سهمیه المپیاد در کنکور 1403
یکی از پر رقابتترین آزمونها بین دانشآموزان، آزمون المپیاده که هر سال توی کشور ما و کل دنیا برگزار میشه و دانشآموزان زیادی در اون شرکت میکنن.
اون دسته از دانشآموزانی که میتونن توی این آزمون رتبه خوبی بیارن و مدال بگیرن، به جز اینکه سطح علمیشون بالاتر میره و افتخار آفرینی میکنن، یک سری مزایایی هم بهشون تعلق میگیره که یکی از اون مزایا اینه که توی کنکور سراسری به اونها سهمیه داده میشه.
ما قراره که توی این مقاله از فاب، سهمیه المپیاد کنکور رو بررسی کنیم تا بدونین که سهمیه المپیاد در کنکور چقدره.
منظور از سهمیه المپیاد کنکور چیست؟
سهمیه المپیاد سهمیهایه که سازمان سنجش برای دانشآموزانی که توی المپیادهای مختلف شرکت کرده و مقام آوردن میده و اونها میتونن با استفاده از اون سهمیه، اگه رتبهای آوردن که پایینتر از حد نصاب رشتههای مختلفه، توی اون رشتهها قبول بشن. در واقع این امکان بهشون داده میشه که بتونن توی رشتههای خوب درس بخونن.
مثلا اگه حد نصاب رشته مهندسی کامیپوتر توی دانشگاه تهران 1000 باشه، دانشآموزی که مدال طلای المپیاد کامیپوتر داره میتونه با رتبه 2000 توی این رشته و دانشگاه درس بخونه.
شما با استفاده از این سهمیه میتونین بدون اینکه درگیر رقابت بالای کنکور بشین، توی اون رشته و دانشگاهی که دوست دارین قبول بشین.
شرایط استفاده دانشآموزان از سهمیه المپیاد کنکور
برای اینکه بتونین از سهمیه المپیاد استفاده کنین باید شرایط زیر رو داشته باشین وگرنه امکان استفاده از سهمیه المپیاد کنکور برای شما فراهم نمیشه.
رشتههای مجاز برای استفاده از سهمیه المپیاد
باید توی یکی از المپیادهای زیر شرکت کرده باشین:
- المپیادهای دانشآموزی؛
- ادبی؛
- زیستشناسی؛
- کامپیوتر؛
- فیزیک؛
- ریاضی؛
- شیمی
- نجوم
(بقیه رشتههای المپیاد، شامل سهمیه کنکور نمیشن).
داشتن مدال المپیاد
اگه مدال طلا، نقره یا برنز المپیاد رشتههایی که بالا گفتیم رو داشته باشین میتونین از سهمیه المپیاد کنکور استفاده کنین.
دانشآموزانی که مدال طلا گرفته باشن میتونن بدون اینکه توی کنکور شرکت کنن، در رشتههای مربوط به گروه آزمایشیشون با استفاده از ظرفیت مازاد قبول بشن.
دانشآموزانی که مدال نقره یا برنز دارن هم میتونن از سهمیه المپیاد استفاده کنن و اگه 90 درصد تراز آخرین فردی که توی رشته مورد نظرشون آورده رو بیارن، توی اون رشته قبول بشن.
سال دریافت مدال المپیاد
باید مدالتون رو توی همون سال تحصیلی که قراره کنکور بدین و یا نهایتا یک سال قبلش گرفته باشین.
مراحل مختلف المپیاد
از اونجایی که مدالهایی که توی زمستان یا مرحله اول المپیاد گرفته باشین اعتبار ندارن، شما باید مدال خودتون رو در مرحله تابستان و یا مرحله نهایی المپیاد گرفته باشین.
ثبت سهمیه المپیاد در زمان ثبتنام کنکور
زمانی که میخواین توی کنکور ثبتنام کنین باید سهمیه المپیاد رو توی فرم اینترنتی مشخص کنین و اگه این کار رو نکنین از سهمیه المپیاد محروم میشین.
مدالهای مختلف المپیاد دانشآموزی
- دانشآموزانی که مدال طلا در رشتههای شیمی، ریاضی، ادبی، نجوم، زیستشناسی، کامپیوتر و فیزیک گرفتن، میتونن توی کنکور سراسری شرکت نکنن؛
- دانشآموزانی که مدال طلای المپیادهای فیزیک و ریاضی و کامپیوتر رو گرفته باشن میتونن توی رشتههای پزشکی درس بخونن؛
- دانشآموزانی که مدال طلای انسانی رو گرفته باشن میتونن توی رشتههای گروه آزمایشی هنر و انسانی شرکت کنن؛
- افرادی که مدال نقره و برنز در رشتههای شیمی، کامپیوتر، فیزیک، ریاضی، نجوم، زیستشناسی و ادبی رو داشته باشن و 90 درصد تراز آخرین نفر قبول شده توی رشتهای که میخوان رو بیارن، میتونن با استفاده از ظرفیت 10 درصد مازاد به ظرفیت المپیاد در دانشگاه و رشتهای که میخوان درس بخونن.
چند نفر مدال طلا میگیرن؟
- رشته ادبی: 18 نفر
- رشته نجوم و اختر فیزیک: 10 نفر
- رشته فیزیک: 10 نفر
- رشته ریاضی: 12 نفر
- رشته زیست شناسی: 8 نفر
طرح دکتر اژهای برای جذب افراد برتر
بنیاد ملی نخبگان برای جذب افرادی که جزو استعدادهای برتر هستن، طرح دکتر اژهای رو راه اندازی کرده.
توی این طرح:
- افرادی که مدال طلا و نقره و برنز مربوط به رشتههای کامپیوتر، شیمی، زیستشناسی، ریاضی، نجوم و فیزیک رو داشته باشن.
- افرادی که یا رتبه کنکورشون برای گروه تجربی و ریاضی و انسانی بین 1 تا 100 باشه و همچنین دانشآموزانی که رتبه کنکور هنر و زبانشون بین 1 تا 50 باشه.
میتونن در صورتی که یکی از رشتههای زیر رو برای ادامه تحصیل انتخاب کنن، شامل طرح دکتر اژهای بشن و از مزایای اون استفاده کنن.
رشتههای مورد قبول طرح دکتر اژهای
رشتههای گروه علوم پایه: زیست شناسی سلولی مولکولی، زیست شناسی دریا، زیست شناسی جانوری، زیست فناوری، آمار و سنجش آموزشی، فیزیک، آمار، شیمی کاربردی، شیمی محض، ریاضیات و کاربرد، فیزیک، دکتری پیوسته فیزیک.
رشتههای علوم انسانی: زبان و ادبیات عربی، ایران شناسی، جغرافیا، تاریخ، باستان شناسی، جامعه شناسی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، علوم قرآن و حدیث، علوم تربیتی، معارف اسلامی، فلسفه.
رشتههای مهندسی کشاورزی: ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، اقتصاد کشاورزی، علوم و مهندسی باغبانی، مهندسی خاک، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، علوم و مهندسی صنایع غذایی، علوم و مهندسی آب، اقتصاد کشاورزی.
مزیتهای استفاده از طرح دکتر اژهای
- استفاده از تسهیلات و امکانات دوره پسادکتری
- دریافت حمایتهای مالی برای ایدههای تحقیقاتی به تایید رسیده
- امکان تحصیل تا مقطع دکتری تخصصی رشته خودتون به صورت بدون آزمون و با استفاده از استعداد درخشان
- دریافت حمایتهای مالی به صورت ماهیانه از بنیاد ملی نخبگان برای فعالیتهای علمی و عملی در رشته تحصیلی خودتون
- تعلق گرفتن بیمه تکمیلی درمان به افراد برگزیده این طرح و افرادی که تحت تکلف اونها هستن تا پایان زمان تحصیلشون در داخل ایران
امکانات بنیاد ملی نخبگان برای دانشآموزان المپیادی
- دریافت سهمیه المپیاد کنکور 1403 برای افرادی که مدال طلا، نقره یا برنز رشتههای گفته شده رو بگیرن.
- افراد نخبه برای دریافت پروژههای تحقیقاتی و مستقر شدن در پارک علم و فناوری در اولویت هستن
- این افراد در برابر خدمات مربوط به سربازی، مالیات، بیمه و امریه حمایت میشن
- میتونن از امکان جهشی درس خوندن استفاده کنن
- رفتن به سفرهای زیارتی و معنوی از طرف بنیاد ملی نخبگان
- گرفتن جوایز ملی
- دریافت کمکهای مالی و همچنین خدمات رفاهی
جمعبندی سهمیه المپیاد کنکور 1403
توی این مقاله در مورد سهمیه المپیاد کنکور صحبت کردیم و شرایط استفاده از سهمیه المیپاد در کنکور رو گفتیم.
سهمیه المپیاد از جمله سهمیههای خاصیه که سازمان سنجش برای دانشآموزانی که رتبههای یک تا سه المپیاد رو میگیرن در نظر گرفته تا راحتتر بتونن توی رشتههای دانشگاهی مورد علاقهشون درس بخونن.
البته سهمیه المپیاد کنکور فقط به رشتههای ادبی، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، نجوم و کامپیوتر داده میشه و دانشآموزان برتر بقیه رشتههای المپیاد دانشآموزی نمیتونن از این سهمیه المپیاد استفاده کنن.
سهمیه المپیاد کنکور، یک فرصت طلاییه که برای شما ایجاد شده تا با تلاش زیاد و داشتن رتبه یک تا سه در المپیاد دانشآموزی بتونین از اون استفاده کنین و در رشته مورد علاقهتون درس بخونین.
برای قوی شدن پایه تحصیلیتون، نصب اپلیکیشن فاب و دیدن ویدیوهای آموزشی اون رو بهتون توصیه میکنیم تا با قیمتی ارزون، به مباحث درسی مسلط شده و یک قدم به آمادگی برای آزمون المپیاد نزدیک بشین.
رشتههای فیزیک، نجوم، شیمی، زیست، ریاضی، کامپیوتر و ادبی.
خیر، این امکان فقط برای افرادی که مدال طلا گرفتن (دانشآموزان با رتبه یک المپیاد) وجود داره و دانشآموزان با مدال نقره و برنز اگه توی کنکور 90 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده در رشته مورد نظرشون رو بیارن میتونن وارد اون رشته بشن.
توی هر رشتهای، 40 نفر امکان دریافت مدالهای طلا، نقره و برنز رو دارن.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن