور انسانی با بقیه اینه که سعی کردن برای ریاضی توی برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی خودشون وقت زیادی بذارن تا از رقیبانشون سبقت قابل توجهی بگیرن؛ پس حسابی این درس رو جدی بگیرین.

فلسفه و منطق

فلسفه و منطق درسی مهم و تحلیلیه و اصطلاحات سختی هم داره که باید حفظ کنین، برای همین نیاز دارین که وقت زیادی روی این درس بذارین و توی برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی جایگاه ویژه‌ای براش قائل بشین.

فلسفه و منطق

تست‌های این درس هم تحلیلیه. برای خوندن درس فلسفه و منطق می‌تونین از روش خلاصه‌نویسی و نت‌برداری استفاده کنین تا حجم مباحث کمتر بشه و با خوندن خلاصه‌نویسی‌هاتون بتونین دروس رو مرور کنین و بعدش تست بزنین.

آموزش فلسفه دوازدهم انسانی

آموزش فلسفه دوازدهم انسانی

شما می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن فاب دوره آموزشی فلسفه دوازدهم انسانی را به طور کامل و جامع فرا گیرید و خود را برای کنکور آماده کنید.

تاریخ و جغرافیا

برای این درس می‌تونین از انواع کتاب‌های کمک آموزشی استفاده کنین. در برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی برای این درس، اول باید خود کتاب رو بخونین، نکات مهم درس‌ها رو نت‌برداری کنین و بعد تست بزنین تا مباحث کامل براتون جا بیفته و بهشون مسلط بشین.

روانشناسی

کتاب روانشناسی دارای متن و شکل‌های زیادیه که باید همه رو بخونین و از شکل‌ها هم غافل نشین چون ازشون سوال میاد؛ پس لازمه حتما به درس روانشناسی توجه کنین چون یکی از مهم‌ترین دروس کنکور انسانی به حساب میاد. اگه خوب این درس رو بخونین، می‌تونین درصد بالایی بزنین و به رتبه خودتون کمک بزرگی بکنین.

آموزش روان‌شناسی یازدهم

آموزش روان‌شناسی یازدهم

کتاب آموزش روان‌شناسی یازدهم، یک تک درس تخصصی در رشته انسانی است. برای آگاهی از میزان اهمیت این درس در کنکور، این مقاله را بخوانید.

اقتصاد

درس اقتصاد از دو بخش مطالب خوندنی و مسائل تشکیل شده. در برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی باید برای بخش مسائل زمان و دقت بیشتری گذاشت و بعد بخش‌های خوندنی رو خوند و مرور کرد. شما می‌تونین به راحتی توی کنکور از این درس برای رتبه خوب استفاده کنین.

روش‌های تست‌زنی دوازدهم انسانی

مطمئنا در برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی، زمانی برای تست زدن مطالب خونده شده قرار دادین. پس باید با روش‌های تست زدن هم آشنایی داشته باشین؛ چون سال کنکوره و تست زدن هم یکی از مهم‌ترین مسائلیه که باید در این سال، حتما بهش توجه کنین. برای تست زدن سه روش مناسب وجود داره که هر سه مورد مهم هستن و باید انجامشون داد. در ادامه با این سه روش تست زدن بیشتر آشنا میشیم.

تست‌های آموزشی

این نوع تست‌ها برای یادگیری درس زده میشه. در واقع شما تست می‌زنین که یک درس یا مبحث رو یاد بگیرین. در کتاب‌های کمک درسی هم این مدل تست‌ها وجود داره که بهتون کمک می‌کنه تا درس جدید رو بهتر یاد بگیرین. پس لازمه که در برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی حتما تست‌های آموزشی بزنین.

تست‌های آموزشی

تست‌های تمرینی

زمانی که درسی رو خوندین و مرور کردین، برای تمرین کردن اون درس تست تمرینی می‌زنین که دروس و مباحث خونده شده براتون جا بیفته و توی ذهنتون بمونه. این نوع تست حتما قبل از آزمون‌های آزمایشی لازمه که زده بشه و در برنامه‌ریزی شما جایگاه مهمی داره.

تست‌های آزمونی

این نوع تست رو باید برای ارزیابی خودتون بزنین. به این صورت که یک بازه زمانی مشخصی رو تعیین کنین و در اون بازه تعداد مشخصی تست به عنوان آزمون بزنین تا بفهمین مطالب درسی رو چقدر یاد گرفتین و در کدوم قسمت‌ها تسلط کمتر یا بیشتری دارین. از این نوع تست حتما در برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی استفاده کنین.

جدول برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی pdf

برای این که با نحوه برنامه‌ریزی دقیق و اصولی بیشتر آشنا بشین، براتون در این قسمت یک برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی pdf قرار دادیم تا با دانلود و بررسی این برنامه، الگو بگیرین و یک برنامه اصولی و شخصی‌سازی شده رو برای خودتون طراحی کنین.

جمع‌بندی

برنامه‌ریزی مهم‌ترین کاریه که هر دانش‌آموزی، به خصوص دانش‌آموزان سال دوازدهم باید انجام بدن. به همین دلیل ما در این مقاله از برنامه‌ریزی درسی دوازدهم انسانی و اهمیت اون گفتیم و برای خوندن دروس تخصصی و عمومی این رشته، راه حل های کاربردی پیشنهاد دادیم و در آخر از روش‌های تست زدن گفتیم تا در مسیر کنکور انسانی و موفقیت، به شما کمکی کرده باشیم.

در دوران کنکور بهتره روزی چند ساعت درس بخونیم؟

جواب این سوال برای هر شخص متفاوته. چون که هر آدمی دارای ویژگی و توانایی‌های منحصر به فردیه و باید بر همین اساس برنامه‌ریزی کنه و ساعات مطالعاتی خودش رو هم تعیین کنه. می‌تونین از یک مشاور برای این کار کمک بگیرین.

سال دوازدهم انسانی بهتره تستی درس بخونیم یا تشریحی؟

به دلیل اینکه سال دوازدهم، امتحان نهایی هم دارین و کنکور هم در پیشه، بهتره هم تستی و هم تشریحی درس بخونین.

بهتره از کدوم نوع برنامه‌ریزی برای سال دوازدهم استفاده کنیم؟

برنامه‌ریزی ترکیبی که هم زمان و هم حجم دروس در اون در نظر گرفته میشه بهترین نوع برنامه‌ریزی برای سال دوازدهمه.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات