آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
پرورش رفتار مطلوب در کودکان از موضوعات مهمیه که بیشتر والدین تمایل دارن اطلاعات دقیقی درباره اون داشته باشن. معمولا والدین در دوران کودکی فرزندشون با چالشهای زیادی مواجه میشن؛ مشکلاتی مثل بدغذایی، پرخاشگری و گوشهگیری کودکان از جمله موضوعاتی هستن که ذهن والدین رو به خودشون مشغول میکنن.
آموزش رفتارهای درست به کودکان، اصول و ویژگیهای خاص خودش رو داره که والدین با رعایت این راهکارها میتونن در شکلگیری رفتارهای درست فرزندشون نقش پررنگی داشته باشن.
ما در این مقاله از فاب به بررسی تقویت رفتار مطلوب در کودکان میپردازیم. اگر شما هم تمایل دارین اطلاعات کاملی درباره این موضوع به دست بیارین، پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشین.
ما در این مقاله به بررسی پرورش رفتار مطلوب در کودکان میپردازیم. کودکی، دوران مهمی در زندگی همه افراده. خیلی از رفتارهای افراد از دوران کودکی شکل میگیره. شناخت درست رفتارهای مطلوب دوران کودکی و ارائه راهکارهایی برای تقویت این دسته از رفتارها، موضوع مهمیه که میتونه نقش پررنگی در حوزه تربیتی کودکان داشته باشه.
کودکان در رفتارهای خودشون تاثیرپذیری زیادی از محیط پیرامونشون دارن؛ به عبارتی میتونیم به این نکته توجه کنیم که محیطی که کودک در اون بزرگ میشه عامل مهمی در شکلگیری رفتار مطلوب در کودکانه.
والدین به عنوان اولین مراقبین کودک، باید بسیاری از ارزشها و رفتارهای مطلوب رو به فرزندشون آموزش بدن. ایجاد یک محیط درست برای یادگیری این مسائل، به کودک کمک میکنه که درک بهتری در رابطه با خیلی از موضوعات داشته باشه.
این رفتارهای مطلوب باید در زندگی تحصیلی کودکان هم ایجاد بشن، تا هم فشارهای روانی احتمالی مدرسه رو از بین ببرن و هم به رشد تحصیلی فرزندتون کمک کنن. اگه به دنبال جبران افت تحصیلی فرزندتون هستین هم باید برای پرورش رفتارهای مطلوب برنامهریزی کنین.
پرورش رفتار مطلوب در کودکان پروسه زمانبر و گاهی خستهکنندهست، اما مزایای زیاد اون به تمام زحمتی که میکشین میارزه. یادگیری این رفتارها، موفقیت تحصیلی و شخصی کودک در آینده رو تضمین میکنه. همکلاسی فاب همراه شماست تا به کودکتون یاد بدین چطور موفقیت رو به دست بیاره.
در این قسمت راهکارهای ایجاد رفتار مطلوب به کودکان رو بررسی میکنیم.
اولین راهکار تقویت رفتارهای مطلوب در کودک، توضیح قوانین منزل به کودکه. والدین با انجام این کار میتونن بیشترین تاثیر رو در شکلگیری رفتارهای درست فرزندشون داشته باشن.
پدر و مادرهای عزیز باید به این نکته مهم توجه کنن که کودکان، زمانی به قوانین وضع شده احترام میذارن که این دسته از قوانین از سمت شما هم رعایت بشه. بارها به این موضوع مهم اشاره کردیم که والدین بهترین الگوی رفتاری فرزند خودشون هستن.
به همین دلیل بهتره که والدین قوانین مشخصی رو در نظر بگیرن. این قوانین میتونه به طور مثال کمک کردن در کارهای منزل، غذا خوردن اعضای خانواده، با صدای بلند صحبت نکردن و احترام گذاشتن به اطرافیان باشه.
تشویق کودکان موقع انجام دادن کارهای مطلوب، یکی از عواملیه که باعث تثبیت رفتارهای درست فرزندتون میشه.
کودکان عاشق تشویق شدن هستن و بدون شک از این رفتار لذت میبرن. زمانی که فرزندتون کاری رو به درستی انجام میده، بهترین زمانه که با تشویق کردن، حس مهم بودن رو بهش منتقل کنین.
یکی از موثرترین راهکارهای افزایش رفتار مطلوب در کودک، اینه که از نشانهگذاریها استفاده کنین. این روش به والدین کمک میکنه که خیلی سادهتر رفتارهای مطلوب رو به فرزندانشون تذکر بدن، بدون این که ناراحتی بینشون به وجود بیاد. در صورتی که شما والدین عزیز از این علامت گذاریها، شبیه به یک بازی استفاده کنین، قطعا کودک برای انجام رفتارهای منطقی و درست مشتاقتر میشه.
به عنوان مثال، کودکی رو در نظر بگیرین که قبلا بهش آموزش دادین باید قبل از غذا خوردن، دستهاش رو بشوره. طبیعیه که گاهی اوقات کودکان این رفتار رو فراموش میکنن.
برای این که شما والدین بدون شنیدن غر، سماجت و ناراحتی بتونین شستن دستها رو قبل از غذا خوردن به کودکتون یادآوری کنین، میتونین یک برچسب رو کنار بشقاب غذاش قرار بدین که تا این مفهوم رو خیلی راحت بهش منتقل کنین.
یکی دیگه از روشهای ایجاد رفتار مطلوب در کودکان، اینه که از بازیها کمک بگیرین؛ بازیهایی که کودکان در اونها نقشهای مختلفی رو تجربه میکنن. والدین میتونن با آموزشهای درست به کودکشون، خیلی از رفتارهای مطلوب رو در فرزندشون تقویت کنن. بدون شک آموزش این دسته از رفتارها، در دل بازیهای کودکانه بیشترین تاثیر رو در حوزه تربیتی کودکان داره.
همونقدر که تشویق، در ایجاد رفتارهای مطلوب درکودکان نقش داره، تذکر و گاهی تنبیه هم میتونه در این موضوع موثر باشه. کودکان در خیلی از مواقع، شناخت درستی از عواقب کار خودشون ندارن. تذکر شما، باعث میشه که کودک متوجه اشتباه خودش بشه.
به طور مثال، اگه فرزند شما در جمع لجبازی میکنه، بهتره که در موقعیت مناسبی در رابطه با نوع رفتارش بهش تذکر بدین. صحبت کردن در رابطه با عواقب رفتار نامناسب کودک، موضوع مهمیه که والدین باید به اون توجه کنن.
کنترل خیلی از موضوعات برای کودکان کار سخت و دشواریه. در بیشتر مواقع، کودک تلاش میکنه که رفتارهای درست خودش رو حفظ کنه؛ اما، در شرایط خاصی کنترل این موضوع از دسترس کودک خارج میشه.
به طور مثال، شما بارها درباره لجبازی فرزندتون با اون صحبت کردین و کودکتون، این موضوع رو پذیرفته که نباید این نوع رفتار رو داشته باشه. با وجود صحبت شما و پذیرش کودک مبنی بر اشتباه بودن رفتار، خیلی از وقتها کودک، کنترل خودش رو از دست میده و نمیتونه مدیریت درستی در این نوع رفتار داشته باشه.
اختصاص زمان مشخص برای انجام دادن رفتارهای مطلوب، عامل مهمی در پرورش رفتارهای مناسب کودکانه. بهتره که والدین، در ابتدا از فرزند خودشون بخوان که برای مدت زمان مشخصی، کنترل رفتارهای خودش رو داشته باشه. با انجام این کار، کودک به مرور به این نوع سبک رفتار عادت میکنه.
اگر به دنبال ایجاد یک رفتار مطلوب در زندگی تحصیلی کودک هستین، یک برنامهریزی درسی متناسب با وضعیت فرزندتون طراحی کنین. هیچ والدی دوست نداره تمام روز به فرزندش اصرار کنه تا تکالیفش رو انجام بده.
یکی دیگه از راههای پرورش رفتار مطلوب در کودکان، کنترل الگوبرداری کودکه. همونطور که گفتیم، والدین و اطرافیان کودک نقش مهمی در شکلگیری رفتارهای کودک دارن. بیشتر وقتها، کودکان در انجام خیلی از کارهای خودشون، از والدینشون الگوبرداری میکنن.
با توجه به اهمیت این موضوع، والدین باید در قدم اول الگوی مناسبی برای فرزند خودشون باشن. رعایت خیلی از اصول و چارچوبها از سمت والدین، باعث میشه که کودکان از این ساختار پیروی کنن.
یک نکته مهم دیگه که والدین باید به اون توجه کنن، اینه که کودکان در شرایط امروزی، زمان زیادی از روزشون رو در مهدکودک میگذرونن. تعاملات کودک با مراقبین و هم سن و سالهاشون، عامل مهمی در الگوبرداری رفتاری کودکه. موضوعی که در شرایط فعلی و به دلیل مشغله بیشتر پدر و مادرها، اصلیترین عامل در شکلگیری رفتارهای مطلوب کودکه.
بدون شک تربیت کودکان موضوع مهمیه که ذهن خیلی از پدر و مادرها رو به خودش مشغول کرده. تربیت درست کودک، عامل مهمی در موفقیت اجتماعی اونه. خیلی از والدین، در دوران کودکی فرزندشون چالشهای زیادی رو تجربه میکنن.
موضوعاتی مثل بدغذایی، لجبازی، احساس ترس و دروغگویی، از جمله مسائلیه که والدین رو نگران میکنه و همه پدر و مادرها به دنبال راهی برای کنترل این موضوع هستن. شکلگیری رفتار مطلوب در کودکان موضوع مهمیه که مزایای زیادی برای کودکان داره. ما در این قسمت، این موضوع رو به طور کامل بررسی میکنیم.
افزایش اعتماد به نفس از جمله مزایای پرورش رفتار مطلوب در کودکانه. والدینی که در دوران کودکی به مسائل تربیتی فرزند خودشون توجه میکنن، به فرزند خودشون این امکان رو میدن که در بزرگسالی، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشه.
رعایت الگوهای رفتاری درست و توجه به ارزشهای اجتماعی موضوع مهمیه که بدون شک به موفقیت هر فردی کمک میکنه.
همونطور که گفتیم، دوران کودکی نقش مهمی در زندگی هر فرد داره؛ به عبارتی، خیلی از ویژگیها و رفتارهای افراد، در دوران کودکیشون ریشه داره. افرادی که از کودکی رفتارهای درست رو یاد گرفته باشن، بدون شک در بزرگسالی کمتر در معرض آسیبهای اجتماعی قرار میگیرن.
به طور مثال، کودکانی که در دوران کودکی خودشون رفتارهای عصبی و پرخاشگرایانه داشته باشن، در صورت عدم کنترل این نوع رفتار، چالشهای زیادی رو در زمان بزرگسالی تجربه میکنن.
با توجه به این موضوعات، ایجاد رفتارهای مطلوب در کودکان عامل مهمی در جلوگیری از آسیبهای دوران کودکیه.
پرورش رفتار مطلوب در کودکان، موضوع مهمی در حوزه تربیتی کودکانه. اکثر والدین به دنبال یادگیری راهکارهای درست برای ارائه نکات مهم تربیتی فرزندشون هستن. با توجه به اهمیت این موضوع، استفاده از دورههای روانشناسی مادر و کودک به والدین کمک میکنه که درک بهتری در رابطه با موضوعات پیرامون فرزندشون داشته باشن.
یادتون نره که پرورش رفتار مطلوب برای راحتی والدین نیست و هدف نهایی از تلاش برای ایجاد اونها، آماده کردن کودک برای زندگی اجتماعیه. فرزند شما قراره بخش بزرگی از زندگیش رو در مدرسه بگذرونه و مشکلات اجتماعی میتونه اثر جبرانناپذیری در زندگی اون بذاره. فرزند شما در آینده موفقیت رو به دست نمیاره مگر اینکه از همین حالا مقدمات اون رو فراهم کنین.
تقویت این دسته از رفتارها، باعث افزایش اعتماد به نفس دانشآموزان میشه و از آسیبهای دوران بزرگسالی افراد جلوگیری میکنه.
والدین با مشخص کردن قوانین منزل، ساختار مشخصی رو برای رفتارهای فرزند خودشون در نظر میگیرن که این موضوع، عامل مهمی در تقویت رفتارهای مناسب کودکانه.
برای بهبود و افزایش رفتارهای مطلوب در کودکان، سه قانون طلایی وجود داره. به عنوان مثال: برای رفتارهای درست فرزندتون یک هدیه یا پاداش کلامی در نظر بگیرین، اگه فرزندتون به طور ناخودآگاه، دچار رفتار نادرستی شد، حتما در موقعیت مناسبی بهش تذکر بدین، حتما قوانین منزل رو خیلی ساده و دوستانه برای فرزندتون توضیح بدین. اینطوری میتونین بیشترین تاثیر رو در شکلگیری رفتارهاش داشته باشین.