آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
حتما قبل از رسیدن به بیست سالگی، با یکی از مهمترین تصمیمات زندگی خودتون روبرو میشین که کدوم دانشگاه رو انتخاب کنین. این تصمیم، خوب یا بد، روی زندگی اجتماعی، مالی و شغلی شما برای سالهای آینده تأثیر میذاره. برای بیشتر از یک دهه، رتبهبندی دانشگاههای جهانی تایمز برای کمک به پیدا کردن بهترین دانشگاههای جهان، راهنماییهای قابل اعتمادی رو به جوانان و خانوادههاشون ارائه میده.
رتبهبندی هر سال ارائه میشه تا کشورها و دانشگاههای جهان، اون رو بررسی کنن. این به شما امکان میده طیف وسیعتری از موسسات رو ارزیابی کنین، چه به دنبال تحصیل توی خارج از کشور یا داخل کشور باشین. هر دانشگاه توی پنج دسته ارزیابی میشه: تدریس، تحقیق، استنادات (تأثیر پژوهش)، درآمد صنعت و چشمانداز بینالمللی.
حالا چطور برای کنکور درس بخوانیم تا به بهترین دانشگاههای جهان راه پیدا کنیم؟ برای پاسخ به این سوال، ادامه این مقاله رو بخونین.
آیا تا به حال به این فکر کردین که رتبهبندی دانشگاههای جهان چجوری ایجاد میشه؟ با انتشار رتبهبندی دانشگاههای جهانی QS توی سال 2021، فکر کردیم به بعضی از رایجترین سؤالات شما در مورد این موضوع پاسخ بدیم. اینجا به بعضی از عوامل مهم و تاثیرگذار توی رنکینگ بهترین دانشگاههای جهان میپردازیم.
برای هر دانشجو مهمترین موضوعی که وجود داره نحوه یادگیری توی دانشگاهه. چون این بیانگر کیفیت تدریس توی یک دانشگاهه که باعث انتقال دانش توی دانشگاه میشه. به همین دلیل، معیار تدریس با چند شاخص عملکرد اندازهگیری میشه: نسبت کارکنان به دانشجویان، نسبت دانشجویان دکترا به دانشجویان کارشناسی، تعداد دکتراهای داده شده به ازای هر هیات علمی و درآمد موسسه.
اینها به خوبی نشون دهنده اعتبار، امکانات و منابع محیط آموزشیه که همه اونها تأثیر مستقیمی روی شما دانشآموزان میذاره.
یک دانشگاه ممکنه توی تدریس سرآمد باشه، اما توی تحقیق نه. یک معلم خوب لزوما یک محقق خوب نیست. اما اگه دنبال بهترین تجربه دانشگاهی هستین، کیفیت و حجم تحقیق توی یک موسسه به شما کمک میکنه. به عبارت دیگه میتونیم بگیم آموزش اساتید یک موضوعه و یادگیری با تحقیق و پژوهش یک موضوع دیگه.
اگه فرصت یادگیری از محققان برجسته رو داشته باشین، هم از نظر فکری و هم از نظر عملی سود میکنین. شما نه تنها در مورد تحقیقاتی که اونها انجام میدن یاد میگیرین، بلکه مهارتهای فکری ضروری رو هم بدست میارین که توی تمام زندگی برای شما نیازه.
معیار پژوهش با یک نظرسنجی سنجیده میشه که نشون میده دانشگاه، چجوری تحقیقات دانشگاهی رو درک میکنه و بهرهوری تحقیق نشون میده که چقدر تحقیقات با کیفیت بالا توسط دانشگاهیان توی دانشگاه منتشر شده.
این عامل که بیشتر به موضوعات علوم، مهندسی، کسب و کار و فناوری مرتبطه، به صورت فزایندهای توی اولویت دانشگاهها و دانشجویانه. این نشون دهنده تأثیر تجاری تحقیقات یک موسسهست که خودش بازتابی از ارزش صنعتی تحقیقه.
اگه کاربرد واقعی تحقیقات علم و فناوری رو توی اولویت قرار بدین، شاخص درآمد صنعت از اهمیت اساسی برخورداره.
دانشگاهها دیگه فقط با رقبای شهر خودشون یا حتی کشور خودشون مقایسه نمیشن. بهترین دانشگاههای جهان در حال رقابت توی سطح جهانین و دانشجویان و محققان رو از سراسر جهان جذب میکنن. بنابراین چشم انداز بین المللی نشونه یک موسسه برتره که هم برای دانشجویان بینالمللی و هم برای دانشجویان داخلی مهمه.
این موضوع با سه شاخص اندازهگیری میشه: نسبت دانشجویان بینالمللی به داخلی، نسبت دانشجویان بینالمللی به داخلی و نسبت تحقیقاتی که همکاری بینالمللی رو داره. مزایای یک جو بینالمللی توی دانشگاه از ایجاد بحثهای آزادانه با نظرات مختلف تا بهبود روابط بینفرهنگی رو داره.
اما توی یک سطح ابتداییتر، یک موسسه منزوی بدون ارتباطات بینالمللی به راحتی نمیتونه خودش رو توی بهترین دانشگاههای جهان توی دنیایی که به طور چشمگیری، جهانی و متحرکه، به حساب بیاره.
علاوه بر رتبهبندی بهترین دانشگاههای جهان، ۱۱ رتبهبندی موضوعی فردی هم به شما امکان میده توی رشتههای مختلف، عمیقتر بشین. مثل: هنر و علوم انسانی، علوم بالینی، پیش بالینی و بهداشتی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی؛ علوم فیزیکی؛ علوم اجتماعی؛ قانون؛ روانشناسی؛ تحصیلات؛ علوم کامپیوتر و تجارت و اقتصاد.
رتبهبندی دانشگاههای جهانی سالانه فهرستهای بهروز شده برترین دانشگاههای جهان رو ارائه میده که با استفاده از دادههای منابع مورد اعتماد جمعآوری میشه.
رتبهبندی دانشگاههای جهانی متعددی در دسترسه، که اینها شناختهشدهترین و پرکاربردترین اونهاست: رتبهبندی دانشگاههای جهانی QS، رتبهبندی دانشگاههای جهانی آموزش عالی تایمز، و رتبهبندی دانشگاهی دانشگاههای جهان (ARWU)، رتبهبندی شانگهای و رتبهبندی Webometrics که حضور و تأثیر آنلاین دانشگاهها رو ارزیابی میکنه.
این بسته به رتبهبندی متفاوته. رتبهبندی دانشگاههای جهانی، QS دانشگاهها رو با استفاده از شش شاخص عملکرد ارزیابی میکنه، که هر کدوم وزن متفاوتی موقع محاسبه امتیازات کلی دارن. که شاخصهای اونها: شهرت علمی (40%)، شهرت کارفرما (10%)، نسبت دانشجو به استاد (20%)، استناد پژوهشی به ازای هر عضو هیات علمی (20%)، نسبت هیات علمی بین المللی (5%) و نسبت بین المللی دانشآموزان (5%).
رتبهبندی آموزش عالی تایمز در مجموع از ۱۳ شاخص عملکرد استفاده میکنه، که برخی اما نه همه شاخصهای یکسان مورد استفاده QS میشه، و وزنهای کمی متفاوت رو موقع محاسبه نمرات نهایی اعمال میکنه.
رتبهبندی ARWU تمرکز بیشتری به عملکرد تحقیقاتی داره و عواملی مثل تعداد کارکنان و فارغ التحصیلانی که جوایز نوبل و مدالهای فیلدز رو دریافت کردند رو برای انتخاب بهترین دانشگاههای جهان در نظر میگیره.
میزان اهمیتی که به رتبهبندی میدید به شما و ترجیح شخصی شما بستگی داره. این تا حد زیادی به این بستگی داره که معیارهای مورد استفاده برای ایجاد رتبهبندی تا چه حد با اولویتهای شما مطابقت دارن و چقدر مشتاق تحصیل توی یک دانشگاه با رتبه بالا هستین.
بر اساس تحقیقات، متوجه شدیم که بسیاری از دانشجویان از رتبهبندی به عنوان روشی سریع برای بررسی اعتبار بهترین دانشگاههای جهان استفاده میکنن، در حالی که بسیاری هم معتقدن رتبهبندی میتونه معیار تقریبی از کیفیت آموزشی رو در کنار منابع دیگه ارائه کنه.
اگرچه رتبهبندی میتونه ابزار مفیدی باشه، اما هرگز نباید انتخاب دانشگاه خودتون رو کاملا بر اساس نتایج قرار بدین، چون آمار نمیتونه تصویر کاملی از نحوه تحصیل توی دانشگاه به شما ارائه بده. بعد از بررسی رتبهبندی بهترین دانشگاههای جهان، توصیه میشه که زمانی رو صرف تحقیق در مورد موقعیت دانشگاه و اخلاق، زندگی دانشجویی و محتوای دوره و بررسی شرایط پذیرش و هزینهها کنین.
ممکنه متوجه بشین دانشگاهی که رتبه خیلی بالایی نداره یا اصلا رتبهای نداره، برای شما و شرایط و اولویتهای خاص شما مناسبه.
سهم ایالات متحده از 100 دانشگاه برتر جهان رو به کاهشه، در حالی که سهم کشورهای آسیای شرقی به رهبری چین و دانشگاههای جهان در حال کاهشه. با این حال باید گفت که سهم خاورمیانه توی این مورد در حال افزایشه. توی سال 2018، ایالات متحده با داشتن 43 دانشگاه، نزدیک به نیمی از 100 رتبه برتر جهان توی رتبهبندی جهانی رو به خودش اختصاص داد.
امروزه، ایالات متحده فقط 34 دانشگاه داره، چون نامهای معروفی مثل کالج دارتموث و دانشگاههای قدرتمند منطقهای بزرگ مثل ایالت اوهایو و ایالت میشیگان، جایگاه خودشون رو توی 100 دانشگاه برتر از دست دادن. توی همین شرایط، سهم سرزمین اصلی چین از 100 جایگاه برتر جهان از تنها 2 جایگاه توی سال 2018، به 7 عدد چشمگیر امروزی رسیده.
هنگ کنگ دارای پنج دانشگاه در بین صد مؤسسه برتره که توی سال 2018 به سه دانشگاه رسیده. کره جنوبی 3 جایگاه برتر توی 100 دانشگاه برتره که نسبت به سال 2018 دو رتبه افزایش یافته. سنگاپور و ژاپن هم هر دو توی 100 مکان برتر قرار دارن.
برای پذیرفته شدن توی بهترین دانشگاههای جهان لازمه تا نمرات بالایی رو توی دروس مدرسهتون کسب کنین و برنامهریزی کنکور رو جدی بگیرین.
جای نگرانی نیست شما با فیلمهای آموزشی اپلیکشن آموزشی فاب میتونین بهترین نمرات رو توی هر درسی که میخواین بگیرین.
بهترین دانشگاههای جهان اونهای هستن که موسسات رتبهبندی دانشگاههای برتر جهان تایید کردن.
بله، شما میتونین بر اساس خواسته و علایق خودتون و با بررسی این رتبهبندی برای تحصیل توی این دانشگاهها اقدام کنین.
بعضی از ویژگیهای مهم بهترین دانشگاههای جهان رو توی این مقاله گفتیم.
دانشگاهها از سراسر جهان توی این رنکینگ جا گرفتن.
اول باید اونها رو بررسی کنین و ببینین آیا با شرایط شما سازگارن یا نه و بعد اقدام کنین.