آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
یکی از دغدغههای پدر و مادرهای جوان اینه که از چه سنی و چجوری، آموزش زبان فارسی به کودکان خودشون رو شروع کنن. کودکان معمولا از سن یک سالگی شروع به حرف زدن میکنن. این کلمات اولش اصواتی نامفهوم هستن که به سختی ادا میشن. اما کودک به مرور و با کنار هم قرار دادن کلمات، جملهسازی و ادای صحیح جملات رو هم یاد میگیره.
یک کودک، تکلم رو به صورت طبیعی و بدون آموزش خاصی کنار خانواده خودش یاد میگیره. اما یادگیری کامل زبان فارسی و خوندن و نوشتن مهارتهایی هستن که به آموزش، اون هم آموزش اصولی و درست نیازمندن. اپلیکیشن فاب، شما رو توی این زمینه راهنمایی میکنه؛ کافیه اون رو دانلود و نصب کنین.
اگه شما هم طرفدار پادکستهای آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد میکنیم که همراه رادیو پادکست فاب باشین و پادکست آموزش زبان فارسی به کودکان همراه با بازی رو گوش کنین. 🎧🎙📚
پژوهشگران، اغلب میگن از سن سه سالگی میتونیم آموزش زبان فارسی به کودکان رو شروع کنیم. اما ممکنه سن شروع یادگیری زبان بر اساس ویژگیهای شخصی کودکان متفاوت باشه. واضحه که آموزش زبان به کودکی سه یا چهار ساله راحت نیست و به ابزار و روشهای خاصی نیاز داره.
کودکان توی این سنین فقط به دنبال بازی و سرگرمی هستن. بنابراین نمیشه از کودکی سه ساله انتظار داشت چیزی رو یاد بگیره که همراه با بازی و شادی نیست. پس بهترین روش برای آموزش زبان فارسی به کودکان خردسال آموزش همراه با بازیه.
اما چه بازیهایی برای این هدف مناسبن؟ همراه ما باشین تا در ادامه دربارش صحبت کنیم.
با جست و جویی کوتاه در اینترنت و یا با خرید محصولاتی که برای آموزش زبان فارسی به کودکان تولید شدن، به راحتی میتونین ذهن فرزند خودتون رو با زبان فارسی آشنا کنین. با این حال به عقیده بسیاری از مشاورین آموزشی استفاده از بازی، بهترین روش برای درس خوندن کودکان محسوب میشه.
تحقیقات زیادی نشون دادن که وقتی کودکی در حال بازی باشه، سطح هشیاری و یادگیریش بالاتر میره و بهتر میتونه مطالب رو درک کنه. علاوه بر این، این روش به فرزند شما کمک میکنه که تمایل بالاتری برای یادگیری از خودش نشون داده و انگیزه بیشتری برای این کار داشته باشه.
در ادامه به 7 بازی مختلف که میتونین ازش استفاده کنین و زبان مادری رو به فرزند خودتون آموزش بدین اشاره کردیم که میتونین با صرف زمانی کوتاه، مفاهیم خوبی رو به فرزندتون منتقل کنین.
این بازیها در انواع مختلف برای زبانهای متفاوت طراحی و تولید شدن. بازیهای رومیزی چون معمولا به صورت گروهی انجام میشن، میتونن در تقویت مهارت اجتماعی کودک و آموزش فعالیتهای گروهی به کودک هم تاثیرگذار باشن.
میتونین برای آموزش زبان فارسی و یا زبانهای خارجی به کودک خودتون از این بازیها کمک بگیرین.
فلش کارتها ابزارهای کاربردی برای یادگیری زبان هستن و در انواع و دستهبندیهای مختلفی توی بازار موجود هستن و میتونین برای یادگیری هر زبانی از اونها استفاده کنین.
بازی که همراه با موسیقیه، به کودک شور و نشاط بخشیده و اون رو برای یادگیری بیشتر تقویت میکنه. میتونین از بازیهایی استفاده کنین که همراه خودشون موسیقی دارن و یا خودتون در کنار بازی و آموزش، یک موسیقی کودکانه پخش کنین.
البته ممکنه فکر کنین موسیقی حواس کودک رو از آموزش پرت میکنه؛ اما در هر صورت راحتی و نشاط کودک شما در اولویته.
بازیهایی که با شعر خوانی همراه هستن هم روش خوبی برای آموزش زبان به کودکانه. میشه از طریق شعرهای آموزشی، کلماتی رو توی ذهن کودک تثبیت کرد. این بازیها برای تقویت مهارتهای شنیدن و صحبت کردن خیلی موثرن.
اگه بازی خریداری و یا طراحی کنین که همراه با حرکت باشه، باعث افزایش هیجان و شور و نشاط توی کودک میشین.
از اونجایی که کودکان توی این سنین انرژی حرکتی بالایی دارن و تمایل به جنب و جوش دارن، بازیهای آموزشی حرکتی، میتونن انرژی کودک رو تخلیه کنن.
نقشآفرینی و تقلید موقعیتهای مختلف یکی از بازیهای مورد علاقه کودکانه. در قالب این بازی میتونین کلمات و جملات رو به کودک خودتون آموزش بدین.
نقاشی کشیدن مهارتیه که بیشتر کودکان از سنین پایین به اون تمایل نشون داده و اون رو انجام میدن. استفاده از نقاشی در کنار آموزش زبان فارسی، میتونه کودک شما رو به یادگیری بهتر و بیشتر تشویق کنه.
برای آموزش زبان فارسی به کودکان همراه با بازی، نیازی نیست که حتماً بازیها رو از فضای اینترنت دانلود و یا از بازار خریداری کنین. بلکه میتونین با استفاده از خلاقیت خودتون و با استفاده از شناختی که از روحیات و علایق کودکتون دارین، بازیهایی رو طراحی و اجرا کنین. کافیه فضایی فراهم بشه تا حوصله کودک شما سر نره و به یادگیری زبان فارسی تشویق بشه.
بعضی از کودکان ممکنه برای نوشتن ذوق و شوق بیشتری از خودشون نشون بدن. اما ممکنه بعضی به خوندن علاقه بیشتری داشته باشن. سعی کنین متناسب با شخصیت و نیاز فرزندتون این کارو انجام بدین تا بیشترین تاثیر رو ببینین.
از طریق آموزش زبان فارسی به کودکان همراه با بازی، میشه چهار مهارت خوندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن رو توی کودکان تقویت کرد. دقت کنین که آموزش زبان فارسی به کودکان مخصوصاً مهارتهای خوندن و نوشتن که نیاز به تمرین زیاد داره، اصلاً نباید با سختگیری و فشار همراه باشه.
با فراهم کردن محیطی شاد همراه بازیهای متنوع، محتوای آموزشی مورد نظرتون رو به کودکتون آموزش بدین. محصولات زیادی برای آموزش زبان فارسی به کودکان تولید شده که میتونین به صورت اینترنتی یا حضوری خرید کنین.
فراموش نکنین که بازی یک ابزار کمک آموزشی برای تثبیت آموختههاست. در کنار این بازیها باید برای تقویت فارسی اول دبستان از یک منبع آموزشی مناسب استفاده کنین که برای کودک به اندازه بازیها جذابیت داشته باشه. اپلیکیشن فاب با تولید فیلم آموزش فارسی اول دبستان به کمک شما اومده. با ویدیوهای آموزشی فرزند شما از یادگیری لذت میبره!
در این مقاله ما نشان دادیم که آموزش زبان فارسی به کودکان با استفاده از بازیهای آموزشی چه مزایای دارد. همچنین روشهای مختلفی را معرفی کردیم که به کودکان کمک میکنند تا واژگان، قواعد، مهارتهای شنیداری، گفتاری و خلاقیت در آنها تقویت شود. ما امیدواریم که این مقاله بتواند به معلمان و والدین کمک کند تا یادگیری زبان فارسی را برای کودکان علاقهمند به یادگیری، به کاری راحت تبدیل کند.
بهترین روش آموزش هر زبانی به کودک، آموزش همراه با بازیه.
اغلب پژوهشگران سن سه سالگی رو برای این منظور مناسب میدونن ولی بهتره شما بر اساس ویژگیهای کودکتون یا با مشورت گرفتن از یک متخصص توی این زمینه تصمیم بگیرین.
توی این مقاله به بعضی از انواع بازیهایی که میشه در قالب اونها به کودکان زبان فارسی رو آموزش داد، اشاره شده.