چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم؟
حنانه دهقانیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۲۱
192

چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم؟

درس خوندن یک مهارت مهمه و تمرکز در طول مطالعه می‌تونه به بهبود یادگیری کمک کنه. برای جلوگیری از حواس‌پرتی و فکر نکردن به مسائل دیگه موقع درس خوندن، می‌تونین از روش‌های مختلفی استفاده کنین.

سعی کنین هنگام درس خوندن، مکانی رو انتخاب کنین که از عوامل حواس‌پرتی مثل تلویزیون، رادیو و تلفن همراه دور باشه؛ کتاب‌ها، جزوات و لوازم مورد نیاز رو در دسترس داشته باشین تا تمرکزتون به هم نخوره. به کارگیری روش‌های مقابله با حواس‌پرتی هنگام مطالعه باعث میشه تا مطالب رو با دقت بیشتری مطالعه کنین و مباحث در ذهن شما به راحتی ثبت بشه.

اگه در مورد این که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، دنبال راهکارهای موثر هستین، این مقاله از بلاگ فاب رو دنبال کنین.

اهمیت تمرکز هنگام درس خوندن

تمرکز در مطالعه، یکی از عوامل کلیدی برای موفقیته. وقتی که به موضوعی علاقه‌مند میشین، خود به خود روی اون تمرکز می‌کنین و به راحتی مطالب رو به حافظه می‌سپارین. برای افزایش تمرکز در مطالعه و از بین بردن افکار مزاحم در هنگام مطالعه، می‌تونین از راهکارهای زیر استفاده کنین:

  • برنامه‌ریزی پیش ‌از مطالعه: قبل از شروع به مطالعه، برنامه‌ریزی کنین. این کمک می‌کنه تا بهترین بهره‌وری از زمان خودتون داشته باشین.
  • آرام‌سازی ذهن: قبل از شروع مطالعه، ذهن خودتون رو از شلوغی و نگرانی‌ها پاک کنین. ذهن شلوغ می‌تونه حواس شما رو پرت کنه.
  • پرسش‌های خودتون: سؤال‌هایی مثل چرا این مطلب مهمه؟ و چگونه می‌تونم بهترین تمرکز رو داشته باشم؟ به شما کمک می‌کنن تا تمرکزتون رو افزایش بدین.
  • تندخوانی: این تکنیک به شما کمک می‌کنه تا سریع‌تر مطالب رو مرور کرده و تمرکزتون رو حفظ کنین.
اهمیت تمرکز هنگام درس خوندن

با پیروی از این راهکارها، می‌تونین تمرکز خودتون برای مطالعه رو افزایش بدین و به بهترین نتیجه برسین. برای این که بیشتر بدونین چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، به راه حل‌هایی که در این قسمت بررسی می‌کنیم، توجه کنین.

مکانی آرام برای مطالعه انتخاب کنین

اگه قراره درس خوندن رو شروع کنین، بهتره مکانی رو انتخاب کنین که صحبت کردن افراد یا صدای تلوزیون و رادیو، حواس شما رو پرت نکنه. مهم‌ترین کار برای از بین بردن افکار مزاحم در هنگام مطالعه اینه که موبایل رو از خودتون دور کنین.

تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی حواس شما رو پرت می‌کنن و دائم می‌خواین که دایرکت اینستاگرام یا پیام‌های تلگرام رو چک کنین. بهتره این کار رو برای زمان‌های استراحت خودتون گذاشته و زمان درس، فقط روی مطالعه تمرکز کنین.

آماده کردن وسایل از قبل

اگه می‌خواین بدونین که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم ، بهتره که وسایل درس خوندن رو از قبل آماده کنین. زمانی که تصمیم به درس خوندن گرفتین، باید کتاب‌ها، جزوات و لوازمی که لازم دارین رو کنار خودتون قرار بدین تا وسط درس خوندن مجبور نشین دائم به این فکر کنین که جزوه‌تون کجاست یا این که خودکار قرمز رو کجا گذاشتین.

یک رقیب انتخاب کنین

داشتن رقیب، باعث میشه تا تمرکز بیشتری برای درس خوندن بذارین و دائم در تلاش باشین تا از رقیب خودتون جلو بزنین. اگه در کلاس درس نمی‌تونین برای خودتون رقیبی مناسب پیدا کنین، می‌تونین با گذشته خودتون رقابت کنین؛ یعنی این که سعی کنین هر روز، بهتر از دیروز باشین و نمرات بهتری کسب کنین.

دور کردن افکار منفی

شاید زیاد به این مورد توجه نکنین اما افکار منفی، می‌تونه نتیجه خوبی هنگام تمرکز و درس خوندن شما نداشته باشه. تاثیر افکار منفی موقع درس خوندن زیاده و باعث میشه تا دائم به اتفاقاتی که هنوز پیش نیومده، فکر کنین. پس اگه زمان درس خوندن، فکری براتون ایجاد شد، اون رو بر روی یک کاغذ یادداشت و بعد از درس خوندن بهش رسیدگی کنین.

دور کردن افکار منفی

برنامه‌ریزی داشته باشین

اگه این سوال براتون ایجاد شده که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، بهتره که برنامه‌ریزی داشته باشین. با برنامه، کتاب برای شما تقسیم‌بندی شده و باید در یک زمان مشخص، اون مبحث رو مطالعه کنین.

در نتیجه زمان کافی برای فکر کردن به مسائل دیگه ندارین و می‌دونین که باید در اون زمان، فقط روی مطالعه درس تمرکز کرده و اون مبحث رو تموم کنین.

تعیین هدف

یکی از مواردی که باعث میشه تا زمان درس خوندن به چیزی فکر نکنین، داشتن هدفه. با در نظر گرفتن یک هدف ایده‌آل و قابل دسترسی، شما دیگه زمانی برای فکر و خیال‌های منفی نخواهید داشت و دائم در تلاش هستین تا با مطالعه موثر، به هدف خودتون برسین.

پس اگه این سوال براتون ایجاد شده که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، بهتره یک هدف قابل دستیابی برای خودتون تعیین کنین.

خواب کافی

یکی از عواملی که باعث میشه تا در زمان درس خوندن، تمرکز بالا داشته باشین و دائم پرش فکری به سراغ شما نیاد، داشتن خواب کافیه. با استراحت دادن به ذهن خودتون، مغز فعالیت خودش رو خیلی بهتر انجام میده و زمانی که بر روی درس خوندن تمرکز کردین، به افکار مزاحم فکر نخواهید کرد.

مرتب بودن مکان مطالعه

اگه می‌خواین بدونین که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، باید در نظر داشته باشین که اتاق مرتب، یکی از اِلمان‌های مهم برای افزایش تمرکزه. اگه اتاق شما شلوغ و نامرتب باشه، دائم حواستون پرت میشه و نمی‌تونین فکر خودتون رو متمرکز کنین؛ پس حتما قبل از مطالعه، مکان درس خوندن خودتون رو مرتب کنین.

لیستی از کار‌های ممنوعه موقع درس خوندن بسازین. چیزهایی که تمرکزتون رو به هم می‌ریزه یا مشغولتون می‌کنه رو مشخص کنین و به اعضای خانواده‌تون هم اطلاع بدین. اگر سر و صدا نمی‌ذاره روی ریاضی تمرکز کنین، زمان‌های مطالعه ریاضی رو به پدر و مادرتون اطلاع بدین و ازشون درخواست کنین که صداهای محیط رو کنترل کنن.

استراحت رو فراموش نکنین

اگه براتون سواله که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، باید اینو در نظر بگیرین که مطالعه مداوم اصلا خوب نیست. شما باید یک زمان استراحت رو برای خودتون در نظر بگیرین تا افکارتون منسجم بشه. بهتره که بعد از هر 45 دقیقه مطالعه، 15 دقیقه استراحت کنین تا ذهنتون برای مطالعه دوباره، فعال بشه.

با صدای بلند درس بخونین

اگه احساس کردین که مغزتون زمان درس خوندن در حال خیال‌پردازیه، برای از بین بردن افکار مزاحم در هنگام مطالعه، می‌تونین با صدای بلند، درس رو برای خودتون بخونین؛ این کار بهترین روش برای دور کردن افکار مزاحمه.

با صدای بلند درس بخونین

هوشمندانه درس خوندن

اگه هنور هم می‌خواین بدونین که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، لازمه که از راهکارهای هوشمند برای مطالعه استفاده کنین. بهترین راه‌ها برای هوشمندانه درس خوندن شامل موارد زیره:

  • مرور مطالب: مطالب رو به طور منظم مرور کنین تا برای طولانی مدت، در ذهنتون ماندگار بشه.
  • خلاصه‌نویسی: حتماً خلاصه‌ها و یادداشت‌های خودتون رو بنویسین. این کار باعث میشه مطالب رو بهتر یاد بگیرین.
  • جلوی کلاس بنشینین: نشستن در ردیف‌های جلویی کلاس باعث میشه تمرکز بیشتری داشته باشین.
  • دغدغه‌ها رو یادداشت کنین: اگه در ذهنتون دغدغه‌هایی وجود داره، اون‌ها رو بنویسین تا تمرکزتون رو افزایش بدین و عوامل حواس‌پرتی هنگام مطالعه از بین بره.
  • خودتون رو محک بزنین: برای ارزیابی خودتون، سوالاتی مثل آیا مطلب رو به خوبی یاد گرفتم؟ رو مطرح کنین.
  • استراحت بین مطالعه رو جدی بگیرین: استراحت‌های کوتاه بین مطالعه، به بهبود تمرکز و یادگیری کمک می‌کنه.
  • مطالعه رو به عنوان شغل خودتون در نظر بگیرین: تمرکز کرده و به مطالعه به عنوان یک وظیفه مهم نگاه کنین.
  • تندخوانی یاد بگیرین: تکنیک‌های تندخوانی رو برای بهبود سرعت خوندن اجرا کنین.
  • از ویدیوهای آموزشی استفاده کنین: فیلم آموزشی درسی با بالا بردن تمرکز، تا دو برابر یادگیری رو سریع‌تر می‌کنه که باعث میشه افکار مزاحم ذهنتون رو درگیر نکنن.

با این راهکارها، می‌تونین بهتر و هوشمندانه‌تر درس بخونین.

علت سرگیجه هنگام درس خوندن

علت سرگیجه هنگام درس خوندن

علت سرگیجه هنگام درس خوندن، بررسی علل سرگیجه در زمان مطالعه، کم‌خونی، افت قند خون، فشار خون، میگرن، دارو و...

علاقه‌مند شدن به درس خوندن

یکی از مهم‌ترین راهکارها برای این که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم، علاقه‌مند شدن به درس خوندنه؛ برای این کار، روش‌های مختلفی وجود داره:

  • انتخاب بهترین زمان: زمانی رو برای مطالعه انتخاب کنین که حوصله و انرژی لازم برای این کار رو دارین.
  • مشخص کردن هدف: برای خودتون هدف مشخص کنین؛ به عنوان مثال، قبولی در آزمون تیزهوشان.
  • دوری از حواس‌پرتی‌ها: از موانعی مثل تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی دوری کنین.
  • شروع با دروس راحت‌تر: ابتدا به دروسی بپردازین که براتون آسان‌تر هستن.

استفاده از روش یادگیری فعال برای درس خوندن

به عنوان یک دانش‌آموز، یادگیری مطالب حفظی و از بین بردن افکار مزاحم در هنگام مطالعه می‌تونه چالش‌برانگیز باشه، اما با استفاده از روش‌های مناسب می‌تونین بهترین نتیجه رو بگیرین. بعضی از روش‌های مطالعه حفظی شامل موارد زیره:

استفاده از روش یادگیری فعال برای درس خوندن
  • روش یادآوری فعال (Active Recall): در این روش، مطالب رو فعالانه به یاد میارین. به جای مرور منفعلانه، سوالات مرتبط با مباحث رو ایجاد کرده و خودتون رو امتحان کنین. این کار باعث میشه مطالب بهتر در حافظه شما ثبت بشه.
  • یادگیری توزیعی (Spaced Repetition): از این روش برای مرور مطالب در دوره‌های زمانی مناسب استفاده کنین. با تکرار متناسب در بازه‌های زمانی مختلف، حافظه‌ بلندمدت شما تقویت میشه.
  • ترتیب زمانی مطالعه: ساعت‌های مشخصی رو برای مطالعه در نظر بگیرین و در اون زمان‌ها به مطالب مراجعه کنین.
  • استراحت مناسب: استراحت‌های کوتاه بین مطالعه‌ها رو جدی بگیرین؛ این کمک می‌کنه تا مغزتون خسته نشه.
  • خلاصه‌نویسی: پس از مطالعه، خلاصه‌ای از مطالب بنویسین؛ این کار به یادآوری مطالب کمک می‌کنه.

با پیروی این روش‌ها، می‌تونین بهترین نتیجه رو در یادگیری مطالب حفظی بدست بیارین.

بهترین روش‌های تدریس فعال در ابتدایی

بهترین روش‌های تدریس فعال در ابتدایی

اگه بخوایم بهترین روش‌های تدریس فعال در ابتدایی رو بررسی کنیم می‌تونیم به روش بارش فکری، انجام پروژه، گردش علمی، ایفای نقش و حل مسئله اشاره داشته باشیم.

جمع‌بندی

دانش‌آموزی که تمرکز زیادی هنگام مطالعه داره، حتی با ساعت مطالعه‌های کمتری هم می‌تونه به نتایج بهتری برسه. در نتیجه اگه این سوال براتون پیش اومده که چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم و تمرکز داشته باشیم، بهتره راهکارهایی که در این مقاله بهتون معرفی کردیم رو جدی بگیرین و سعی کنین که رعایتشون کنین.

اگه فکر می‌کنین عدم تمرکز شما و افکار منفی به دلیل اینه که درس رو به خوبی بلد نیستین، باید برای رفع این مشکل، روشی رو انتخاب کنین. ما به شما اپلیکیشن فاب رو معرفی می‌کنیم؛ شما می تونین با دانلود و نصب این اپ، به دوره‌های تخصصی و آنلاین هر درس دسترسی داشته و اطلاعات خودتون رو افزایش بدین.

تمرکز هنگام درس خوندن چه اهمیتی داره؟

تمرکز در مطالعه یکی از عوامل کلیدی برای موفقیته؛ تمرکز باعث میشه به راحتی مطالب رو به حافظه بسپارین.

برای علاقه‌مند شدن به درس خوندن چه راهکارهایی وجود داره؟

بعضی راهکارهای مختلف برای علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به درس خوندن شامل انتخاب بهترین زمان، مشخص کردن هدف، دوری از حواس‌پرتی‌ها، شروع با دروس راحت‌تر و … است.

چطوری موقع درس خوندن به چیزی فکر نکنیم؟

اتاق رو مرتب کنین، آرامش داشته باشین، استراحت کافی، علاقه‌مند شدن به درس، هوشمندانه درس خوندن، تعیین هدف و ... .

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات