آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
با نزدیک شدن بازه انتخاب رشته کنکور، خیلی از دانشآموزان رشته ریاضی فیزیک، به دنبال بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه میگردن. اما آیا همه این جست و جوگران گنج به رشتههای طلایی در گروه ریاضی دست پیدا میکنن؟ خیلی از افراد حتی بعد از اینکه در رشتههای برتر ریاضی فیزیک دانشگاههای تهران قبول میشن، تازه میفهمن که چیزی از رشتهاشون نمیدونستن.
آشنایی با رشتههای پرطرفدار ریاضی و پیدا کردن بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه قبل از انتخاب رشته برای کنکور اهمیت زیادی داره. به خصوص در رشته ریاضی که تنوع رشتهها بالاست و رشتههای مهندسی هم پایه اغلب مشترکی دارن.
با اینحال هیچ دو رشته مهندسی رو نمیشه شبیه به یک رشته مهندسی دیگه دونست و بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه هم به رشتههای مهندسی محدود نمیشه. پس چطور به این سوال پاسخ بدیم که بهترین رشتههای ریاضی کدامند؟
اولین نکته در انتخاب بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه، شناخت علایق و تواناییهای خودتونه. قبل از هر چیزی باید بدونین که دوست دارین چه چیزهایی رو یاد بگیرین و چه کارهایی رو با اونها بکنین و بعد باید رشتههای مختلف رو بشناسین تا بتونین بهترین رشتههای ریاضی فیزیک در دانشگاه مخصوص به خودتون رو پیدا کنین.
درسته مهندسی مکانیک یکی از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاههاست، اما برای چه کسی؟ آیا همه داوطلبای کنکور ریاضی میتونن در رشته مهندسی مکانیک به موفقیت برسن؟ اگه علایق شما متناسب با رشته مهندسی صنایع باشه و برین سراغ مهندسی مکانیک چی؟
این وقت و زحمات شماست که با تحصیل در رشتهای که دوستش ندارین، به هدر میره و بدون انگیزه تحصیلی نمیتونین بهترین عملکردتون رو به نمایش بگذارین و خطر اضطراب و افسردگی هم شما رو تهدید میکنه، حتی اگه در بهترین رشتههای ریاضی فیزیک در دانشگاههای تهران درس بخونین، سلامت جسم و روان شما باید اولویت اول باشه.
قبل از هر چیزی وقتشه تا ویژگیهایی که به شما کمک میکنه در تمام رشتههای برتر ریاضی فیزیک به موفقیت برسین رو مرور کنیم، فارغ از نتایج کنکورتون و علاقهای که به هر رشته دارین، تمام تلاشتون رو بکنین تا این مهارتها رو تقویت کنین:
بعضی از رشتههای دانشگاهی رشته ریاضی هم مثل بقیه رشتههای تخصصی کنکور، خیلی پر طرفدارن. این رشتهها بر اساس درآمدزایی، موقعیت اجتماعی و شرایط شغلی که ایجاد میکنن، رتبهبندی میشن. بعد از اینکه تواناییهای خودتون رو سنجیدین وقتشه تا با رشتههای پرطرفدار ریاضی آشنا بشین تا بفهمین که کدوم رشته بیشترین تناسب رو با شما داره.
در ادامه بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه رو با هم مرور میکنیم:
رشته مهندسی مکانیک یکی از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاههای ایرانه که بین کنکوریها محبوبیت چشمگیری داره. مهندسی مکانیک یکی از رشتههای قدیمی و اصلی مهندسیه و بسیاری از رشتههای دیگه مثل متالورژی، نساجی، عمران، سازه، هوافضا و صنایع از اصولی که در این رشته شکل گرفتن به وجود اومدن و تا حد زیادی با این رشته همپوشانی دارن.
مهارتهای مهمی در رشته مهندسی مکانیک ایجاد میشن؛ مثل: طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM)، مهندسی به کمک کامپیوتر (CAE). موفقیت در یکی از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه نیازمند بهروز بودن و یادگیری تکنولوژیه.
وزارت علوم، برنامه درسی رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی رو در اختیار همه علاقهمندان گذاشته که میتونین از لینک زیر دانلودش کنین.
در رتبه بندی QS بهترین دانشگاههای ایران در رشته مکانیک به صورت زیره:
اما رتبه دانشگاههایی که بیشترین میزان اشتغال در بین فارغ التحصیلان مهندسی مکانیک رو دارن، به این صورته:
یکی دیگر از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه مهندسی شیمیه. یکی از رشتههای با سابقه مهندسی که روی بهکارگیری ریاضی، فیزیک، شیمی و زیستشناسی برای پیادهسازی فرایندهای شیمیایی و فیزیکی تمرکز داره و به دنبال بهینه کردن استفاده از اونها در صنعته.
پایه اساسی مهندسی شیمی روی سه اصل استواره: اصل بقای جرم، انرژی و اندازه حرکت. اصلیترین مهارت یک مهندس شیمی استفاده از معادلههای موازنه جرم، انرژی و اندازه حرکت برای طراحی و کنترل فرآیندهاست. این فرایندها میتونه در یک پالایشگاه عظیم پتروشیمی باشه یا یه کارگاه کوچیک صنایع چوب.
برنامه درسی رشته مهندسی شیمی وزارت علوم، در سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته که میتونین از لینک زیر هم دریافتش کنین.
بهترین دانشگاه ایران بری رشته مهندسی شیمی بنا بر رتبهبندی شانگهای، دانشگاه صنعتی امیرکبیره. در رتبههای بعدی به ترتیب این دانشگاهها قرار دارن:
مهندسی مواد و متالورژی در واقع به دنبال درک ارتباط بین ساختار مواد و ساختار اونهان تا فرایندهای ایجاد تغییر در این مواد رو پیدا کنن و کاربرد این مواد و تغییرات رو بسازن.زمینههای پژوهشی در این رشته بسیار بالائه و به همین دلیلی یکی از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاههای ایرانه.
مهندسی مواد یکی از پرتقاضاترین رشتههای مهندسی در صنعته. در هر واحد تولیدی یا تحقیقاتی جایی برای یک مهندس مواد وجود داره.
برای موفقیت در این رشته لازمه تا مهارتهای تجزیه و تحلیل اطلاعات، رهبری و ارتباط موثر، دانش تجاری، دقت بسیار به جزئیات و کار تیمی رو در خودتون تقویت کنین.
از لینک زیر میتونین برنامه درسی مهندسی مواد و متالورژی رو دریافت کنین:
براساس رتبه بندی ISI دانشگاههای جهان بهترین دانشگاههای ایران در رشته مهندسی مواد و متالورژی به صورت زیره:
هوا فضا یکی از رشتههای بسیار جذاب ریاضی فیزیکه که به عقیده بسیاری یکی از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه هم هست. مهندسی هوافضا روی طراحی هواپیما و فضاپیما و وسایل پرنده تمرکز داره و در دو شاخه اصلی هوانوردی و کیهاننوردی مطالعه میشه. هوا فضا یکی از رشتههای پرطرفدار ریاضی در دانشگاه هم هست.
مهمترین مهارتهای لازم برای موفقیت در رشته هوافضا، به مهارتهای پایهای محاسباتی و کامپیوتری برمیگردن. تقویت مهارتهای حل مسئله، ریاضیات و فناوری اطلاعات، کار با نرمافزارهای طراحی، برنامهریزی و مدیریت پروژه، کار تیمی، تحلیل مسئله در کنار تلاش برای به روز بودن و تسلط روی زبان انگلیسی موفقیت شما در این رشته رو تضمین میکنه!
برنامه درسی مهندسی هوافضا مصوب وزارت علوم رو میتونین از لینک زیر دریافت کنین:
براساس رتبهبندی تایمز رتبهبندی دانشگاههای ایران در رشته مهندسی هوافضا به این صورته:
یکی دیگه از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه، رشته مهندسی برقه. رشته برق جزو رشتههای پرطرفدار ریاضی و فیزیکه که البته کمی هم دشواره. این رشته توی گرایشهای مهندسی قدرت، الکترونیک و کنترل، دانشجو جذب میکنه. برق توی صنعت تمام دنیا رشته پرتقاضاییه و میتونه یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت باشه.
لازمه موفقیت در رشته مهندسی برق تقویت مهارتهای برنامهنویسی با زبانهای مختلف، کنترل سیستم برق، محاسبات دقیق و تحلیل داده، حل مسائل پیچیده، تفکر سیستمی، ارتباط و تیمسازی، تفسیر داده، مدیریت پروژه و کار با نرمافزارهای طراحیه.
رشته مهندسی برق یکی از رشتههای طلایی در گروه ریاضی و فیزیکه و بی دلیل نیست که مهارتها و تلاش فراوانی برای موفقیت در اون نیاز دارین.
تمام درسهای چارت مهندسی برق مصوب وزارت علوم رو میتونین از اینجا دانلود کنین:
بر اساس رتبه QS بهترین دانشگاههای ایران برای تحصیل در رشته مهندسی برق به ترتیب اینها هستن:
رشته مهندسی کامپیوتر هم یکی دیگه از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاههای ایرانه. هدف نهایی یک مهندس کامپیوتر طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر و نرمافزارهاشه.. مهندسی کامپیوتر توی حالت کلی مباحث مربوط به سیستمهای کامپیوتری رو توی دو حوزه نرم افزار و سخت افزار بررسی میکنه.
برای موفقیت در مهندسی کامپیوتر به مهارتهای زیادی نیاز دارین. این رشته یکی از رشتههای پرطرفدار ریاضی در دانشگاهه و تقویت مهارتها در کنار درس خوندن مهمترین مولفهی موفقیت در این رشته و ورود به بازار کاره.
مهارتهایی مثل تحلیل داده، حل مسئله، الگوریتم یابی، سیستمهای مدار منطقی و تسلط روی انواع زبانهای برنامهنویسیه. مهندسی کامپیوتر کاربردهای وسیعی داره و یک مهندس کامپیوتر باید در ابتدا تصمیم بگیره که میخواد در کدوم یکی از این شاخهها کار کنه تا مهارتهای مخصوص به اون حوزه رو تقویت کنه.
دروس رشته مهندسی کامپیوتر و سرفصلها و منابع این دروس رو میتونین در فایل زیر پیدا کنین:
اگر فاکتورهای اعضای هیئت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارجاعات مقالات، امکانات و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجویان، تعداد مقالات، نشریات و موسسات معتبر دانشگاهها رو در نظر بگیریم، رتبه دانشگاههای ایران در رشته مهندسی کامپیوتر به صورت زیره:
رشته مهندسی صنایع هم یکی از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه و از پرتقاضاترین رشتهها در صنعته. در این رشته مدیریت و مهندسی با هم ترکیب میشن. مهندسی صنایع به عنوان یکی از رشتههای طلایی در گروه ریاضی، بین رشتههای مختلف مهندسی ارتباط ایجاد میکنه و درک اونها از همدیگه رو ممکن میکنه.
مهندس صنایع توی همه حوزهها باعث بهبود کیفیت تولید و کم شدن ضایعات تولید میشه. هدف این رشته استفاده بهینه از منابع مادی، نیروی کار و زمانه.
از مهمترین مهارتهایی که در این رشته از رشتههای برتر ریاضی فیزیک باید تسلط خیلی بالایی روی اون داشته باشین مهارت و دانش آماریه. رویکردهای سیستماتیک و هدفمند، اولویتبندی درست بخشهای مختلف یک پروژه، توجه زیاد به جزئیات و کار تیمی هم باید برای موفقیت در این رشته تقویت بشه.
اگر میخواین وارد بازار کار مهندسی صنایع بشین باید شاخصهای استانداردهای ملی و بینالمللی رو یاد بگیرین و دانش فنی کافی از حوزههای صنعتی مختلف داشته باشین. بالا بودن اطلاعات شما موفقیت شما در این رشته رو مشخص میکنه.
دروس، سرفصلها و منابع مصوب وزارت علوم رشته مهندسی صنایع رو از اینجا دانلود کنین:
در یک جمعبندی کلی بر اساس سه شاخص H-Index, G-Index و I10، رتبهبندی دانشگاههای ایران در رشته مهندسی صنایع به این صورته:
مهندسی عمران جزو رشتههای پرطرفدار ریاضی فیزیک در دانشگاهه. کسی نیست که حداقل اسمی از این رشته نشنیده باشه. هدف مهندسی عمران ساخت و بازسازی سازههای مختلفه. ساخت و ساز توی زندگی بشر قدمتی طولانی داره. ولی عمران، علم رو با سازههای انسانی ترکیب میکنه تا بهترین نتیجه رو کسب کنه.
یک مهندس عمران باید توانایی محاسبات سنگین ریاضیاتی رو داشته باشه. توانایی حل مسئله و تفکر نظام مند در کنار مهارتهای نرمافزاری امکان طراحی، اجرا و ساخت سازههای مسکونی و غیرمسکونی رو در این رشته ایجاد میکنه.
از دیگر مهارتهای نرم موردنیاز برای موفقیت در این رشته مهارت رهبری، برقراری ارتباط، تصمیمگیری و حل مشکل و کار تیمی اشاره کرد. اگه دوست دارین مهندس عمران موفقی بشین، در کنار کسب دانش فنی، تقویت این مهارتها رو فراموش نکنین.
وزارت علوم، برنامه درسی رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی رو هم در اختیار همه علاقهمندان گذاشته که میتونین برای آشنایی بیشتر از لینک زیر دانلودش کنین.
براساس رتبهبندی تایمز بهترین دانشگاههای ایران در رشته مهندسی عمران به این ترتیبه:
انتخاب هوشمندانه رشته تحصیلی توی دانشگاه، اهمیت بسیار زیادی داره. علاوه بر اینکه شخص بیش از چهار سال از عمر خودش رو صرف خوندن و یاد گرفتن یک رشته تحصیلی میکنه، احتمالاً، سالهای زیادی از عمر خودش رو هم در شغلی ارتباط با اون رشته میگذرونه.
هر کدوم از رشتههای انسانی، تجربی و ریاضی، رشتههایی دارن که به عنوان رشتههای برتر ریاضی فیزیک، تجربی و انسانی شناخته میشن و تعداد زیادی از داوطلبان رو به خودشون جذب میکنن. اما شما باید متناسب با علایق و توانمندیهای خودتون رشتهتون رو انتخاب کنین در این مقاله از بهترین رشتههای ریاضی در دانشگاه، رشتههای مهندسی مکانیک، شیمی، مواد و متالورژی، هوافضا، برق، عمران، معماری، کامپیوتر و صنایع رو معرفی کردیم.
هر کدوم از این رشتهها میتونن رشتههای طلایی در گروه ریاضی باشن، اگه با تواناییهای شما مطابقت داشته باشن. اگه جواب سوال «بهترین رشتههای ریاضی کدامند؟» رو پیدا کردین وقتشه با یه برنامهریزی درسی دقیق و منظم به هدفتون برسین. ویدیوهای آموزشی فاب همراه شما در این مسیر پرپیچ و خم تا موفقیتن.
مهندسین عمران طراحی و برنامهریزی سازه رو انجام میدن و مهندسین معمار بیشتر به شکل ظاهری سازه و جنبه زیبایی شناسی اون توجه دارن.
رشتههایی مثل مهندسی برق، کامپیوتر و مهندسی هوا فضا پردرآمدترین رشتههای ریاضین.