بهترین روشهای تقویت اجتماعی سوم دبستان
سال سوم ابتدایی، دانشآموزان برای اولین بار با کتابی به نام مطالعات اجتماعی آشنا میشن. به همین دلیل ممکنه نحوه مطالعه اجتماعی سوم دبستان رو بلد نباشن و نتونن نمرات خوبی در این درس به دست بیارن. در همین موقعیته که والدین به این فکر میفتن که برای تقویت اجتماعی سوم دبستان فرزندانشون چی کار کنن. اما نگران این موضوع نباشین؛ چون ما در ادامه این مقاله، علاوه بر معرفی روشهای مطالعه این درس، راهکارهایی رو هم بررسی میکنیم که میتونین با به کارگیری اونها، باعث تقویت درس مطاللعات اجتماعی فرزندتون بشین.
روش مطالعه اجتماعی سوم دبستان
کتاب اجتماعی سوم دبستان دارای یک رویکرد فرهنگی و تربیتیه. در این کتاب بیشتر به این موضوع پرداخته میشه که چه مهارتهایی برای زندگی اجتماعی لازمه؟ از این مهارتها در زندگی و دنیای واقعی چجوری باید استفاده کرد؟ به همین دلیل بهتره که دانشآموزان برای مطالعه این درس، وقت کافی بذارن؛ چون علاوه بر نمرات بالای امتحان، مهارتهایی که از این درس یاد میگیرن در آینده به کارشون میاد.
پس در اولین مرحله، لازمه که دانشآموزان، نحوه مطالعه اجتماعی سوم دبستان رو بلد باشن. در ادامه چندین راهکار برای مطالعه این درس براتون نام بردیم که میتونین با دونستن عادت مطالعاتی فرزندتون، یکی از این روشها رو انتخاب کنین.
پیشخوانی کردن
یکی از موثرترین روشهای مطالعه اجتماعی سوم دبستان، پیشخوانی کردنه. بهتره که فرزند شما قبل از شروع کلاس و آموزش معلم، حتما یک دور کتاب رو مرور کنه تا از این موضوع مطلع بشه معلم در رابطه با چه مبحثی میخواد صحبت کنه. این کار باعث میشه تا در ذهنش، یک ذهنیتی از موضوع شکل بگیره و بتونه خیلی راحتتر درس رو متوجه بشه.
مطالعه مفهومی
یکی از روشهای مطالعه این درس که برای تقویت اجتماعی سوم دبستان هم خیلی واجبه، مطالعه فعال و مفهومی. باید به فرزندانتون یاد بدین که به جای حفظ کردن، مطالب رو به صورت مفهومی یاد بگیرن. برای این کار میتونین ازشون بخواین مباحثی که سر کلاس یاد گرفتن رو براتون با زبونی ساده توضیح بدن. اینجوری مشخص میشه که درس رو به صورت مفهومی یاد گرفتن و یا این که فقط سر کلاس حفظ کردن.
حضور فعال در کلاس
دانشآموزان باید حضور فعالی سر کلاس داشته باشن و به دقت به صحبتهای معلم گوش بدن؛ این روش باعث میشه تا به خوبی درس رو یاد بگیرن. بهتره که تکالیفشون رو هم به موقع و مرتب انجام بدن تا با تقویت اجتماعی سوم دبستان، نمرات خوبی به دست بیارن و همکلاسیهای خودشون جلو بزنن.
برنامهریزی
برای مطالعه این درس، بهتره که یک برنامهریزی برای فرزندتون طراحی کنین تا بر اساس این برنامه، درس بخونه و پیشرفت کنه. برنامهریزی باعث میشه تا تمام کارها بر اساس نظم و ترتیب جلو برن و مطالعه هیچ درسی عقب نمونه.
روشهای تقویت اجتماعی سوم دبستان
حالا که با بهترین روشهای مطالعه اجتماعی آشنا شدین، شاید این سوال براتون پیش باید که برای تقویت درس اجتماعی سوم دبستان باید چیکار کنین؟ یا این که از چه منابع کمک درسی استفاده کنین تا درس فرزند شما تقویت بشه؟ از بهترین روشهای تقویت اجتماعی سوم دبستان میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
خلاصهنویسی
یکی از روشهایی که باعث تقویت اجتماعی سوم دبستان میشه اینه که شما به فرزرند خودتون یاد بدین تا پس از مطالعه دروس، حتما از مطالب مهم نوتبرداری و یک خلاصهای تهیه کنه؛ این جوری دیگه نیازی نیست تا هر موقع امتحان داشت، کتاب رو از اول بخونه؛ کافیه خلاصههایی که نوشته رو مرور کنه تا مطالب دوباره براش یادآوری بشن.
استفاده از کتابهای کمک آموزشی
ممکنه فرزند شما، با حل سوالات داخل کتاب و یا خوندن از روی متن کتاب، به طور مفهومی درس رو متوجه نشه؛ پس بهترین کار اینه که از کتابهای کمک آموزشی استفاده کنین؛ چون هم مطالب رو بیشتر توضیح داده و هم این که تمرینهای بیشتری برای پاسخ دادن وجود داره. البته باید به این موضوع توجه کنین که منبع آموزشی مورد نظر شما باید جامع و مطابق با آخرین تغییرات کتاب درسی باشه.
بحث و گفتگو
صحبت درباره موضوع درسی با همکلاسیها یا والدین، یکی از روشهای تقویت اجتماعی سوم دبستان محسوب میشه. با این کار، فرزند شما به راحتی موضع رو درک میکنه و اگه درباره درک موضوعی مشکل داشته باشه، ابهاماتش برطرف میشه.
آموزش به دیگران
یکی از بهترین راهکارهای تقویت اجتماعی سوم دبستان اینه که از فرندتون بخواین درسی که یاد گرفته رو به شما یا دوستانش آموزش بده. این روش باعث میشه تا مطالب درسی در ذهن فرزند شما تثبیت و اگه نقطه ضعفی برای درک موضوع درسی داره، مشخص بشه.
استفاده از تکنیکهای یادگیری فعال
یک سری از روشها هستن که میتونین برای یادگیری بهتر، اونها رو به فرزندتون یاد بدین. برای مثال فلشکارتها، سیستم جعبه لایتنر، تکنیک پومودورو و روش فیشینگ میتونن به یادگیری کمک کنن.
استفاده از اپلیکیشن فاب
شما میتونین برای این که باعث تقویت اجتماعی سوم دبستان فرزندتون بشین، اپلیکیشن فاب رو دانلود و دوره آموزشی مطالعات سوم دبستان رو خریداری کنین. در این اپلیکیشن، ویدئوهای آموزشی تمام دروس پایه سوم، با قیمتی مناسب و به صرفه برای استفاده تمام دانشآموزان ایران تهیه شده. ویدئوهای آموزشی این اپلیکیشن باعث میشه تا فرزند شما در هر زمان و مکانی، بتونه به راحتی درس بخونه و اگه ایرادی داشت، اونها رو برطرف کنه. پس تا دیر نشده برای دانلود اپلیکیشن فاب اقدام کنین.
ویدئویی که در این قسمت مشاهده میکنین، نمونهای از تدریس اجتماعی پایه سوم دبستانه که توسط اپلیکیشن فاب ارائه شده. اساتید این دوره آموزشی، با تجربه و کاربلد هستن و می تونن هر درس اجتماعی رو به شکلی مفهومی، به فرزند شما آموزش بدن. برای اطمینان از این موضوع، کافیه نگاهی به ویدئو زیر بیندازین.
سرفصلهای آموزش اجتماعی سوم دبستان
کتاب اجتماعی سوم ابتدایی هفت فصل داره که شامل 23 درس میشه که در هر فصل به بررسی یکی از مهارتهایی که کودک برای رشد و ورودش به جامعه نیاز داره پرداخته میشه و لازمه که زمان تقویت اجتماعی سوم دبستان به همه درسها به یک اندازه توجه کنین . برای مثال در فصل اول از کتاب اجتماعی سوم در مورد مسائل هویتی مثل جنسیت، نام و نام خانوادگی و همینطور روند رشد کودکان و تغییرات اونها تا سنین بزرگسالی صحبت میشه.
در فصل دوم مفهوم خانواده و در فصل بعدی نحوه همکاری در خانواده بررسی میشه. فصل چهارم و پنجم نیازهایی که یک خونواده داره بررسی میشه و در دو فصل آخر مدرسه و فعالیتهای اون و همینطور نقش اون در شکل گیری شخصیت و پیشرفت تحصیلی یک فرد مورد بررسی قرار میگیره.
- من بزرگتر میشوم
- خانواده
- همکاری در خانواده
- نیازهای خانواده
- خانه ما
- مدرسه ما
- از خانه تا مدرسه
هدف از آموزش اجتماعی سوم دبستان
در این کتاب آموزش مباحث درسی با استفاده از تصاویر مرتبط و آموزنده انجام میشه که موجب میشه دانشآموزان مطالب رو بهتر متوجه بشن و بیشتر جذب مفاهیم درسی این کتاب بشن. در این کتاب، فعالیتهایی تحت عنوان جست و جو کنید، بنویسید، کامل کنید و به کار ببندید وجود داره که توجه به اونها و انجام این فعالیتها، باعث تقویت اجتماعی سوم دبستان میشه.
بعضی از این فعالیتها باید به صورت فردی و بعضی لازمه حتما به صورت گروهی و کلاسی انجام بشن تا روحیه کار تیمی و گروهی رو در دانشآموزان تقویت کنه.
همچنین با انجام فعالیتهای گروهی، دانشآموزان یاد میگیرن که چطوری اعتماد به نفس بالایی داشته باشن و از اظهار نظر توی جمع هراسی نداشته باشن. تقویت این مهارت در کودکی کمک زیادی به موفقیت در سنین بزرگسالی میکنه.
در این درس ابتدا دانشآموزان در مورد روند رشدشون یاد میگیرن. بعد از اون یاد میگیرن که در محیط خانواده چه وظایفی بر عهده اونها قرار داره. کتاب اجتماعی سوم به دانشآموزان یاد میده که با والدینشون چطور رفتار کنن و چطور با دیگران رفتار مناسبی داشته باشن. این درس در پایه سوم تلاش میکنه تا مهارتهای اجتماعی کودک رو افزایش بده و اون رو با هنجارهای اجتماعی آشنا کنه.
هدف این کتاب درسی آشنا ساختن دانشآموز با دنیای واقعی و پیرامون خودشه. بعد از اون میتونه با انواع فرهنگها و مسائل مربوط به هویت در جامعه آشنا بشه.
جمعبندی
سعی کردیم تا در این مقاله، اطلاعات مناسبی رو در زمینه این که با چه روشهایی میشه اجتماعی رو بهتر خوند در اختیار شما قرار بدیم. شما والدین باید ابتدا به این توجه کنین که سبک مطالعاتی فرزندتون چطوریه و بعد بر اساس اون، یکی از راهکارهایی که بهتون توضیح دادیم رو انتخاب کنین.
اگه دوست دارین که همیشه نمره فرزند شما بالا باشه و بتونه از همکلاسیهای خودش جلو بزنه، می تونین روشهای تقویت اجتماعی سوم دبستان رو هم بررسی کنین که بهترین روش، استفاده از اپلیکیشن فابه. چون این اپلیکیشن، مثل معلم خصوصی، هر درسی رو با بهترین روش و نحوه تدریس، به فرزند شما آموزش میده و دیگه نگرانی بابت کارنامه فرزندتون نخواهید داشت.
با مراجعه به صفحه اصلی گروه آموزشی فاب، میتونین اپلیکیشن فاب رو دانلود و نصب کنین و به محتواهای ویدئویی آموزش اجتماعی سوم دبستان دسترسی پیدا کنین. فاب به شما برای برنامهریزی درسی سوم دبستان کمک زیادی میکنه. همچنین شما میتونین در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشین.
همچنین بخوانید: آموزش فارسی سوم
اجتماعی سوم 7 فصل و 23 درس داره که در این مقاله به بررسی اونها پرداختیم.
بله، این کتاب از لحاظ آموزش مهارتهای اجتماعی و کمک به رشد شخصیتی بسیار اهمیت داره.
این درس نسبتا راحت و قابل فهمیه که با تعمق در متون کتاب درسیتون قادر به یادگیری اون هستین.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن