آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
تابستان برای خیلی از دانشآموزان زمانی برای تفریح و رفتن به کلاسهای آموزشیه ولی برای شمایی که توی دوره دوم متوسطه هستین، فرصتیه که خودتون رو برای کنکور آماده کنین. چون وقتی از دانشآموزانی که به نتیجه دلخواهشون در کنکور نرسیدن، علتش رو میپرسین، میگن که برنامهریزی درستی نداشتن و از وقت خودشون به خوبی استفاده نکردن.
البته خیلی از شما هم برنامهریزی میکنین که از تابستان برای کنکور بخونین ولی مشکلی که براتون به وجود میاد اینه که هدف ندارین و این باعث سردرگمی شما میشه. پس چطور میشه یک برنامهریزی تابستان کنکور موفق داشت؟
شروع از تابستان برای کنکور، دلیل محکم و چرایی میخواد. یعنی اگه شما هدف نداشته باشین خیلی زود خسته میشین و از خودتون میپرسین چرا باید از تفریحات و بیرون رفتن و خوشگذرونی با دوستام بگذرم؟ اصلا چطوری باید توی تابستون درس بخونم؟
پس بهتره که در ابتدا، برای خودتون یک هدف و انگیزه قرار بدین تا بدونین که با پیروی کردن از این برنامه، به چه هدفی دست پیدا میکنین.
اگه با خوندن این متن، این سوال در ذهنتون شکل گرفت که تابستان کنکور چی بخونم؟ با ما همراه باشین تا تمام نکات لازم در جهت این که بدونین چطور برای تابستان کنکور 1404 برنامهریزی کنیم رو بهتون یاد بدیم.
اگه شما هم میخواین یه تابستان پربار و موفق رو پشت سر بذارین، بهتره که یک برنامهریزی کنکور از تابستان داشته باشین. درسته که این 3 ماه برای تفریح شما در نظر گرفته شده، ولی اگه بتونین در این 3 ماه، یک برنامهریزی برای درس خوندن در تابستان داشته باشین، تحصیل در رشته مورد علاقه و دانشگاه تاپ دیگه دور از ذهن نیست.
برای طراحی برنامهریزی تابستان کنکور، شما 3 راه پیش رو دارین؛ برنامهریزی زمانی، برنامهریزی حجمی و برنامهریزی حجمی-زمانی. هر کدوم از این برنامهها، ویژگیها و شرایط خاص خودش رو داره که در ادامه به طور خلاصه بررسی میکنیم.
سادهترین نوع برای برنامهریزی تابستان کنکور، برنامه زمانی هست. نحوه مطالعه کنکور از تابستان در این نوع برنامهریزی این جوریه که شما مقدار زمان مطالعه و درسی که باید مطالعه بشه رو مشخص میکنین. مثلا روزی دو ساعت زیست مطالعه میکنم؛ در این صورت باید روزی دو ساعت رو به مطالعه این درس اختصاص بدین.
معایبی کi این نوع برنامهریزی داره اینه که مشخص نمیکنه چه حجمی از درس باید خونده بشه و این موجب کاهش مسئولیت شما در برابر برنامه میشه. علاوه بر این به دلیل این که برنامه شما فقط وابسته به زمانه، دائم به فکر این میوفتین که چه زمانی تایم مطالعه این درس تموم میشه تا کارهای دیگه رو پیگیری کنین.
این نوع برنامهریزی تابستان کنکور، از برنامهریزی زمانی کاربردیتره و میتونه موثرتر باشه. در این روش، شما مشخص میکنین که برای امروز، باید 2 فصل ریاضی خونده بشه. در این برنامهریزی، ساعت مد نظر نیست و شما باید اون دو فصل رو در آخر شب تموم کرده باشین.
معایبی که برنامهریزی حجمی داره اینه که ممکنه شما تایم زیادی رو برای مطالعه صرف کنین و به بقیه برنامه نرسین. چون تایم مشخصی وجود نداره؛ مخصوصا برای درسهایی که بهشون علاقه دارین. در این صورت شما تایم زیادی برای درسهایی که دوست دارین میذارین و درسهایی رو که باهاشون راحت نیستین رو سر سری و بدون توجه میخونین تا فقط اون مقداری که مشخص کردین تموم شه.
در این نوع برنامهریزی تابستان کنکور، هر دو فاکتور حجمی و زمانی به کار گرفته میشه و دیگه عیبهای برنامهریزیهای قبلی به وجود نمیاد. این برنامه اینجوریه که شما باید یک حجم مشخصی از درس رو در نظر بگیرین و در مدت زمان مشخصی، مطالعه کنین.
این کار باعث میشه تا وقت خودتون رو مدیریت کنین و در زمان مشخص شده، درس رو تموم کنین. برای مثال، دو فصل از ریاضی باید در مدت زمان 3 ساعت خونده بشه. با این کار، شما نه زودتر مبحث رو تموم میکنین نه دیرتر.
شما میتونین برای این که نتیجه بهتری از این برنامهریزی دریافت کنین، در همون زمانی که مشخص کردین، قسمتی رو هم به تست زدن اختصاص بدین. مثلا دو فصل ریاضی در 3 ساعت به همراه 45 تست زده بشه.
دانشآموزان دوره دوم متوسطه در پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم باید برای کنکور آماده بشن. دانشآموزان در پایه دهم میتونن روی تستزنی کار کنن. تابستان پایه یازدهم دوره دوم متوسطه بهترین فرصت دانشآموزان برای جمعبندی و رفع اشکاله.
این تابستان در این پایه برای شما زمان طلایی محسوب میشه و خلاصهنویسی مباحث مهم در تابستان به شما کمک میکنه تا در طول سال، دیگه نیازی نباشه کتابها رو از اول مطالعه کنین.
در پایه دوازدهم به قدری حجم درسهاتون بالاست و استرس کنکور رو دارین که اصلاً زمان مناسبی برای رفع اشکال نیست. مطالب پایههای دوره دوم متوسطه به هم مرتبط هستن و مطالب پایههای دهم و یازدهم پیش نیاز مطالب پایه دوازدهم هستن. خب با توجه به این شما باید توی تابستان، برای سال دوازدهمتون یک پایه قوی بسازین.
یک سری نکات کلی هستن که در برنامهریزی تابستان کنکور به کمک شما میان:
این سوال، خیلی کلی هست و نمیشه یک ساعت مشخصی رو برای مطالعه روزانه افراد در نظر گرفت. با توجه به شرایط زندگی و شخصیت هر فردی، ساعت مطالعه افراد با هم متفاوته. با این وجود، چند ساعت درس بخونیم که بدون استرس و فشار زیاد بتونیم برای کنکور آماده بشیم سوالیه که ذهن خیلی از دانشآموزان رو درگیر کرده.
از اولش خیلی به خودتون فشار نیارین. برای شروع از روزی 3 یا 4 ساعت درس خوندن شروع کنین. یا میتونین برای هفته اول با هر ساعتی که راحتین شروع کنین و به خودتون فشار نیارین. اگه معمولاً 2 ساعت توی روز درس میخونین، در این برنامه برای 8 ساعت درس خوندن در طول روز برنامهریزی نکنین که اصلا درست و اصولی نیست.
هفته اول خیلی به خودتون سخت نگیرین. ولی از هفته دوم میتونین یک ساعت به ساعت مطالعهتون اضافه کنین تا به یک ساعت استاندارد برسین. با اصولی برنامهریزی کردن میتونین بهترین نتیجه رو بگیرین.
اکثر دانشآموزان با توجه به روندی که توی سال تحصیلی داشتن، عادت کردن که مطالب رو تشریحی بخونن. اما خب کنکورتون تستیه!
خوندن مطالب به صورت تشریحی باعث میشه که به صورت عمقی و مفهومی درس رو یاد بگیرین؛ ولی این موضوع هیچی از اهمیت سوالات تستی کم نمیکنه. بهتره که هم به صورت تستی و هم به صورت تشریحی بخونین تا مطالب رو کامل متوجه بشین و بتونین نمونه سوالات تستی هم حل کنین.
بهترین روش اینه که بعد از خوندن هر مبحثی از درس، چند سوال تستی و چند سوال تشریحی حل کنین. توی این تابستان، بیشتر تمرکزتون رو روی این مطلب بزارین که مباحث رو به خوبی یاد بگیرین و فعلاً به فکر سرعت تستزنی نباشین.
اگه شما هم این سوال براتون ایجاد شده که آیا شرکت در آزمونهای آزمایشی از تابستان واجب است یا نه، باید بگیم که این مورد کاملا به شما بستگی داره؛ چون شما باید بررسی کنین که آیا به بودجهبندی اون آزمون رسیدین یا نه. بلد نبودن سوالات آزمون و نگرفتن نتیجه، میتونه باعث تضعیف روحیه شما بشه.
پس شرکت در آزمون کاملا به شما بستگی داره؛ اگه با کمک برنامهریزی تابستان کنکور، دروس رو مطالعه کردین و بر اساس بودجهبندی آزمون جلو رفتین، شرکت در آزمون میتونه یک ارزیابی دقیق از نتیجه کار شما باشه؛ اما اگه به بودجهبندی نرسیدین، توصیه میشه که فعلا برای شرکت در آزمون عجله نکنین.
ما در این مقاله سعی کردیم نکات مهمی که باید در برنامهریزی تابستان کنکور رعایت کنین رو بررسی کنیم. همچنین به شما یادآوری میکنیم که هر ثانیه و دقیقهای که از این روزاتون میگذره برای شما ارزشمنده و باید ازش استفاده کنین و قدرش رو بدونین. اگه درسی رو متوجه نمیشین وسواس به خرج ندین، خیلی از این مشکلات در حین حل کردن سوالات تستی و تشریحی حل میشه.
طبق برنامهریزی که کردین، روی درس خوندنتون تمرکز کنین. به هیچ عنوان خودتون رو با دیگران مقایسه نکنین، بلکه خودتون رو نسبت به شرایط قبلیتون بسنجین و مقایسه کنین؛ چون هر کسی شرایط خاص خودش رو داره. پیشنهاد میکنیم توی این روزها خودتون رو درگیر مسائل احساسی نکنین و اجازه بدین ذهنتون فقط روی درس خوندنتون متمرکز بمونه.
برای شروع درس خوندن به خودتون سخت نگیرین. توی هفته اول از روزی 3 یا 4 ساعت شروع کنین و به مرور ساعت مطالعهتون رو بیشتر کنین.
آزمونهای آزمایشی شبیهساز کنکور هستن. شرکت کردن توی این کلاسها باعث میشه تا با نمونه سوالات کنکور آشنایی پیدا کنین.
بهترین روشی که به شما پیشنهاد میکنیم اینه که بعد از خوندن هر مبحثی، چند سوال تستی و چند سوال تشریحی حل کنین.