نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان
پریسا غلامیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
84

نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان

بررسی مهارت‌های زبانی همواره پراهمیت بوده و ذهن محققان بسیاری رو به خودش مشغول کرده. اگه بخوایم درباره نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان توضیح بدیم، می‌تونیم بگیم که کودک از ابتدا تولد توسط مسیرهای سازمانی مغزش به یادگیری زبان می‌پردازه. به بیان ساده می‌تونیم بگیم که ترکیبات مغزی، تاثیر گسترده‌ای بر مهارت مورد بحث دارن؛ اما، تقویت این مهارت با آموزش نیز امکان‌پذیره.

اگه به دنبال راهکارهایی برای ایجاد و تقویت رفتار مطلوب در کودکان هستین، باید با ساز و کار مغز انسان در کودکی آشنا باشین.

نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان

محققان طی زمان طولانی با بررسی تعداد زیادی از کودکان دریافتن که مسیرهای سازمانی مغز (ماده سفید)، رابط میان نورون‌های مغزی (ماده خاکستری) هستن و پایه و اساس یادگیری مهارت‌های زبانی در کودک به شمار میرن.

نکته مهم اینه که علاوه بر تکامل ماده سفید مغز، محیط، روش‌های آموزشی و... نیز تاثیر زیادی بر یادگیری و تقویت مهارت‌های زبانی کودکان دارن؛ به همین دلیل، ما در ادامه این مقاله از فاب بیشتر این موضوع رو بررسی می‌کنیم.

راه‌های تشویق کودکان بدقلق به یادگیری

راه‌های تشویق کودکان بدقلق به یادگیری

راه‌های تشویق کودکان بدقلق به یادگیری، بررسی انواع روش آموزش و تشویق کودک به یادگیری و مطالعه، آموزشی ترغیب فرزندان به درس

تاثیر محیط بر مهارت‌های زبانی کودکان

تاثیر محیط روی مراحل رشد کودک بسیار زیاده! اگه بخوایم مثالی بیان کنیم که نشان‌دهنده تاثیر محیط بر یادگیری زبان توسط کودکان باشه، می‌تونیم به کودکان دو زبانه اشاره کنیم؛ مثلا کودکی رو در نظر بگیرین که با خانواده در کشوری زندگی می‌کنه که زبان اغلب مردم انگلیسیه اما، پدر و مادر او به زبان فارسی با یکدیگر صحبت می‌کنن. به این ترتیب، آموزش هردو زبان به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه صورت می‌گیره و کودک به مرور زبان دو زبانه میشه.

نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان

روش‌های تقویت مهارت‌های زبانی کودکان

گفتیم که بکارگیری روش‌های آموزشی برای تقویت مهارت‌های زبانی بسیار موثره. یادگیری زبان یه مهارته و قطعا با بکارگیری روش‌های صحیح، تمرین، تکرار و...، می‌تونیم زبان رو تقویت کنیم. از اون جایی که روش‌های متعددی برای این منظور وجود داره، در ادامه مقاله به بررسی بهترین تکنیک‌های تقویت مهارت‌های زبانی می‌پردازیم؛ با ما همراه باشین.

صحبت با کودک

صحبت کردن با کودک خود‌تون رو  جدی بگیرین؛ از همان ابتدا تولد با کودک خود صحبت کنین! زمانی که به اصطلاح کودکان زبان باز می‌کنن، بسیار مهمه که توجه ویژه‌ای به اون‌ها داشته باشین؛ کودک در این زمان سوالات متعددی داره و به دنبال صحبت کردن با والدین، دوستان و اطرافیانه، پس چه بهتر که خود‌تون با فرزندتون صحبت کنین و هم به درستی سوالاتش رو جواب بدین.

ارتباط مهارت کلامی و بازی

توجه داشته باشین که با خلاقیت و انجام بازی‌های مختلف می‌تونیم کودک رو علاقه‌مند به کاری کرد که قصد آموزش یا انجام اون رو داریم! پس با بازی هم می‌تونیم مهارت‌های زبانی رو تقویت کنین؛ برای مثال استفاده از فلش کارت‌ها می‌تونه بسیار موثر باشه. پس برای تقویت مهارت‌های زبانی فرزندتون، از تصاویر، بازی‌ها و... استفاده کنین.

برای مثال می‌تونین این روش رو به کار بگیرین:

  1. حرفی از حروف الفبا رو تعیین کنین؛
  2. کودک شما باید کلمه‌ای رو بگه که با حرف مورد نظر آغاز بشه؛
  3. نفر بعدی شمایید؛ بازی رو به همین ترتیب ادامه بدین.

سوالات دارای پایان باز!

پرسیدن بسیار کمک کننده است؛ می‌تونین از کودک خود‌تون سوال بپرسین و با این روش به تقویت مهارت‌های زبانی او کمک کنین. توجه داشته باشین که نباید در این میان او رو با سوالات متعدد و عجیب خسته کرده یا فقط پرسشگر باشین. با فرزند خود مشارکت کرده و سوالاتی رو بپرسین که نیاز باشه کودک شما کمی تامل کرده و سپس به آن‌ها پاسخ بده؛ گاهی نیز نظر خود‌تون رو در قالب پاسخ بیان کنین.

تشویق را از یاد نبرید

تشویق کودک رو از یاد نبرین؛ توجه داشته باشین که نباید در این کار زیاده‌روی کنین، همچنین باید با توجه به سن فرزندتون از روش‌های مختلف برای تشویق اون استفاده کنین. به این ترتیب وقتی کودک شما تمارین رو به درستی انجام داد، از کلمات خوب و جدید استفاده کرد، اون رو تشویق کنین و حتی به اون هدیه بدین. در این صورت انگیزه کودک‌تون رو برای یادگیری بیشتر می‌کنین.

تشویق را از یاد نبرید
نکات مهم

روش‌های بسیاری برای تقویت مهارت‌‌های زبانی کودکان وجود داره که به برخی از اون‌ها در توضیحات فوق اشاره کردیم. اما نکات مهمی در این باره وجود داره که در ادامه ذکر می‌کنیم و پیشنهاد ما به شما اینه که اون‌ها رو مورد مطالعه قرار بدین.

  • طی صحبت با کودک، به او زمان بدین تا حرف خودش رو کامل کنه، سپس پاسخگو باشین.
  • خطاهای او رو دائم یادآور نشین و همیشه تذکر ندهین؛ اگه کودک شما واژه‌ای را به اشتباه ادا می‌کنه، می‌تونین به‌جای تصحیح مداوم، خودتون اون رو به شکل درست در صحبت‌ها استفاده کنین تا توجه کودک جلب بشه.
  • نوشته‌های روی دیوار، کارت‌ها، بیلبوردها و... رو برای کودک خود بخوانین.
  • اگه کودک شما در گفتار مشکل داره، به پزشک مراجعه کرده و از گفتاردرمانی کمک بگیرین.
  • دایره واژگانی کودک خود رو توسعه بدین.
  • به تغذیه مناسب کودک توجه داشته باشین. سوتغذیه در کودکان از چیزی که فکر می‌کنین شایع‌تره و تاثیر زیادی رو مهارت‌های شناختی بچه‌ها می‌گذاره!

جمع‌بندی نقش ترکیبات مغزی در مهارت زبانی

در مطلب فوق، درباره نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان صحبت کردیم و به مسائل مربوط به اون پرداختیم. اگه قصد دارین به تقویت مهارت مورد بحث در کودک خود بپردازین، مقاله حاضر می‌تونه راهنمای شما برای این منظور باشه.

ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودین. اپلیکیشن آموزشی فاب در تمام مراحل رشد فرزندتون در کنار شماست! هر سوالی که داشتین در بخش نظرات با ما در میان بذارین.

نقش ترکیبات مغزی در مهارت‌های زبانی کودکان چیست؟

مسیرهای سازمانی مغز و ارتباطات آن، پایه یادگیری زبان در انسان از بدو تولد هستند.

چگونه مهارت‌های زبانی کودک خود را تقویت کنیم؟

در این مقاله به طور مفصل درباره روش‌های تقویت مهارت‌های زبانی در کودکان صحبت کردیم؛ برای مطالعه در این باره به مطلب حاضر مراجعه نمایید.

آیا خطاگیری از کودک در حین صحبت باعث اصلاح اشتباهات او می‌شود؟

در اغلب موارد خیر، اگر دائما اشتباهات کودک را به او گوشزد کنید، ممکن است نتیجه عکس بگیرید.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات