علت سرگیجه هنگام درس خوندن
درس خوندن، یکی از چالشهای بزرگ و مهمیه که ذهن خیلی از دانشآموزان و دانشجویان رو به خودش مشغول کرده. افرادی که دانشآموز و یا دانشجو هستن همیشه این سوال و دغدغه رو دارن که چجوری میتونن مطالعه مفیدی داشته باشن؟ اصلا چرا گاهی اوقات سرگیجه هنگام درس خوندن به سراغشون میاد؟
برای پاسخ دادن به این سوال در ابتدا بهتره بدونین که مطالعه کردن نیاز به انرژی، دقت و تمرکز داره. برای این که بتونین این سه عامل رو به صورت همزمان داشته باشین، باید قبل از درس خوندن، کارهای زیادی رو انجام بدین. به عنوان مثال آب به اندازه کافی بخورین، کم خونیتون رو درمان کنین و...
در صورتی که این موارد و سایر توضیحات این مقاله رو بخونین، احتمال این که بتونین سرگیجه هنگام مطالعه رو برطرف کنین و تمرکزتون رو افزایش بدین خیلی زیاده. بنابراین میتونین مطالعه مفیدتری داشته باشین. یادتون نره که یکی از تکنیکهای افزایش انگیزه برای درس خوندن از بین بردن تمام مشکلاتیه که در حین مطالعه با اونها روبهرو میشین.
اگه شما هم جزو اون دسته از افراد هستین که گاهی در زمان مطالعه دچار سرگیجه میشین، مطالعه این مقاله و بررسی علت سرگیجه هنگام درس خوندن میتونه به شما کمک کنه. پس در ادامه با اپلیکیشن آموزشی فاب همراه باشین.
چرا در زمان درس خوندن سرگیجه میگیریم؟
سرگیجه معمولا به دلایل متعددی مثل استرس، فشارخون، تغذیه ناسالم، استراحت کم و... اتفاق میفته. سرگیجه یک حالتی از حرکت و چرخش محیط اطراف به دور سر هست که میتونه باعث بهم زدن تعادل افراد بشه.
لازمه بدونین در صورتی که سرگیجه هنگام مطالعه برطرف نشه میتونه مشکلات زیادی مثل فرسودگی تحصیلی رو به وجود بیاره.
پس اگه سلامتی بدنی و موفقیت تحصیلی براتون مهمه، توصیه میکنیم که حتما قسمت علت سرگیجه هنگام درس خوندن رو مطالعه کرده تا بتونین در اسرع وقت این مشکل رو درمان کنین.
پادکست علت سرگیجه هنگام درس خوندن
اگه شما هم طرفدار دو آتیشه پادکستهای آموزشی هستین و فرصت خوندن این مقاله رو هم ندارین، بهتون پیشنهاد میکنیم که پادکست علت سرگیجه هنگام درس خوندن رو گوش کنین و همراه رادیو پادکست فاب باشین🎧🎙📚
علائم سرگیجه هنگام درس خوندن
دانشآموزانی که هنگام درس خوندن دچار سرگیجه میشن اغلب علائم زیادی رو تجربه میکنن. علائمی که میتونه مشکلات زیادی رو مثل کاهش تمرکز، بر هم زدن تعادل بدنی، کاهش دقت و افت تحصیلی به وجود بیاره. از سایر علائم سرگیجه هنگام درس خوندن میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- مشکل شنوایی
- ضعف در بینایی
- عدم تعادل موقع راه رفتن
- استفراغ و حالت تهوع شدید
دانشآموزانی که هنگام درس خوندن دچار سرگیجه میشن، در اکثر اوقات بعضی از این علائم رو تجربه میکنن. برای درمان هر یک از این علائم خیلی مهمه که علتهای دقیق سرگیجه در دانشآموزان به طور کامل بررسی بشه.
علت ایجاد سرگیجه هنگام درس خوندن
علت سرگیجه هنگام مطالعه میتونه شامل موارد متعددی باشه. توجه داشته باشین که در صورت تکرار این حالت حین مطالعه، باید حتما به پزشک مراجعه کنین.
در ادامه به بررسی علل ایجاد سرگیجه هنگام مطالعه میپردازیم. سرگیجه در چنین مواردی و در سن کم، اغلب خطرناک نیست اما به هر حال، دلیل اون رو جویا بشین؛ حتما شنیدین که میگن احتیاط شرط عقله.
کمخونی
یکی از مهمترین علل ایجاد سرگیجه در افراد، کمخونیه. عارضه کمخونی با کاهش گلبولهای قرمز سالم یا عدم وجود سلولهای حاوی هموگلوبین (به قدر کافی) همراهه. با اقدام به موقع میتونین کمخونی رو درمان کنین و به مواردی مثل سرگیجه، سردرد، رنگپریدگی و... پایان بدین.
درمان کمخونی و سرگیجه
بدیهیست که برای درمان سریع کمخونی باید به پزشک مراجعه کنین. معمولا پزشک بعد از تشخیص این عارضه، مصرف داروهای شیمیایی و داشتن رژیم غذایی مناسب رو پیشنهاد میکنه.
استفاده از داروهایی مثل اسید فولیک، آهن فیفول (Fefol) یا مصرف خوراکیهایی چون سبزیجات برگدار (مانند: چغندر، اسفناج و جعفری)، گوشت قرمز، جگر، حبوبات و... میتونه در درمان این بیماری موثر باشه.
کاهش فشار خون
اگه همیشه سطح فشار خون شما پایینه، مشکلی وجود نداره. اما اگه به یک باره فشار خون شما کاهش پیدا میکنه، میتونه علت سرگیجه هنگام درس خوندن باشه.
این مشکل ممکنه که به دلایل مختلفی مثل کم آبی بدن، تداخلات دارویی، استرس، بیماریهای قلبی و مشکلات غدد درونریز به وجود بیاد. بهترین راه حل برای درمان فشار خون اینه که به پزشک مراجعه کنین و همیشه تحت نظر باشین.
قند خون پایین
مغز انسان به قند خون وابستهست و افت اون ممکنه باعث سرگیجه، تاری دید و... بشه. معمولا پایین اومدن قند خون به دلیل نخوردن غذای کافی، افزایش نادرست فعالیتهای بدنی، نوشیدن الکل و... به وجود میاد. برای حل این مشکل، از عوامل ذکر شده دوری کرده و به پزشک مراجعه کنین.
مصرف بعضی داروها
داروهایی که مصرف میکنیم، در کنار بهبود بیماریها عوارضی هم به همراه دارن. یکی از عوارض شایع، سرگیجهست. تداخلات دارویی، مصرف نادرست دارو یا حساسیت به اون باعث ایجاد این مشکل میشن که برای جلوگیری یا رفع اون باید پیش از مصرف، بروشور دارو رو بخونین یا با پزشکتون مشورت کنین.
دیسک گردن و سرگیجه
اگه سرگیجه شما با سردرد یا گردن درد همراهه، احتمالا دچار سرگیجه گردنی شدین. این مورد فقط با معاینه پزشک متخصص قابل تشخیص و درمانه. توجه داشته باشین که بعضی تمرینهای توانبخشی میتونن این عارضه رو برطرف کنن.
عفونت گوش
عفونت گوش، یکی دیگه از دلایلی هست که میتونیم به لیست علت سرگیجه و حالت تهوع هنگام مطالعه اضافه کنیم.
در صورتی که عفونت به گوش داخلی فرد راه پیدا کنه، ممکنه تعادل او رو به هم بزنه. در صورتی که احساس سرگیجه، حالت تهوع و عدم تعادل داشتین، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنین.
میگرن و سرگیجه
اون دسته از افراد که سابقه علائم مربوط به میگرن رو دارن، ممکنه به سرگیجه میگرنی به هنگام مطالعه دچار بشن و تعادل خودشون رو در زمان مطالعه و یا انجام سایر کارهای شخصی از دست بدن. این مشکل مربوط به سیستم عصبی فرد بوده و گاها با علائمی مثل تهوع، احساس گیجی، حساسیت به صدا و... همراهه.
برای این که مشکلات میگرنی و سرگیجه افراد درمان بشه، باید تحت نظر یک پزشک باشن و داروهایی رو مصرف کنن.
فضای نامناسب مطالعه
تاکید بر انتخاب فضای مناسب برای مطالعه بی دلیل نیست؛ بعضی افراد در اثر اکسیژن نامناسب اتاق، دمای بالای فضای مطالعه و عوامل مشابه، دچار سرگیجه هنگام درس خوندن میشن. برای مطالعه شرایط، زمان و مکان مناسب آماده کنین تا تلاش شما نتیجهبخش باشه.
خطرات ناشی از سرگیجه هنگام مطالعه
سرگیجه به خودی خود خیلی مشکل ساز نیست اما اگه تکرار بشه و با عوامل دیگه بروز پیدا کنه، باید اون رو جدی گرفت. توجه داشته باشین که اگه سرگیجه با موارد زیر همراه باشه، خطرناکه و باید به پزشک مراجعه کنین.
- بیهوشی
- گردن درد
- تاری دید در فرد
- ضربه به سر فرد
- درد در قفسه سینه
- اختلال شنوایی و صحبت کردن
با سردرد و سرگیجه هنگام مطالعه چه کنیم؟
همونطور که متوجه شدین باید برای علائمی مثل مشکلات بینایی، فشارخون و سرگیجه گردنی به پزشک مراجعه کنین. اما برای این که بتونین بعضی از این علائم رو تا حد زیادی کاهش بدین، اینه که روتین اصولی رو در مسیر زندگیتون رعایت کنین. از جمله کارهایی که باید برای کاهش سردرد و سرگیجه هنگام درس خوندن انجام بدین اینه که موارد زیر رو رعایت کنین:
- ساعت خوابتون رو تنظیم کنین.
- نرمش و حرکات سبک ورزشی انجام بدین.
- از مواد قندی سالم مثل عسل استفاده کنین.
- بین ساعات مطالعاتی حتما استراحت داشته باشین.
- در طول روز آب کافی و آب میوههای طبیعی بنوشین.
- محیطی رو برای مطالعه درسی انتخاب کنین که امکان تهویه هوا و نور کافی داشته باشه.
در صورتی این کارها رو انجام دادین ولی باز هم در زمان مطالعه و درس خوندن سرگیجه و سردرد داشتین، بهتره که به پزشک مراجعه کنین.
جمعبندی
سرگیجه هنگام درس خوندن میتونه دلایل متعددی مثل افت فشار خون، کم خونی، بی خوابی، گردن درد و میگرن داشته باشه. البته لازمه بدونین که علت سرگیجه هنگام مطالعه فقط به همین موارد محدود نمیشه. دلایل زیادی برای این مشکل وجود داره؛ بعضی بیماریها مثل سکته، منییر و... ممکنه با سرگیجه همراه باشن.
اگه سرگیجه در هنگام درس خوندن به صورت روزانه و همیشگی تکرار بشه و هر دفعه علائم مختلفی با اون همراه باشه، لازمه که به پزشک مراجعه بشه و از نادیده گرفتن اون یا درمان خودسرانه جلوگیری بشه.
البته علاوه بر توضیحاتی که در این مقاله ارائه شده باید توجه کنین که برنامهریزی درسی و مطالعه اصولی میتونه به شما در کنترل سرگیجه هنگام درس خوندن کمک کنه. همچنین برای مطالعه کتابهای درسیتون میتونین از دورههای آموزشی درسی فاب هم استفاده کنین.
این عارضه مربوط به سیستم عصبی فرد بوده و ممکنه با حالت تهوع، حساسیت به انواع صدا و... بروز پیدا کند.
عوامل متعددی مثل کمخونی، قند خون پایین، عفونت گوش و… ممکنه باعث ایجاد این مشکل بشه که در این مقاله، به بررسی این علل میپردازیم.
در اغلب موارد خیر؛ اما مراجعه به پزشک در صورت بروز سرگیجه مکرر توصیه میشه.
عملکرد مغز انسان به قند خون وابسته است و انسان با نخوردن غذای کافی، مصرف الکل و... میتونه باعث افت قند خون و در نهایت بروز سرگیجه، تاری دید و... بشه.
بله، برخی تداخلات دارویی، حساسیتها، عوارض دارویی و… ممکنه باعث به وجود اومدن سرگیجه در افراد بشه.
دیدگاه و نظرات
آموزش هر پایه سالانه فقط با روزی 1000 تومن