پردرآمدترین رشته‌های هنر در ایران و جهان
نیما رستاکبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
64

پردرآمدترین رشته‌های هنر در ایران و جهان

تا سالیان زیاد رشته هنر رو توی کشور ما جزو رشته‌هایی می‌دونستن که درآمد و آینده خوبی نداره. عدم درک درست از رشته‌ هنر باعث شده که خیلی از استعدادها کور بشه. اما خداروشکر با گذشت زمان این تفکر کم کم کمرنگ شد و اهمیت رشته‌های هنر برای بسیاری از افراد آشکار شد.

نداشتن آینده شغلی یکی از مسائلیه که خیلی از بچه‌ها رو برای انتخاب این رشته در کنکور هنر دودل میکنه.

ما در این مقاله قراره که به شما پردرآمدترین رشته‌های هنر رو معرفی کنیم تا دیگه استرسی از بابت آینده شغلی این رشته نداشته باشین. البته باید تاکید کنیم که برنامه‌ریزی درسی برای کنکور هنر رو نباید نادیده بگیرین. اما درباره این موضوع در جای دیگه و زمان دیگه‌ای صحبت خواهیم کرد.

چند نمونه از پول‌سازترین رشته‌های هنری در ایران و جهان

اگه از آینده شغلی رشته‌های هنر ناامید هستین یا اینکه می‌خواین پدر و مادر خودتون رو قانع کنین تا شما رو در هنرستان‌ها ثبت‌نام کنن، مثال‌های پایین به شما کمک می‌کنه.

  • طراحی گرافیک؛
  • مجسمه‌سازی؛
  • سینما و هنر‌های نمایشی؛
  • عکاسی؛
  • انیمیشن؛
  • گریموری؛
  • طراحی مد؛
  • طراحی صنعتی؛
  • طراحی دکوراسیون داخلی؛
  • موسیقی؛
  • مدیر هنری.

ما همه روزه با انواع هنرها در زندگی خودمون برخورد داریم؛ از بیلبوردهای شهری گرفته تا طراحی بسته‌بندی‌های محصولات خوراکی.

چند نمونه از پول‌سازترین رشته‌های هنری در ایران و جهان

حتی مثال‌های بیشتری هم میشه زد. تا حالا شده وارد یک رستوران یا یک بوتیک بشین و فضای داخلی اون شما رو مجذوب خودش کنه؟ این هنره که روی شما تاثیر گذاشته.

فکر می‌کنین کار طراحی باله هواپیما یا دماغه کشتی صرفا کار یک مهندسه؟ اگه اینجوری فکر می‌کنین شما نقش هنر رو در اینجا دست کم گرفتین. طراحی صنعتی یکی از شاخه‌های هنره که در ادامه مقاله مفصل اون رو توضیح میدیم.

پس تصور یک هنرمند بیکار رو از ذهنتون بیرون کنین؛ چون که ما همه روزه با پردرآمدترین رشته‌های هنر سر و کار داریم و از استعدادهاشون در زمینه‌های مختلفی کمک می‌گیریم.

طراحی گرافیک

بار دیگه مثال بسته‌بندی و بیلبوردهای شهری رو به یاد بیارین. این قبیل کارها رو طراحان گرافیک انجام میدن. طراحی لوگو، پوستر، بنر، تراکت و... کار طراح گرافیکه.

ابزار کار طراحان گرافیک هم یک لپ‌تاپ با انواع نرم‌افزارهای طراحیه. به همین خاطر اون‌ها می‌تونن از اقصی نقاط دنیا پروژه بگیرن و درآمد ارزی هم داشته باشن.

طراحی گرافیک یکی از حرفه‌هایی هست که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده. به همین دلیل رقابت در این رشته بیشتر از گذشته شده و کسانی که می‌خوان در این زمینه موفقیتی به دست بیارن، باید دوران تحصیل موفقی داشته باشن. اگه در این زمینه خلاقیت و تلاش داشته باشین، می‌تونین در یکی از پردرآمدترین رشته‌های هنر فعالیت کنین.

میانگین حقوق طراحان گرافیک: ۹ میلیون تومان در ماهه و امکان رسیدن به ۷۰ میلیون تومان در ماه هم وجود داره.

مجسمه‌سازی

برای معرفی پردرآمدترین رشته‌های هنر باید به مجسمه‌سازی اشاره کنیم که برخلاف تصور خیلی از افراد، از بازار کار خوبی برخورداره. ساخت تندیس‌ها، مجسمه‌های بزرگان و حتی ساخت ماکت‌ها و عروسک‌ها، کار مجسمه‌سازانه.

احتمالا توی سطح شهر به نمونه‌های زیادی از تندیس‌های بزرگان برخوردین. شاید فکر کنین که تقاضا برای مجسمه کم باشه اما بد نیست نگاهی هم به فروشگاه‌های عتیقه‌فروشی و لوازم تزئینی بندازین.

حتی بسیاری از افراد این روزها از طریق فروشگاه‌های آنلاین تونستن برای خودشون درآمد خوبی بسازن.
با تلاش، تحصیل عالی و پیدا کردن بستر‌های فروش مناسب می‌تونین در این رشته‌ هم آینده خوبی برای خودتون شکل بدین.

میانگین حقوق مجسمه‌سازان: ۷ میلیون تومان در ماه. اگه به صورت شخصی کار کنین و محصولات خودتون رو به فروش برسونین این رقم خیلی بالاتر هم میره.

سینما و هنرهای نمایشی

دنیای سینما و هنرهای نمایشی اونقدری بزرگ هست که بشه اون رو از پول‌سازترین رشته‌های هنری در ایران و جهان دونست.

سینما و هنرهای نمایشی

از جمله گرایش‌های سینما میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارگردانی؛
  • فیلمنامه‌نویسی؛
  • بازیگری؛
  • تدوین؛
  • فیلمبرداری؛
  • صدابرداری؛
  • مدیر تولید.

مثل تمامی رشته‌های هنری، موفقیت توی سینما هم به راحتی به دست نمیاد. سال‌ها تحصیل، تجربه و کار لازمه تا افراد بتونن توی این رشته به موفقیت برسن و اون رو جزء پردرآمدترین رشته‌های هنر بدونن؛ اما کسانی که سخت تلاش می‌کنن بعد از موفقیت در این رشته، علاوه‌ بر احترام و اعتبار، درآمد خوبی هم کسب می‌کنن.

رشته هنر‌های نمایشی هم مربوط به تئاتر، نمایش‌های عروسکی و ... میشه. ورود به این رشته‌ها هم مثل باقی رشته‌های هنری عشق و علاقه زیادی می‌طلبه ولی حتی توی این رشته‌ها هم افراد می‌تونن به درآمد مناسبی برسن.

میانگین درآمد بخش‌های مختلف سینما به شرح زیره:

  • کارگردان: از ۶۰٪ فروش فیلم به بالا.
  • فیلمنامه نویسی: ۱۰ میلیون تومان تا ۲۰۰ میلیون تومان.
  • بازیگری: بسته به تجربه فرد و فروش فیلم و تئاتر، از ۰ تومان تا ۹۰۰ میلیون تومان برای بازیگران حرفه‌ای.
  • تدوین: ۸ میلیون تومان تا ۳۰ میلیون تومان.
  • فیلمبرداری: ۸ میلیون تومان تا ۵۷ میلیون تومان.
  • صدابردار: ۱۲ میلیون تومان تا ۳۵ میلیون تومان.
  • مدیر تولید: ۱۵ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان.
  • عروسک‌سازی: ۴.۵ میلیون تا ۴۰ میلیون تومان.

عکاسی

شاید فکر کنین با وجود گوشی‌های هوشمند دیگه عکاسی از جذابیت سابق برخوردار نیست؛ ولی بهتره بدونین که این حرفه همچنان بازار کار فوق‌العاده‌ای داره.

عکاسی مدلینگ، عکاسی مجالس و مراسم و عکاسی هنری، زمینه‌هایی هست که میشه توی اون‌ها فعالیت کرد. البته رشته عکاسی هم خیلی رقابتیه و برای رسیدن به موفقیت، به جز تلاش، تمرین و تحصیل، خلاقیت زیادی هم باید داشته باشین.

میانگین درآمد عکاسی‌های مختلف از جمله موارد زیره:

عکاسی مدلینگ: ۱۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان.

عکاسی مجالس: ۱۲ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان.

عکاسی هنری: بستگی به فروش شما به مجلات و سایت‌ها و ... .

انیمیشن

انیمیشن‌سازی هم جزء پردرآمدترین رشته‌های هنریه. این رشته هم می‌تونه جزوی از شاخه‌های سینما باشه؛ اما امروزه با وجود ابزار مختلف دنیای انیمیشن‌سازی تغییرات زیادی کرده و میشه اون رو یک رشته مستقل از سینما دونست.

انیمیشن‌سازی فقط مخصوص کارهای کارتونی نمیشه. 3D و استاپ موشن هم از جمله زمینه‌های انیمیشنه که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده. حتی با انیمیشن‌سازی میشه در فضای مجازی هم فعالیت کرد و درآمد خوبی از این راه کسب کرد.

میانگین درآمد: ۲۵ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان.

گریموری

یک گریمور هم می‌تونه برای خودش آینده شغلی خوبی شکل بده. این رشته بازار کار خیلی خوبی داره و از پردرآمدترین رشته‌های هنریه؛ چون که توی زمینه‌های مختلفی مثل سینما، تئاتر، مدلینگ و آرایشگری میشه فعالیت کرد.

گریموری

البته این رشته خیلی گسترده‌تر از آرایشگریه و برای فعالیت در سینما و تئاتر باید چهره‌پردازی هم بلد باشین.

میانگین درآمد: ۱۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان.

طراح مد

برای بررسی پول‌سازترین رشته‌های هنر باید طراحی مد رو هم در نظر داشته باشیم. چون که نه فقط مخصوص طراحی لباسه که ساخت اکسسوری‌های دیگه رو هم شامل میشه.

این رشته بازار کار خیلی خوبی داره. چونکه پرچمداران گرایش‌های جدید مد هستن. خیلی از تغییراتی که در پوشش‌های مردم توی این سال‌های اخیر شاهد هستیم از صدقه سر طراحان مده.

خلاقیت، شناخت از انواع پارچه، علم روانشناسی رنگ و آشنایی با رشته خیاطی، از جمله توانایی‌هاییه که باید یک طراح مد داشته باشه. بازار کار یک طراح مد خیلی گسترده‌ست. حتی کسانی که به این رشته علاقه دارن می‌تونن توی رشته‌های دیگه‌ای مثل سینما یا صنعت فعالیت کنن.

طراحی لباس‌های کار هم از جمله وظایف این قبیل افراده. برای همینه که میگیم صنعت هم یکی از شاخه‌هایی هست که طراحان مد می‌تونن توی اون فعالیت کنن و به درآمدی مناسب در پردرآمدترین رشته‌های هنر برسن.

میانگین درآمد: ۸ میلیون تا ۶۰ میلیون تومان.

ثبت‌نام مدارس استعدادهای درخشان + شرایط نام‌نویسی

ثبت‌نام مدارس استعدادهای درخشان + شرایط نام‌نویسی

ثبت‌نام مدارس استعدادهای درخشان، یک فرصت استثنایی برای دانش آموزان است که در این مطلب مفصل در رابطه با شرایط آن صحبت کردیم.

 طراحی صنعتی

اول مقاله اشاره‌ای به مثال‌هایی از رشته طراحی صنعتی داشتیم و این رشته رو از پردرآمدترین رشته‌های هنر دونستیم. طراحی باله هواپیما، کابین کشتی، بدنه خودروهای اسپرت از جمله زمینه‌های رشته طراحی صنعتیه.

کار طراحان صنعتی رو میشه اینگونه توصیف کرد: این افراد مهندسی رو با هنر تلفیق می‌کنن، تا انواع محصولاتی که در صنایع مختلف تولید میشن، جلوه بصری زیبایی داشته باشن.

می‌دونیم که یک معیار خیلی مهم برای انتخاب محصولات، شکل و طراحی اونه. فرض کنین که برای کافه خود به دنبال یک دستگاه قهوه‌ساز هستین. شما موقع خرید این دستگاه فقط به کارایی اون نگاه نمی‌کنین. بلکه چیزی که در ابتدای امر شما رو جذب میکنه طراحی اون دستگاهه.

طراحی مبلمان، میز و صندلی، پرده، فرش، پارچه، دستگاه پرس، کامپیوتر، گوشی‌های همراه و لوازم الکترونیکی دیگه؛ تنها بخشی از زمینه‌های کاری رشته طراحی صنعتیه.

میانگین درآمد: ۱۱ میلیون تومان تا ۱۱۰ میلیون تومان.

طراحی داخلی

برای داشتن یک فضای مدرن یا مجلل و همچنین بهره‌وری مناسب از فضای داخلی شما باید سراغ یک هنرمند طراح داخلی برین.

طراحی داخلی

شاید فکر کنین که کار طراحی داخلی مربوط به معماری و مهندسی باشه. اما این هنره که باعث میشه از یک فضا بیشترین استفاده رو ببرین و همچنین بهترین طراحی رو پیاده‌سازی کنین.

چونکه یک هنرمند بلده که ارتباط خوبی بین اجزا پیدا کنه و رنگ‌ها و فرم‌ها رو به خوبی کنار هم قرار میده.

برای موفقیت در یکی از پردرآمدترین رشته‌های هنر، باید که حتما از تحصیلات عالی برخودار باشین. تحصیل خوب، آینده شغلی خوبی با خودش به همراه داره.

میانگین درآمد: ۱۵ میلیون تا ۷۰ میلیون تومان.

موسیقی

یکی دیگه از پردرآمدترین رشته‌های هنر که خیلی از خانواده‌ها با ورود بچه‌هاشون به اون مخالفن، رشته موسیقیه. اون‌ها فکر می‌کنن که موسیقی یعنی گیتار زدن کنار خیابون.

هرچند که این کار هم بسیار شرافتمندانه‌ هست و چهره زیبایی به شهر می‌بخشه. اما حوزه موسیقی بسیار گسترده‌تر از گیتار زدنه.

امروزه علم موسیقی خیلی پیشرفت داشته و دنیای اون خیلی وسیع‌تر از گذشته شده.

نوازندگی، خوانندگی، آهنگسازی، صداسازی و تنظیم از جمله شاخه‌های موسیقی به حساب میان. علم موسیقی فقط به روی صحنه و اجرای موسیقی معطوف نمیشه، بلکه اون پشت هم هستن خیلی‌ها که عرق ریختن.

برای رسیدن به موفقیت در زمینه موسیقی هم باید علاوه بر تلاش و پشت‌کار، از خلاقیت بالایی برخوردار باشین.

میانگین درآمد حوزه موسیقی شامل موارد زیر میشه:

  • آهنگسازی: ۱۴ تا ۴۰ میلیون تومان.
  • نوازنده: ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان.
  • خواننده: بستگی به پروژه و فروش آلبوم و بلیط کنسرت.
  • تنظیم کننده: ۱۳ میلیون تا ۵۰ میلیون تومان.
تفاوت استعداد و هوش

تفاوت استعداد و هوش

دونستن تفاوت استعداد و هوش، باعث میشه که بتونیم توی تصمیم‌گیری‌هامون بهتر عمل کنیم. هوش، به عملکرد فکری و استعداد، به عملکرد ذاتی افراد اشاره داره.

مدیر هنری

مدیر هنری کسیه که تونسته در رشته خودش به درجات بالایی از موفقیت برسه. برای مثال یک طراح گرافیک که سال‌ها به طراحی بسته‌بندی مشغول بوده، می‌تونه خودش رو کم کم و پله به پله بالا بکشه و بعد از رسیدن به مراحل بعدی شغلی، در آخر به عنوان یک مدیر هنری فعالیت کنه.

توانایی‌هایی که یک مدیر هنری باید داشته باشه، فراتر از لازمه‌هاییه که برای موفقیت توی رشته اولیه خودش لازم داره. علاوه بر خلاقیت، تلاش و پشت کار که برای یک طراح گرافیک الزامیه، توانایی رهبری، بینش قوی، توانایی حل مسئله و گذر از بحران از جمله فاکتور‌هاییه که یک مدیر هنری باید داشته باشه.

از انواع مدیریت هنری میشه به مدیر گالری، مدیر یک دفتر طراحی، مدیر موزه‌ها و ... اشاره کرد.

میانگین درآمد مدیر گالری: ۴۰ تا ۵۰٪ فروش آثار.

میانگین درآمد مدیر دفتر طراحی گرافیک: ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان.

میانگین درآمد مدیر موزه: ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان.

در کل برای معرفی پردرآمدترین رشته‌های هنر در ایران مثال‌های بیشماری میشه زد که همه روزه با اون‌ها سر و کار داریم.

بهترین اپلیکیشن آموزشی درسی

بهترین اپلیکیشن آموزشی درسی

چند سالی میشه که اپلیکیشن‌های آموزشی، جای خودشون رو بین منابع آموزشی دانش آموزان باز کردن. توی این مقاله میخواهیم در مورد بهترین اپلیکیشن آموزشی درسی صحبت کنیم.

فراتر از شغل؛ هنر برای زندگی

این دنیا همیشه روی خوشش رو به ما نشون نمیده. خیلی از ما شاید روزی با کلی شوق و ذوق هنری توی دانشگاه تحصیل می‌کردیم و الان به کاری به غیر از زمینه‌های هنری مشغولیم؛ حتی اگه اون رشته جزء پردرآمدترین رشته‌های هنر بوده باشه.

فراتر از شغل؛ هنر برای زندگی

اما تاثیر هنر خیلی فراتر از شغل و درآمده. اگه شما واقعا دنبال کسب هنر باشین، توی پوست و خونتون نفوذ میکنه و دید هنری همه جای زندگی همراهتونه. حل مسائل و مشکلات، دید خلاقانه، ایده‌های ناب توی هر زمینه‌ای، از جمله تاثیراتیه که هنر توی زندگی ما میذاره.

حتی کسانی که هم که در رشته‌های هنری تحصیل نکردن، می‌تونن وقت‌های آزاد خودشون رو به یادگیری هنر یا انجام فعالیت‌های هنری بگذرونن. هنر هم مثل ورزش می‌مونه و ربطی به استعداد نداره؛ فقط باید خودتون رو توی زمینه‌ مورد علاقه‌تون پیدا کنین.

موفقیت در رشته‌های هنری با تحصیلات عالی

بهتره بدونین که رسیدن به موفقیت در پردرآمدترین رشته‌های هنر، با تحصیل عالی به دست میاد؛ اما تحصیلات صرفا مربوط به مدرسه و دانشگاه نمیشه. امروزه شما می‌تونین توی کارگاه‌ها و موسسه‌های مختلف به تحصیل در رشته هنری مورد علاقه خودتون بپردازین.

ولی این کارگاه‌ها و موسسه‌ها بعضا گرون و بی‌کیفیت هستن. اما شما می‌تونین با دانلود اپلیکیشن فاب به ویدیو‌های آموزشی مختلفی دسترسی داشته باشین. مدرسین فاب در این ویدیو‌ها به شما انواع حرفه‌های هنری رو با بهترین کیفیت و کمترین قیمت آموزش میدن.

برای دانلود کافیه وارد سایت فاب بشین و اپلیکیشن رو دانلود کنین.

چطور با اپلیکیشن آموزشی فاب درس بخونیم؟

چطور با اپلیکیشن آموزشی فاب درس بخونیم؟

دانش آموزان در این مقاله می‌تونن در مورد چطور با اپلیکیشن آموزشی فاب درس بخونیم بیشتر آشنا بشن و با کمک این اپلیکیشن در درس و تحصیل به رشد و پیشرفت زیادی برسن.

بازار کار رشته‌های هنر در ایران و جهان

در واقع رشته‌های هنری، درآمد متفاوتی دارن و این درآمد می‌تونه از مقدار کم تا مقدار خیلی زیادی باشه؛ همچنین ممکنه افراد در یک رشته هنری مشغول باشن ولی درآمد متفاوتی داشته باشن. پس میشه از این موضوع متوجه بشیم که در جدول مقایسه درآمد رشته‌های هنر در ایران، پشتکار و استعداد خیلی مهم‌تره و شما می‌تونین با داشتن پشتکار زیاد در این رشته، از فردی که چندین ساله در این رشته مشغوله ولی تلاش نمی ‌کنه، درآمد بهتری داشته باشین.

درآمد رشته‌های هنر در ایران به چه چیزی بستگی دارد؟

رشته هنر جوری نیست که شما بخواین با یک حساب کتاب کردن و یادگیری یک مهارت و اجرای اون، به درآمد خالص برسین. علاوه بر این، مدرک بالا هم نمی‌تونه موفقیت شما رو در این رشته تضمین کنه. پس سوال پیش میاد که درآمد رشته‌های هنر در ایران به چه چیزی بستگی دارد؟

درآمد رشته‌های هنر در ایران به چه چیزی بستگی دارد؟

در واقع باید بگیم که در رشته هنر، باید سرشار از خلاقیت و نوآوری باشین تا بتونین به موفقیت برسین. اگه بتونین خلاقیت خودتون رو در زمینه رشته‌های هنری مخصوصا پردرآمدترین رشته‌های هنر به کار بگیرین، می‌تونین به درآمدی بالا و موفقیت روز افزون دست پیدا کنین.

بهترین رشته‌های هنر برای مهاجرت

برای تعیین درآمد و بازار کار رشته‌های هنری در خارج از ایران، باید به فرهنگ کشور مقصد توجه داشته باشین. اگه رشته شما جزء پردرآمدترین رشته‌های هنر باشه ولی با فرهنگ یک منطقه سازگاری زیادی نداشته باشه، ممکنه نتونین به درآمد مطلوبی برسین.

برخی از رشته‌های هنری هستن که جزء رشته‌های هنری بومی یک کشور محسوب میشن و مطمئنا درآمد خوبی هم در این کشورها دارن. ولی به طور کلی کشورهای ترکیه، ایتالیا، کانادا، آلمان و یونان کشورهای مناسبی برای مهاجرت هستن. از طرفی رشته‌هایی مثل هنر های سینمایی، هنرهای دیجیتال، طراحی مد، عکاسی و طراحی داخلی از پردرآمدترین رشته‌های هنر در خارج از کشور هستن.

جمع‌بندی

ما در این مقاله، علاوه بر معرفی پردرآمدترین رشته‌های هنر، از لازمه‌های این رشته‌ها صحبت کردیم و از معیارهای موفقیت در هر رشته گفتیم.

همچنین از تاثیر هنر در زندگی روزمره‌مون صحبت کردیم. مطمئنا شما هم همه روزه با انواع و اقسام هنر‌ها سر و کار دارین. این رشته‌ها به هیچ عنوان مخصوص بچه‌های تنبل نیست. این کلیشه‌هایی هست که خوشبختانه داره از بین میره. اگه فرزند شما هم استعداد و ذوق خاصی توی رشته‌های هنری داره، ذوق اون رو به جای کور کردن پرورش بدین. مطمئنا با حمایت شما احتمال موفقیت اون‌ها هم بیشتر خواهد شد.

توی رشته‌های هنری دنبال درآمد ثابت باشیم؟

یک سری از رشته‌های هنری هستن که توی اون‌ها شما از درآمد ثابتی برخوردار میشین. ولی حرفه‌های دیگه‌ای مثل مجسمه‌سازی و عکاسی، درآمدتون تماما به فروش محصولاتتون بستگی داره

رشته بازیگری آینده شغلی مناسبی داره؟

رشته بازیگری از سطح رقابت بالایی برخورداره به همین دلیل برای موفقیت توی این زمینه لازمه که تلاش، پشتکار، خلاقیت و سرمایه کافی رو داشته باشین.

آیا می‌تونیم از راه فیلمنامه نویسی به درآمد برسیم؟

بله. امکانش هست که توی این زمینه به درآمدهای بالایی برسین. ولی این حرفه‌ هم علاوه بر تحصیلات عالی، خلاقیت زیادی رو هم می‌طلبه.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات