مرور درس‌ها
مهدیه حاجی‌حسینیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۱۰/۰۴
147

راهکارهای مرور درس‌ها

خیلی از دانش‌آموزان هستن که موقع درس خوندن، صرفا کتاب رو مبحث به مبحث می‌خونن و سراغ درس‌های دیگه میرن. اما باید بدونین که اگه می‌خواین توی مفاهیم درسی به تسلط برسین و از یادتون نره، حتما باید مرور درس‌ها رو جدی بگیرین.

به طور کلی مرور برای یادگیری نیست؛ شما باید از مرور و جمع‌بندی دروس، بعد از فرایند یادگیری وبرای تثبیت مباحث در ذهن خودتون استفاده کنین. با مرور دروس، شما اطلاعات رو از حافظه کوتاه مدت خودتون به حافظه بلند مدت منتقل می‌کنین.

اگه می‌خواین بدونین که چه زمانی برای جمع‌بندی مطالب خونده شده مناسب‌تره، تا آخر این مقاله از گروه آموزشی فاب همراه ما باشین.

صفر تا صد مباحث تست خیز کنکور

صفر تا صد مباحث تست خیز کنکور

در این مقاله سعی کردیم که اطلاعات جامعی درباره بودجه‌بندی دروس و مباحث تست خیز کنکور در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی صحبت کنیم. با اپلیکیشن آموزشی فاب باشین.

بهترین زمان برای مرور درس‌ها

همونطور که می‌دونین، برای هرکاری یک زمان مناسبی وجود داره که بهتره طی اون زمان انجام بشه. اینکه شما چه زمانی رو برای مرور انتخاب کنین هم خیلی مهمه؛ مثلا تعطیلات عید زمان مناسبی برای مرور دروس پایه دهم و یازدهمه. ولی به شرط اینکه شما تا اینجای کار، پایه دوازدهم رو پیش برده باشین.

به طور کلی، توجه به نکات زیر می‌تونه ابهامات شما رو توی این زمینه تا حدودی برطرف کنه.

  • یک ساعت بعد از مطالعه:
    در این زمان شما مطالب رو خوندین، اما ممکنه به خوبی در حافظه‌تون ثبت نشده باشن، بنابراین لازمه که یک مرور کلی داشته باشین تا بخش عمده مطالب توی ذهن‌تون باقی بمونه.
  • یک روز بعد از مطالعه:
    اگه یک روز بعد از مطالعه مطالب، مجددا اون‌ها رو مرور کنین، احتمال فراموشی اون‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنه.
  • یک هفته بعد از مطالعه:
    اگه قصد دارین از ثبت شدن مطالب خونده شده در ذهنتون اطمینان حاصل کنین، یک هفته بعد از خوندن هم اون‌ها رو مرور کنین تا خیالتون حداقل از یادگیری مطلوب این مباحث راحت بشه.
  • یک ماه بعد از مطالعه:
    تیر خلاص رو به احتمال فراموشی بزنین! با مرور دوباره توی زمان گفته شده، مطالب به خوبی توی حافظه شما ثبت میشن و تا چند ماه نیاز به مرور مجدد ندارین.

زمان مرور دروس در طول روز

بهتره زمانی رو در طول روز برای مرور درس‌ها انتخاب کنین که خیلی خسته و کلافه نشین. مرور هم مثل مطالعه اولیه، تست‌زنی و... مهمه و باید برای اون ارزش قائل بشین.

مرور و جمع‌بندی دروس

با توجه به مطالعات انجام شده، میشه گفت که بهترین زمان برای انجام این کار، قبل از خواب شب و بعد از خواب صبحه؛ چون که در این زمان‌ها، ذهن ما بیشتر از یادگیری، به سازماندهی اطلاعات ثبت شده مشغول میشه. می‌تونین با توجه به این نکته و شرایط خودتون، بهترین زمان رو برای مرور انتخاب کنین.

مزایای مرور و جمع‌بندی دروس

جمع‌بندی و مرور درس‌ها، اهمیت خیلی زیادی در نتیجه گرفتن دانش‌آموزان از درس خوندن‌شون داره. اینجا براتون اهمیت و مزایای جمع‌بندی رو می‌گیم:

  1. سرعت دانش‌آموزان برای جواب دادن به سوالات امتحانی افزایش پیدا می‌کنه.
  2. جمع‌بندی و مرور درس‌ها باعث میشه که دانش‌آموزان خیلی بهتر جواب سوالات یادشون بیاد.
  3. مطالب درسی به حافظه بلند مدت دانش‌آموزان منتقل میشه و احتمال اینکه مباحث خونده شده رو فراموش کنن خیلی میاد پایین.
  4. به کم شدن استرس دانش‌آموزان کمک زیادی می‌کنه.
  5. با این کار، دانش‌آموزان به نقاط ضعف و قوت‌شون بیشتر مسلط میشن و بهتر می‌تونن به اون‌ها رسیدگی کنن.

بهترین زمان جمع‌بندی دروس

جمع‌بندی ممکنه کمی با مرور دروس متفاوت باشه. برای جمع‌بندی زمانی رو انتخاب کنین که بشه توی اون، حجم گسترده‌ای از مطالب خونده شده رو دوباره بررسی کرد. تعیین زمان جمع‌بندی هم به شرایط داوطلب برمی‌گرده. اما به طور کلی میشه گفت که سه تا چهار هفته قبل از برگزاری کنکور تجربی، انسانی و...، زمان مناسبی برای جمع‌بندی مطالبه.

