آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
رشته حسابداری یکی از رشتههای پرطرفدار و کاربردی در دنیای امروزه که به بررسی و گزارشگری از وضعیت مالی و اقتصادی سازمانها و شرکتها میپردازه. حسابداران افرادی هستن که با استفاده از اصول و استانداردهای حسابداری، اطلاعات مالی رو جمعآوری، ثبت، طبقهبندی، تجزیه تحلیل و خلاصه میکنن و گزارشهای مالی تهیه میکنن.
این گزارشها میتونن برای تصمیمگیریهای اقتصادی و مدیریتی مدیران، سرمایهگذاران، بانکها، مالیاتداران، حسابرسان و سایر ذینفعان مفید باشه. فعالیت حسابداران، با توجه به نیازهای جامعه و بازار کار، در طول زمان تغییر و تحول پیدا کرده و گرایشها و زیرشاخههای مختلفی داره.
در این مقاله از فاب قصد داریم رشته حسابداری رو که یکی از پردرآمدترین رشتههای انسانیه، از جنبههای مختلف معرفی کنیم و به مواردی مثل تاریخچه، گرایشها، بازار کار، حقوق و درآمد و مزایا و معایب این رشته بپردازیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشین.
حسابداری یک علم قدیمیه و از زمانی شروع شده که آدمها تجارت میکردن. اولین نشونههای حسابداری از بینالنهرین باستانه که جایی بین دو رودخونه دجله و فرات بوده. آدمها اونجا برای ثبت معاملههاشون از لوحهای گلی استفاده میکردن. بعدش هم مصریا و یونانیا و رومیا هم از حسابداری برای کنترل مالیات و دولت و معبد استفاده میکردن.
اما اونی که حسابداری رو به شکل امروزیش درآورد آقایی به اسم لوکا پاچیولی اهل ایتالیا بوده. اون حسابداری دوطرفه رو اختراع کرده که یعنی هر معامله رو از دو طرف ثبت میکنن. این روش خیلی مفید بوده و تا الان هم همینجوریه. بعد از اون هم حسابداری رو به حرفهای رسمی تبدیل کردن و انجمنهای حرفهای برای حسابداران ساختن.
همونطور که گفتیم حسابداری یکی از رشتههای مهم و پرکاربرد در دنیای اقتصاد و تجارته. شما میتونین در مقاطع مختلفی به تحصیل رشته حسابداری بپردازین، مثل کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری. هر سطح از تحصیل هم دارای گرایشهای مختلفیه که میتونین بر اساس علاقه و هدفتون انتخاب کنین.
گرایشهای رشته حسابداری در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به شرح زیر است:
این گرایش به بررسی و گزارش وضعیت مالی یک سازمان یا شرکت به صورت استاندارد و قابل فهم برای افراد و نهادهای مختلف میپردازه.
این گرایش مربوط به کاربرد حسابداری در صنایع و کارخانههاست. حسابداری صنعتی شامل محاسبه هزینههای تولید، تعیین قیمت محصولات، برنامهریزی و کنترل بودجه، اندازهگیری عملکرد و بهرهوری و تحلیل تصمیمات مدیریتیه.
این گرایش به حسابداری در بخش عمومی یا دولتی میپردازه. حسابداری دولتی شامل ثبت و گزارش درآمدها و هزینههای دولت، تهیه بودجه دولت، ارزیابی عملکرد دولت و ارائه گزارشهای مالی به مردم و نهادهای نظارتیه.
حسابداری مدیریت به تهیه و ارائه اطلاعات مالی و غیرمالی به مدیران یک سازمان یا شرکت برای کمک به تصمیمگیریهای مدیریتی میپردازه.
این گرایش به محاسبه و گزارش ارزش منابع انسانی یک سازمان یا شرکت میپردازه. حسابداری منابع انسانی شامل اندازهگیری هزینههای جذب، آموزش، حفظ و ارتقای نیروی انسانی، محاسبه سرمایه فکری و دانشی سازمان، ارزیابی عملکرد و رضایتمندی کارکنان و تأثیر منابع انسانی بر عملکرد سازمانه.
این گرایش به ارزیابی و تأیید صحت و اعتبار گزارشهای مالی یک سازمان یا شرکت توسط یک حسابرس مستقل میپردازه. حسابرسی شامل بررسی و ارزیابی دقیق وضعیت مالی، روشهای حسابداری، کنترلهای داخلی و رعایت قوانین و مقررات مربوطه توسط سازمان یا شرکته.
اینا گرایشهای رشته حسابداری در مقطع کارشناسی بودن. شما در مقطع کارشناسی ارشد هم میتونین توی یکی از این گرایشها تخصص پیدا کنین یا گرایشهای دیگهای رو انتخاب کنین.
بازار کار رشته حسابداری یکی از پررونقترین و پرطرفدارترین بازارهای کاره. حسابدارها افرادی هستن که میتونن اطلاعات مالی یک شرکت یا سازمان رو به زبان عددی بیان کنن و به تصمیمگیریهای اقتصادی کمک کنن.
حسابدارها میتونن در شاخههای مختلفی از حسابداری مثل حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی، حسابداری بیمه و حسابداری بانکها فعالیت کنن. همچنین میتونن در حرفه حسابرسی و مدیریت مالی هم مشغول به کار بشن.
هر شرکت و سازمانی به حسابدارها نیاز دارن و بخاطر همین بازار کار این رشته همیشه داغه. فارغالتحصیلان این رشته میتونن در بخشهای دولتی، خصوصی و آزاد به عنوان حسابدار، حسابرس، کارشناس مالی، مدیر مالی و غیره کار کنن.
