برنامهریزی درسی دوم دبستان
برنامهریزی درسی برای همه مقاطع لازمه. یعنی شما در هر مرحلهای از زندگی باشین، برنامهریزی یکی از مهمترین مسائل در زندگی روزمرهتون هست. برای دانشآموزان دوم دبستان هم برنامهریزی یکی از مهمترین مواردیه که باید در زندگی خودشون داشته باشن.
دانشآموزان دبستانی، بهتره از همون اوایل مدرسه، با یک برنامهریزی اصولی، درسهاشون رو بخونن. با داشتن برنامهریزی درسی دوم دبستان، اونها یاد میگیرن تا برای خودشون برنامه بنویسن، به نظم داشتن عادت کنن و مسئولیتپذیری رو یاد میگیرن.
پس اگه دانشآموز کلاس دومی در منزل دارین و میخواین که براش یک برنامهریزی طراحی کنین که بتونه درسهاش رو به دقت بخونه و نمرات خوبی در امتحانات به دست بیاره، با ما در ادامه همراه باشین.
طراحی یک برنامهریزی برای پایه دوم
برای دانشآموزان دوم دبستانی، معمولا این پدر و مادر دانشآموز هستن که برنامهریزی میکنن. پس اونها باید به چند تا نکته توجه داشته باشن. برنامه پایه دوم دبستان، باید برای کودک کلاس دومی طراحی شده باشه چون خب همه میدونیم که دانشآموزان در اون سن بازیگوش هستن و انرژی زیادی دارن؛ از طرفی علاقه زیادی هم به خوندن درس ندارن.
ظرفیت انجام دادن تکالیف مدرسه دانشآموزان در این سن زیاد نیست و زودی خسته میشن. به همین دلیل، برنامهریزی درسی پایه دوم دبستان که شما طراحی میکنین، باید مختص دانشآموز خودتون باشه.
چون همونطور که قبلتر گفته شد، هر دانشآموز، شخصیت متفاوتی از بقیه دانشآموزان داره و نمیتونیم از یک برنامه، برای همه دانشآموزان استفاده کنیم.
حالا ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که چطوری باید برنامهریزی درسی دوم دبستان رو طراحی کرد؟ با ما در ادامه همراه باشین تا نکاتی رو برای طراحی یک برنامهریزی در اختیار شما قرار بدیم.
نکات مهم برنامهریزی درسی دوم دبستان
این که شما فقط برای درس خوندن و مطالعه برنامهریزی کنین کار خیلی اشتباهیه. شما باید یک برنامه متنوع برای فرزندنتون بنویسین که شامل حفظیات، حل مسئله، تمرین و تکرار و نوشتن مشقهای شبه.
بعد از برنامهریزی برای همه این موارد، حتما وقت برای استراحت و ورزش کودکتون هم در نظر بگیرین؛ چون بدون تفریح و استراحت، فرزند شما ار درس خوندن دلزده میهش و در همین اول راه، نمیتونه نمرات خوبی به دست بیاره.
علاوه بر این دانشآموزان در این سن به بازی کردن و ورزش کردن نیاز زیادی دارن و در آینده تاثیر خیلی زیادی روی حال جسمی و روحیشون داره. پس سعی نکنین که تایم درس خوندنشون رو بیشتر از تفریح در نظر بگیرین چون پیامد های خوبی به همراه نداره. نکات مهم دیگهای که برای برنامهریزی درسی دوم دبستان باید در نظر بگیرین شامل موارد زیر میشه.
ظرفیت کودک شما با بچههای دیگه متفاوته
همونطور که بالاتر اشاره کردیم هر کودکی ظرفیت درس خوندن متفاوتی با کودکان دیگه داره؛ یعنی شاید کودک شما با دو ساعت خوندن ریاضی یک مبحث رو متوجه بشه، ولی دوستش با خوندن یک ساعت این مبحث رو متوجه بشه.
همچنین ممکنه فرزند شما در یک سری از درسها، قویتر از دوستش باشه. این تفاوتها باعث میشه که فرزندتون رو با بقیه مقایسه نکنین و برای اونها یک برنامهریزی درسی دوم دبستان شخصی طراحی کنین. نکته دیگهای که برای بالا بردن ظرفیت کودکتون میتونه موثر باشه، یادگیری درسی یا انجام تکالیف اونها، با بازی کردن یا تجربه کردنه.
یعنی اگه در درس ریاضی ضعیفه، شما میتونین با کمک گرفتن از بازیهای سرگرم کننده، به فرزندتون، ریاضی یاد بدین. این کار باعث میشه ذهن فرزندتون بیشتر درگیر بشه و کمتر حوصلهاش از درس خوندن سر بره.
حتی برای درس علوم میتونین آزمایشهای راحتی که خطرناک نباشن رو در منزل براشون انجام بدین تا یاد گرفتن مباحث با این روش، از خوندن کتاب درسی براشون جالبتر باشه.
چون همیشه ما آدمها، تا هر چیزی رو با چشم خودمون نبینیم و لمس نکنیم، فهمش برامون کمی سخت میشه. پس کودکتون هم بعضی اوقات حق داره یک سری مسائل به درستی درک نکنه.
برنامهای بنویسین که قابل اجرا باشه
یادتون باشه برای دانشآموز دوم ابتداییتون، طوری برنامه بریزین که قابل اجرا باشه. یک کودک ۸ ساله همیشه بازی رو به درس خوندن ترجیح میده. پس اگه شما وقت کمی رو برای بازی در برنامهریزیتون لحاظ کنین، باید با اجرای این برنامهریزی خداحافظی کنین.
چون شما که نمیخواین دانشآموز با زور درس بخونه و قبل از این که درس رو متوجه بشه ازش دست بکشه و با شما لجبازی کنه. شما باید با روشهای مختلف درس خوندن و زمانهای استراحت و تفریح زیاد اون رو به درس خوندن مشتاق کنین تا دانشآموز، برنامهریزی درسی دوم دبستان رو ادامه بده و نمراتش هم در مدرسه به حد خوبی برسه.
علاوه بر این باید در نظر داشته باشین که ساعات مطالعه نباید به دور از ذهن باشه. یعنی طراحی یک برنامه پایه دوم دبستان که زمان مطالعه 6 ساعت در نظر گرفته شده، به دور از ذهن و غیر قابل اجرا هست.
چون مسلما یک کودک 8 ساله، نمیتونه این همه ساعت درس بخونه. پس توجه کنین که برای کسب نمرات عالی در امتحانات، باید برنامهریزی درسی دوم دبستان برای امتحانات نوبت اول و نوبت دومی که طراحی میکنین، قابل اجرا باشه.
توجه به درسهای سخت
در یک برنامهریزی درسی دوم دبستان خوب، شما باید به درسهای سخت توجه بیشتری داشته باشین. برای مثال برای یک دانشآموز دوم دبستانی درس ریاضی، همیشه سخته و باید تمرکز بیشتری روی تقویت ریاضی دوم دبستان بذاره. برای تمرین بیشتر ریاضی شما میتونین از معلم خصوصی، ویدئوهای آموزشی فاب، پادکستهای آموزشی و کتابهای کمکی استفاده کنین.
انعطافپذیری در برنامهریزی درسی
میتونیم بگیم یکی از دلایلی که اجرای یک برنامهریزی درسی دوم دبستان شکست میخوره، در نظر نگرفتن اتفاقها و برنامههای ناگهانیه، مثلا ممکنه کودک شما چند روزی مریض باشه و نتونه درس بخونه و اگه جایی برای جبران این موضوع در برنامه طراحی نکرده باشین، برنامهریزی شما شکست میخوره. چون در این شرایط، دانشآموز از برنامه عقب میمونه و شما هیچ زمانی برای جبران درسهای عقب مونده لحاظ نکردین.
قابلیت تغییر برنامه
برنامه شما، باید قابلیت تغییر داشته باشه چون ممکنه بعد گذشت مدتی از اجرای برنامه، متوجه بشین که این برنامه پایه دوم دبستان، برای کودکتون مناسب نیست و باید برنامه دیگهای برای اون طراحی کنین. برای ایجاد تغییر در یک برنامه درسی بهتره به صورت تدریجی این کار رو انجام بدین تا کودکتون راحتتر به اون برنامه عادت کنه.
بررسی نتایج هفتگی برنامهریزی
شما باید در طول روز و در طول هفته، زمانی رو برای بررسی نتایج برنامهریزی درسی دوم دبستان اختصاص بدین. یعنی به کارهای انجام نشده نگاه کنین و دلایل این که اونها انجام نشده رو یادداشت کنین تا با این کار بتونین روز به روز یا هفته به هفته برنامه دقیقتر و و با قابلیت اجرای بهتر برای دانشآموز بنویسین.
تعیین هدف
بهتره که در زمان طراحی برنامهریزی درسی پایه دوم دبستان، حتما هدفی رو برای فرزندتون تعیین کنین. برای مثل، شما قصدتون از ایجاد برنامهریزی درسی دوم دبستان برای امتحانات نوبت دوم اینه که نمرات امتحانات آخر سال فرزندتون، بالا باشه.
پس قبل از ایجاد برنامه، حتما ازش بخواین که در انتها، به اون هدف مشخص شده برسه. شما میتونین برای افزایش انگیزه برای رسیدن به هدف، جوایزی هم تعیین کنین.
تنوع مطالعاتی
شما حتما باید به این مورد توجه کنین که یک برنامهریزی درسی دوم دبستان، حتما باید تنوع مطالعاتی داشته باشه. یعنی این که اگه فرزند شما درس علوم رو دوست داره، نباید دائم درس علوم رو براش توی برنامهریزی قرار بدین. از طرفی اگه علاقهای به درس ریاضی نداره، نباید خوندن این درس رو از برنامه پایه دوم دبستان حذف کنین.
باید تنوع رو رعایت کنین. به همون اندازه که علوم مطالعه میشه، ریاضی هم باید مطالعه بشه؛ اما امکان داره زمان بیشتری برای مطالعه ریاضی صرف بشه چون فرزندتون نمیتونه به راحتی این درس رو مطالعه کنه.
برای اجرا شدن برنامهریزی درسی دوم دبستان چی کار کنیم؟
دانشآموزان ابتدایی ممکه با آموزشها و تمرین های ساده کتاب، درس رو به خوبی متوجه نشن. شما برای درک بهتر دانشآموز، میتونین از ابزارهایی مانند فیلمهای آموزشی، کتابهای کمکی، پادکستهای آموزشی و بازیهای طراحی شده برای آموزش استفاده کنین.
این ابزارها کمک زیادی به کودک میکنه تا دروس مدرسه رو به خوبی یاد بگیره. موارد مهمی که میتونین برای اجرایی شدن برنامهریزی درسی دوم دبستان ازشون کمک بگیرین شامل:
کتاب های کمک درسی
برای تسلط بیشتر بر روی دروس و اجرای بهتر برنامهها، شما میتونین از کتابهای کمک آموزشیها استفاده کنین. حل تمرینهای کتابهای آموزشی باعث میشه تا فرزند شما، خیلی بهتر درسهای مدرسه رو به خاطر بسپاره؛ چون هر کتابی، با نحوه متفاوتی درس رو به دانشآموز یاد میده.
پس کتابی که براش تهیه میکنین، باید جوری باشه که فرزند شما برای حل تمارین اون، شوق داشته باشه و بدونه که میتونه یک مسئله جدید رو با حل سوالات، یاد بگیره. وگرنه حل نمونه سوالهای مشابه به کتاب درسی، فرقی با مطالعه همون کتاب درسی نداره.
معلم خصوصی
بعضی اوقات به دلیل مشکلاتی که به وجود میاد، ممکنه دانشآموز از برنامهریزی درسی دوم دبستان برای نوبت دوم و نوبت اول عقب بمونه، معلم خصوصی، یکی از راه حلهایی هست که شما برای جبران دروس عقب افتاده میتونین ازش کمک بگیرین.
همچنین اگه دانشآموز در یک درس افت شدیدی داره و شما هم برای برطرف کردن اون تلاش خودتون رو کردین و نتیجه نداده، بهتره برای یادگیری بهتر از یک معلم خصوصی استفاده کنین.
البته در سالهای اخیر، هزینه معلم خصوصی کمی زیاد شده و هر خانوادهای از پس هزینههای معلم خصوصی برنمیاد. در این شرایط شما میتونین از ویدئوهای آموزشی که اپلیکیشن فاب در اختیارتون قرار میده استفاده کنین.
استفاده از اپلیکیشن فاب
از مجبور کردن فرزندتون به درس خوندن خسته شده شین؟ آموزش کلاس دومیها برای والدین کار سادهای نیست اما فاب کارشو بلده!
یکی از راههایی که باعث میشه تا فرزند شما مطابق با برنامهریزی درسی دوم دبستان پیش بره، کمک گرفتن از اپلیکیشن فابه. در این اپلیکیشن، تمام ویدئوهای آموزشی پایه دوم، با قیمتی بسیار مناسب در اختیار شما قرار داده شده.
شما میتونین با دانلود این اپلیکیشن و خرید دورههای آموزشی پایه دوم، در هر زمانی و مکانی، به این دوره دسترسی داشته باشین و با تقویت هر درس فرزندتون، انگیزهاش رو برای اجرای برنامه پایه دوم دبستان و پیشرفت تحصیلی، بیشتر کنین.
نتیجهگیری
در این مطلب نکاتی رو برای طراحی یک برنامهریزی درسی دوم دبستان گفتیم. اگه شما هم دوست دارین بدون اینکه به فرزند خودتون سخت بگیرین، نمرههای خوبی در مدرسه بگیره و از پایه قوی باشه، میتونین با وارد شدن به اپلیکیشن فاب و پرداخت هزینه خیلی کم، از کلی ویدئوهای آموزش بهرهمند بشین و باعث بشین تا فرزندتون، مطابق با جدول برنامهریزی درسی پایه دوم دبستان و بدون افت تحصیلی، راه موفقیت رو ادامه بده.
برای رفع اشکال دانشآموزان دوم ابتدایی شما میتونین از فیلمهای آموزشی خوب و کتابهای کمک درسی و یا منابع آموزش و تدریس ویدئویی استفاده کنین.
قطعا مزایایی که ویدئوهای آموزشی داره معلم خصوصی نداره. دسترسی به ویدئوهای آموزشی راحته، ارزونه، هر موقع و هر چند بار که بخواین میتونین تماشا کنین و دیگه دغدغه پرداخت شهریه و نگرانی برای رفت و آمد و صرف انرژی و وقت زیاد ندارین.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن