آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
برای روزهای تعطیل که وقت آزاد بیشتری داریم، خیلی مهمه که یک برنامهریزی درست و حسابی داشته باشیم تا هم استراحت کنیم و هم درسهامون رو پیش ببریم. درسته که روزهای تعطیل برای استراحت و تفریحه، ولی درس خوندن در این زمان کم، میتونه مثل یک قطار تندرو باعث حرکت رو به جلوی شما بشه.
اول از همه، باید ببینیم که چه کارهایی باید انجام بدیم و چه درسهایی نیاز به مرور دارن؛ بعد، یک لیست از کارها و درسها تهیه و بر اساس اولویتها، زمانبندی کنیم.
یک نکته مهم در رابطه با برنامهریزی درسی برای روزهای تعطیل اینه که نباید خودمون رو خیلی تحت فشار بذاریم. یعنی، برنامهریزیمون باید واقعبینانه باشه و کل زمانمون رو هم به درس خوندن اختصاص ندیم.
مثلاً، میتونیم صبحها یک ساعت رو برای مطالعه در نظر بگیریم، بعد یک وقفه بذاریم و برای بازیابی انرژی، کمی استراحت یا ورزش کنیم. بعد از ظهر هم میتونیم دوباره به درسهامون برگردیم.
یک راه دیگه هم اینه که با دوستانمون گروه درسی تشکیل بدیم و با هم مطالعه کنیم. اینطوری هم انگیزهمون بیشتر میشه و هم میتونیم از تجربیات همدیگه استفاده کنیم. البته، باید مراقب باشیم که گپ و گفت دوستانهمون باعث حواسپرتی نشه.
برای این که بهتر با شیوه مطالعه گروهی آشنا بشین بهتره مقاله آشنایی با تکنیک مطالعه گروهی رو مطالعه کنین.
یادتون باشه که برای قبولی در کنکور سراسری، باید برای تابستان برنامهریزی کنین؛ اما برنامهریزی که برای خودتون طراحی میکنین، باید انعطافپذیر باشه. یعنی اگه یک روز نتونستین به برنامهتون عمل کنین، جا برای جبران عقبموندگیها وجود داشته باشه و بتونین در روزهای بعدی، خودتون رو به برنامه برسونین.
فراموش نکنین مهم اینه که از روزهای تعطیل لذت ببرین و در عین حال، پیشرفت تحصیلیتون رو هم در نظر بگیرین. برای مطالعه بیشتر در رابطه با برنامهریزی برای مطالعه در تعطیلات، تا انتهای مقاله با ما همراه باشین.
خیلی از دانشآموزان، میدونن که کلید موفقیت در امتحانات و حتی کنکور، داشتن برنامهریزیه؛ ولی به دلیل این که طراحی یک برنامهریزی رو بلد نیستن، از انجام این کار منصرف میشن. اما شما دانشآموزانی که دارین این مقاله رو میخونین، نگران نباشین؛ ما قراره در این مطلب، بهتون یاد بدیم که چجوری میتونین یک برنامهریزی اصولی و هدفمند داشته باشین.
برای برنامهریزی درسی در تعطیلات، میتونین از نکاتی که در ادامه بهتون میگیم استفاده کنین:
برنامهریزی، باعث میشه تا بین یادگیری، مطالعه و تفریح شما، هماهنگی و تعادل ایجاد بشه. در نتیجه بهترین کار در روزهای تعطیل و استفاده بهینه از زمانهای بیکاری اینه که برنامهریزی داشته باشین. برنامهریزی درسی برای روزهای تعطیل، چند نکته کلیدی مهم داره که میتونه بهتون کمک کنه تا از وقتتون به بهترین شکل استفاده کنین. این نکات عبارتند از:
1. قابل اجرا بودن برنامه: برنامهریزی درسی برای ایام تعطیلات باید واقعبینانه باشه تا بتونین اون رو اجرا کنین و نباید خیلی سنگین باشه که باعث خستگی و ناامیدی بشه. برای مثال اگه میزان ساعت مطالعه شما حدود 5 ساعته، نباید در برنامهریزی، روزانه 9 ساعت مطالعه قرار بدین. این برنامه به نوعی غیرقابل اجراست.
2. توجه به ظرفیت ذهنی: درسهای سنگین و زمانبر رو باید اول صبح یا بعد از استراحت، وسط روز قرار بدین و درسهای سبکتر رو برای پایان روز بذارین. چون در ابتدای روز، ذهن شما تازه برای درس خوندن آماده شده و میتونین به راحتی موضوعات پیچیده و مفهومی رو یاد بگیرین. هر چقدر به پایان روز نزدیک میشیم، به علت کاهش یافتن انرژی، یادگیری دروس، سختتر خواهد شد.
