آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
هوش یکی از مهمترین عواملیه که تا حد خیلی زیادی روی موفقیت و خوشبختی افراد تأثیر میذاره. همه والدین میخوان فرزندانشون باهوش و با استعداد باشن و بتونن خیلی راحت یاد بگیرن و مسائل رو حل کنن. اما آیا هوش چیزیه که بشه تغییرش داد یا غیر قابل تغییره؟ سوال اصلی اینه که چطوری هوش بچه رو زیاد کنیم؟ یا تکنیکهای افزایش هوش کودکان چیست؟
پاسخ به این سوال ممکنه پیچیده به نظر برسه، اما به طور کلی میشه گفت که هوش یک مفهوم چند بعدیه که تحت تأثیر عوامل مختلف ژنتیکی، محیطی و تربیتی قرار میگیره. بنابراین، هوش بچه رو نمیشه به یک عدد خلاصه کرد و همچنین نمیشه گفت که هوش بچه ثابت و غیرقابل تغییره.
با ایجاد شرایط مناسب و انجام فعالیتهای مفید و موثر میشه هوش بچه رو زیاد کرد و تواناییهای شناختی و خلاقیتش رو افزایش داد.
در این مقاله، به شما 6 راهکار علمی برای افزایش هوش بچه میگیم که با انجام اونها میتونین به رشد مغز و ذهن فرزندتون کمک کنین. این راهکارها شامل مواردی زیر است:
که در ادامه به تفصیل درباره هر کدومشون صحبت میکنیم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشین.
یکی از مهمترین عواملی که روی هوش بچه شما تأثیر میذاره، تغذیه سالمه. مغز بچه نیاز به مواد مغذی مختلفی داره که باعث رشد سلولهای عصبی و اتصالات بین اونها میشه. تغذیه سالم یکی از راهکارهای تبدیل کودکان به افرادی نابغهست که باید حتما به اون توجه کنین. برخی از این مواد مغذی عبارتند از:
این اسیدهای چرب برای ساختن غشای سلولهای عصبی و انتقال پیامهای شیمیایی توی مغز خیلی مهم و ضروری هستن. امگا 3 میتونه به تمرکز، تفکر و خلاقیت کودک کمک کنه. منابع غذایی امگا 3 شامل ماهیهای چرب مانند قزل آلا، تن ماهی و خاویار، گردو، بادام، تخم کتان، روغن زیتون و بعضی از سبزیجات هستن.
پروتئین برای ساخت آمینواسیدهایی که پیامرسانهای مغزی هستن، ضروریه. پیامرسانهای مغزی مسئول انتقال اطلاعات بین سلولهای عصبی و کنترل عملکرد مغز در زمینههای مختلف مثل خلق و خو، خواب و بیداری، اشتها، یادگیری و حافظه هستن. منابع غذایی پروتئین شامل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، عسل، سویا، عدس و نخود هستن.
آهن برای حمل اکسیژن به مغز و سایر بافتهای بدن اهمیت داره. کمبود آهن باعث کندی یادگیری، کمبود توجه و افسردگی در کودک میشه. منابع غذایی آهن شامل گوشت قرمز، کبد، اسفناج، زردآلو، انار، انجیر، خرما، گندم، جو و آرد سوخاری هستنن که توی بهبود هوش بچه بسیار تأثیرگذارن.
موسیقی یکی از بهترین راههای تقویت مغز و هوش بچهست. موسیقی گوش دادن یا نواختن یک ساز موجب فعال شدن بخشهای مختلف مغز مثل حافظه، توجه، شنوایی، زبان، هماهنگی و خلاقیت میشه. موسیقی همچنین میتونه احساسات و خلق و خوی کودک رو هم بهتر کنه و استرس و اضطرابش رو کاهش بده.
بازی یکی از فعالیتهای طبیعی و غریزی کودکانه که برای رشد و توسعه مغز و هوش بچه خیلی مفیده. بازی باعث میشه که کودک به صورت خودجوش و لذتبخش با محیط اطرافش ارتباط برقرار کنه و مهارتهای اجتماعی، هیجانی، حرکتی و شناختی خودش رو تقویت کنه. برخی از فواید بازی برای هوش بچه عبارتند از:
از جمله عواملی که باعث تحریک مغز کودک میشه بازیه. این امر باعث میشه که مغز کودک قویتر، انعطافپذیرتر و بازدهی بالاتری داشته باشه. بازی همچنین میتونه به بهبود تواناییهای شناختی مانند حافظه، توجه، استدلال، حل مسئله و یادگیری کودک کمک کنه.
اعتماد به نفس یعنی باور به خودتون و تواناییهاتون. اعتماد به نفس برای رشد شخصیت و موفقیت کودک خیلی مهمه. بازی به افزایش اعتماد به نفس و نهایتاً به هوش او کمک میکنه، چون بازی یک فضای امن و مثبته که کودک میتونه خودش باشه، خودش رو بشناسه و استعدادها و علاقههاش رو کشف کنه.
ورزش یکی از بهترین راههای تقویت هوش بچهست. ورزش باعث میشه که خونرسانی به مغز بیشتر بشه و اکسیژن بیشتری به سلولهای عصبی برسه. ورزش همچنین میتونه به کاهش التهاب و استرس در مغز کودک کمک کنه. بعضی از فواید ورزش برای هوش بچه عبارتند از:
مطالعات نشون دادن که کودکانی که به طور منظم ورزش میکننن، توی آزمونهای شناختی عملکرد بالاتری از خودشون نشون میدن و همچنین میتونن بهتر اطلاعات رو حفظ کنن.
ورزش باعث میشه که مغز کودک اندورفین و سروتونین تولید کنه که هر دو هورمون خوشحالی هستن و باعث ایجاد احساس خوشبختی و آرامش میشن که برای رشد شخصیت و موفقیت و هوش کودک بسیار مهمه.
مطالعه باعث میشه که کودک با دنیای جدیدی از اطلاعات، دانش، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، علم و هنر آشنا بشه و دیدگاه و بینش خودش رو گسترش بده. مطالعه همچنین میتواند به تقویت مهارتهای زبانی، خوندن، نوشتن و گفتار کودک کمک کنه. مطالعه میتونه به افزایش خلاقیت، تخیل و هوش کودک شما هم کمک کنه. برخی از فواید مطالعه برای هوش بچه عبارتند از:
مطالعه میتونه به افزایش دایره لغات کودک کمک کنه. دایره لغات تعداد واژههاییه که کودک میتونه بشناسه، بفهمه و به کار ببره. دایره لغات برای ارتباط، یادگیری، خلاقیت و هوش کودک خیلی مهمه.
مطالعه میتواند به افزایش هوش هیجانی کودک کمک کنه. هوش هیجانی به توانایی درک، کنترل و ابراز احساسات خودش و دیگران گفته میشه. مطالعه باعث میشه که کودک با احساسات و واکنشهای شخصیتهای داستان آشنا بشه و بتونه با اونها همدلی کند و از اونها یاد بگیره.
تشویق یکی از مهمترین عواملیه که روی هوش بچه تأثیر میذاره. تشویق احساس مثبت و انگیزه به کودک منتقل میکنه و باعث میشه که کودک به خودش اعتماد کنه و بتونه به راحتی یاد بگیره و مشکلات رو حل کنه. برای تشویق بچه، بهتره که به جای اینکه روی نتیجه تمرکز کنین، روی فرایند تمرکز کنین.
یعنی به جای اینکه به کودک بگین که چقدر نمره خوبی گرفته یا چقدر قشنگ نقاشی کشیده، بهش بگین که چقدر بابت این کار زحمت کشیده یا چقدر خلاق بوده. این کار باعث میشود که کودک برای خودش ارزش قائل بشه.
هوش یکی از عوامل موثر روی موفقیت تحصیلی و شغلی کودکانه. برای افزایش هوش کودکان، میشه از راهکارهای مختلفی استفاده کرد. توی این مقاله، ابتدا به تعریف هوش و حافظه پرداختیم و در نهایت هم به 6 مورد از مهمترین عوامل برای اینکه چطوری هوش بچه رو زیاد کنیم اشاره کرده و هر کدوم رو به کامل توضیح دادیم.
همچنین شما پدر و مادرهای عزیز میتونین به کمک اپلیکیشن آموزشی فاب، مهارتهای خلاقانه رو در کودکتون پرورش بدین.
بعضی از غذا ها و مواد غذاییای که میتونه به تقویت مغز و هوش کودکان کمک کنه عبارتند از: ماهی، سیبزمینی، تخممرغ، مغزها و سبزیجاته.
از جمله موسیقیهایی که میتونن به تقویت هوش کودکان کمک کنن میشه به موسیقی کلاسیک، موسیقی محلی،و موسیقی با سازهای مختلف اشاره کرد.