توجه داشته باشین که توی پلتفرم فاب، دوره‌هایی رو برای شما آماده کردیم تا به کمک اون‌ها بتونین یک جمع‌بندی مطلوب و مطالعه مفیدی برای حضور در امتحانات و شرکت توی کنکور داشته باشین.

انواع روش‌های جمع‌بندی دروس و مرور درس‌ها

همونطور که خودتون هم باخبرین، روش‌های مختلفی برای مرور و جمع‌بندی دروس وجود داره که میشه از بعضی از اون‌ها یا همه‌شون به صورت ترکیبی استفاده کرد. اینجا موارد مورد نظر رو براتون شرح میدیم. برای انتخاب بهترین روش، لازمه به شرایط خودتون، نوع درس، زمان و... توجه کافی داشته باشین.

خلاصه‌نویسی مباحث مهم

حتما از میزان اهمیت خلاصه‌نویسی آگاهین؛ خلاصه‌نویسی به صورت یادداشت‌برداری، حاشیه‌نویسی، نت‌برداری، نشانه‌گذاری و... انجام میشه و کمک می‌کنه تا در زمان محدود، مباحث گسترده‌ و مهمی رو به یاد بیارین.

با خلاصه‌هایی که دارین، می‌تونین مرور مفیدی داشته باشین و جمع‌بندی خودتون رو به بهترین شکل انجام بدین.

مرور دروس با آزمون‌های آزمایشی

با شرکت در آزمون‌های آزمایشی که یکی از بهترین روش‌های درس خوندن هستش می‌تونین خودتون رو محک بزنین و مروری روی همه مطالب خونده شده داشته باشین.

مرور و جمع‌بندی دروس

حضور در چنین آزمون‌هایی، فایده‌های دیگه‌ای مثل کاهش استرس، آشنایی با فضای کنکور و امتحان و... رو هم به دنبال داره. در ادامه هم، تحلیل آزمون‌های ذکر شده می‌تونه خیلی پر اهمیت باشه.

مرور و جمع‌بندی با تحلیل آزمون

این‌ که تست‌ها و آزمون‌ها رو با مراجعه به پاسخنامه تحلیل کنین، یک روش معروف و موثر بین رتبه برترهاست. چنین تحلیلی باعث کشف نقاط قوت و ضعف میشه و بهتون در مرور درس‌ها کمک می‌کنه. موقع تحلیل مباحث درسی می‌تونین با مارک‌دار کردن سوالات مهم و حاوی نکات کلیدی، یک منبع مناسب برای جمع‌بندی مطالب برای خودتون درست کنین.

با چه روشی آزمون رو تحلیل کنیم؟

لازمه موقع تحلیل، به سوالات غلط، بدون پاسخ و حتی صحیح توجه داشته باشین تا بتونین هر چه بیشتر روی مطالب درسی مسلط بشین. یک دفتر بردارین و با قسمت‌بندی اون، شماره سوالات، علت بی پاسخ بودن یا جواب غلط و سایر موارد مربوطه رو توی اون بنویسین.

مرور و جمع‌بندی دروس

دلایل اشتباه رو بررسی کرده و سعی کنین تا کم کم نقاط ضعف‌تون رو از بین ببرین. با انجام این کار، منبع مرور و جمع‌بندی شما هم خیلی کامل میشه.

جمع‌بندی

توی این مقاله در مورد جمع‌بندی و مرور درس‌ها صحبت کردیم و بهترین زمان برای مرور و جمع‌بندی و همچنین روش‌های انجام اون رو بررسی کردیم. حالا که شما داوطلبان گرامی با اهمیت و چگونگی انجام‌شون آشنا شدین، باید زمانی رو برای این کار در برنامه‌ریزی درسی خودتون در نظر بگیرین.

همونطور که گفته شد، تعیین بهترین زمان مرور بسته به عوامل متعددیه. اما پیشنهادات گفته شده در این مقاله مورد تایید بسیاری از مشاوران و رتبه‌های برتر بوده و اجرای اون به شما هم توصیه میشه.

چه زمانی برای مرور و جمع بندی مناسبه؟

مشخص کردن این کار به عوامل مختلفی بستگی داره اما بهترین گزینه‌هارو توی این مقاله برای داوطلبان گرامی گفتیم.

آیا مطالعه خلاصه‌نویسی‌ها برای مرور مفیده؟

بله، خلاصه‌هایی که اصولی و توسط خود فرد نوشته شده باشن، می‌تونن جزو بهترین منابع برای مرور قرار بگیرن.

بهترین روش مرور دروس چیه؟

برای داشتن یک مرور خوب می‌تونین از روش‌های خلاصه نویسی، تحلیل تست و آزمون و موارد مشابه به صورت ترکیبی استفاده کنین.

آیا صبح زود برای مرور و جمع بندی زمان مناسبیه؟

بله، ذهن انسان بعد از بیداری توی صبح می‌تونه به خوبی از پس طبقه‌بندی اطلاعات بر بیاد.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات