آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
ازدواج پیوندیه که وقتی شکل میگیره انتظار میره روز به روز مستحکمتر بشه. چیزی که بین زوجها باید باشه، اینه که برای استحکام و موفقیت این رابطه پایدار تا اونجایی که میتونن تلاش کنن. البته خیلی از زوجها توی این مسیر بنا به دلایل زیادی موفق نمیشن.
اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکستهای آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد میکنیم که پادکست مهارتهای زندگی مشترک رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین🎧🎙📚
همسران در زندگی مشترک با موقعیتهای پیچیدهای درگیر میشن، این موقعیتها شامل خستگی، عصبانیت و پرخاشگری میشه که برای کنترل این وضعیت باید اقدامات عاقلانه و منطقی انجام داد. در مراحل مختلف زندگی زناشویی ممکنه زوج درگیر بحرانهای عاطفی بشن که با استفاده از مهارتهای زندگی مشترک میشه رابطهای بهتر رو با همسر تجربه کرد.
این مهارتها قابل فهم و درک برای تمام افراد با سطح هوشی نرمال هستن. استفاده از این مهارتها و تمرین اونها برای بهبود زندگی زناشویی میتونه خیلی مفید و موثر باشه، البته یادگیری این مهارتها برای زوجین در آستانه طلاق و جدایی لازم و ضروریه.
به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم توی این مقاله از مجله آموزشی_مهارتی فاب در مورد مهارتهای زندگی زناشویی با شما صحبت کنیم.
به طور کلی مهارتهای زناشویی به دو دسته مهارتهای پایهای و مهارتهای پیچیده تقسیم میشن. مهارتهای پایهای مثل گوش دادن فعال، بیان احساسات، بیان نیازها و مهارتهای پیچیده مثل ارتباط شفاف، مذاکره و اعتراض، کنترل خشم، اولویتبندی، حل مسائل و مشکلات هستن.
اگه هنوز به جرگه متاهلین وارد نشدین بهتره این مهارتها رو از الان یاد بگیرین و اگه متاهل هستین، مطالعه و یادگیری این مهارتها خالی از لطف نیست. پس در ادامه با ما همراه باشین.
میشه گفت که یادگیری این مهارت تقریبا 80 درصد اون چیزیه که شما باید در مورد مهارتهای زندگی زناشویی یاد بگیرین. چون اگه حتی شما به همه مهارتها هم مسلط باشین، ولی بلد نباشین که مشکلاتتون رو به درستی تحلیل کنین، قطعا نمیتونین این مسیر طولانی و پرفراز و نشیب رو با موفقیت طی کنین.
مهارت حل مشکلات یعنی اینکه وقتی با همسرتون سر موضوعی به اختلاف و مشکل میخورین بتونین به مسالمتآمیزترین شکل ممکن حلش کنین. توی این موقعیت باید یاد بگیرین که نمیتونین همیشه حرف خودتون رو به کرسی بنشونین و یک جاهایی باید هر دو کوتاه بیاین.
شما باید در نظر داشته باشین که همسرتون، همه کس شماست و باید در بالاترین جایگاه برای شما قرار بگیره. اولویت زندگی شما در هر شرایط و هر مرحلهای از زندگی که باشین باید همسرتون باشه. کسی که توی هر بحران و سختی و مشغلهای اولین فردی باشه که در جریان قرار میگیره.
این مهمه که فقط در فکر رابطه زناشویی امروزتون نباشین و مدام به دنبال راهکارهای بهبود این رابطه در آینده هم باشین. مثلا یک کسب و کار جدید راه بندازین، تحصیلاتتون رو ادامه بدین، در سختیها پشت همسرتون باشین و در کل به رشد و تکامل فردیتون خیلی اهمیت بدین.
چارچوب ازدواج با رابطههای دیگه تفاوت زیادی داره. توی روابطی که هنوز رسمی نشدن، وقتی که دو طرف در مواردی با هم تفاهم نداشته باشن یا نتونن از خطای هم چشمپوشی کنن ممکنه همدیگه رو کنار بذارن و نتونن ببخشن. اما زمانی که شما ازدواج میکنین لازمه که گاهی همدیگه رو به خاطر اشتباهاتی که مرتکب میشین ببخشین.
علتش هم اینه که هیچ کس کامل نیست و همه ما نقصهایی داریم که وقتی از این نقصها چشمپوشی میکنیم، میتونیم همدیگه رو کامل کنیم. پس اگه معنای واژه بخشش رو عمیقا درک نکنین، چیزی که در انتظارتونه یک کوچه بنبست توی مسیر ازدواجتونه. یادآور میشم که اگه قدرت بخشش توی رابطه جدی رو ندارین، لطفا مجرد بمونین. 😉
باید خدمتتون عرض کنم که ازدواج یک شوخی یا یک جور سرگرمی نیست که هر وقت حوصلهتون سر رفت و از روزمرگیهاتون خسته شدین برید سراغش. ازدواج یک تصمیم مهمه که اگه نسبت بهش اقدام کنین قطعا با خیلی مسائل جدید روبرو میشین.
زمانی که شما ازدواج میکنین اولش ممکنه خیلی براتون تازگی داشته باشه؛ ولی این اتفاق هم مثل تمام اتفاقات دیگهای که توی زندگی شما میفته بعد از مدتی تکراری و یکنواخت میشه.
برای رهایی از این یکنواختی میتونین کارهای جالبی انجام بدین؛ مثل: پیادهروی، ورزش، بازی، کوهنوردی و طبیعتگردی و خیلی از فعالیتها و کارهای چالشبرانگیز دیگه.
همیشه سعی کنین روی نقاط قوت همسرتون تمرکز کنین و فقط موضوعات و رفتارهای منفی رو نبینین. قطعا زمانی که شما با شخصی ازدواج میکنین کفه خصوصیات مثبت اون از کفه خصوصیات منفیش سنگینتر بوده، وگرنه شما باهاش ازدواج نمیکردین.
شما باید از ته قلب باور داشته باشین که همسرتون عاشق شماست و باید که عشقش رو باور کنین. شاید گاهی اوقات پیش بیاد که شما این عشق رو احساس نکنین؛ اما باید ته قلبتون باور داشته باشین که همسرتون شما رو دوست داره و نذارین که شک و تردید به قلب شما راه پیدا کنه.
شاید شما عقیده داشته باشین که همسرتون رو خیلی خوب میشناسین. اما همه ما آدمها در طول زندگیمون بارها ممکنه خصوصیات اخلاقیمون تغییر کنه و کم کم پختهتر بشیم. اما این تغییر نمیتونه دلیل خوبی برای جدا شدن باشه. به همین دلیل شما باید توی رابطهتون فرصت شناخت مجدد رو به شریک زندگیتون بدین.
اگه نمیتونین این رو در خودتون ببینین که همسر آیندهتون رو بازشناسی کنین، به این معنیه که هنوز به صلاحیت لازم برای ازدواج نرسیدین.
باید بهتون یادآوری کنم که وقتی ازدواج میکنین نباید همچنان مثل مجردها به نظر برسین. باید طوری رفتار کنین که یک متاهل خوشبخت به نظر برسین و از این بابت هم خوشحال باشین. زندگی متاهلی اینطور نیست که هر وقت دوست داشتین حال و هوای مجردی به خودتون بگیرین و هر وقت خواستین به اخلاق و کردار متاهلی رو بیارین.
گاهی وقتها پیش میاد که بخواین وارد یک جدال بشین و شاید هیچ چارهای جز این نداشته باشین. اگه وارد یک بحثی میشین حواستون باشه که حتما یک دلیل منطقی پشتش باشه و هدفمند وارد اون بحث بشین. در واقع میشه گفت که جدال منصفانه یکی از مهارتهای زندگی زناشویی و از موضوعاتیه که باید رعایت کنین.
مهارت گوش دادن در زندگی زناشویی از اهمیت بالایی برخورداره و نبود و ضعف اون باعث خیلی از دعواها و مشاجرات بین زوجین میشه. مهارت گوشدادن در زندگی زناشویی با شنیدن تفاوت داره، گوشدادن فقط به معنی سکوتکردن و شنیدن نیست بلکه در این مهارت باید به صحبتهای فرد مقابل توجه کامل داشت.
شنیدنی که با تمرکز کافی و توجه همراه باشه باعث ایجاد صمیمیت و ارتباط نزدیکتر بین زوجین میشه و رابطه صمیمی بین زن و شوهر و هماهنگی اونها رو در عرصهها و مسائل مختلف بیشتر میکنه. مهارت گوش دادن فعال نشوندهنده علاقه و محبت در رابطهست.
مهمترین هدف در مهارت گوش دادن، شنیدن حرفهای طرف مقابل به صورت واقعیه، در این مهارت مسائل و مشکلات باید با جدیت درک و بررسی بشن. زمان گوش دادن به صحبتهای همسر باید نگاهتون به سمت اون باشه و با حرکات سر یا بدن تمرکز بالای خودتون رو نشون بدین.
زمانی که با توجه و تمرکز بالا به صحبتها گوش میدین، سوالاتی که در موارد مختلف براتون پیش میاد رو در وقفههایی که پیش میاد میتونین مطرح کنین.
مهارت ابراز احساسات و بیان نیازها با هم پیوستگی نزدیکی دارن. برای ابراز احساسات در زندگی زناشویی قبل از هر چیزی باید به احساس خودتون آگاهی داشته باشین و سپس فرد مقابل رو از تجربههای هیجانی درونیتون آگاه کنین.
در این مهارت با بیان احساسات درونی، همسرتون رو از نیازها و خواستههاتون مطلع میکنین. ابراز احساسات در مورد سوء تفاهمات کوچک با بیانی درست از تبدیل اونها به مشکلات بزرگ جلوگیری میکنه و ابراز احساسات محبتآمیز در زمان درست میتونه باعث تقویت اعتماد همسران به همدیگه بشه.
بیان نیازها یکی از مهمترین مهارتهای زناشویی در زندگی مشترکه و زوجین باید خواستههای قابل اجرای خودشون رو به صورت شفاف و واضح به همدیگه بگن. توقع اینکه همسران انتظار داشته باشن فرد مقابل هر لحظه بدونه که نیاز اون چیه و بتونه اون رو برطرف کنه، کاملا اشتباه و غیرمنطقیه.
انسانها قدرت ذهن خوانی ندارن و باید خواستهها و نیازها به روشهای کاملا اصولی و درست بیان بشن.
اهمیت مهارت ارتباط شفاف در زندگی زناشویی به حدی زیاده که نبود اون باعث ایجاد مشاجرات شدیدی بین زوجین میشه و بعد از هر دعوا و مشاجرهای احساس تنهایی و فاصله بین زن و شوهر ایجاد میشه.
به دلیل نبودن این مهارت در بعضی روابط، گفت و گوها حالت تحقیر و سرزنش پیدا میکنه و این مسائل باعث ایجاد سرد شدن رابطه زناشویی میشه.
در این مهارت باید دو طرف با به کارگیری کلمات و لحن مناسب از عزت نفس همدیگه مراقبت کنن و فضای امنی رو برای رسیدگی به مشکلات به وجود بیارن.
بعضی موارد که در هنگام ارتباط شفاف با طرف مقابل باید رعایت بشن عبارتند از: دوری از قضاوت و کنایه زدن، برچسب نزدن، خودداری از سرزنش، پیش نکشیدن کدورتهای قدیمی، دوری از مقایسه منفی، دوری از تهدید، بیان کامل و واضح پیام و حرف زدن با زبان بدن.
در زندگی زناشویی پیدا کردن راهی برای زنده نگه داشتن حس علاقه، داشتن اهداف مشترک در زندگی و اشتیاق برای برقراری ارتباط از اهمیت بالایی برخورداره. برای یادگیری مهارتهای زندگی زناشویی دو طرف باید تعهد، انعطافپذیری، سازش و هوشیاری زیادی داشته باشن.
برای آشنایی بیشتر با مهارتهای زندگی زناشویی و تقویت روابط بین زن و شوهر میشه در کلاسهای مختلف در این زمینه شرکت کرد و زوجین با یادگیری این مهارتها با عوامل استرسزا و مخرب بیشتر آشنا میشن.
در زندگی مشترک سعی کنین خودتون باشین؛ ممکنه شما به دنبال مخفی کردن نقایص و عیبهای خودتون باشین، ولی این حقیقت رو باید بپذیرین که همسر شما در تمام لحظات زندگی همراه شماست.
یکی از بهترین مهارتهای زندگی زناشویی صادق بودن با همسرتونه؛ به هر حال شریک زندگی شما میتونه رفتارهای شما رو ببینه و اگه به دلیل خجالت چیزی رو از اون انکار یا مخفی کنین در نهایت از دیدش بیاعتبار میشین.
توجه به کارهای خوب و درست همسرتون و قدردانی ازش جزو مهارتهای زندگی زناشویی محسوب میشه، از شوخیهای بامزه زناشویی استفاده کنین و از زندگیتون در کنار همدیگه لذت ببرین. هر روز به هم یادآوری کنین که رابطهتون یک سرمایه گذاری با ارزش در زندگیتونه.
این روزها یکی از بزرگترین و مهمترین دغدغههای جامعه، مشکلات خانوادهست؛ خیلی از جوانان با امید خوشبختی مطلق و آرامش تصمیم به ازدواج میگیرن، ولی زمان ورود به زندگی مشترک به دلیل نبود زندگی آرمانی خودشون، احساس نارضایتی میکنن.
یکی از بخشهای مهم زندگی هر فردی زندگی مشترکه. موفقیت یا شکست در این موضوع روی موفقیت و شکست مسائل کاری و اجتماعی فرد تاثیر زیادی داره.
جوانان برای ازدواج موفق بهتره بعضی مهارتهای زندگی زناشویی رو آموزش ببینن و با کمک مشاوره قبل از ازدواج تا حدودی نسبت به موفقیت یا شکست این رابطه اطمینان پیدا کنن. این مشاورهها، بعد از بررسیهای دقیق زن و شوهر از ابعاد مختلف اطلاعات مناسبی برای بهبود شرایط زندگی مشترک در اختیار اونها قرار میدن.
همه ما توی زندگی به دنبال آرامش هستیم و فرقی نمیکنه که مجرد باشیم یا متاهل. اما متاهلی قواعد خودش رو داره که برای موفق بودن توی این رابطه باید یک سری نکات و مهارتهای زندگی رو بلد باشین تا بتونین توی این مسیر موفق باشین.
بله، با یادگیری این مهارتها میتونین بقا و موفقیت زندگی مشترکتون رو تضمین کنین.
توی این مقاله 12 مورد از این مهارتها رو عنوان کردیم. مثل: بخشش، جدال منصفانه و … .
مهارت زناشویی مجموعه دانش و روشهاییه که با کمک اون میتونین رابطه خوبی رو با همسرتون تجربه کنین و افراد با داشتن هر سطح هوشی نرمال میتونن این مهارتها رو به خوبی یاد بگیرن.