بهترین روشهای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی
تاریخ دوازدهم انسانی دارای مباحث مهمیه که به علت آموزش در سال پایانی تحصیل و به خاطر در پیش داشتن کنکور اهمیت زیادی داره. همچنین این درس دارای ضریب بالایی توی کنکوره که همین موضوع داوطلب رو وادار میکنه که درصد بالایی رو به دست بیاره تا در نهایت به رتبه و تراز خوبی برسه.
برای همین تقویت تاریخ دوازدهم انسانی موضوع مهمیه که ما توی این مقاله قراره در موردش صحبت کنیم.
قطعا برای تقویت درس تاریخ، خیلیهاتون حتما سراغ کلاسهای خصوصی و فوق برنامه میرین. اما آیا میدونین هزینه کلاسهای خصوصی چقدر بالاست؟ جایگزینی برای صرفهجویی در هزینههای خودتون دارین؟ پیشنهاد ما به شما برای صرفه جویی در زمان و هزینههاتون استفاده از اپلیکیشن آموزشی فاب و درس خوندن با این اپلیکیشنه.
روشهای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی
شاید شما دانشآموزی هستین که ساعتها درس میخونین اما نتیجه نمیگیرین. شاید هم درس میخونین ولی بدون برنامه؛ که این اصلا نمیتونه براتون نتیجهبخش باشه. حتما سوال دارین که چگونه در امتحان تاریخ دوازدهم انسانی 20 بگیریم؟
با اپلیکیشن فاب شما میتونین از ویدئوهای آموزشی پایه دوازدهم انسانی که برای تمامی درسها از جمله تاریخ ارائه شده استفاده کنین.
این ویدئوها هم درسنامه کامل دارن و هم با ارائه جزوه و نمونه سوال شما رو برای امتحانات نهایی، شرکت در کنکور سراسری و طراحی یک برنامهریزی درسی صحیح برای پایه دوازدهم انسانی به طور کامل آماده میکنن.
ویدئوی زیر نمونه تدریس فیلم آموزش تاریخ دوازدهم انسانی که میتونین با نصب اپلیکیشن فاب به تمام قسمتهای اون دسترسی پیدا کنین و برای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی، ازش استفاده کنین. شما میتونین با کسب نمره و تراز خوب توی این درس از رقبای خودتون جلو بیفتین.
تاریخ یک درس حفظیه که مطالبش هم خیلی زیاده. یعنی شما برای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی، باید مدام دروس این کتاب رو مرور کنین تا هیچ مبحثی یادتون نره.
برای اینکه این درس رو در امتحانات نهایی 20 بگیرین و تراز و درصدتون هم در آزمون سراسری بالا بشه، باید نحوه مطالعه تاریخ دوازدهم انسانی رو بلد باشین و به روش خودش این درس رو پیش ببرین.
این یعنی سر جلسات کلاس درس حاضر باشین و به تدریس معلم خوب دقت کنین و هر جایی که متوجه نشدین، حتما سوال بپرسین. درس هر روز رو همون روز بخونین و برای مرور درسهای قبلی، حتما طبق برنامهریزی درسی دوازدهم انسانی پیش برین. قبل از تدریس درس جدید هم بهتره که یک پیشخوانی روی اون درس داشته باشین.
یادتون باشه که خلاصهنویسی موثرترین روش مطالعه تاریخ دوازدهم انسانی برای به خاطر سپردن مطالب درسیه و همچنین بهتره که موقع مطالعه، زیر نکات مهم کتابتون خط بکشین.
در نهایت باید وقت بذارین و پاراگراف پاراگراف مطالب رو بخونین، بفهمین و در نهایت حفظ کنین؛ هر چند بار که لازم بود این کار رو انجام بدین تا مباحث رو فراموش نکنین.
تجسم و تصویرسازی
وقتی در حال خوندن مبحثی هستین، شخصیتهای اون رو تصویرسازی کنین. میتونین حتی فیلمهایی که در مورد اون اتفاق تاریخی ساخته شده رو ببینین که این کمک میکنه صد در صد مطلب مورد نظر توی ذهنتون حک بشه.
تصویرسازی یکی از روشهای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی محسوب میشه که خیلی از دانشآموزان ازش استفاده میکنن.
استفاده از فلش کارتها
درس خوندن و مرور با فلش کارت همیشه یکی از بهترین روشها بوده. فلش کارت با مرور مباحث درسی در بازههای زمانی مشخص، کمک میکنه که موضوعات درسی رو فراموش نکنین و اونها رو درست به خاطر بسپارین. فلش کارت هم میتونه از روشهای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی باشه که خیلی رایجه.
تهیه یک منبع کمک آموزشی کاربردی
داشتن منبع کمک آموزشی موضوع خیلی مهمیه. خیلی از دانشآموزان یک عالمه کتاب حجیم رو به عنوان منبع تهیه میکنن که صفحاتش حتی از خود کتاب درسی هم بیشتره! ببینم اصلا وقت میکنین که همچین کتابی رو بخونین؟ اصلا وقت میکنین که کتاب درسی خودتون رو بخونین که همچین منابع حجیم و وقتگیری رو تهیه میکنین؟!
برای درس تاریخ، منبعی به دردتون میخوره که هر درس رو در یک ساعت و حتی کمتر براتون جمع کنه و با توجه به بارمبندی امتحانات نهایی دوازدهم انسانی پیش بره. ویدئوهای تدریس اپلیکیشن فاب، این قابلیت رو داره که در زمان کم و با کیفیت بالا، تمام مباحث تاریخی رو بهتون آموزش بده و کمک کنه که بهتر مباحث رو درک کنین و به خاطر بسپارین.
تهیه منبع مناسب هم یکی از راههای تقویت تاریخ دوازدهم انسانی محسوب میشه.
حفظ کردن تاریخ وقایع مهم
یکی از موضوعات مهمی که ازش در امتحانات و کنکور سوال طرح میشه، تاریخ اتفاقات مهمه و حفظ کردن این تاریخها یکی از سختترین کارهاییه که دانشآموز باید انجام بده. برای به خاطر سپردن این تاریخها میتونین از تکنیک نوشتن و تکرار و تمرین استفاده کنین.
نوشتن مطالب هم سرعت حفظ کردن شما و هم تمرکزتون رو بالا میبره و یکی از روشهای تقویت تاریخ دوازدهم انسانیه.
سرفصلهای تاریخ دوازدهم انسانی
اگه این مقاله رو تا اینجا مطالعه کردین و دنبال آموزش روش مطالعه تاریخ دوازدهم و کسب نمره عالی هستین، باید بدونین که کتاب درسی تاریخ مطالب زیادی داره و باید برای مطالعه همه اونها برنامهریزی داشته باشین.
در این کتاب درسی، منابع تاریخی گوناگون و تحولات تاریخی تمام دورهها بررسی میشه و درسنامه اون شامل ۱۲ درسه که شرح اونها به صورت زیره:
درس 1- تاریخ نگاری و گونههای منابع دوره معاصر
سالهای زیادیه که تاریخ نگاران در دورههای مختلف به جمعآوری و نوشتن شرح و وقایع دورهای که در اون زندگی میکردن مشغول هستن و با جمع آوری و نگهداری اونها، آثار ارزشمندی در تاریخ ایران به وجود آوردن.
اما بین این تاریخنگاران، عده زیادی هم هستنن که به عنوان کاتب دربار خدمت میکردن و آثاری ادبی از خودشون به جا میذاشتن.
درس 2- ایران و جهان در آستانه دوره معاصر
ایران و جهان در آستانه دوره معاصر با چالشها و تغییرات بزرگی روبرو بودن. از جمله این چالشها میشه به موارد زیر اشاره کرد:
- نهضت مشروطه ایران: یک جنبش ملی و انقلابی بود که در سال ۱۲۸۵ خورشیدی شکل گرفت و هدف اون محدود کردن قدرت شاه و تأسیس یک قانون اساسی و مجلس بود. این نهضت با مقاومت شاه و انگلیس و روسیه روبرو شد و در سال ۱۳۰۴ خورشیدی با کودتای رضاخان پایان یافت.
- جنگ جهانی اول: یک جنگ بینالمللی بود که از سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ میلادی ادامه داشت و در اون اتحادیههای مختلفی از کشورهای اروپایی، آسیایی، آفریقایی و آمریکایی درگیر شدن. این جنگ باعث تغییر نظام سیاسی و اقتصادی جهان و ایجاد جنبشهای ملی و استقلالطلبانه در کشورهای مستعمره شد.
- انقلاب مکزیک: یک جنبش اجتماعی و سیاسی بود که از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۰ میلادی در مکزیک رخ داد و هدف اون از بین بردن دیکتاتوری پورفیریو دیاز و ایجاد یک دموکراسی اجتماعی بود. این انقلاب با مشارکت گسترده مردم و رهبرانی مانند امیلیانو زاپاتا و پانچو ویلا انجام شد و باعث تغییرات عمیق در ساختار سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مکزیک شد.
- انقلاب چین: یک جنبش ملی و انقلابی بود که در سال ۱۹۱۱ میلادی در چین رخ داد و هدف اون سرنگونی امپراتوری چینگ و تأسیس یک جمهوری بود. این انقلاب با رهبری سن یاتسن و حزب کومینتانگ انجام شد و باعث پایان دادن به حکومت هزار ساله امپراتوری چین شد.
درس دوم به بررسی این موضوع پرداخته که تاریخ نگاری چطوری به شکل جدید رونق پیدا کرد. این موضوع با توجه به وضعیت ایران در دوره قاجار و فتحعلی شاه و همچنین جنگهایی که در زمان فتحعلی شاه با روسیه صورت گرفت پررنگ تر شد.
توی این دوره، نخبگان و تاریخ نگاران با نگاهی متفاوت نسبت به غرب به دنبال علت و چرایی عقب افتادگی ایران از کشورهای غربی بودن.
همین موضوع باعث شد تا تغییراتی در زمان ناصرالدین شاه از جمله تاسیس دارالفنون و تاسیس دارالترجمه همایونی صورت بگیره. همونطور که گفتیم در این درس، تاریخ نگاری جدید بررسی میشه که با تاریخ نگاری سنتی خیلی تفاوت داره.
درس 3- سیاست و حکومت در عصر قاجار (از آغاز تا پایان سلطنت ناصرالدین شاه)
بعد از مرگ کریم خان زند با اوج گیری رقابت اروپاییها برای تسلط بر ایران، حکومت قاجار تاسیس شد. این حکومت با پادشاهی آقا محمد خان قاجار شروع شد.
بعد از اون پسرش ناصرالدین شاه روی کار اومد و این سلسله تا پادشاهی مظفرالدین شاه پسر ناصرالدین شاه ادامه داشت. در درس سوم تاریخ دوازدهم انسانی اقدامات سلسله قاجار و پادشاهان اون بررسی میشه.
درس 4- اوضاع اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عصر قاجار
در این درس اوضاع اجتماعی و وضعیت اقتصادی و فرهنگ مردم در روستاها، شهر و مناطق عشایر نشین، در دوره قاجار بررسی میشه.
درس 5- انقلاب مشروطه ایران
انقلاب مشروطه یک جنبش سیاسی و اجتماعی گسترده بود که در زمان پادشاهی مظفرالدین شاه اتفاق افتاد. در واقع هدف از نهضت مشروطه گسترش آرمانهای آزادی، استقلال کشور ایران و عدالت در سراسر کشور بود.
اتفاقاتی که باعث به وجود اومدن نهضت مشروطه شد، از دست رفتن بخشهایی از خاک ایران بود که همین موضوع موجب نارضایتی مردم از حکومت قاجار شد. همچنین استبداد حکومت قاجار در حدی بود که مردم تضمینی برای جان و مال خودشون نداشتن.
همچنین در این درس از تاریخ دوازدهم انسانی این موضوع بررسی میشه که مخالفتهای مردم و علما با ظلم و استبداد دستگاه حاکم، چطور باعث سرنگونی این حکومت شد. همچنین با وجود اندیشههای روشنفکرانه و جدید، ایران قدمهایی در راه پیشرفت برداشت.
درس 6- جنگ جهانی اول و ایران
جنگ جهانی یکی از رخدادهای مهم بین المللی در تاریخ به حساب میاد که در سده بیستم میلادی اتفاق افتاد. این جنگ تاثیر و پیامدهای زیادی در جهان و به خصوص کشور ایران گذاشت.
از زمینههای جنگ جهانی اول، پیامدهای انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب صنعتی بود که تاثیر خیلی زیادی از جمله افزایش رقابتهای استعماری، رشد اندیشه ملی گرایی و ظهور قدرتهای جدید رو برجای گذاشت.
در این درس از تاریخ دوازدهم انسانی تاثیرات جنگ جهانی اول بر کشورهای مختلف از جمله آلمان، ایتالیا، آمریکای لاتین، آمریکای جنوبی، قاره آسیا و قاره آفریقا هم بررسی میشه.
درس 7- ایران در دوره حکومت رضا شاه
رضاخان در ابتدا و قبل از شروع پادشاهی در سمت وزارت جنگ در سال 1302 مشغول شد. بعد با حمایت انگلستان تونست موقعیت خودش رو تثبیت کنه. در نهایت شاه قاجار و مجلس به نخست وزیری اون رضایت دادن. بعدش با توجه به فراهم شدن اوضاع داخلی، رضاخان خودش رو برای رسیدن به سلطنت آماده کرد.
سرانجام در سال ۱۳۰۴ با توجه به رای مجلس شورای ملی، قاجاریه از سلطنت برکنار شد و حکومت به طور موقت به رضاخان سپرده شد. با حمایت دولتهای خارجی و انتخابات مجلس موسسان در سال ۱۳۰۴ رضاخان به پادشاهی ایران رسید.
بعد از رسیدن رضاخان به پادشاهی، از جمله اقدامات او، ایجاد ارتش منظم و ایجاد تغییرات در شیوه اداره کشور بود. همچنین راه آهن سراسری رو احداث کرد و عشایر رو اسکان داد. اگه بخوایم بقیه اقدامات رضاشاه رو بگیم، میشه به یک شکل کردن لباسها اشاره کرد که خیلیها با اون موافق نبودن.
درس 8- جنگ جهانی دوم و جهان بعد از انقلاب
بعد از جنگ جهانی اول با بروز مسائل و مشکلاتی، صلح جهانی برای یک بار دیگه به خطر افتاد. این جنگ زمینه ساز به وجود اومدن جنگی به شدت ویرانگرتر و مرگبارتر از جنگ جهانی اول شد.
مهمترین مشکلاتی که باعث شکلگیری جنگ جهانی دوم شد، صلح ناپایدار و ناخشنودی از قرارداد صلح ورسای، ضعف جامعه ملل، بحران اقتصادی و ظهور حکومتهای خودرأی تک حزبی و نظامیگرا بود. هر کدوم از این عوامل در تاریخ دوازدهم انسانی بررسی میشن.
درس 9- نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران
با گسترش و پیشرفت صنعت نفت در ۱۵۰ سال گذشته، این طلای سیاه با ارزش یکی از منابع مهم تأمین انرژی به حساب میاد. در واقع میشه گفت که نفت و مشتقات اون، عنصر اصلی توی پیشرفت صنایع جهانه.
بعد از جنگ جهانی اول و دوم، اهمیت و ارزش منابع نفتی بیشتر از قبل شد. همین باعث شد سیاستمداران کشورهای قدرتمند به دنبال سلطه بر کشورهایی باشن که این منابع با ارزش رو در اختیار دارن.
درس 10- انقلاب اسلامی
در درس دهم از تاریخ دوازدهم انسانی، شرایط سیاسی اجتماعی و زمینههای موجود در جامعه که برای انقلاب اسلامی فراهم شد بررسی میشه. بعد از کودتای ۲۸ مرداد زمینههای شکلگیری نهضت اسلامی فراهم شد. بعد با قیام ۱۵ خرداد توی سال ۱۳۴۲ ادامه پیدا کرد که در نهایت باعث شکل گیری انقلاب اسلامی شد.
درس 11- استقرار و تثبیت نظام جمهوری اسلامی
بعد از مستقر شدن نظام جمهوری اسلامی و تعیین سیاستهای جدید و همچنین برگزاری همهپرسی در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، اقدامات جدیدی صورت گرفت. همچنین قانون اساسی جدیدی تصویب شد و هیئت دولت جدید بر اساس این قانون اساسی شکل گرفت.
درس 12- جنگ تحمیلی و دفاع مقدس
توی این درس از تاریخ دوازدهم انسانی انگیزه و اهداف صدام از حمله به ایران و همچنین حاکمیت بر آبراهههای مهم اروند رود، خلیج فارس و جزایر سه گانه ابوموسی تنب کوچک و بزرگ و استان خوزستان بررسی میشه.
همچنین بررسی میشه که چرا جوامع بین المللی و کشورهای بزرگ در برابر حملات رژیم بعثی عراق به کشور ایران واکنشی نشون ندادن.
جمعبندی
از اونجایی که کتاب تاریخ دوازدهم انسانی حجم زیادی داره و مطالب این درس در سال دهم و یازدهم هم خیلی مهمه، لازمه که این سه کتاب حتما به دقت و با همدیگه مطالعه بشن تا شما داوطلبان کنکور بتونین رتبه و تراز خوبی در این درس کسب کنین.
اپلیکیشن آموزشی فاب با ارائه خدمات ویژه کنکور به تقویت درس تاریخ دوازدهم انسانی کمک میکنه تا بتونین در این درس درصد خوبی به دست بیارین و همچنین در امتحانات نهایی نمره خوبی بگیرین.
همینطور اگه میخواین بدونین در درسهای دیگه این پایه مثل فارسی، روانشناسی، جغرافیا، ریاضی و آمار دوازدهم انسانی، نمرات خوبی به دست بیارین و در کنکور درصد بالایی کسب کنین، میتونین به مقاله مربوط مراجعه کنین و از اپلیکیشن فاب دوره مربوط به این درسها رو دریافت کنین. ممنون که تا آخر این مقاله همراه ما بودین.
توی این مقاله سرفصلهای این کتاب به طور کامل به همراه توضیح کوتاهی درباره مباحث هر کدوم از اونها آورده شده.
کتاب تاریخ دوازدهم انسانی دارای 12 درسه.
دانشآموزان برای یادگیری این درس از روشهای متفاوتی استفاده میکنن؛ مثل ویدئوهای آموزشی و شرکت در کلاسهای آنلاین.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن