آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
توصیه اکثر مشاوران به دانشآموزان کنکوری یادداشت برداری و خلاصه نویسی کنکوریه اما کنکوریهای کمی هستن که بدونن استفاده روشهای خلاصه نویسی برای کنکور چه اثر معجزه آسایی روی نتیجه کنکور اونها میگذاره و روشهای خلاصه نویسی برای کنکور چیه.
در این مقاله قراره با هم همه چیز در مورد خلاصه نویسی رو مرور کنیم و بفهمیم چرا اینقدر مشاورها روی این روش یادگیری و مرور تاکید دارن و چرا در مسیر آمادگی برای کنکور خلاصه نویسی یکی از موثرترین ابزارهای در دسترس دانشآموزانه.
یکی از موثرترین روشهای یادگیری فعال که کنکوریها خیلی اسمش رو میشنون خلاصه نویسی برای کنکوره. اما چرا روشهای خلاصهبرداری برای کنکور موثرن؟ اول باید ببینیم که خلاصه نویسی در یادگیری چه تاثیری میگذاره و چطوری ترس از شکست در کنکور رو از بین میبره.
برای تکمیل یادگیری باید فرآیند به خاطر سپاری و به یاد آوری در ذهن شکل بگیره. ما با مطالب روبهرو میشیم، این مطالب مدتی رو در حافظه کوتاهمدت ما باقی میمونن و در مرحله بعد باید مطالب به حافظه بلندمدت منتقل بشن و این انتقال به شکل باشه که بازگردانی اونها به سادگی اتفاق بیفته.
روشهای خلاصه نویسی برای کنکور انتقال اطلاعات به حافظه بلندمدت به شکل موثر رو تسهیل میکنن. رفتار حافظه در این بخش از پروسه یادگیری برمبنای معناست و خلاصه نویسی بر معنا در اطلاعات ورودی تاکید میکنه و معناهای جدید میسازه که تاثیر چشمگیری بر سرعت یادگیری داره.
مطالعات زیادی اثر خلاصه نویسی بر سطح یادگیری رو بررسی کردن و نتایج همواره اثربخشی این روش مطالعه فعال رو برای یادگیری دروس سنگین و حجیم نشون داده. در زمان کنکور شما با حجم عظیمی از اطلاعات روبهرو هستین و باید ذهنتون رو قانع کنین تا در زمان کوتاهی تمام این مطالب رو یاد بگیره و سر جلسه کنکور با استفاده از این اطلاعات تستها رو تحلیل کنه و جواب درست رو به دست بیاره.
در اینجاست که یادگیری روشهای خلاصه نویسی برای کنکور قراره کار شما رو راحت کنه و شما رو در این رقابت نفسگیر جلو بندازه.
خلاصه نویسی روشهای زیادی داره، اما یک سری اصول اولیه باید در تمام روشهای خلاصه نویسی رعایت بشن تا به شکل درست و موثر از این ابزار استفاده کنیم:
از اسم این ابزار یادگیری هم مشخصه، شما قراره مطالب کتاب رو خلاصه کنین تا میزان یادگیری رو افزایش و زمان مرور رو کاهش بدین، نیازی نباشه برای پیدا کردن یک نکته کوتاه در کوهی از منابع و کتابهای قطور غرق بشین و بین مباحث متفاوت دروس ارتباط سازی کنین، پس قرار نیست منبع آموزشی رو جلوتون باز کنین و همه چیز رو عیناً کپی کنین.
تمرکز در خلاصه نویسی بر فهم بهتر مفاهیم و نکات کلیدیه. متن کتابهای درسی معمولا مفاهیم کلیدی رو به روشهای مختلف توضیح میده تا همه مطلب رو بفهمن. خلاصه نویسی کنکوری باید به شما کمک کنه تا مفهوم رو از لابهلای توضیحات یاد بگیرین و بعد از یادگیری درگیر این توضیحات نباشین.
حجم یک خلاصه نویسی ایدهآل در حد یکششم مطالب اصلیه، اما کمی تمرین لازمه تا به این مهارت برسین. خلاصه نویسی برای کنکور نباید بیشتر از یکسوم مطالب باشه.
هدف روشهای خلاصه نویسی برای کنکور دستهبندی مطالب و یادگیریه.
استفاده از خلاصه نویسیهایی که یک نفر دیگه اونا رو نوشته فقط برای زمانی به درد میخوره که وقت خیلی کمی مونده و تنها راه چاره تلنبار کردن اطلاعات در مغزه تا دعا کنیم که سر جلسه بتونیم سادهترین نکات رو به یاد بیاریم، پس نباید به امید خریدن خلاصههای آماده، از یادگرفتن روشهای خلاصهبرداری برای کنکور غافل بشیم.
خلاصهبرداری رو با زبانی که باهاش راحتترین انجام بدین. اگه به یاد آوردن کلمه یا عبارتی کار سختیه، تغییرش بدین و از هممعنیهایی که برای خودتون راحتتره استفاده کنین.
از علامتها و نشونهها استفاده کنین تا زمان کمتری برای نوشتن و مرور کردن صرف شه. مثلاً استفاده از یک رنگ خاص برای نشون دادن ارتباط با یک موضوع خاص که یادگیری رو هم بهتر میکنه.
خلاصه نویسی کنکور باید بخشی از هر جلسه مطالعاتی باشه، اما اگه قبل از اینکه مطالب رو خوب یاد گرفته باشین شروع به خلاصه نویسی کنین نمیتونین نکات مهم رو به راحتی تشخیص بدین و ممکنه نکات مهمی رو از قلم بندازین و مطالب حاشیهای رو وارد خلاصههاتون بکنین که مرور مطالب رو سخت میکنه.
خلاصه نویسی برای کنکور همزمان با یادگیری مطالب هم سرعت یادگیری رو کم میکنه. در زمان فعالیتهای سنگین فکری مثل یادگیری به تمام انرژیتون نیاز دارین و خلاصهبرداری بخشی از این انرژی رو ازتون میگیره.
روشهای خلاصه نویسی برای کنکور زمانی بیشترین تاثیر رو دارن که مطالب رو کاملا یاد گرفته باشین و از اونها برای تثبیت درسها و تسهیل کردن مرورهای بعدی استفاده کنین. میتونین همزمان از روش فاینمن برای ایجاد خلاصه نویسیها استفاده کنین.
خلاصههایی که نوشتین برای این نیستن که برای همیشه به ته کشو پرتاب بشن و یادتون بره که حتی وجود داشتن. بهترین منبع جمعبندی شما در ماههای نزدیک به جلسه آزمون به خصوص بعد از عید دوازدهم و یا شبهای امتحان این خلاصه نویسیها هستن.
یکی از اصلیترین دلیلهای تاثیر روشهای خلاصه نویسی در کاهش استرس کنکور، ایجاد امکان مرور سریع مطالبه، پس حتما منظم و مرتب خلاصه نویسی کنین. اونها رو دائم مرور کنین، با منابع مطابقت بدین و نکات مهم جدیدی رو به یادداشتهاتون اضافه کنین که در حین تستزنی یا کلاسها یاد گرفتین.
یک سیستم منظم برای پیدا کردن مطالب در بین یادداشتها هم طراحی کنین. از خلاصهبرداری روی برگههای کاغذ رها خودداری کنین و از کلاسورها و دفترهای سیمی استفاده کنین.
برای تمام یادداشتهاتون تاریخ روز خلاصه نویسی رو بنویسین و یک فهرست منظم ایجاد کنین. استفاده از نشانگرهای چسبی در لبه کاغذها هم به پیدا کردن سریع چیزی که دنبالش میگردین کمک میکنه.
روشهای خلاصهبرداری برای کنکور بسیار متنوع و زیادن. حتی بعد از یادگیری اصول خلاصه نویسی کنکور، میتونین روشهای مخصوص به خودتون رو بسازین.
دو روش خیلی معروف که از بهترین روشهای خلاصه نویسی برای کنکور هستن رو با هم مرور میکنیم:
روش خلاصه نویسی کرنل یکی از سادهترین روشهای خلاصه نویسی برای کنکوره که یادگیری فعال رو تقویت میکنه و مناسب خلاصهبرداری از کلاسهای درس و ویدئوهای آموزشی هم هست.
در این روش همه چیز در یک صفحه کاغذ خلاصه میشه. با دو خط افقی دو بخش کوچک در بالا و پایین صفحه جدا کنین و قسمت میانی رو به دو ستون نامساوی تقسیم کنین به طوری که ستون سمت راست بیشترین مساحت رو داشته باشه.
بخش کوچک بالا برای عنوان و تاریخ یادداشتبرداریه. ستون سمت چپ محل یادداشتبرداری از مطالبی که خوندین، تدریس معلم یا محتوای فیلم آموزشیه. در ستون سمت چپ سوالاتی که به ذهنتون میرسه رو یادداشت میکنین و کلمات کلیدی رو مینویسین تا راحتتر مطالبی که نیاز دارین رو پیدا کنین.
بخش پایینی هم مربوط به خلاصهای مطالب یادداشت شده در صفحه است. حتی اگه مطالب در یک صفحه جای نگرفت و ادامه مطلب به صفحه بعد رفت؛ از این بخش چشمپوشی نکنین و مطالب هر صفحه رو جداگانه خلاصه کنین.
به همین سادگی یکی از موثرترین روشهای خلاصه نویسی برای کنکور به ابزاری برای یادگیری فعال شما تبدیل میشه. فراموش نکنین که در این روش باید همواره فعالانه به موضوعات فکر کنین و سوال بپرسین و کلمات کلیدی مباحث رو مشخص کنین تا بهترین نتیجه رو بگیرین!
روش کرنل بهترین روش خلاصهبرداری برای کنکوره و بیشترین تاثیر رو در کنار ویدیوهای آموزشی میگذاره. اگه دوست دارین از فیلمهای آموزشی برای یادگیری مطالب استفاده کنین. یادتون نره که اپلیکیشن فاب هزاران ساعت فیلم آموزشی با کیفیت براتون تهیه کرده که کافیه اپلیکیشن رو نصب کنین تا بدون هیچ محدودیتی به اونها دسترسی داشته باشین.
تمرکز اصلی این روش خلاصه نویسی برای کنکور بر روی کشف ارتباطات و تثبیت مطالب با استفاده از این ارتباطاته. در زمانی که عبارتها و نکات زیادی برای به خاطر سپردن وجود داره کل مطالب رو به صورت نمودار درختی خلاصهبرداری و جزئیات رو مثل برگها به تنه متصل میکنیم.
یک نمونه نمودار درختی برای درک ارتباط بین انواع سیستمهای دفاعی بدن رو مشاهده میکنین:
میتونین با استفاده از کلمات کلیدی ارتباط بخشهای مختلف مطالب با هم رو پیدا کنین و با استفاده از دیگر روشهای خلاصهبرداری برای کنکور جزئیات هر بخش رو خلاصه کنین. این روش به خصوص در مطالعه درس زیستشناسی خیلی کاربرد داره.
روشهای زیادی برای خلاصهنویسی برای کنکور وجود داره، روشهایی به سادگی خط کشیدن زیر جملات کتاب، استفاده از هایلایترها یا حتی حاشیه نویسی در گوشه کتاب درسی. روشهای زمانبرتری هم وجود دارن مثل طراحی جدول، دستهبندی مطالب، رمز گذاری و علائم اختصاری یا طراحی فلشکارتها.
در نهایت این شمایین که با آزمون و خطا روش مناسب برای خودتون رو پیدا میکنین که با شیوه یادگیری شما، روشهای مطالعهاتون و یا نوع مطلبی که در حال یادگیری اون هستین هماهنگی بیشتری داره. بهترین روشهای خلاصهنویسی برای کنکور روشهایی هستن که برای شما بهترینن.
یادتون نره که خلاصه نویسی باید موازی با بهترین روشهای مطالعه استفاده بشه. چون خلاصه نویسی یک روش مناسب برای مروره و قبل از اون باید با روشهایی مثل استفاده از ویدیوهای آموزشی خوب خوب مطالب رو یاد بگیرین و خلاصه نویسی کنکور رو از منابع معتبر و اصولی انجام بدین. فاب در تمام طول کنکور همراه شماست. اپلیکیشن ما رو نصب کنین تا استانداردترین آموزش کنکور رو دریافت کنین.
یادتون نره به مقاله امتیاز بدین. اگه از این مقاله راضی بودین و فکر میکنین به شما کمک کردیم، میتونین با امتیاز پنج ستاره ازمون تشکر کنین😌🤩!
دو روش بسیار موثر خلاصه نویسی کنکور روش کرنل و خلاصه نویسی درختی هستن که جزئیات اونها به طور کامل در مقاله اومدi!
در زمان یادگیری هر چیزی به روشهای مرور موثر مثل خلاصه نویسی نیاز داریم اما خلاصه نویسی برای کنکور یک الزامه چون حجم زیادی از درسها رو باید در زمان خیلی کوتاهی بخونین! پس باید مطمئن باشین که از بهترین روشهای یادگیری و مرور استفاده میکنین. کنکور نقش بزرگی در شکل دادن به آینده شما بازی میکنه.