حقوق و درآمد یک حسابدار به عوامل مختلفی مثل میزان تحصیلات، مهارتها، تجربه، نوع کار، قوانین و مقررات، سیاستهای دولتی، شرایط اقتصادی و اجتماعی و غیره بستگی داره. مثلاً، یک حسابدار با تحصیلات بالا و مهارتهای خاص معمولاً حقوق و درآمد بیشتری نسبت به یک حسابدار با تحصیلات پایینتر و مهارتهای عمومی داره.
همچنین یک حسابدار که در یک شرکت بزرگ و معتبر کار میکنه معمولا حقوق و درآمد بیشتری نسبت به یک حسابدار که در یک شرکت کوچک و ناشناخته کار میکنه دریافت میکنه.
رشته حسابداری یکی از رشتههای محبوب و مورد توجه خیلی از دانشجویان و کارجویانه. این رشته به شما امکان میده که با اعداد و اطلاعات مالی کار کنین و به تصمیمگیریهای اقتصادی کمک کنین. اما مثل هر رشتهای، دارای جنبههای مثبت و منفیه، در ادامه میخوایم به برخی از مزایا و معایب رشته حسابداری بپردازیم.
همه میدونیم که رشته حسابداری با تمام سختیهایش مزایای زیادی هم داره. به هر حال شغلی است که با پول سر و کار داره و کیه که از پول خوشش نیاد؟
همونطوری که قبلتر هم گفتیم در هر شرکت و سازمانی به حسابدارها نیاز دارن. فارغالتحصیلان این رشته میتونن در بخشهای دولتی، خصوصی و آزاد به عنوان حسابدار، حسابرس، کارشناس مالی و مدیر مالی مشغول بشن.
بعد از فارغالتحصیلی از رشته حسابداری، ممکنه به عنوان یک کارآموز فعالیت خودتون رو شروع کنین. اما پتانسیل رشد و پیشرفت توی این رشته خیلی زیاده. بعد از اینکه سابقه کارتون زیاد بشه، به راحتی میتونین برای سمتهای دفتردار، حسابرس، مدیرمالی و… استخدام بشین.
یکی دیگه از مزایای شغل حسابداری درآمد خیلی خوب در این رشتهست که کامل در موردش حرف زدیم.
حسابدارها میتونن در هر جایی که دسترسی به اینترنت داشته باشن کار کنن. شما میتونین به صورت مستقل یا به صورت قراردادی برای شرکتهای مختلف کار کنین و از آزادی زمانی و مکانیتون لذت ببرین.
هر شغلی توی دنیا معایب خاص به خودش رو داره. از اونجایی که حسابداری یک شغل پر تقاضا است، معایب نسبتا زیادی هم داره. اما معایب این رشته نمیتونه مانع موفقیت افراد هوشمند و پر تلاش بشه.
یکی از مشکلات اینه که اغلب شرکتها ازتون سابقه کار میخوان. برای ورود به بازار کار حسابداری، شما باید تجربه کاری مرتبط داشته باشین که این ممکنه برای تازهکارها سخت باشه. شما باید از فرصتهای کارآموزی یا دورههای آموزشی استفاده کنین تا سابقه کاریتون رو افزایش بدین.
شغل حسابداری بدون جنب و جوش و کمهیجانه که امکان ایجاد خستگی در فرد شاغل رو به وجود میاره. اگه شما از افرادی هستین که به دنبال چالش و تنوع در کار هستین، ممکنه از حسابداری خسته بشین. برای اینکه حسابدار خوبی بشین شما باید بتونین با اعداد کار کنین و از دقت و صبر بالایی برخوردار باشین.
یکی دیگه از معایب این رشته رو میشه استرس ناشی از حجم بالای کار و مسئولیتهای زیاد دونست. حسابدارها باید به موقع و با دقت اطلاعات مالی را ثبت، تجزیه و تحلیل و گزارش کنن.این فشار ممکنه منجر به خطاهای حسابداری و اختلافات با مدیران یا مشتریان بشه.
با توجه به پرطرفدار بودن رشته حسابداری، رقابت بین حسابداران برای کسب شغل و پیشرفت شغلی خیلی بالاست. حسابدارها باید با بقیه حسابداران مجرب و ماهر رقابت کنن و از بقیه جلو بزنن. این ممکنه باعث ایجاد استرس، ناامیدی و کاهش اعتماد به نفس بشه.
حسابداری یک رشته علمی و کاربردیه که به ما کمک میکنه تا از وضعیت مالی شرکتها و سازمانها آگاه بشیم. حسابدارها با استفاده از اصول و روشهای حسابداری، گزارشهایی رو تهیه میکنن که نشون میدن که چه مقدار درآمد و هزینه داشتن، چه مقدار بدهکار و بستانکار هستن و چه مقدار سود یا زیان کردن.
این گزارشها برای تصمیمگیریهای مدیریتی، سرمایهگذاری، بانکی و مالیاتی مهم هستنن. حسابداری همچنین پایهای برای خیلی از رشتههای دیگه مثل مدیریت مالی، سرمایهگذاری، حسابرسی و مالیاته.
اما معرفی رشته حسابداری چیزی نیست که بشه توی یک مقاله سر و ته اون رو جمع کرد. برای آشنایی بیشتر با این رشته و رشتههای دیگه علوم انسانی مثل روانشناسی و حقوق میتونین با مشاورهای دیگه صحبت کنین یا ویدیوهای آموزشی موجود توی اپلیکیشن فاب رو تماشا کنین.
این رشته برای افرادی مناسبه که بتونن دائم با اعداد ارتباط داشته و قدرت تجزیه و تحلیل اونها رو داشته باشن.
بازار کار این رشته یکی از پرطرفدارترین و پردرآمدترین بازارهای کارها در ایرانه. فارغالتحصیلان این رشته میتونن به راحتی بعد از تموم شدن دانشگاهشون وارد بازار کار بشن.