بهترین روشهای تقویت علوم نهم
یکی از درسهای خیلی مهم و تاثیرگذار در انتخاب رشته دانشآموزان، درس علومه. قطعا شما در پایان پایه تحصیلی نهم میخواین که یک انتخاب رشته موفق داشته باشین و خصوصا اگه قصد ادامه تحصیل در رشته علوم تجربی رو داشته باشین، باید نمره درس علومتون بالا باشه تا در این رشته پذیرفته بشین.
حالا که اهمیت این درس رو فهمیدین، بهتره از همین الان به تقویت علوم نهم فکر کنین و حتما براش یک راهکار خوب داشته باشین. اگه راهکاری ندارین، اشکالی نداره! اصلا نگران نباشین! ما توی این مقاله، یک سری راهکار برای تقویت درس علوم نهم بهتون معرفی میکنیم. پس همراهمون بمونین.
اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکستهای آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد میکنیم که پادکست تقویت علوم نهم رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین🎧🎙📚
روشهای تقویت علوم نهم
حتما همه شما دوست دارین که در درس علوم نمره 20 بگیرین و با خیال راحت در انتخاب رشته شرکت کنین. البته باید بگیم که 20 گرفتن در امتحان علوم نهم، نیاز به یک برنامه دقیق داره و همینطور تداوم در مطالعه و مرور مباحث در فواصل زمانی مشخص.
در این برنامه مطالعاتی یک سری روشها و راهکارها رو باید در نظر بگیرین تا دقیقا بزنین وسط هدف.
تهیه یک منبع کمک آموزشی کاربردی
منبع کمک درسی یکی از ملزومات درس خوندنه و اگه دنبال روش مطالعه علوم نهم باشین، تهیه یک منبع خوب، حرف اول رو میزنه. حالا این منبع باید چطوری باشه؟ منبع آموزشی خوب باید مباحث درسی رو ساده توضیح بده. در عین حال نباید از هیچ بخشی غفلت کنه.
منبع آموزشی وقتی خوبه که خیلی حجیم و حوصله سر بر نباشه و دسترسی بهش هم راحت باشه. بعضی دانشآموزان کتابهایی به عنوان کمک آموزشی تهیه میکنن که حتی تا دو سال دیگه هم وقت خوندنش رو پیدا نمیکنن.
پس خواهشا منبعی برای درس خوندن پیدا کنین که کارتون رو برای یادگیری مطالب درسی سبک کنه؛ نه اینکه دغدغههای فکریتون رو بیشتر کنه.
مشاهده، تحقیق و آزمایش
مطالعه درس علوم با بقیه درسها کمی متفاوته. همونطور که ادبیات فارسی یک درس حفظیه و ریاضی به حل مسئله نیاز داره، علوم هم برای یادگیری به مشاهده دنیای اطراف، تحقیق و آزمایشات مختلف نیاز داره.
یکی از راهکارهای تقویت علوم نهم، اینه که آزمایشات مربوط به هر درس رو خودتون حتما انجام بدین و حتی اگه شرایط انجام آزمایشات رو نداشتین، توصیه میکنیم که از ویدئوهای آموزشی فاب به عنوان منبع آموزشی علوم نهم استفاده کنین.
ویدئوهای آموزش علوم نهم اپلیکیشن فاب، تمام آزمایشات رو به طور کامل ارائه داده و نگرانی اون دسته از دانشآموزان رو که نتونستن آزمایشات رو انجام بدن یا در مدرسه ببینن، به طور کامل برطرف کرده.
استفاده از انواع روشهای مطالعاتی
شمایی که دانشآموز پایه نهم هستین حتما این سوال براتون پیش اومده که "چگونه علوم تجربی نهم را بهتر بیاموزیم؟" در جواب این سوال باید بگیم که نحوه مطالعه علوم نهم در هر فرد با فرد دیگه تفاوت داره و شما باید روشی رو پیدا کنین که متناسب با سطح علمی و یادگیری شما باشه.
برای یادگیری علوم نیاز نیست حتما ساعات طولانی برای مطالعه این کتاب درسی وقت بذارین و خودتون رو کلی خسته کنین و در نهایت چیزی هم عایدتون نشه. اگه با یک برنامه حساب شده پیش برین، قطعا میتونین تمام مفاهیم رو کامل یاد بگیرین.
یک سری نکات علوم تجربی حفظی هستن و یک سری دیگه هم مفهومی. پس برای یادگیری تمام این نکات باید درس هر روز رو همون روز بخونین و حتما در طول هفته چند رو مطالبی که جدید تدریس میشن رو مطالعه کنین. البته به همراه دوره مطالب قدیمیتر.
مطالعه کتاب درسی رو برای شب امتحان نذارین و آهسته و پیوسته از همین اول سال شروع کنین به مطالعه منظم. در طول درس خوندن، خلاصهنویسی و نوتبرداری رو فراموش نکنین و حتما بعد از اتمام مطالعه، نمونه سوال حل کنین تا خودتون رو بسنجین.
حضور فعال سر کلاس درس
موثرترین روش مطالعه علوم نهم، اینه که سر کلاس درس حضور داشته باشین. هیچ چیزی به اندازه حضور شما سر کلاس درس مهم نیست و نمیتونه شما رو در یادگیری جلو بندازه.
زمانی که معلم در حال تدریسه، اگه سوالی داشته باشین، میپرسین و ایرادتون برطرف میشه. در کلاس درس میتونین توی مباحث کلاسی شرکت داشته باشین و با همکلاسیهاتون تعامل داشته باشین.
یادگیری درست مباحث پایهای و مهم علوم نهم
مباحث کلی و پایهای رو دقیقتر بخونین. فرمولها رو با دقت مطالعه کنین و موضوعات کلیدی رو نتبرداری کنین تا وقتی لازمتون شد بهش برگردین. همیشه یک دفترچه کنارتون باشه و تعاریف مهم و نکات کلیدی رو در اون یادداشت کنین.
همچنین موضوعاتی که براتون سخته یا در اونها ضعف دارین رو یادداشت کنین تا یادتون باشه اون مبحث رو بعدا برای مطالعه بیشتر توی برنامهتون قرار بدین. یادگیری مباحث پایهای یکی از مهمترین موضوعات در تقویت علوم نهم محسوب میشه.
آشنايي با ساختار و محتواي علوم نهم
کتاب علوم نهم ۱۵ فصل داره. این کتاب درسی ۱۷۶ صفحه داره. هر کدوم از فصلهای این کتاب به موضوعی خاص پرداخته که شامل یکی از علوم شیمی، فیزیک، زیست و یا زمینشناسیه. به طور کلی درس علوم ترکیبی از چهار علم فیزیک، زیست، شیمی و زمین شناسیه که با هم ترکیب شده.
برای آشنايي با ساختار و محتواي علوم نهم، در ادامه مقاله همراه ما باشین:
فهرست محتوایی کتاب علوم نهم
- مواد و نقش آنها در زندگی
- رفتار اتمها با یکدیگر
- به دنبال محیطی بهتر برای زندگی
- حرکت چیست
- نیرو
- زمین ساخت ورقهای
- آثاری از گذشته زمین
- فشار و آثار آن
- ماشینها
- نگاهی به فضا
- گوناگونی جانداران
- دنیای گیاهان
- جانوران بیمهره
- جانوران مهره دار
- با هم زیستن
بخشهای مختلف کتاب علوم نهم
- جمعآوری اطلاعات
بخش جمعآوری اطلاعات توی کتاب علوم تجربی نهم، از دانشآموزان میخواد تا درباره موضوعی مربوط به محتوای درس، اطلاعات جمع آوری کرده و تحقیق کنن. - خود را بیازمایید
این بخش از کتاب علوم نهم، شامل سوالاتی از متن درسه که باید توسط دانشآموز پاسخ داده بشه. - آزمایش کنید
آزمایش بخشی جداییناپذیر از درس علومه. توی کتاب علوم نهم هم این بخش گنجونده شده و هر بار آزمایشی رو به دانشآموزان آموزش داده. دانشآموزان با انجام آزمایشات کتاب توی خانه و یا به صورت گروهی توی مدرسه، نتایج اون رو مشاهده و یادداشت میکنن. - فکر کنید
بخش فکر کنید توی کتاب علوم نهم، سوالی رو بر اساس آموزشهای متن کتاب طرح کرده که دانشآموزان باید با مطالعه درس و فکر کردن به اون پاسخ بدن. - گفت و گو کنید
بخش گفت و گو کنید هم با طرح مسئلهای از درس علوم، از دانشآموزان خواسته تا با هم درباره اون به گفت و گو بپردازن.
جمعبندی
علوم تجربی، درسی برای درک واقعیت خلقته. این درس شگفتیهای جهان آفرینش رو با جزییات بیشتری برای ما نمایان میکنه. معمولا دانشآموزان کنجکاو به درس علوم علاقهمند میشن. چون علوم درسیه که میشه گفت کاشف رازهای خلقته؛ علوم ترکیبی از درسهای شیمی، فیزیک و زیسته که در سالهای بالاتر به صورت جداگانه ارائه میشن.
ارائه آزمایشهای گوناگون در کتاب علوم، یکی از دلایل جذابیت این درس برای دانشآموزانه. اپلیکیشن فاب هم تمامی آزمایشات علوم تجربی رو به طور کامل در ویدئوهای آموزشی، ارائه داده. برای یادگیری کامل علوم تجربی نهم، اپلیکیشن فاب رو دانلود و نصب کنین تا بتونین به دوره آموزش علوم تجربی نهم، دسترسی پیدا کنین.
کتاب علوم نهم، مثل علوم پایههای قبل، شامل مطالبی از فیزیک، زیستشناسی، شیمی و زمینشناسی میشه.
دانشآموزانی که قصد دارن در پایه دهم، رشته علوم تجربی و یا ریاضی رو انتخاب کنن، باید به این درس توجه ویژهای نشون بدن.
برای تقویت علوم نهم باید منبع آموزشی خوبی داشته باشین. این منبع آموزشی میتونه یک معلم خوب یا یک دوره آموزشی کامل و کاربردی مثل اپلیکیشن فاب باشه.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن