آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن
مطالعه، یکی بخش مهمی از زندگی تمام دانشآموزانه و لازمه که برای موفقیت، حتما مطالعه کافی داشته باشن. حالا در همین زمینه سوالی پیش میاد که بهترین زمان برای درس خوندن چه ساعاتی از روزه؟ چه ساعتی مطالعه کنیم، بازدهی بهتری داره؟
باید این مورد رو در نظر داشته باشین که بهترین ساعات درس خوندن برای هر فرد با توجه به عادت مطالعاتیش، میتونه متفاوت باشه. اما با تحقیق و یافتههای علمی، میشه گفت که چند بازه زمانی به عنوان بهترین زمان درس خوندن معرفی شده که بهتره برای درک بهتر مطالب خونده شده، حتما در این بازههای زمانی، مطالعه کنین.
با توجه به تحقیقات علمی که صورت گرفته، بازه زمانی 10 صبح تا 2 بعد از ظهر و همینطور 4 بعد از ظهر تا 10 شب، بهترین زمان درس خوندنه. در این ساعات، مغز بیشترین بازدهی ممکن رو داشته و در بهترین حالت یادگیری خودش قرار داره. در نتیجه بهتره که در همین زمان، مطالعه خودتون رو انجام بدین و ساعات باقی مونده رو استراحت کنین.
انتخاب بهترین زمان برای مطالعه، بستگی به خود فرد داره؛ ولی عوامل مختلفی روی سطح و کیفیت یادگیری دخیله که میزان یادگیری رو کم و زیاد میکنه. درس خوندن در روز یا شب هر کدوم به نوبه خودش مزیتهای به خصوصی داره.
برای مثال صبح بعد از یک استراحت کافی، انرژی بیشتری برای مطالعه و درس خوندن دارین؛ البته آرامش شب، فوایدی مثل دور بودن از عوامل حواس پرت کن و سروصدا داره. هر ساعتی که برای مطالعه انتخاب کردین، بهتره این مورد رو در نظر داشته باشین که ذهن نیاز به استراحت کافی داره.
دانشآموزان باید خودشون تشخیص بدن که چه زمانی بهترین زمان درس خوندنه و برای مطالعه دروس مختلف چه زمانی آمادگی دارن. برای درس خوندن موثر، باید همه عوامل مثل خواب کافی، گرسنه نبودن و دور بودن از موارد حواس پرتی فراهم باشه. همچنین برای درس خوندن و یادگیری موثر مطالب درسی، زمان و مکان مناسبی رو پیدا کنین که با تمرکز بالا، بهترین و بیشترین یادگیری رو داشته باشین.
حالا میرسیم به مهمترین سوال. بهترین زمان مطالعه برای افراد کنکوری چیه؟ چه ساعتی مطالعه کنیم بازدهی بیشتری برای کنکور داره؟
برای این مورد، باید در نظر داشته باشین که تمرکز خودتون رو فقط روی کنکور نذارین. چون اینجوری از درسهای مدرسه عقب میمونین و نمیتونین تراز کافی امتحانات نهایی رو به دست بیارین.
اما بهترین زمان درس خوندن برای کنکوری که ما پیشنهاد میکنیم اینه که در ساعات اولیه روز و صبح، مباحث جدید رو مطالعه کنین و عصر، برای تسلط روی مباحث و یادگیری بیشتر، حتما تست زدن رو فراموش نکنین. در آخر شب هم بهتره یک مرور داشته باشین تا مطالب به خوبی در ذهن شما ثبت بشه.
البته در نظر داشته باشین که کمیت ساعات مطالعه مد نظر نیست. مطالعه شما، باید با کیفیت باشه، حالا میخواد روزی 4 ساعت باشه یا روزی 8 ساعت باشه!
برای این که بتونین دروس حفظی رو بهتر متوجه بشین و تا مدت زمان طولانی در ذهن شما بمونه، بهتره بدونین که بهترین زمان درس خوندن دروس حفظی چیه.
زمانی که شما به مطالعه میپردازین، لازمه که بعضی از موارد رو رعایت کنین. البته رعایت این موارد برای همه افراد لازمه. در نتیجه فرقی نداره صبح مطالعه میکنین یا شب، بهتره که این نکات رو رعایت کنین تا مطالعه شما مفید و تاثیرگذار باشه.
قبل از این که مطالعه رو شروع کنین، بهتره که استراحت کافی داشته باشین. خواب کافی به طور چشمگیری بازدهی مطالعه شما رو افزایش میده و باعث میشه مطالب خیلی بهتر در ذهن شما باقی بمونه.
پس نگران از دست رفتن زمان نباشین و حتما استراحت کنین؛ چون در زمان خستگی، ذهن شما نمیتونه مطالب رو به درستی تجزیه و تحلیل کنه و نتیجه خوبی دریافت خواهید کرد. در کل یکی از بدترین زمانهای مطالعه، موقع خستگیه که هیچ فایدهای براتون نداره.
سعی کنین تا در رژیم غذایی خودتون، غذاهای سبک، سبزیجات و مواد مغذی رو جایگزین غذاهای چرب، شور و قندهای مصنوعی کنین. علاوه بر این، بهتره بعد از میل کردن یک وعده غذایی، حدود نیم ساعت استراحت کنین؛ چون مطالعه با شکم پر، تاثیر زیادی نداره.
بهترین زمان درس خوندن زمانیه که شما حس آرامش دارین و ذهنتون به دغدغههای دیگه مشغول نیست. در زمان عصبانیت، خشم، ناراحتی و هیجان، مطالعه شما مفید نخواهد بود.
زمانی که خسته و بیحال هستین، درس خوندن جایز نیست. چون تمرکز ندارین و درس خوندن شما علنا بیفایده و بدون تاثیره. به همین دلیل بهتره زمانی مطالعه کنین که شاداب و برای درس خوندن، آماده هستین.
نباید بیشتر از توان خودتون مطالعه کنین. اگه زمان مطالعاتی شما حدود 5 ساعته، در برنامهریزی خودتون روزی 9 ساعت مطالعه رو قرار ندین. چون مسلما بعد از گذشت همون 5 الی 6 ساعت بازه زمانی مطالعاتی خودتون، دیگه مطالعه بیشتر، فایده و اثری نخواهد داشت. بهتره که سعی کنین این بازه زمانی رو، آروم آروم بیشتر کنین.
در طول روز، یک بازه زمانی برای مطالعه رو در نظر بگیرین و هر روز در اون بازه، مطالعه کنین. این کار باعث عادت شما و در نهایت به یک روتین تبدیل میشه.
زمانی که بعد از ورزش، بدن شما خسته باشه، مطالعه بازدهی خوبی نداره و نمیتونین به خوبی مطالب رو درک کنین. پس لازمه بهترین زمان درس خوندن شما وقتی باشه که شاداب و سرحال هستین.
بعد از این که مطالعه شما در طول روز تکمیل شد، بهتره که جهت ماندگاری و تثبیت نکات در ذهنتون، مطالب رو شب دوباره برای خودتون مرور کنین.
بعد از خوردن یک صبحانه مغذی و کمی استراحت، مطالعه خودتون رو شروع کنین که بهترین زمان انجام تکالیف، طرفای صبحه.
بهترین زمان درس خوندن، بستگی به مدیریت در زمان مطالعه و شرایط وابسته به اون داره. مطالعه در روز، مرور مطالب در شب، استراحت کافی، غذا خوردن به موقع، مطالعه با آرامش، مطالعه با تمرکز بالا و مطالعه به اندازه میتونه یک مطالعه اصولی و باکیفیت باشه.
در صورت فراهم بودن تمام شرایط، ذهن آمادگی لازم رو برای مطالعه موثر داره. برای رسیدن به موفقیت، تعیین زمان مشخص برای مطالعه، روشهای صحیح و اصولی مطالعه، برنامهریزیهای کاربردی و غیره از اهمیت بالایی برخوردارن.
زمان مناسب برای درس خوندن موضوع مهم برای دانشآموزان مخصوصا کنکوریهاست. بهترین ساعات درس خوندن برای هر یک از دانشآموزان به عوامل مختلفی بستگی داره. ساعات طلایی درس خوندن برای هر فردی با توجه به شرایط زندگی، هوش و حافظه اون متفاوته.
به همین دلیل بهتره که با توجه به عادتهای خودتون و نکاتی که بررسی کردیم، بهترین ساعتی که مغز شما تمرکز و بازدهی بالایی داره رو برای مطالعه انتخاب کنین.
بهترین زمان برای درس خوندن و مطالعه بین ساعتهای ده صبح تا دوعصر و چهارعصر تا ده شب است. در بین این ساعات مطالعه می تونین دو تا چهار ساعت زمان استراحت و خواب کوتاه برای بازیابی ذهن در نظر بگیرین.
بهترین زمان درس خوندن و یادگیری مطالب برای افراد مختلف با هم فرق داره و بعضی افراد در روز و بعضی دیگه در شب یادگیری بهتری دارن.
بهرته افراد کنکوری، با بررسی عادتهای مطالعاتی خودشون و در نظر گرفتن مطالعه مطالب درسی مدرسه و امتحان نهایی، یک بازه زمانی مناسب رو برای مطالعه خودشون در نظر بگیرن. البته که مهمترین موضوع در مطالعه برای کنکور، کیفیت بالای مطالعهست نه کمیت!