بهترین روشهای تقویت جغرافیا دهم انسانی
درس جغرافیا در پایه دهم انسانی اهمیت زیادی داره که به عنوان درس حفظی شناخته میشه. این درس علاوه بر این که در کنکور ازش سوال طرح میشه، خیلی در زندگی هم تاثیر داره و به شما کمک میکنه که درک خیلی بهتری از محیط اطراف خودتون داشته باشین.
با توجه به این که درس جغرافیا دهم رشته انسانی نیاز به حافظه خیلی خوبی داره، یادگیریش ممکنه برای خیلی از دانشآموزان سخت و خستهکننده باشه. بنابراین یادگیری این درس برای شما دانشآموزان چه خیلی سخت باشه و چه خیلی آسون، باید همیشه به دنبال راه حلی به دنبال یادگیری و تقویت جغرافیا دهم انسانی باشین تا در مدت زمان کوتاهی بتونین این درس رو به صورت مفهومی درک کنین و از درس خوندن لذت ببرین.
اگه به دنبال روشهای تقویت جغرافیا دهم انسانی هستین و میخواین هر چه سریعتر در این درس پیشرفت کنین و بهترین نمرات رو به دست بیارین، در ادامه با اپلیکیشن آموزشی فاب همراه باشین.
روشهای تقویت جغرافیا دهم انسانی
اگه در درس جغرافیا دهم انسانی مشکل دارین و نمیتونین مطالب اون رو به صورت مفهومی و عمیق یاد بگیرین، بهتره که از روشهایی استفاده کنین که بازدهی شما رو افزایش بده و شما رو در مسیر یادگیری اصولی قرار بده.
از جمله روشهای تقویت جغرافیا دهم انسانی میتونیم به خلاصهنویسی، حضور فعال در کلاس درس، مطالعه مستمر، تصویرسازی ذهنی و... اشاره کنیم. در ادامه با ما همراه باشین تا بیشتر با هم درباره روش صحیح خواندن درس جغرافیا دهم رشته انسانی صحبت کنیم.
حضور فعال در کلاس درس
موثرترین روش مطالعه جغرافیا دهم انسانی، اینه که شما دانشآموزان حضور فعال در کلاس درس داشته باشین و به توضیحات معلمتون در زمان آموزش جغرافیا با دقت گوش بدین. با حضور دفعال و پویا در کلاس درس میتونین همه مشکلات و سوالات درسیتون رو برطرف کنین و مطالب درسی رو بهتر یاد بگیرین.
درک مفهومی مطالب درسی
درک مفهومی مطالب درسی، یکی دیگه از راه حلهای تقویت درس جغرافیا دهم انسانیست. درسته که این درس حفظیه و باید این درس رو مرتبا مطالعه کنین، اما صرفا حفظ کردن مطالب این درس کافی نیست.
به همین دلیل اولین کاری که باید انجام بدین اینه که متن، عبارات، اصطلاحات و نکات این درس رو مفهومی درک کنین و بعد برای حفظ کردن مباحث این درس قدم بردارین.
تعیین اهداف
از جمله مواردی که خیلی روی یادگیری و تقویت جغرافیا دهم انسانی تاثیر داره، تعیین اهدافه. با این روش میتونین مسیر مشخصی رو برای مطالعه این درس تعیین کنین. همچنین با تعیین اهداف در طول سال تحصیلی این فرصت رو در اختیار خودتون قرار میدین که طبق یک برنامهریزی اصولی درس جغرافیا رو مطالعه کنین و از درس خوندن لذت ببرین.
خلاصهنویسی
بهترین و موثرترین روش برای تقویت جغرافیا دهم انسانی، خلاصهنویسیه. زمانی که مطالب این درس رو مطالعه کردین، خیلی خوبه که بتونین از بخشهای خونده شده یک توضیح کلی با جزئیات دقیق بنویسین.
با این کار نه تنها میتونین یک جزوه عالی از جغرافیا دهم انسانی داشته باشین، بلکه میتونین مطالب این درس رو خیلی مفهومی یاد بگیرین و در شبهای امتحانی توضیحات این دفتر رو با خیال راحت بخونین.
البته فراموش نکنین که توضیحات خلاصهنویسی باید به شکلی باشه که تمام اصطلاحات، عبارات مهم و نکات رو پوشش بده تا با هر بار مرور این دفتر، احساس کنین که کل کتاب رو مطالعه کردین.
استفاده از فیلمهای آموزشی فاب
از موثرترین روشهای تقویت جغرافیا دهم انسانی، ویدئوهای آموزشیه. مسلما مشاهده ویدیوهای آموزشی از خوندن جملات سنگین و رسمی کتابهای درسی خیلی راحتتره؛ چون معمولا افراد با مشاهده، بهتر میتونن مطالب درسی رو یاد بگیرن و ایرادات درسیشون رو برطرف کنن.
از دلایل دیگهای که برتر بودن ویدیوهای آموزشی رو نسبت به خوندن کتابهای درسی مشخص میکنه، اینه که با تهیه دوره آموزشی فاب میتونین با هزینه خیلی مناسبی به بهترین و کاملترین ویدئوها دسترسی داشته باشین و این فرصت رو دارین که در هر ساعتی از شبانه روز، از ویدئوی آموزشی این درس استفاده کنین و سرعت یادگیریتون رو افزایش بدین.
اگه تصمیم گرفتین که خودتون رو در مسیر یادگیری و تقویت جغرافیا دهم انسانی قرار بدین ولی قبل از هر کاری میخواین که خیالتون از بابت کیفیت فیلم آموزش جغرافیا دهم انسانی فاب راحت بشه، توصیه میکنیم که ویدئوی زیر رو مشاهده کنین:
آشنايی با ساختار و محتوای جغرافیا دهم انسانی
از مهمترین راهکارهای تقویت جغرافیا دهم انسانی، اینه که با ساختار و محتوای این درس آشنا باشین. در ابتدا بهتره بدونین که جغرافیا، یکی از دروس تاثیرگذار و مهم رشته انسانیه. همچنین باید گفت که این درس در معدل پایه دهم خیلی موثره.
بنابراین باید نحوه مطالعه جغرافیا دهم انسانی رو یاد بگیرین و در کنار اون از یک برنامهریزی درسی دهم انسانی استفاده کنین تا بتونین بهترین نمراتتون رو به دست بیارین. با تسلط روی مباحث درسی، حل سوالات مربوط به اون هم براتون آسونتر میشه.
فصل ۱) جغرافیا چیست؟
در فصل اول کتاب جغرافیا دهم انسانی، 2 درس وجود داره که عبارتند از:
درس اول: جغرافیا، علمی برای زندگی بهتر
در این درس مفاهیم اساسی دانش جغرافیا از جمله مکان و روابط متقابل انسان با محیط و کل نگری یا دید ترکیبی در جغرافیا، بررسی میشه.
درس دوم: روش مطالعه جغرافیا
بعد از بررسی محیط جغرافیایی و عوامل محیطی مرتبط با هم، به سوالات کلیدی در این علم میرسیم. مانند: کجا میشه شفق قطبی رو دید؟ چی باعث شده که خاک شمال ایران حاصلخیز بشه؟ چرا پدیده بیابان زدایی به وجود اومده؟ چه موقع گردباد شکل میگیره؟ چجوری سونامی به وجود میاد؟
بعد از طرح این نوع سوالات، نوبت به بررسی مراحل پژوهش در جغرافیا میرسه. گام اول در این راه طرح سوال و بیان مسئلهست. مرحله دوم طرح کردن یک فرضیهست و در مرحله بعدی، اطلاعات جمع آوری میشه که دو روش میدانی و کتابخانهای داره.
در گام چهارم اطلاعات غیر ضروری حذف میشن و در مرحله آخر یک نتیجهگیری کلی به دست میاد که با اون میشه پیشنهاداتی رو ارائه داد.
فصل ۲) جغرافیای طبیعی در ایران
در فصل دوم کتاب درسی جغرافیا دهم رشته انسانی قراره که درباره جغرافیای طبیعی ایران صحبت بشه. در این فصل 4 درس وجود داره که شامل موارد زیر هستن:
درس سوم: موقعیت جغرافیایی ایران
موقعیت ریاضی یا مطلق به محل دقیق هر پدیده و یا مکان، به بررسی طول و عرض جغرافیایی اون میگن. موقعیت نسبی، به محل قرارگیری هر مکان نسبت به پدیدههای طبیعی یا انسانی اطرافشون میگن. موضوع مورد بحث بعدی در این درس، مرزهای سیاسیه که مهمترین عامل تشخیص و جدایی کشورها از همدیگه هستن.
هر شهر، کشور، قاره و به طور کلی هر محدوده جغرافیایی، موقعیت ریاضی یا مطلق و همچنین موقعیت نسبی خاص خودش رو داره. در این درس موقعیت ریاضی یا مطلق خاص و موقعیت نسبی کشور ایران و شهرهای اون بررسی میشه.
درس چهارم: ناهمواریهای ایران
اگه بخوایم نگاهی دقیق به ناهمواریهای ایران داشته باشیم، باید بگیم که بخش عظیمی از سرزمین ما رو نواحی مرتفع و کوهستانی تشکیل داده. این مبحث از آموزش جغرافیا دهم انسانی درباره نحوه پیدا شدن این ناهمواریها و تاریخچه اونها صحبت میکنه و موضوع تقسیمات این ناهمواریها رو مورد بحث قرار میده.
درس پنجم: آب و هوای ایران
در درس پنجم کتاب درسی جغرافیا دهم انسانی، هواشناسی و پیشبینی وضع هوا و همچنین عوامل موثر بر آب و هوای ایران بررسی شده.
همچنین میزان ارتفاع و جهت کوهستانها، ورود تودههای هوا به کشور، انواع آب و هوای ایران، علت به وجود اومدن بیابانها در ایران، تاثیر آب و هوا بر زندگی انسانها، موقعیت جغرافیایی که از شاخصههای اون عرض جغرافیایی، فاصله از منابع رطوبتی و دریاها است هم در این درس از آموزش جغرافیا دهم انسانی، بحث شده.
آب و هوا میتونه روی حرفه شهروندان و کارهای اونها تاثیرگذار باشه. مثل تاثیر آب و هوا بر معماری، سامانههای حمل و نقل، فعالیتهای نظامی، مشکلات زیست محیطی ناشی از تغییرات آب و هوا، وارونگی دما، بحران ریزگردها، راههای مقابله با ریزگردها.
درس ششم: منابع آب ایران
آبی که در کشور ما جریان داره از ریزشهای جوی به دست میاد که به صورت رود، رودخانه، چشمه، چاه، قنات و دریاچه در دسترسه و این منابع، آب کشور رو تامین میکنن. هر کدوم از این منابع ویژگیهایی دارن. در مورد رودها میتونیم به کانونهای آبگیر اشاره کنیم که انواع متفاوتی دارن.
کانونهای آبگیر مکانهایی در کوهستانها هستن که سرچشمه رودهای زیادیاند. کانونهای دائمی، فصلی و اتفاقی انواع مختلف کانونهای آبگیر هستن. حوزه آبریز به محدودهای میگن که با توجه به شیب زمین و ناهمواریهای اون، آب جاری رو به پایینترین نقطه اون هدایت میکنن. این حوزهها دو نوع خارجی و داخلی دارن.
در شمال و جنوب ایران، دریاهای مهمی قرار دارن که با همسایگان مشترکه. در این درس اهمیت این دریاها بررسی میشه و انواع آلایندههایی که وارد آبهای ایران میشن رو میشناسین. دریاچهها در ایران انواع متفاوتی دارن که به دائمی و فصلی تقسیم میشن.
همچنین درباره روند تغییرات دریاچه ارومیه صحبت شده و راهکارهایی برای نجات این دریاچه مهم ارائه میشه.
فصل ۳) جغرافیای انسانی ایران
آخرین فصل این کتاب درسی درباره جغرافیای انسانی در ایران صحبت شده. در این فصل قراره که درباره ویژگیهای جمعیت، تقسیمات کشوری ایران، سکونتگاههای شهری و روستایی، توانهای اقتصادی ایران صحبت بشه. در ادامه بیشتر درباره این دروس صحبت شده.
درس هفتم: ویژگیهای جمعیت ایران
در درس هفتم جغرافیای دهم انسانی درباره پراکندگی جمعیت ایران، نحوه رشد جمعیت، ساختمان جمعیت، اهمیت و کاربرد هرم سنی، سیاستهای جمعیتی، مهاجرت و اثر مهاجرت صحبت شده.
درس هشتم: تقسیمات کشوری ایران
در درس هشتم جغرافیای دهم انسانی در مورد تقسیمات کشوری ایرانه که به واحدهای استان، شهرستان، بخش، دهستان، شهر و روستا تقسیم میشه.
درس نهم: سکونتگاههای شهری و روستایی
سکونتگاه از نظر جغرافیایی به مکانی میگن که مجموعهای از مساکن رو داره و محلی برای آسایش و رفع نیازهای زیستی و حیاتی انسانهاست. عوامل زیادی در شکلگیری سکونتگاهها نقش دارن که از جمله مهمترین اونها میتونیم به آب اشاره کنیم. سکونتگاهها انواع متفاوتی دارن و عوامل زیادی روی گسترده شدن اونها تاثیر میذاره.
همچنین در این درس از آموزش جغرافیا دهم انسانی، روستاها، شهرها و تغییرات جمعیتی اونها، پیدایش شهرهای پرجمعیت، نقش سکونتگاهها و شهرگریزی مورد بررسی قرار میگیره.
درس دهم: توانهای اقتصادی ایران
انسانها برای تامین نیازهای خودشون در زندگی روزمره لازمه که به علم اقتصاد توجه کنن. فعالیتهای اقتصادی باعث افزایش ثروت و رفاه، بین مردم یک کشور میشه. فعالیتهای اقتصادی توی حوزههای مختلفی خودش رو نشون میده.
مثل: کشاورزی، باغداری، دامداری، صنعت و معدن، صنایع دستی، صنایع پتروشیمی، خودروسازی، دفاعی، معادن، خدمات، حمل و نقل، آموزش و پرورش، تجارت و بازرگانی و گردشگری.
جمعبندی
جغرافیا، علمیه به بررسی ویژگیهای مکانها، پراکندگی پدیدهها و روابط متقابل بین انسان و محیط زیست کمک میکنه. در دل این درس کلی مباحث و نکات آموزشی وجود داره که دانشآموزان باید این مطالب رو یاد بگیرن. شاید خیلی از دانشآموزان با یادگیری این درس مشکل داشته باشن.
برای یادگیری و تقویت جغرافیا دهم انسانی راه و روشهای زیادی وجود داره که میتونین به راحتی این درس رو یاد بگیرین و ذهنتون رو برای تقویت جغرافیا دهم انسانی آماده کنین. از جمله این روشها میتونیم به خلاصهنویسی، حضور فعال در کلاس، نوتبرداری، مرور مطالب درسی اشاره کنیم اما موثرترین روش مطالعه جغرافیا دهم انسانی اینه که از ویدئوهای آموزشی استفاده کنین. ویدیوهای آموزشی تمام درسهای این پایه رو در اپلیکیشن فاب پیدا میکنین. مثل جغرافیای دهم، تقویت تاریخ دهم انسانی و باقی دروس این پایه سادهتر از چیزیه که فکر میکنین.
امیدواریم که مطالعه این مقاله براتون مفید بوده باشه. اگه سوالی دارین میتونین از طریق بخش دیدگاه و نظرات با ما به اشتراک بذارین.
در این مقاله به بهترین روشهای تقویت جغرافیا دهم رشته انسانی اشاره شده. از جمله این روشها میتونیم استفاده از ویدئوهای آموزشی فاب، خلاصهنویسی، تصویرسازی ذهنی و... اشاره کنیم.
بله، مشاهده ویدئوهای آموزشی به دانشآموزان کمک میکنه تا مطالب درسی رو خیلی ساده و مفهومیتر یاد بگیرن.
این کتاب در پایه دهم انسانی، سه فصل با عناوین جغرافیا چیست، جغرافیای طبیعی ایران و جغرافیای انسانی ایران داره که این مباحث رو تدریس میکنن: جغرافیا، علمی برای زندگی بهتر، روش مطالعه و پژوهش در جغرافیا، موقعیت جغرافیایی ایران، ناهمواریهای ایران، آب و هوای ایران، منابع آب ایران، ویژگیهای جمعیت ایران، تقسیمات کشوری ایران، سکونتگاههای ایران و توانهای اقتصادی ایران.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن