آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
حتما برای خیلی از ماها پیش اومده که یک کتاب و یا مبحث مهم درسی رو خوندیم اما بعد از مدتی فراموش کردیم. یعنی دقیقا جوری که انگار تا به حال اون مطالب رو یک بار هم مطالعه نکردیم. راه حلی به نام روش مطالعه lwf وجود داره که برای خیلی از افراد میتونه کاربردی باشه.
شما با استفاده از این روش میتونین مطالب رو به نحوی مطالعه کنین که همیشه در ذهنتون ملکه بشه و هیچ وقت اونها رو فراموش نکنین.
روش مطالعه lwf، شامل 8 مرحلهست که در هر مرحله باید کار خاصی رو انجام بدین. به عنوان مثال در مرحله اول باید کتاب درسی مدنظرتون رو به صورت اجمالی، نگاهی بندازین.
در مرحله دوم نیازه که سرفصلهای کتاب رو بررسی و مرور کنین. در مرحله سوم کاری که باید انجام بدین، اینه که باید برای مباحث اون کتاب یک سری سوال طرح کنین و... .
اگه میخواین با روش lwf و مفاهیم هر مرحله آشنا بشین، با فاب همراه باشین.
روش Lwf مخفف شده عبارت learning without forgetting است؛ یعنی یادگیری بدون فراموشی.
در واقع مطالعه به روش lwf، یک نوع تکنیک مستمر و دائمیست که به کمک اون میتونیم کیفیت و سرعت مطالعه رو افزایش بدیم و مهمتر این که از مطالعه کتاب لذت ببریم. مطالعهای که میتونه دانستهها و اطلاعات ما رو خیلی بیشتر کنه؛ به نحوی که هیچ وقت اون مطالب رو فراموش نکنیم.
همونطور که گفته شد این روش شامل 8 مرحلهست که اجرای هر مرحله پیش نیاز مرحله قبلیه.
یعنی باید هر مرحله رو به درستی و به طور کامل انجام بدین تا بتونین به سراغ مرحله بعدی برین و مطالبی که مطالعه کردین رو به راحتی در ذهنتون ماندگار کنین. این روش مطالعه، مثل مطالعه به روش زنبوری یکی از روشهای درس خوندنه که مطالب رو در ذهن شما تثبیت و از فراموشی اونها جلوگیری میکنه.
شاید براتون جالب باشه که بدونین مطالعه به روش lwf از سال 1380 توسط دکتر محمد سیدا آموزش داده شده؛ بنابراین پیشینه این روش خیلی قدیمی نیست و جزء یکی از بهترین روشهای درس خوندن به حساب میاد.
در ادامه این مطلب قصد داریم که بیشتر درباره مطالعه اصولی lwf توضیح بدیم تا به درک درستی از این تکنیک برسین.
در ادامه قصد داریم که به معرفی مراحل یادگیری به روش lwf بپردازیم تا شما با نحوه مطالعه صحیح آشنا بشین و از خوندن کتاب و مباحث درسی لذت ببرین.
در اولین مرحله روش مطالعه lwf، باید کل کتاب رو یک بار به صورت اجمالی بررسی کنین.
نکتهای که در این مرحله خیلی مهمه اینه که مرور کل کتاب نباید بیشتر از 5 دقیقه طول بکشه و موشکافانه اون رو بررسی نکنین. به طور کلی باید بیشتر به عناوین، سرتیترها، تصاویر، جدولها و... دقت کنین تا بتونین به هدف کلی اون برسین.
در مرحله دوم باید هر فصل از کتاب بررسی بشه. البته زمان زیادی رو برای این مرحله هدر ندین و فقط یک نگاهی اجمالی به تصاویر، تیترها و مفهوم هر درس داشته باشین تا مفهوم کلی هر فصل رو متوجه بشین.
یکی از مهمترین مراحل در روش مطالعه lwf، طرح سواله. این مرحله به حدی مهم و ضروریه که نباید به راحتی ازش بگذرین و باید با دقت و تمرکز بالایی انجام بشه.
در واقع نیازه که سوالات کلیدی و امتحانی رو طرح کنین. راه دیگهای که در این مرحله وجود داره، اینه که از کتابهای کمک درسی استفاده کنین.
وجود بعضی از این منابع در زمان مطالعه میتونه خیلی در یادگیری مباحث درسی کمک کننده باشه.
به این دلیل که در یک سری از کتابهای درسی، سوالات مهم و امتحانی وجود داره که خیال شما رو از بابت طرح سوالات راحت میکنه و به جای این که برای طرح سوال زمان بذارین و بعد مطالعه کنین، میتونین این زمان رو برای مطالعه و مرور اون سوالات اختصاص بدین.
در مرحله چهارم روش مطالعه lwf، باید مطالعه کتاب رو شروع کنین. توصیه میکنیم قبل از این که مرحله چهارم رو انجام بدین، حتما با تکنیک تندخوانی و راهکارهای افزایش سرعت مطالعه آشنا باشین.
بعد از این که با روشهای نام برده آشنا شدین، میتونین سرعت مطالعه کتاب و یادگیری مباحث درسی رو افزایش بدین.
البته در این مرحله مورد دیگهای که خیلی باید بهش اهمیت بدین، اینه که در زمان مطالعه حتما کلمات کلیدی مهم رو روی کاغذ و یا در حاشیه کتاب بنویسین.
در این مرحله باید کلمات کلیدی و نکات مهمی که یادداشت کردین رو یک بار بازبینی کنین و حتما مفهوم هر کلمه رو به خاطر بیارین. در صورتی که مفهوم یک کلمه کلیدی رو نمیدونستین اصلا نگرانی و استرسی رو به خودتون راه ندین.
تنها کاری که باید انجام بدین اینه که به قسمت مربوط به اون کلمه کلیدی سری بزنین و توضیحاتش دوباره رو بخونین.
ششمین مرحله در روش یادگیری بدون فراموشی lwf، ترسیم نقشه ذهنیه. در این مرحله باید کلمات کلیدی که در مرحله چهارم جمعآوری کرده بودین رو یک بار در ذهنتون مرور و ترسیم کنین. شاید فکر کنین که این کار میتونه وقت زیادی رو ازتون بگیره و به جای اون وقتتون رو برای مطالعه بیشتر میذارین!!
قطعا این فکر درست نیست! ببینین مطالعه به همون نسبت که در یادگیری و دریافت نمرات بالا موثره، به همون نسبت هم میتونه تاثیرات ناخوشایندی رو همراه خودش داشته باشه. بنابراین وقتی درسی رو میخونین و مباحث اون درس رو به طور کامل درک میکنین، باید زمانی رو برای مرور و خلاصهنویسی مشخص کنین.
بنابراین بهترین راه برای مرور مباحث درسی، ترسیم نقشه ذهنیه. وقتی که با این روش آشنا بشین، احتمالا اسمهای زیادی مثل مایندمپ، درخت حافظه، الگوی شبکهای و... به گوشتون میخوره.
این قسمت از روش مطالعه lwf رو میتونیم به یک بازی و سرگرمی تشبیه کنیم.
فرض کنین که شما روی یک کاغذ A5 درخت بزرگی کشیدین و در کنار خودتون هم لیستی از عبارات و کلمات کلیدی مهم دارین.
برای این که بتونین این درخت رو به درخت حافظه، درخت ذهنی و یا هر اسم دیگهای که دوست دارین تبدیل کنین، لازمه که فلش کارت داشته باشین و کلمات کلیدی رو روی اونها بنویسین.
بعد از این که فلش کارتها رو آماده کردین، سعی کنین که هر کارتی که برمیدارین، مفهوم و معنای اون عبارت رو هم به خاطر بیارین و بعد روی درخت بچسبونین.
نکتهای که باید بهش توجه کنین، اینه که هر کلمه کلیدی رو فقط روی هر شاخه از این درخت حافظه قرار بدین.
در نهایت با استفاده از این ترسیم ذهنی میتونین اون عبارات و کلمات کلیدی مهم رو به همراه مفهوم اونها در ذهنتون یادآوری کنین.
هفتمین مرحله یادگیری بدون فراموشی lwf، مرور نقشه ذهنیه. حالا منظور از مرور نقشه ذهنی چیست؟
در مرحله قبلی گفتیم که باید کلمات کلیدی و عبارات مهم رو در زمان مطالعه روی فلشکارت یادداشت کنین. سپس فلشکارتها رو روی درخت حافظه بچسبونین.
بعد از این که درخت ذهنیتون تکمیل شد، میتونین اون موارد رو برای خودتون یادآوری کنین. برای این که خیالتون راحت بشه اون عبارات و کلمات کلیدی رو بلدین و هیچ مشکلی هم ندارین، بهتره که از خودتون امتحان بگیرین. حتی میتونین اون الگوی ترسیم شده رو برای اطرافیانتون هم توضیح بدیم.
آخرین مرحله مطالعه به روش lwf، زمانبندی مطالعهست. فرض کنین کتابی رو خوندین و دوست ندارین که محتوای اون رو فراموش کنین. به نظرتون چه راه حلی برای این کار وجود داره؟
تنها کاری که میتونین انجام بدین، اینه که با منحنی فراموشی یا همون جعبه لایتنر آشنا بشین. این منحنی میگه که وقتی یک مطلبی رو میخونین، فقط به مدت 24 ساعت میتونین به خاطر بسپرین. بعد از گذشت این زمان بین 20 تا 30 درصد از مطالب رو فراموش میکنین. با هر بار مرور نکردن مطالب کتاب درسی میزان درصد فراموشی مطالب افزایش پیدا میکنه.
بنابراین برای این که از فراموشی 100% مطالب جلوگیری کنین، بهتره که قواعد زیر رو به خاطر داشته باشین:
بدین ترتیب میشه ادعا کرد که جعبه لایتنر و فلش کارتهای داخل اون میتونه در یادگیری دانشآموزان و به خاطر سپردن مطالب درسی خیلی تاثیر داشته باشه.
همه والدین و دانشآموزان دوست دارن که مطالب درسی رو به خوبی یاد بگیرن و در طول سال تحصیلی هم جزو شاگردان برتر باشن. ورش مطالعه lwf، دقیقا همون چیزیه که میتونه به دانشآموزان کمک کنه تا مطالب رو با روشهای اصولی مطالعه کنن؛ طوری که اون مطالب تا مدتها در ذهنشون باقی بمونه.
پس اگه دانشآموز هستین و قصد دارین که در سال تحصیلی جدید جزو نفرات برتر مدرسهتون باشین، حتما از روش مطالعه lwf استفاده کنین. این روش به شما کمک میکنه که مباحث درسی رو به صورت مستمر و بدون فراموشی یاد بگیرین تا بتونین در امتحانات و آزمونهای سراسری موفق باشین.
این روش شامل 8 مرحلهست که در این مقاله به همه اونها اشاره شده. از جمله این مراحل میتونیم به بررسی کتاب، بررسی فصلها، طرح سوال، مطالعه به همراه تکنیک حاشیه نویسی و برجسته سازی و... اشاره کنیم.
مهمترین مرحلهای که در روش lwf وجود داره، اینه که زمانبندی مشخصی رو برای مرور کتاب در نظر بگیرین. این زمانبندی خیلی میتونه روی یادگیری بیشتر و به خاطر سپردن اونها تاثیر داشته باشه و از همه مهمتر این که خیالتون رو از بابت یادگیری کتابهای درسی راحت میکنه.
یادگیری با روش مطالعه lwf، جزء یکی از بهترین راه حلها برای مطالعه و یادگیری سریعه.<br>در این روش باید 8 مرحله رو پشت سر بذارین تا مطالب درسی و هر نوع کتابی رو به صورت دائم و طولانی مدت در حافظه بلند مدتتون ثبت کنین.
حتما براتون پیش اومده که بارها و بارها یک کتاب و یا مبحثی رو مطالعه کردین اما بعد از مدت زمان کوتاهی، اون مطلب رو از یاد بردین.<br>حالا برای این که بتونین مطالب رو به شکل اصولی مطالعه کنین و به خاطر بسپرین، بهتره که از روش lwf برای مطالعه استفاده کنین.