معرفی آسان‌ترین رشته‌های مهندسی
نگار ناظم الشعرابه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۸/۰۸
1.5k

معرفی آسان‌ترین رشته‌های مهندسی

آسان‌ترین رشته‌های مهندسی، موضوعیه که ما توی این مقاله به بررسی کامل اون می‌پردازیم. به طور کلی مهندسی از رشته‌های پرطرفدار بین داوطلبان کنکوره؛ خیلی‌ها تمایل دارن رشته‌های مهندسی رو برای تحصیلشون انتخاب کنن.

حالا که بحث از رشته‌های آسون مهندسی شد باید بگیم که پردرآمد‌ترین رشته‌های مهندسی در دنیا هم از اون دسته موضوعاتیه که داوطلبان کنکور ریاضی دوست دارن اطلاعات کاملی درباره اون داشته باشن.

داوطلبان و دانشجویان عزیز باید بدونن رشته‌های تحصیلی می‌تونه با توجه به معیار‌های مختلفی به دو دسته سخت و آسون تقسیم بشه؛ اما موضوعات مختلفی مثل علاقه و استعداد‌های شخصی می‌تونه در تشخیص میزان دشواری و راحتی رشته تحصیلی تأثیر‌گذار باشه.

همونطور که گفتیم رشته‌های مهندسی از جمله رشته‌های پرطرفدار گروه ریاضیه که دانشجویان تمایل دارن قبل از تحصیل توی این رشته‌ها و همچنین با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور سراسری اطلاعات دقیقی درباره کلیات اون داشته باشن.

ما توی این مقاله از فاب آسان‌ترین رشته‌های مهندسی رو بررسی می‌کنیم؛ اگه شما هم تمایل دارین اطلاعات کاملی از جزئیات رشته‌های مهندسی داشته باشین، پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این مطلب همراه ما باشین.

آشنایی با آسون‌ترین رشته‌های مهندسی

به طور کلی، رشته مهندسی تلفیقی از شناخت محیط پیرامون و ساخته‌های انسانه. افراد با استفاده از دانش مهندسی بخش زیادی از نیاز‌هاشون رو به کمک قوانین طبیعت برطرف می‌کنن. این رشته آموزشی بر مبنای دانش ریاضیات، محاسبات و فیزیک بنا شده؛ افراد با تسلط در این رشته می‌تونن آینده شغلی خوبی برای خودشون رقم بزنن.

این دانش کاربردی، شاخه‌های مختلفی داره که بهتره داوطلبان قبل از انتخاب مسیر تحصیلی‌شون، شناخت کافی از اون داشته باشن. در ادامه مقاله، لیست آسون‌ترین رشته‌های مهندسی رو برای شما آوردیم:

انواع رشته‌های برتر مهندسی

همونطور که گفتیم رشته مهندسی گرایش‌های مختلفی داره. داوطلبان با توجه به رتبه و ترازی که در کنکور به دست آوردن، می‌تونن در انتخاب رشته، گرایش‌های مختلف رشته مهندسی رو انتخاب کنن. ما توی این قسمت رشته‌های برتر مهندسی رو به ترتیب اولویت بررسی می‌کنیم و در ادامه شما رو با آسان‌ترین رشته‌های مهندسی آشنا می‌کنیم.

انواع رشته‌های برتر مهندسی
  • مهندسی برق؛
  • مهندسی مکانیک؛
  • مهندسی عمران؛
  • مهندسی صنایع؛
  • مهندسی شیمی؛
  • مهندسی کامپیوتر؛
  • مهندسی مواد؛
  • مهندسی هوافضا؛
  • مهندسی معماری؛
  • مهندسی فناوری اطلاعات.

معرفی انواع رشته‌های مهندسی

تا اینجای مطلب با انواع رشته‌های مهندسی آشنا شدین؛ در کل مهندسی از سخت‌ترین رشته‌های دانشگاهیه که دانشجویان برای تحصیل در این رشته با دروس محاسباتی و مفهومی مختلفی سر و کار دارن. در ادامه به معرفی این رشته‌ها برای آشنایی بیشتر دانشجویان می‌پردازیم.

مهندسی برق

رشته برق یکی از پرطرفدار‌ترین رشته‌های گروه ریاضیه و پر از دروس محاسباتیه. این رشته جزء لیست آسون‌ترین رشته‌های فنی و مهندسی محسوب میشه و افرادی که وارد این رشته دانشگاهی میشن معمولاً تسلط خوبی روی درس ریاضی دارن و حل مسائل محاسباتی رشته مهندسی برق براشون کاری نداره.

مهندسی برق

رشته برق شامل گرایش‌های مختلفی میشه؛ مخابرات، قدرت، سیستم‌های دیجیتال، کنترل و بیوالکتریک از جمله زیر شاخه‌های اصلی رشته مهندسی برق هستن. در کل دانشجویان رشته مهندسی برق واحد‌های درسی متنوعی در طول دوران تحصیلشون دارن که باید اون‌ها رو بگذرونن.

مهندسی مکانیک

رشته مکانیک یکی دیگه از رشته‌های پرطرفدار و آسان‌ترین رشته‌های مهندسیه که دارای گرایش‌های مختلفی مثل مکانیک حرارت، جامدات و سیالاته.

مهندسی مکانیک

دانشجویانی که قصد تحصیل در این رشته دانشگاهی رو دارن باید به این موضوع مهم توجه کنن که برای موفقیت توی این رشته باید به انجام کار‌های عملی علاقه‌مند باشن. فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی می‌تونن در کارخونه‌ها و شرکت‌هایی که مختص طراحی و ساخت ماشین‌آلات هستن، مشغول به کار بشن.

مهندسی عمران

سومین رشته پرطرفدار مهندسی، عمرانه؛ دانشجویان برای تحصیل در این رشته دانشگاهی باید در کنار تسلط کامل به مطالب ریاضی، علاقه‌مند به انجام کار‌های تیمی باشن. دانشجویان این رشته برای انجام پروژه‌های کاری مختلف، به توانایی تجزیه و تحلیل بالایی نیاز دارن.

مهندسی صنایع

این رشته تحصیلی یکی از پرکاربرد‌ترین رشته‌های دانشگاهی و شاید از نگاه خیلی از دانشجویان، جزء آسان‌ترین رشته‌های مهندسی باشه. دانشجویانی که علاقه‌مند به تحصیل در این رشته هستن باید توان مدیریتی بالایی داشته باشن. عقیده محبوبی وجود داره که مهندسی صنایع بهترین رشته‌های دانشگاهی برای خانم‌هاست.

همچنین مهندسی صنایع هم گرایش‌های مختلفی مثل مدیریت پروژه، مهندسی مالی، مدیریت مهندسی و مهندسی تولید داره.

مهندسی شیمی

مهندسی شیمی یکی از شاخه‌های مهندسیه که با طراحی، ساخت و بهره‌برداری از فرایندها و کارخانجات مرتبط با صنایع شیمیایی درگیره. مهندسان شیمی از اصول شیمی، فیزیک، ریاضیات و اقتصاد برای تبدیل مواد خام به محصولات مفید و باارزش استفاده می‌کنن.

مهندسی شیمی

مهندسی شیمی در زمینه‌های مختلفی مثل نفت و گاز، پتروشیمی، پلیمر، داروسازی، غذا، آبکاری، بیوتکنولوژی و محیط زیست کاربرد داره. مهندسی شیمی از اواخر قرن نوزدهم شکل گرفته و امروزه یکی از رشته‌های پرطرفدار و پردرآمد مهندسیه.

مهندسی شیمی از رشته‌هاییه که شاید در نگاه اول شباهت زیادی با علم شیمی داشته باشه؛ اما با این رشته تفاوت‌های زیادی داره. دانشجویانی که در رشته مهندسی شیمی تحصیل می‌کنن، با طراحی فرایند‌های تبدیل مواد سر و کار دارن.

این رشته دانشگاهی دارای گرایش‌های مختلفی مثل صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، صنایع پلیمر و طراحی فرایند‌های صنایع نفته.

مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر یکی از پرطرفدارترین رشته‌های دانشگاهیه. دانشجویان با ورود به این رشته با جنبه‌های سخت‌افزاری کامپیوتر به صورت دقیق آشنا میشن. این رشته دانشگاهی شامل دو گرایش سخت افزار و نرم افزاره. دانشجویان با ورود به این رشته می‌تونن با مباحث کامل رایانه‌ای آشنا بشن.

مهندسی مواد

دانشجویان برای ورود به این رشته دانشگاهی باید توانایی زیادی در درک مفاهیم شیمی و فیزیک داشته باشن. رشته مهندسی مواد شامل سه گرایش متالورژی صنعتی، متالورژی استخراجی و گرایش سرامیک میشه.

مهندسی هوا فضا

دانشجویانی که توی این رشته دانشگاهی تحصیل می‌کنن، بیشتر در زمینه ساخت و طراحی هواپیما و موشک فعالیت می‌کنن. این رشته دانشگاهی یکی از جذاب‌ترین رشته‌هاست که امروزه طرفداران خاص خودش رو داره.

مهندسی معماری

یکی دیگه از رشته‌های پرطرفدار و آسان‌ترین رشته‌های مهندسی، رشته مهندسی معماریه. دانشجویانی که وارد این رشته دانشگاهی میشن با تلفیق هنر و خلاقیتشون می‌تونن یک بنا رو طراحی کنن و به مرحله ساخت برسونن.

ملاکی برای آسان‌ترین رشته مهندسی

ملاک سختی و راحتی یک رشته تحصیلی، ارتباط مستقیمی با گذروندن واحد‌های درسی مربوطه توسط دانشجویان اون رشته داره؛ به عبارتی، زمانی که دانشجویان بتونن به راحتی در یک رشته تحصیلی واحد‌های درسی‌شون رو پاس کنن، این موضوع می‌تونه ملاک مناسبی برای راحتی اون رشته تحصیلی، برای اون شخص باشه.

نشانه‌گذاری یک سری رشته‌ها با عنوان آسان‌ترین رشته‌های مهندسی، موضوعیه که کاملاً از دیدگاه افراد مختلف، متفاوته. در بین گرایش‌های مهندسی، رشته صنایع و مهندسی سخت‌افزار از آسان‌ترین رشته‌های مهندسی محسوب میشن.

دانشجویان عزیز باید به این نکته مهم توجه کنن که بیان آسون بودن این رشته‌های تحصیلی، به معنای بی‌اهمیت بودن یا عدم کاربرد این قبیل رشته‌ها در بازار کار نیست.

آشنایی با رشته‌های پردرآمد مهندسی در ایران

کسب درآمد و جایگاه شغلی یکی از دغدغه‌های افراد برای انتخاب رشته دانشگاهیه؛ بیشتر افراد قبل از ورود به دانشگاه تمایل دارن با میزان درآمد مشاغل مختلف آشنا بشن و متناسب با شرایط و اوضاع بازار کار، رشته دانشگاهی خودشون رو انتخاب کنن.

انتخاب یک رشته پردرآمد یکی از موضوعات مورد توجه دانش‌آموزان و داوطلبان کنکوره. در بین گرایش‌‌های رشته مهندسی، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی مکانیک و مهندسی کامپیوتر پردرآمد‌ترین رشته‌های مهندسی در ایران محسوب میشن.

معیار‌های انتخاب رشته مهندسی

افرادی که تصمیم می‌گیرن در رشته مهندسی تحصیل کنن، در قدم اول برای انتخاب رشته مردد هستن. این دسته افراد با در نظر گرفتن معیار‌هایی می‌تونن راحت‌تر تصمیم‌گیری کنن. ما توی این قسمت، این معیار‌ها رو به صورت دقیق بررسی می‌کنیم:

معیار‌های انتخاب رشته مهندسی

توجه به علایق شخصی

توجه به علایق شخصی یکی از مهم‌ترین کار‌هاییه که هر فرد باید به اون توجه داشته باشه؛ در واقع، افراد با در نظر گرفتن علایق خود‌شون باید رشته مورد نظرشون رو انتخاب کنن. علاقه به تحصیل، انگیزه درس خوندن رو در افراد بالا میبره.

بررسی بازار کار رشته مورد نظر

افراد به امید کسب درآمد و رسیدن به جایگاه اجتماعی مناسب درس می‌خونن. بررسی دقیق بازار کار و درآمد رشته مورد نظر یکی از نکات کلیدی قبل از تحصیل در رشته مورد نظره. بررسی بازار کار و میزان درآمد رشته‌های دانشگاهی یکی از معیار‌های مناسب برای انتخاب رشته دانشگاهیه.

بررسی منابع مطالعاتی

دانشجویان عزیز باید به این موضوع مهم توجه کنن که 4 سال از طلایی‌ترین زمان خود‌شون رو صرف درس خوندن توی رشته مورد نظرشون می‌کنن. بررسی منابع مطالعاتی مورد نظر در طول دوران تحصیل، به دانش‌جویان کمک می‌کنه که مسیر درس خوندنشون رو بهتر بشناسن.

با بررسی دقیق این موضوع، افراد می‌تونن سبک بهتری از یادگیری رو تجربه کنن.

جمع‌بندی آسان‌ترین رشته‌های مهندسی

آسان‌ترین رشته‌های مهندسی، موضوعیه که ما توی این مقاله به بررسی کامل اون پرداختیم و همونطور که می‌دونیم خیلی از داوطلبان کنکوری، رشته‌های مهندسی رو برای تحصیل در دانشگاه انتخاب می‌کنن. این رشته‌های تحصیلی گرایش‌های مختلفی داره که بهتره داوطلبان به صورت دقیق از این موضوع اطلاع داشته باشن.

انتخاب آسان‌ترین رشته‌های مهندسی به ترتیب از جمله موضوعاتیه که همواره داوطلبان مایل هستن درباره اون اطلاع داشته باشن. در بین گرایش‌های رشته مهندسی، رشته صنایع از دیدگاه بیشتر دانشجویان، رشته آسون‌تریه؛ دلیل این موضوع بدون شک، کسب نمره خوب در دروس این رشته دانشگاهیه.

اگر هدف خودتون رو پیدا کرده باشین، برای رسیدن به نتیجه مطلوب در کنکور باید تمام تلاشتون رو بکنین. همکلاسی فاب در تمام پایه‌های متوسطه دوم همراه شماست تا بهترین نتیجه رو در امتحانات نهایی بگیرین و به هدف خودتون برسین.

آسان‌ترین رشته‌های مهندسی چه رشته‌هایی هستن؟

ملاک دقیقی درباره آسون بودن و سخت بودن رشته تحصیلی وجود نداره؛ اما، به نظر بیشتر داوطلبان، رشته مهندسی صنایع از آسان‌ترین رشته‌های مهندسی محسوب میشه.

معیار قبولی در رشته مهندسی مواد چیست؟

داوطلبان برای تحصیل در رشته مهندسی مواد، باید تسلط خوبی در درس فیزیک و شیمی داشته باشن.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات