برنامهریزی درسی نهم
برنامهریزی درسی نهم، از موضوعات مهمیه که بیشتر دانشآموزان در سال پایانی مقطع متوسطه اول، تمایل دارن اطلاعات کاملی از اون داشته باشن.
به طور کلی، سال نهم اهمیت زیادی برای اونها داره؛ چون که دانشآموزان در سال نهم، با چالشهای مختلفی روبهرو میشن. این که چگونه برنامهریزی درسی کنیم؟ از جمله سوالات مهمیه که در ذهن اکثر دانشآموزان شکل میگیره.
دانشآموزان تمایل دارن با اطلاع از نکات مهم برنامهریزی درسی پایه نهم، موفقیت تحصیلی خودشون رو تضمین کنن. انتخاب رشته تحصیلی و قبولی در آزمون ورودی مدارس برتر، از جمله چالشهای پیشروی دانشآموزانه.
با توجه به اهمیت این سال تحصیلی، بیشتر اونها تمایل دارن با برنامه درس بخونن و بتونن مدیریت زمان بهتری برای مطالعه خودشون داشته باشن.
اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکستهای آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد میکنیم که پادکست برنامهریزی درسی نهم رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین🎧🎙📚
آموزش برنامهریزی درسی نهم
برنامهریزی درسی نهم، یک راهکار درست و مناسب برای موفقیت تحصیلی دانشآموزانه. اگه شما هم جزء دانشآموزانی هستین که موفیت تحصیلی براتون خیلی مهمه اما تا الان جدول برنامهریزی درسی پایه نهم نداشتین، ما در ادامه این مقاله قصد داریم این موضوع رو به صورت کامل بررسی میکنیم و نکاتی رو بگیم که بتونین به راحتی یک برنامه برای خودتون طراحی کنین.
توجه به ویژگیهای فردی
یکی از نکات مهم حین طراحی برنامهریزی درسی نهم، توجه به ویژگیهای فردی دانشآموزانه. به طور کلی دانشآموزان، ویژگیهای متفاوتی دارن که بهتره در زمان تنظیم برنامه، به این دسته از ویژگیها توجه کنن.
به عبارتی هیچ برنامه یکسانی برای همه دانشآموزان نتیجه بخش نیست؛ توجه به ویژگیهای فردی اونها باعث شخصی شدن برنامه هر فرد میشه و این موضوع در ادامه به مطالعه بهتر دانشآموزان کمک میکنه.
پس شما نمی تونین برای کسب نمرات بالا در امتحانات پایان ترم، از برنامهریزی درسی نهم برای امتحانات نوبت دوم دوستتون استفاده کنین.
تعهد به اجرای برنامهریزی
مهمترین نکته در برنامهریزی درسی، تعهد به اجرای برنامههای تنظیم شدهست؛ به طور کلی خیلی از دانشآموزان در ابتدای شروع اجرای برنامهریزی، تحت تأثیر هیجانات لحظهای هستن و مدت زمان زیادی رو صرف مطالعه و درس خوندن میکنن؛ اما، در ادامه به دلایل مختلفی از اجرای برنامههای تنظیم شده اجتناب میکنن. تعهد به اجرای برنامههای آموزشی مهمترین اصل در برنامهریزی درسی نهمه.
توجه به کتابهای درسی هنگام تنظیم برنامهریزی
بهتره دانشآموزان موقع برنامهریزی درسی نهم، به کتابهای درسیشون توجه کنن. این موضوع باعث اولویتبندی بهتر دروس میشه؛ همچنین برای امتحانات، حتما باید برنامهریزی درسی نهم برای امتحانات نوبت اول و نوبت دوم شما بر ساسا خود کتاب باشه.
برای انجام این کار، میانگین ساعت مطالعه هر درس رو در نظر بگیرین و سختی و راحتی هر درس رو بسنجین. اینجوری مطالعه هر درس رو به راحتی در برنامه پایه نهم، قرار میدین.
توجه به زمانهای جبرانی
خیلی اوقات برنامههای درسی، به دلایل مختلفی اجرا نمیشه و این موضوع باعث میشه که دانشآموزان، از ادامه درس خوندن و اجرای برنامههای خودشون دلسرد بشن.
یک برنامه مناسب، باید دارای زمانهای جبرانی باشه؛ با در نظر گرفتن زمانهای جبرانی، دانشآموزان میتونن تغییرات جزئی برنامه خودشون رو بپذیرن و با تسلط بهتری به اجرای برنامههاشون پایبند باشن و در صورت بروز مشکلات، از اجرای ادامه برنامهریزی درسی نهم دلسرد نشن.
افزایش تدریجی ساعت مطالعه
در برنامهریزی درسی نهم بهتره که دانشآموزان ساعت مطالعه خودشون رو به تدریج افزایش بدن؛ خیلی از اونها در مطالعه افراط میکنن، به طور مثال در ابتدا روزانه 9 ساعت از زمانشون رو به درس خوندن برای امتحانات اختصاص میدن؛ در صورتی که پس از گذشت چندین ساعت، دیگه نمی تونن بر اساس قانونی که در برنامهریزی درسی نهم برای نوبت دوم و نوبت اول امتحانات طراحی کردن، پیش برن.
بهترین راهکار درس خوندن برای مدت زمان طولانی اینه که دانشآموزان، به تدریج ساعت مطالعه خودشون رو بالا ببرن. انجام این کار باعث تثبیت اجرای برنامه آموزشی میشه.
مزایای طراحی برنامهریزی درسی
به طور کلی، طراحی برنامهریزی درسی نهم نوبت دوم و نوبت اول امتحانات، مزایای زیادی داره، به همین دلیل خیلی از مشاوران و معلمان مدرسه به شما پیشنهاد میکنن که حتما برا مطالعه درسهای خودتون و کسب نمرات بالا، برنامهریزی داشته باشین. در ادامه، مزایای داشتن برنامهریزی درسی نهم رو بررسی میکنیم.
مطالعه منظم مطالب درسی
یکی از مهمترین مزایای برنامه پایه نهم، مطالعه منظم مطالب آموزشیه؛ به عبارتی، دانشآموزان با برنامهریزی میتونن زمانشون رو به شکل بهتری مدیریت کنن و به صورت روزانه درس بخونن.
در سال تحصیلی نهم، نیاز به برنامهریزی خیلی بیشتر از قبل حس میشه، در انتهای سال تحصیلی انتخاب رشته نهم و امتحانات نهایی انتظارتون رو میکشن و شما باید بیشتر از همیشه آمادگی امتحانات رو در خودتون بسازین.
مطالعه مستمر مباحث آموزشی، باعث میشه که دانشآموزان به تمامی مطالب کتاب درسیشون مسلط بشن. متاسفانه خیلی از دانشآموزان حجم زیادی از یادگیری مطالب درسیشون رو به شب امتحان موکول میکنن و این موضوع باعث میشه که یادگیری مفهومی و دقیقی برای دانشآموزان انجام نشه.
با برنامهریزی درسی، دانشآموزان میتونن به صورت کاملاً منظم درس بخونن و با تکرار بیشتر، مطالب درسی خودشون رو تثبیت کنن.
کاهش اضطراب دانشآموزان
بیشتر دانشآموزان وقتی که هنگام مواجهه با حجم زیادی از مطالب درسی، دچار استرس و نگرانی میشن. بخش عمدهای از استرس و نگرانی دانشآموزان، به دلیل نداشتن مطالعه کافی و عدم یادگیری مطالب درسیه.
زمانی که اونها با برنامه دقیقی درس بخونن، میتونن زمانشون رو به شکل بهتری مدیریت کنن و با آمادگی بیشتری در کلاس درس حاضر بشن.
به طور کلی، دانشآموزان با انجام برنامهریزی درسی نهم، بخش زیادی از نگرانیها و استرسهای خودشون رو کنترل میکنن. بدون شک این موضوع، باعث افزایش موفقیت دانشآموزان میشه.
افزایش اعتماد به نفس دانشآموزان
یکی از مهمترین مزایای برنامه پایه نهم، افزایش اعتماد به نفس دانشآموزانه. زمانی رو تصور کنین که با مطالعه کافی در کلاس درس حاضر شدین و با اعتماد به نفس زیاد، به سوالات معلم پاسخ میدین؛ حس خوب این نوع تعامل در کلاس درس باعث میشه که شما به فضای درس و مدرسه علاقه بیشتری پیدا کنین.
چرا دانشآموزان برنامهریزی درسیشون رو اجرا نمیکنن؟
گاهی با وجود تنظیم یک برنامه دقیق، به دلایل مختلفی، برنامههای آموزشی اجرا نمیشن. این موضوع به دلایل مختلفی اتفاق میفته؛ اولین دلیل، طراحی یک برنامه غیر واقعگرایانهست؛ زمانی که شما برنامهریزی میکنین، باید به تمام خصوصیات شخصی خودتون توجه کنین و متناسب با واقعیتهای موجود، برنامهریزی کنین.
عدم توجه به این موضوع باعث میشه که دانشآموزان بعد از مدتی، نتونن برنامههاشون رو اجرا کنن. خیلی از دانشآموزان، زمان زیادی از روزشون رو صرف مطالعه و یادگیری مطالب درسی میکنن؛ ولی، به دلیل وجود مشکلات درسی، نمیتونن مباحث درسیشون رو به درستی یاد بگیرن.
به طور مثال دانشآموزی که در یادگیری درس ریاضی مشکل داره، نمیتونه به تنهایی و فقط با مطالعه اشکالاتش رو به تنهایی برطرف کنه.
بدون شک، چنین دانشآموزانی در قدم اول به یک منبع آموزشی مناسب برای رفع مشکلات درسیشون نیاز دارن. با توجه به اهمیت مبحث آموزش، گروه آموزشی فاب با ارائه یک اپلیکیشن تخصصی، یادگیری رو برای دانشآموزان لذت بخش کرده.
دانشآموزان با استفاده از دورههای ویدئویی آموزشی فاب، میتونن با سرعت بیشتری درس بخونن و مطالب درسی رو به صورت مفهومی، در حافظهشون ثبت کنن.
جمعبندی
برنامهریزی درسی نهم، یکی از موضوعات مهم برای دانشآموزانه. دانشآموزان با داشتن یک برنامه منظم میتونن به شکل بهتری درس بخونن. برنامهریزی درسی، مزایای زیادی برای دانشآموزان داره که بهتره دانشآموزان در تنظیم برنامه درسی نهم به این دسته از نکات توجه کنن.
دانشآموزان با استفاده از اپلیکیشن آموزشی فاب، میتونن مطالب درسیشون رو به شکل بهتری یاد بگیرن. برای استفاده از تدریس اساتید گروه آموزشی فاب، کافیه همین حالا اپلیکیشن فاب را دانلود و نصب کنین تا کاملترین برنامه آموزش دروس پایه نهم رو با ویدیوهای فاب دنبال کنین.
اگه سوالی در این مورد درس خوندن در سال نهم داشتین، حتما در قسمت نظرات با ما در میون بذارین. ممنون که تا آخر این مقاله ما رو همراهی کردین. 🙏🏻📚🎯
برنامهریزی باعث افزایش اعتماد به نفس دانشآموزان و کاهش اضطراب اونها میشه.
توجه به ویژگیهای فردی و زمانهای جبرانی از مهمترین نکات برنامهریزی درسیه.
نداشتن یک برنامه منعطف و وجود اشکالات درسی از مهمترین دلایل عدم اجرای برنامههای آموزشیه.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن