
آموزش مدیتیشن قبل از درس خوندن
آموزش مدیتیشن قبل از درس خوندن از این جهت مهمه که افراد متوجه بشن که این کار صرفا نوعی راهکار پیدا کردن آرامش خاطر با انجام تکنیکهای تنفس نیست.
مطالعات اخیر این نکته رو ثابت کرده که مدیتیشن قبل از درس خوندن باعث افزایش تمرکز و یادگیری میشه.
ما توی این مقاله از فاب ابتدا به معرفی مدیتیشن میپردازیم. سپس فواید اون رو بیان میکنیم و در نهایت آموزش مدیتیشن قبل از درس خوندن رو در اختیارتون میذاریم.
با ما همراه باشین.
مدیتیشن چی هست؟
اصلا مدیتیشن چی هست؟ چهارزانو نشستن و توهم پرواز کردنه؟
نه اصلا اینطور نیست. مدیتیشین یا مراقبه، راهکاری برای رسیدن به آرامش خاطر و از بین بردن استرس و اضطرابها است. فلسفه این کار به بیش از ۵ هزار سال قبل و هند باستان برمیگرده. مدیتیشن رو بخشی از ورزش یوگا میدونن که حین اون تمرکز کاملا معطوف به تنفس کشیدن میشه.
مدیتیشن به زبان ساده یک نوع تمرین ذهنی است که با استفاده از تکنیکهای تنفس و تمرکز بر اونها انجام میشه. در طول مدیتیشن ذهن هیچ توجهی به اتفاقات بیرون نداره.
آموزش مدیتیشن برای درس خوندن
شما در طول مدیتیشن کردن نباید به چیزی فکر کنین. شاید این کار نشدنی به نظر برسه، ولی افراد زیادی وجود دارن که با استفاده از مدیتیشن میتونن ذهنشون رو خالی کنن و اون رو برای یادگیری موضوعات جدید یا حل مسائل مختلف آماده کنن.
مدیتیشن راه حلی است برای پاک کردن رخدادها و اتفاقات روزمره. اگه شما بخواین اتفاقاتی که در طول روز براتون میافته رو بشمرین مطمئنا عدد کم میارین.

ولی این اتفاقات میرن و جایی گوشه ذهن ما جا خوش میکنن. با مدیتیشن میتونین اونها رو از کنج خلوت ذهنتون بیرون بیارین و پاکشون کنین.
انتظار نداشته باشین که تو همون ابتدای مدیتیشن ذهن شما پاک بشه. اتفاقا وقتی که شروع به مدیتیشن میکنین ذهنتون خیلی شلوغ میشه. اما شما باید تمرکز خودتون رو حفظ کنین و دونه دونه اون فکرها رو از ذهنتون پاک کنین.
مزایای مدیتیشن قبل از درس خوندن
اگه بخوایم که مزایای مدیتیشن قبل از درس خوندن رو معرفی کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- استرس شما رو برای امتحان کم میکنه؛
- فرسودگی تحصیلی رو از بین میبره؛
- ذهن شما رو آرام میکنه؛
- عوامل حواس پرتی رو از ذهن ما پاک میکنه؛
- باعث افزایش یادگیری میشه؛
- یک استراحت مفید در حین درس خوندنه؛
- هوش شما رو افزایش میده؛
- به کنترل و درمان انواع اختلال اضطرابی کمک میکنه.
به طور کلی مدیتیشن برای شما درس خوندن رو راحتتر میکنه، باعث میشه که با لذت بیشتری درس بخونین و همچنین قدرت یادگیری شما رو افزایش میده.
توی ذهن ما تیلیاردها سلول اطلاعاتی وجود داره که این سلولهای اطلاعاتی به هم متصل میشن و کانالهای اطلاعاتی رو تشکیل میدن.
اگه تعداد این کانالهای اطلاعاتی توی ذهن زیاد بشه، ذهن دچار آشفتگی و تشویش میشه.
مدیتیشن باعث میشه که این کانالهای اطلاعاتی کم کم محو بشن و ذهن شما برای یادگیری مطالب جدید آماده بشه.
نحوه انجام مدیتیشن قبل از درس خوندن
مدیتیشن نیاز به فراهم کردن شرایط داره. قراره که آرامش رو به ذهن شلوغ برگردونیم، پس باید با شرایط لازم برای اون رو فراهم کنیم.

انجام کارهای زیر میتونه باعث بشه که مدیتیشن بهتری داشته باشیم:
- مکان مناسبی انتخاب کنین:
مدیتیشن توی محیط آرام انجام پذیره. البته ممکنه کسانی باشن که تواناییشون توی این کار انقدر بالا باشه که توی محیطهای شلوغ هم بتونن مدیتیشن کنن.
ولی برای شمایی که دنبال آموزش مدیتیشن قبل از درس خوندن هستی، بهتره که یک مکان آروم و تمیز رو انتخاب کنین. مرتب بودن محیط به نظم ذهن شما کمک میکنه. - بدن رو توی حالت درستی قرار بدین:
مدیتیشن رو میشه روی صندلی، زمین یا تخت انجام داد. حالتهای مختلف بدن موقع مدیتیشن میتونه نشسته یا درازکشیده باشه.
اگه قصد دارین تا نشسته این کار رو انجام بدین، باید که چهارزانو بشینین و دستها رو روی زانو و رو به آسمان قرار بدین.
اگه میخواین که این کار رو دراز کشیده انجام بدین، باید دستهاتون رو کنار بدن و رو به آسمان بذارین. - به دم و بازدمتون دقت کنین:
دم و بازدم شما موقع مدیتیشن باید آرام، طولانی و متمرکز باشه. به دم و بازدمتون دقت کنین، مسیر ورود هوای تازه از راه دماغ به گلو، ریه و دیافراگمتون رو تصور کنین و نفسهاتون رو بشمرین. باید حداقل ۴ ثانیه دم، ۴ ثانیه مکث و ۴ ثانیه هم بازدمتون طول بشکه. - به ذهنتون و اتفاقات داخلش آگاه باشین:
گفتیم که توی موقع مدیتیشن ممکنه که افکار زیادی با سرعت توی ذهن شما به نمایش در بیان. شما نباید اسیر این افکار و تصورات بشین، بلکه باید که اجازه ورود به اونها بدین و بعد خیلی سریع ازشون بگذرین و ذهنتون رو از اونها پاک کنین.
- مدیتیشن را یهویی تموم نکنین:
یکی از کارهای مهمی که باید موقع مدیتیشن حتما اون رو یادتون باشه، نحوه پایان اونه. خیلی مهمه که مدیتیشن رو یهویی تموم نکنین و با آرامش اون رو به پایان برسونین.
ذهن شما بعد از انجام مدیتیشن آماده درس خوندنه و چون ذهن آرومی دارین پس توانایی یادگیری شما رو بالا میبره.
آموزش مدیتیشن قبل از امتحان
مدیتیشن قبل از امتحان هم مفیده. همونطور که اشاره کردیم، مدیتیشن باعث میشه که ذهنتون آرامش پیدا کنه و استرس شما کم بشه.
شما میتونین توی خونه قبل از رفتن به مدرسه برای امتحان حدود ۲۰ دقیقه مدیتیشن انجام بدین. بد نیست که بعد از خوردن صبحانه این کار رو انجام بدین، چونکه با شکم خالی احتمال اینکه نتونین خوب تمرکز داشته باشین بیشتر میشه.
روشهای مدیتیشن قبل از درس خوندن
برای آموزش مدیتیشن قبل از درس خوندن دو روش وجود داره. این دو روش رو توی ادامه توضیح دادیم:
- روش اول؛ نفس حبس!
توی این روش باید که محیط آرام و مرتبی انتخاب کنین، میتونین از شمع و عود هم برای بهتر کردن فضا استفاده کنین. حداقل تنفسی که باید توی این مدل مدیتیشن انجام بدین، ۷ دم و بازدمه.
نکته مهم این روشه حبس کردن نفسه. شما باید حداقل ۶ ثانیه توی این روش نفستون رو حبس کنین.
- روش دوم؛ تکنیک ۱۲ تنفس.
تنها فرق این روش با روش قبلی توی تعداد دفعات انجام مدیتیشن و همچنین حبس کردن نفسه. تعداد دفعات دم و بازدم توی این روش افزایش پیدا میکنه اما دیگه نیازی نیست که حتما نفستون رو حبس کنین.
به خاطر داشته باشین که این دم و بازدم رو باید آرام، طولانی و با تمرکز انجام بدین.
آموزش مدیتیشن بعد از ورزش
اگه دانشآموزان توی برنامه هفتگیشون ورزش رو هم قرار بدن خیلی نتایج بهتری توی درس و زندگی میگیرن.

انجام مدیتیشن بعد از ورزش به باز شدن رگهای بدن، تنظیم گردش خون و همچنین رفع خستگی شما کمک میکنه.
بهتره که بعد از حمام مدیتیشن رو انجام بدین، که بدن تر و تمیز باشه.
جمعبندی
آموزش مدیتیشن قبل از درس خوندن باعث میشه که راههای رسیدن به آرامش فکری رو پیدا کنین. داشتن آرامش فکری و نداشتن استرس به ذهن کمک میکنه که مسائل و موضوعات رو به خوبی توی خودش ثبت کنه.
ما توی این مقاله راههای مدیتشین کردن، فواید اون قبل از درس خوندن و تاثیراتی که توی ذهن میذاره رو بیان کردیم. شما میتونین با استفاده از روشهای مختلف مدیتیشن، توی امتحانات مدرسه و مسائل زندگی موفق بشین. یادتون نره که شرط اول موفقیت آمادگی کامل برای امتحاناته. با همکلاسی فاب، همه چیز رو عمیق و مفهومی یاد بگیرین و موفقیت در تمام امتحانات رو مال خودتون کنین.
توی این مقاله به دو روش مدتیشن اشاره شد ولی مدلهای دیگهای هم وجود داره.
چون که باعث میشه استرستون کم بشه، آرامش فکری پیدا کنین و ذهنتون آماده دریافت اطلاعات بشه.
بهتره که توی اتاق خودتون که احساس راحتی دارین توش مدیتشن کنین. همچنین بدنتون رو توی راحتترین حالت ممکن قرار بدین و لباسهای راحت بپوشین.