3. مشخص کردن زمان استراحت و خواب: برنامهریزی درسی برای روزهای تعطیل که طراحی میکنین، باید تعادلی بین استراحت و مطالعه شما برقرار کنه. بهتره بین هر 45 الی 60 دقیقه مطالعه، 10 الی 15 دقیقه استراحت داشته باشین و بعد سراغ پارت بعدی مطالعه برین. علاوه بر این، خواب موضوع مهمیه که باید حتما در برنامهریزی خودتون، 6 الی 8 ساعت رو بهش اختصاص بدین.
4. متناسب بودن تایم مطالعه با مبحث: زمانی که برای مطالعه هر درس در نظر میگیرین، باید با حجم مطالب اون درس متناسب باشه؛ مثلا نمیتونین برای درس زیست، 1 ساعت مطالعه داشته باشین ولی در عوض، 3 ساعت عربی مطالعه کنین.
5. هدفگذاری: برای هر جلسه مطالعه، هدف مشخصی داشته باشین. مثلاً یک فصل از کتاب رو کامل بخونین یا تعداد مشخصی تست حل کنین. در آخر هر روز یا قبل از آزمون، برنامه روزانهتون رو بازبینی کرده و پیشرفتتون رو ارزیابی کنین.
6. انعطافپذیری: بهتره در برنامهریزی برای روزهای تعطیل، همیشه یک بازه مطالعاتی خالی در آخر برنامه داشته باشین تا اگه از برنامه عقب افتادین، بتونین جبران کنین. این موضوع خصوصا در بازه امتحانات اهمیت بیشتری پیدا میکنه.
رعایت این توصیههای کلیدی، کمک میکنه تا برنامه شما اصولی و هدفمند بشه. پس سعی کنین یک برنامهریزی درسی متناسب برای روزهای تعطیل بچینین که تمام این موارد در اون، رعایت شده باشه. امیدوارم این نکات بهتون کمک کنه تا تعطیلات مفید و موثری داشته باشین!
ممکنه خیلی از دانشآموزان، پیش خودشون فکر کنن که روزهای تعطیل، برای تفریح و خوشگذرونیه و درس خوندن در این زمان، فقط انرژی الکی میگیره و بعدا هم میشه درسها رو مطالعه کرد؛ ولی باید گفت که دانشآموزان موفق، درس خوندن رو از روزهای تعطیل شروع کردن و هیچ وقت تسلیم نشدن.
البته منظور ما این نیست که از صبح تا شب مطالعه کنین؛ بیشتر تاکید ما هم بر این موضوعه که شما باید بین درس خوندن و تفریحات، تعادل برقرار کنین. در واقع برنامهریزی درسی برای روزهای تعطیل مزایای زیادی داره:
همه ما میدونیم که یکی از راهکارهای رسیدن به موفقیت، داشتن برنامهریزیه؛ در نتیجه ما توی این مقاله در مورد برنامهریزی درسی برای روزهای تعطیل صحبت و نکات و اصولی که برای این برنامهریزی باید در نظر داشته باشین رو بررسی کردیم.
درسته که روزهای تعطیل برای استراحت و تفریح هستن، اما اگه به فکر پیشرفت و رسیدن به هدفتون باشین، میبینین که کمی درس خوندن در روزهای تعطیل هم خالی از لطف نیست و می تونه باعث موفقیت شما در آینده بشه.✨
حالا اگه خواستین برای روزهای تعطیلتون برنامهریزی کنین، نکاتی که در این مقاله گفتیم رو حتما در نظر داشته باشین تا برنامهریزی شما هدفمند و اصولی باشه. به امید موفقیتهای روز افزون شما!📃📚💯
باید یک برنامهریزی منظم و متعادل داشته باشین که شامل مرور دروس و تمرینهای مستمر باشه و همچنین زمانی برای استراحت و تفریح هم برای خودتون در نظر بگیرین تا انرژی شما تحلیل نره.
درسته که درس خوندن در تعطیلات کمی سخته، ولی اگه به هدفی که دوست دارین بهش برسین فکر کنین، مطالعه براتون راحتتر میشه. برنامهریزی اصولی میتونه در این راه به شما کمک کنه تا بین درس خوندن و استراحت، تعادل ایجاد کنین و از درس خوندن دلزده نشین.
زمانبندی باید بر اساس اولویت دروس باشه. دروسی که نیاز به تمرکز بیشتری دارن باید زمان بیشتری بهشون اختصاص بدین. علاوه بر این اگه فکر می کنین که یادگیری یک درس برای شما سخته، نباید اون رو کنار بذارین؛ بلکه لازمه زمان کافی بهش اختصاص بدین تا بتونین مشکلی که در اون درس دارین رو رو برطرف کنین.