برنامهریزی درسی هفتم
برنامهریزی درسی هفتم مثل همه پایههای تحصیلی نقشه راهی برای رسیدن به موفقیته. برنامه پایه هفتم دانشآموز رو گام به گام به سمت موفقیت میبره. در این مقاله از گروه آموزشی فاب همه چیز در مورد برنامهریزی درسی پایه هفتم رو برای شما توضیح میدیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین.
برای طراحی یک برنامهریزی درسی هفتم کامل و جامع باید در ابتدا هدفتون رو مشخص کنین. موفقیت در سال تحصیلی رو چی میبینین و دوست دارین دانشآموز در انتهای سال تحصیلی به چه چیزهایی دست پیدا کنه؟ به دنبال یک برنامهریزی درسی هفتم برای معدل 20 هستین؟ یا قصد دارین زمان بیشتری برای امتحانات نوبت دوم بگذارین؟
طراحی بهترین و کاملترین برنامهریزی درسی هفتم
کاملترین برنامهریزی درسی هفتم برای خود دانشآموز طراحی شده. ممکنه تبلیغات فراوانی از فروش برنامهریزی درسیهای متنوع ببینین که دانشآموزان برتر رو به موفقیت رسوندن اما یک برنامهریزی درسی هفتم رایگان که خود شما اون رو طراحی کردین، همیشه بهترین برنامهریزیه.
برای برنامهریزی درسی هفتم، شما میتونین مراحل زیر رو دنبال کنین:
- مشخص کنین که چه دروسی در این سال تحصیلی اهمیت بیشتری دارن. برنامه درسی سال هفتم رو جلوی خودتون بذارین و برای هر درس اولویت مشخص کنین. نقاط قوت و ضعف دانشآموز اولویت هر درس رو مشخص میکنه.
- بعد از تعیین اولویت دروس، وقت طراحی یک برنامه پایه هفتم هفتگیه. مشخص کنین که هر درس چند ساعت در هفته باید مطالعه بشه و تایم کلاسها رو مشخص کنین. میتونین برنامهریزیتون رو با استفاده از یک تقویم جیبی هفتگی یا اپلیکیشنهای تقویم انجام بدین. در ادامه این مقاله هم چند جدول برنامهریزی کلاس هفتم Pdf برای دانلود قرار دادیم تا از اونها ایده بگیرین و جدولهای خودتون رو طراحی کنین.
- زمان اختصاص داده شده به هر درس در برنامه پایه هفتم باید متناسب با اولویت همون درس باشه. چه میزان زمان برای هر درس و چه ساعتی که در اون درس خوندن شروع میشه. به عنوان مثال، ممکنه بخواین دروسی که نیاز به حفظ دارن رو در صبح زود برنامهریزی کنین و دروسی که نیاز به تمرین و تمرکز بیشتری دارن رو در ساعات بعد از ظهر برنامهریزی یگنجونین.
- بعد از طراحی برنامهریزی درسی هفتم هفتگی، فضای مطالعهتون رو تنظیم کنین. یک مکان آروم و بدون مزاحمت برای مطالعه انتخاب کنین و اشیاء مورد نیاز برای هر درس رو در دسترس قرار بدین. همینطور، میتونین ابزارهای مفیدی مثل جامدادی، کتابها و منابع تحقیق رو نزدیک به خودتون قرار بدین. اما هیچ وقت میز مطالعه رو شلوغ نکنین.
- روز جمعه رو به مرور و جبران عقب ماندگیهای برنامه اختصاص بدین و هیچ برنامه جدیدی برای اون روز تعریف نکنین. همیشه احتمال اتفاقات غیرمترفبه وجود داره. مطمئن بشین که هیچ چیزی برنامهریزی درسی هفتم هفتگی فرزند شما رو تحت تاثیر قرار نمیده.
- در فواصل زمانی مرتب، برنامهریزی رو مرور کنین و اطمینان حاصل کنین که دانشآموز به تعهدات عمل میکنه. در صورتی که در یک هفته خاص به طور ناگهانی با مشکلی مواجه شدین، میتونین برنامهریزی رو تغییر بدین، اما سعی کنین به برنامه پایه هفتم پایبند باشین و وقت کافی برای مطالعه و تمرین در نظر بگیرین.
حتی اگه آخرای ساله و برای برنامهریزی اصولی و اصلاح اون فرصت زیادی ندارین، بیخیال نشین! با تمرین در همین فرصت کوتاه خودتون رو برای طراحی و اجرای برنامهریزی درسی هشتم آماده میکنین.
پادکست برنامهریزی درسی هفتم
اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکستهای آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد میکنیم که پادکست برنامهریزی درسی هفتم رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین🎧🎙📚
چرا به برنامهریزی درسی هفتم نیاز داریم؟
بارها و بارها شنیدین که برنامهریزی درسی هفتم اهمیت خیلی زیادی داره. اما تا به حال به دلایلی که باعث میشه به برنامهریزی نیاز داشته باشیم، فکر کردین؟
- مدیریت زمان: برنامهریزی درسی هفتم به شما کمک میکنه زمان رو بهتر مدیریت کنین. با تعیین زمانهای مشخص برای مطالعه و تمرینات، دانشآموز میتونه بهترین استفاده رو از زمان بکنه و جلوی تنبلی و تعویق در مطالعه گرفته میشه.
- ایجاد تعهد: با داشتن یک برنامهریزی درسی هفتم دقیق، شما تعهد به تحصیل و پیشرفت رو تقویت میکنین. برنامهریزی به دانشآموز کمک میکنه مسئولیتپذیری نسبت به درسها و تمرینات رو تقویت کنه و در تمام زندگی تحصیلی و شغلی آیندهاش در مسیر پیشرفت باقی بمونه.
- یادگیری نظم و دقت: با داشتن یک برنامهریزی درسی، دانشآموز میتونه دروس رو به صورت منظم و دقیق مطالعه کنه و به دنبال کردن یک برنامهریزی منظم در تمام زندگی تحصیلی آینده عادت کنه.
- افزایش بهرهوری: جدول برنامهریزی درسی کلاس هفتم به شما کمک میکنه بهرهوری خودتون رو در مطالعه افزایش بدین. با تقسیم زمان به صورت مناسب برای هر درس، میتونین بهترین استفاده رو از زمانتون بکنین و مطالعه بهتری داشته باشین و در پایان هفته عملکرد رو ارزیابی کنین و اون رو بهبود بدین.
- بهبود عملکرد تحصیلی: برنامهریزی درسی هفتم برای معدل 20 به فرزند شما کمک میکنه تا سریعتر پیشرفت کنه. با تنظیم زمان مشخص برای هر درس و تعیین اولویتها، دانشآموز میتونه به طور مؤثرتری مطالعه کنه و در نتیجه پیشرفت بیشتری داشته باشه
- کاهش استرس: برنامهریزی درسی هفتم به شما کمک میکنه استرس و نگرانی در زمان مطالعه رو کاهش بدین. زمانی که فرزند شما برنامهریزی دقیقی داره، به راحتی میتونین جلوی شلوغی و فشارهای ناشی از عقب موندن رو بگیرین تا دانشآموز آرامش بیشتری در حین درس خوندن داشته باشه.
- پیشروی با برنامه کلاسی: با داشتن برنامهریزی درسی هفتم منظم، فرزند شما میتونه در خونه برنامهریزی درسی رو پیش ببره، همگام با مدرسه پیش بره و حس جدا افتادگی از کلاس رو نداشته باشه که به تقویت تعاملات اجتماعی دانشآموز با همکلاسیها و معلمان منجر میشه.
- حفظ تعادل و استراحت: یک برنامهریزی درسی هفتم درست و اصولی شامل زمانهای استراحت و تفریح هم میشه. با برنامهریزی درسی منظم، میتونین زمان لازم برای استراحت و تفریح رو در نظر بگیرین که به فرزند شما کمک میکنه سلامت روانی و جسمی بهتری داشته باشه و عملکرد بهتری در درس خوندن نشون بده.
به طور کلی، برنامهریزی درسی هفتم به شما کمک میکنه تا ساختار و ترتیب مناسبی رو در برنامه مطالعاتی ایجاد کنین و جهت پیشرفت دانشآموز رو مشخص کنین.
برنامهریزی درسی هفتم استاندارد، چه ویژگیهایی داره؟
برنامهریزی درسی هفتم که ویژگیهای زیر رو داره، یک برنامه اصولی و استانداره:
- صریح و واضح:
برنامه پایه هفتم شما باید شامل لیست کاملی از دروسی باشه که در برنامه سال تحصیلی هفتم وجود دارن. هر درس رو به طور جداگانه در نظر بگیرین و در برنامه ذکر کنین. از عبارات کلی دوری کنین. مشخص کنین چه درسی و به چه شکل باید خونده بشه. مثلاً به جای اینکه در برنامه بنویسین خوندن ریاضی یا خوندن زبان؛ از حل بیست مسئله محاسبه حجمهای منشوری از کتاب کمک آموزشی یا تمرین درس دوم زبان هفتم به مدت نیم ساعت استفاده کنین.
- زمانبندی مشخص:
مثل مشخص کردن سرفصل درس و نحوه خوندن، باید زمان مشخصی هم برای خوندن هر درس در برنامهریزی درسی هفتم در نظر بگیرین. در ابتدا لازم نیست نگران تموم نشدن مطالب در فرصت مشخص شده باشین، تناسب بین ساعتهای مطالعه و مطالب درسی رو کم کم پیدا میکنین.
- اولویتبندی:
دروسی که نیازمند تمرکز و زمان بیشتری هستن، باید اولویت بالاتری در برنامه پایه هفتم داشته باشن. به عنوان مثال، برای دروسی که نیاز به حفظ دارن، بیشتر از بقیه دروس زمان اختصاص بدین. اولویتبندی کمک میکنه تا بهره بیشتری از زمان ببرین.
- فعالیتهای فرعی:
در برنامهریزی درسی هفتم، به فعالیتهای فرعی هم توجه کنین. ممکنه بخواین علاوه بر دروس مدرسه، ورزش، هنر یا سایر فعالیتهای شخصی هم برای دانشآموز در نظر بگیرین. این فعالیتها رو هم در برنامه وارد کنین و زمان لازم برای اونها رو هم در نظر بگیرین.
- انعطافپذیری:
برنامهریزی شما باید قابل تنظیم و انعطافپذیر باشه. ممکنه نیازها و شرایط فرزند شما تغییر کنه، تا بتونین برنامه رو به روز کنین و اون رو با تغییرات سازگار کنین. مثلاً برنامهریزی درسی هفتم برای امتحانات نوبت دوم باید با برنامهریزی نوبت اول متفاوت باشه تا دانشآموز بتونه بهتر برای امتحانات آماده بشه.
- مرور و ارزیابی:
موقع طراحی برنامهریزی درسی هفتم، به مرور و ارزیابی دروس سالهای گذشته هم توجه کنین. ممکنه مواردی باشن که در سالهای گذشته در یادگیریشون مشکل وجود داشته. سعی کنین در اولین فرصت این ایرادات رو رفع کنین.
چگونه به برنامهریزی درسی هفتم پایبند باشیم؟
مهمترین بخش برنامهریزی درسی هفتم، تعهد به برنامه و پایبندی به اونه. راهکارهای سادهای برای تقویت پایبندی به برنامهریزی درسی پایه هفتم، وجود دارن که اونها رو با هم بررسی میکنیم.
- تعیین اهداف: قبل از شروع هر سال تحصیلی، اهداف رو مشخص کنین. بهتره اهداف شامل دستیابی به نمرات خاص، یادگیری عمیق مطالب یا حتی یادگیری تظم و ترتیب باشه. این اهداف به فرزند شما انگیزه و هدف میدن، پس باید مشخص و قابل پیگیری باشن. مثلاً اهدافی که دربرنامهریزی درسی هفتم برای امتحانات نوبت اول دارین همون اهداف شما در نوبت دوم نیستن.
- طرح برنامه هفتگی: روز اول هر هفته زمانی برای نوشتن برنامه هفتگی کنار بذارین و در اون، زمان مطالعه، تمرینات و فعالیتهای شخصی رو مشخص کنین. جدول برنامهریزی درسی کلاس هفتم رو در جایی که همیشه ببینین قرار بدین و به طور دقیق اون رو اجرا کنین.
- زمانبندی صحیح: زمان مطالعه رو برای هر درس به شکلی اصولی تقسیم کنین. بهتره به دانشآموز روشهای مطالعه مؤثر مثل تکنیک پومودورو (Pomodoro Technique) رو یاد بدین که زمان مطالعه رو به بازههای کوتاه تقسیم میکنه و زمان استراحت رو هم مشخص میکنه.
- روشهای نوین آموزشی: از محتواهای آموزشی متنوع و ترجیحا تصویری استفاده کنین. درس خوندن ممکنه خسته کننده و استرسزا باشه. درس دیدن اما کاری مفرح و لذت بخشه و باعث تمرکز بیشتر دانشآموز میشه. ویدیوهای آموزشی متوسطه اول پایه هفتم فاب خط به خط کتابهای درسی هفتم رو پوشش میده و یک گزینه مناسب برای رسیدن به موفقیت بدون فشار تحصیلی و روانی زیاده.
- انتخاب محل مناسب: یک محیط آروم، بدون سر و صدا و دور از تلویزیون برای درس خوندن انتخاب کنین. استفاده غیرآموزشی از تلفن همراه رو ممنوع کنین. این کمک میکنه تا تمرکز فرزندتون روی مطالعه بمونه.
- انگیزهبخشی: برای حفظ انگیزه، از ابزارها و تکنیکهای قابل اعتمادی مثل تعیین جایزه استفاده کنین اگه دانشآموز به اهداف کوتاه مدت برنامه پایه هفتم رسید جایزه کوچیکی مثل یک خوراکی خوشمزه یا زمان استراحت بیشتر در برنامه در نظر بگیرین . اگه به اهداف بزرگتری دست پیدا کرد، یک جایزه بزرگ به فرزندتون بدین، چیزی که خیلی خوشحالش کنه و انگیزهای برای ادامه دادن باشن.
- جمعبندی و مرور: مرور و جمعبندی مهمترین بخش در برنامهریزی درسی هفتم برای نوبت دوم سال تحصیلیه. مرور کمک میکنه که مباحث درسی بیشتر در ذهن بمونه و بتونین میزان پیشرفت رو بسنجین و اگه لازم باشه، برنامه رو با تغییراتی که صلاح میبینین، به روز کنین.
- انعطافپذیری: برنامهریزی درسی هفتم شما نباید سختگیرانه باشه و باید تعادل و انعطاف رو در برنامه رعایت کنین. اجازه ندین برنامه به فرزندتون اضطراب بده
دانلود جدول برنامهریزی درسی هفتم رایگان
طراحی برنامهریزی درسی هفتم باید یک کار شخصی باشه تا برنامه مخصوص به خود دانشآموز رو پیدا کنین. اما اگه احساس میکنین نمیتونین یک برنامه اصولی و استاندارد بنویسین. میتونین به مشاوران تحصیلی مراجعه کنین تا برنامهای متناسب با شرایط فرزند شما طراحی کنن.
اگه نیاز به ایده دارین تا بتونین برنامهریزی درسی هفتم نوبت دوم و اول رو خودتون انجام بدین. چند نمونه برنامهریزی درسی هفتم pdf براتون تهیه کردیم تا از اونها استفاده کنین.
این جداول به شما کمک میکنه تا با طراحی یک قالب از فرزندتون بخوایین تا خودش برنامه رو پر کنه و یاد بگیره که هر روز عملکردشو بسنجه و به دنبال بهبود اون باشه.
نکات پایانی
کلاس هفتمیهای در سال جدید تحصیلی با چالشهای زیادی روبهرو میشن. برنامهریزی درسی هفتم راهی برای کمک کردن به این دانشآموزانه تا خیلی راحتتر از پس مشکلات احتمالی بربیان و به موفقیت برسن. برنامه ریزی در این سال رو خیلی جدی بگیرین، چون فرزند شما باید بتونه برنامه ریزی کردن رو یاد بگیره.
شاید دانشآموز علاقهای به دنبال کردن یک برنامه فشرده رو نداشته باشه و بدون اون هم موفق بشه. اما شما باید برای دانشآموز توضیح بدین که هدف از برنامهریزی درسی هفتم نوبت دوم و اول علاوه بر موفقیت تحصیلی، عادت کردن به دنبال کردن برنامه است. مهارتی که بیشتر از معدل بیست سال هفتم در زندگی به کارش میاد.
وظیفه شما همراه بودن با دانشآموزه. موانع احتمالی رو شناسایی کنین و اونها رو از بین ببرین تا استرس بیشاندازه به فرزندتون وارد نشه. سلامت جسمی و روانی دانشآموز مهمترین چیزه. مطمئن بشین که فرزندتون به اندازه کافی استراحت و تفریح در برنامه میگنجونه.
استفاده از محتوای آموزشی تصویری مثل دورههای آموزشی فاب راه حل خوبی برای حل مشکلات اضطراب و عدم تمرکز دانشآموزان کلاس هفتمیه. کافیه اپلیکیشن فاب رو نصب کنین و با روزی هزار تومن اشتراک دوره آموزشی پایه هفتم فاب رو تهیه کنین تا لذت درس خوندن رو به فرزندتون نشون بدین.
برنامهریزی از اصول مهم و اولیه درس خوندنه. سال هفتم فرصت مناسبی برای یادگیری نظم و پایبندی به برنامه است حتی اگه فرزند شما بدون یک برنامهریزی درسی منظم هم نمرههای عالی میگیره
در مقاله سه نمونه جدول برنامهریزی درسی هفتم pdf برای شما قرار دادیم تا با ایده گرفتن از روی اونها برنامه شخصی فرزندتون رو طراحی کنین
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن