بهترین روش‌های تقویت فارسی دوازدهم
مهدیه حاجی‌حسینیبه‌روز رسانی: ۱۴۰۳/۰۹/۱۰
556

بهترین روش‌های تقویت فارسی دوازدهم

اگه در درس‌های حفظی مشکل دارین و به دنبال تقویت فارسی دوازدهم هستین، این مقاله قراره خیلی کمکتون کنه. سال دوازدهم سرنوشت‌سازترین سال تحصیلیه. امتحانات نهایی و کنکور روبه‌روی شمان و باید با قدرت با این دو آزمون مهم روبه‌رو شین. زمان مهم‌ترین دارایی شماست و باید برای تمرین تست‌های دروس تخصصی وقت بیشتری بذارین.

اما نگران نباشین! فاب همیشه همراه شماست.

در این مقاله روش‌های تقویت فارسی دوازدهم رو با هم مرور می‌کنیم و یاد می‌گیریم که هر روش برای چه زمانی و چه کسی مناسبه. بخش‌های مختلف کتاب فارسی دوازدهم رو با هم مرور می‌کنیم و بررسی میکنیم که موثرترین روش مطالعه فارسی دوازدهم برای هر بخش کدوم یکی از این روش‌هاست.

پیدا کردن موثرترین روش تقویت فارسی دوازدهم

با تغییرات وسیع کنکور، دروس عمومی از کنکور حذف شدن، اما امتحانات نهایی تا 60 درصد روی کنکور تاثیر مستقیم می‌گذارن و شاید دیگه نیازی به یادگیری تست زنی دروس عمومی وجود نداشته باشه اما نیاز به تقویت فارسی دوازدهم برای امتحانات نهایی، به شدت حس میشه.

در نهایت این شما هستین که باید انتخاب کنین چه روشی برای شما موثرترینه، ما در این مقاله با هم روش مطالعه فارسی دوازدهم که موثر بودن خودشون رو اثبات کردن مرور میکنیم.

پیدا کردن موثرترین روش تقویت فارسی دوازدهم

در روش سنتی آموزش دانش‌آموز فقط می‌تونه به تدریس معلم سر کلاس گوش بده و هیچ کنترلی روی کلاس نداره. نتیجه گرفتن در این روش برای همه دانش‌آموزها ممکن نیست.

برای تقویت فارسی دوازدهم  باید روش‌های نوین آموزشی رو به برنامه درسیتون اضافه کنین تا در این درس موفق بشین. بدون این که نیازی باشه زمان زیادی روی این درس بذارین و برای تست زدن هم زمان داشته باشین.

تقویت فارسی دوازدهم با ویدیوهای آموزشی

یکی از موثرترین روش‌های آموزشی نوین برای تقویت فارسی دوازدهم، استفاده از ویدیوهای آموزشیه. درس خوندن با فیلم‌های آموزشی آسون و بهینه است. تحقیقات بسیاری نشون دادن که دانش‌آموزهایی که با ویدیوهای آموزشی درس می‌خونن تا دو برابر نمره‌های بهتری می‌گیرن.

تقویت فارسی دوازدهم با ویدیوهای آموزشی

اما چرا درس دیدن از درس خوندن موثرتره؟

با ویدیوهای آموزشی، از همه مزایای شرکت در کلاس استفاده می‌کنین و علاوه بر اون این شمایین که کنترل کامل روی کلاس درس دارین. هر زمانی که خسته شدین ویدیو رو متوقف می‌کنین. اگر حواستون پرت شد یا چیزی رو متوجه نشدین خیلی راحت ویدیو رو عقب می‌زنین و دوباره مطلب رو یاد می‌گیرین.

نیازی نیست برنامه شلوغ سال کنکورتون رو با انبوهی از کلاس‌ها پر کنین، یا استرس دیر رسیدن به کلاس و از دست دادن مطلب‌ها رو داشته باشین! ساعت‌ها ویدیو آموزش فارسی دوازدهم اپلیکیشن فاب قراره همه این مشکلات رو حل کنه و تقویت فارسی دوازدهم رو با لذت همراه کنه.

ویدیوی زیر نمونه تدریسی از دوره آموزش فارسی دوازدهم فابه تا خودتون کیفیت این دوره آموزشی رو قضاوت کنین:

بعد از این که به تقویت درس فارسی دوازدهم فکر کردیم، باید به دنبال آشنایی با ساختار و محتوای فارسی دوازدهم باشیم و اطلاعات کافی از منابع امتحانات نهایی داشته باشیم تا روش مناسب برای تقویت فارسی دوازدهم در هر فصل رو پیدا کنیم.

آشنایی با ساختار و محتوای فارسی دوازدهم

کتاب درسی فارسی دوازدهم، کتاب مشترک تمام دانش‌آموزان رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانیه. همه دانش‌آموزهای رشته‌های نظری به دنبال تقویت فارسی دوازدهم هستن و برای امتحانات نهایی آماده میشن؛ اولین قدم برای موفقیت در این امتحان، آشنایی با ساختار و محتوای فارسی دوازدهم و بودجه بندی امتحانات نهایی فارسی دوازدهمه.

آشنایی با ساختار و محتوای فارسی دوازدهم

کتاب فارسی دوازدهم از هیجده درس تشکیل شده که در هشت درس انواع موضوعی ادبیات فارسی رو به شما یاد میده. این انواع شامل این موارد میشه: ادبیات تعلیمی، ادبیات پایداری، ادبیات غنایی، ادبیات سفر و زندگی، ادبیات انقلاب اسلامی، ادبیات حماسی، ادبیات داستانی و ادبیات جهان.

هر درس از یک بدنه اصلی که به صورت یک نثر یا شعره تشکیل شده. بعد از هر درس هم در کارگاه متن‌پژوهی که در بعد از هر درس اومده؛ نکاتی از فارسی در قلمروهای زبانی، ادبی و فکری توضیح داده میشه. در هر فصل یک حکایت کوتاه در بخش گنج حکمت هم اومده.

در کتاب فارسی دوازدهم چهار شعر حفظی و چهار روان‌خوانی هم در انتهای فصل‌ها وجود داره. چهار شعر در مکتب حقایق از حافظ، صبح ستاره باران از محمدرضا شفیعی کدکنی، شکوه چشمان تو از مرتضی امیری اسفندقه و ای میهن از ابوالقاسم لاهوتی چهار شعری هستن که باید اون‌ها رو حفظ کنین.

آموزش ریاضی و آمار دوازدهم انسانی

آموزش ریاضی و آمار دوازدهم انسانی

اگر دانش‌آموز دوازدهم انسانی هستید و یادگیری ریاضی برایتان دشوار است و یا سوالی دربارۀ این کتاب دارید،دوره آموزش ریاضی و آمار دوازدهم انسانی فاب پیشنهاد می‌شود.

نحوه مطالعه فارسی دوازدهم در هر بخش

بعد از دونستن بودجه بندی فارسی دوازدهم، می‌تونیم بفهمیم کدوم بخش‌های کتاب فارسی دوازدهم اهمیت بیشتری دارن و اولویت مطالعه هر بخش رو مشخص کنیم. در قدم بعدی باید روش مطالعه فارسی دوازدهم در هر بخش رو بدونیم و با پیاده کردن این روش‌ها برنامه مشخصی برای تقویت فارسی دوازدهم بچینیم.

بودجه بندی فارسی دوازدهم در امتحانات نهایی معمولاً به این شکله:

مباحثاسم قلمرو ادبیجمع نمره قلمرو ادبینمره هر مبحث
معنی واژهقلمرو زبانی71
املای واژه2
دستور زبان4
آرایه‌های ادبیقلمرو ادبی53
تاریخ ادبیات1
شعر حفظی1
درک مطلبقلمر فکری83
معنی و مفهوم نثر2.5
معنی و مفهوم نظم2.5

روش مطالعه فارسی دوازدهم : معنی واژه

برای تقویت فارسی دوازدهم باید همیشه به معنی واژه‌ها توجه داشته باشین. واژه‌نامه انتهای کتاب رو ریز به ریز و با دقت بخونین و این واژه‌ها رو در متن کتاب پیدا کنین. یادتون نره که به خاطر سپردن معنی یک واژه در متن خیلی ساده تره. یک بار جمله‌ها رو با معانی واژه‌هایی که خوندین بازنویسی کنین.

در طول خوندن متن هم به کلماتی که در واژه‌نامه نیومدن اما معنی اون‌ها رو نمی‌دونین دقت کنین و معنای اون‌ها رو در فرهنگ لغت‌ها پیدا کنین تا در هنگام معنی کردن متن‌ها با مشکل روبه‌رو نشین.

همه معانی کلمات رو به خاطر بسپرین. درسته که نوشتن یک معنی واژه کافیه اما همیشه در نظر بگیرین که ممکنه کلمه توی ذهنتون نیاد، به خاطر سپردن چند کلمه هم معنی هم یادآوری معنای کلمات رو ساده‌تر می‌کنه.

نحوه مطالعه فارسی دوازدهم : املای واژه

لازم نیست در برنامه  تقویت فارسی دوازدهم برای بخش املا وقت خاصی در نظر بگیرین. می‌تونین همزمان وقتی که دارین معنای کلمات رو می‌خونید، کلماتی که ارزش املایی رو دارن علامت بزنین. این علامت باید به صورتی باشه که در ورق زدن سریع کتاب هم دیده بشه.

یکی از مهم‌ترین کلمات با ارزش املایی در کتاب فارسی دوازدهم کلمات هم‌آوا هستن. این کلمات رو به شکل متفاوتی مشخص کنین. همینطور که بخش‌های مختلف کتاب رو میخونین املای این کلمات رو هم به خاطر بسپرین.

روش مطالعه فارسی دوازدهم : دستور زبان

نکته مهم مرور مباحث دستوری مختص فارسی  دوازدهم در هر فرصتیه. این موارد به ترتیب اولویت این‌هان:

  • نقش‌های دستوری در جمله، به خصوص فعل‌های مفعول‌دار  و مسند دار
  • وابسته‌های وابسته
  • جمله‌های مستقل ساده و مرکب و حروف ربط وابسته‌ساز و هم‌پایه‌ساز
  • ترکیب‌های وصفی و اضافی
  • انواع «ان» با مثال
نحوه مطالعه فارسی دوازدهم : دستور زبان

اگر زمان داشتین این موارد رو هم در نظر بگیرین:

  • تفاوت معنایی و کاربردی بعضی فعل‌ها مثل «نیست»، «شده»، «ساخت»، «گرفت»، «گذشته» و شبیه این‌ها.
  • وابسته‌های پیشین و پسین گروه اسمی
  • انواع حذف
  • انواع «و» ربطی و عطف،
  • نقش‌های تبعی
  • نقش ضمایر پیوسته و گسسته
  • ساخت انواع  فعل‌ فارسی
  • شیوه بلاغی

نحوه مطالعه فارسی دوازدهم : آرایه‌های ادبی

مهم‌ترین نکته در هنگام پاسخ به سوالات آرایه‌های ادبی، توجه و دقته. با آرامش با این سوال‌ها برخورد کنین تا استرس باعث بی‌دقتی نشه. برای تقویت فارسی دوازدهم در بخش آرایه‌های ادبی هم ابتدا اصول کلی آرایه‌ها رو یاد بگیرین و به هیچ وجه بدون درک خود آرایه به سراغ حفظ کردن آرایه‌های سطر به سطر  نرین!

بعد از اینکه خوب آرایه رو درک کردین، در حین خوندن معانی شعر و نثر نگاهی به آرایه‌ها داشته باشین، بعد از خوندن معنی، دوباره به متن برگردین و سعی کنین بدون نگاه کردن به جزوه معلم، آرایه‌ها رو تشخیص بدین. آرایه‌هایی که جا انداخته بودین رو در انتها دوباره مرور کنین.

روش مطالعه فارسی دوازدهم : تاریخ ادبیات و شعر حفظی

تنها راه تقویت فارسی دوازدهم در این بخش تکرار و تمرین زیاده. اگر حفظ کردن نقطه قوت شما نیست، باید به سراغ تکنیک‌های به خاطر سپردن مثل تکنیک کاخ ذهنی یا فلش‌کارت‌ها برین. در طول سال تحصیلی زمان بیشتری برای این بخش کتاب درسی فارسی دوازدهم بگذارین. مرور منظم با کمک جعبه لایتنر و منحنی فراموشی، می‌تونه خیلی به شما کمک کنه.

در تاریخ ادبیات اگر زمان کم دارین هم تمرکز اصلی رو روی کتاب‌ها و نویسنده‌هایی بگذارین که متن درس‌ها از آثار اون‌ها انتخاب شده!

آموزش عربی دوازدهم انسانی

آموزش عربی دوازدهم انسانی

آموزش عربی دوازدهم انسانی، برای دانش‌آموزان این پایه اهمیت زیادی داره. درس عربی، جزو دروس تخصصی رشته انسانیه و هم در کنکور و هم در امتحانات نهایی مهمه

نحوه مطالعه فارسی دوازدهم : درک مطلب و معنی و مفهوم شهر و نثر

قلمرو فکری پرنمره‌ترین بخش فارسی دوازدهم در امتحانات نهاییه و باید در برنامه تقویت فارسی دوازدهم زمان بیشتری بهش اختصاص بدین. در بخش درک مطلب نیازی به نوشتنی معنی‌های طولانی و دراز نیست و مفهوم کلی کفایت می‌کنه. اما در بخش معنی باید از نوشتن مفهوم اجتناب کنین و متن رو به یک جمله روان امروزی برگردونین.

نحوه مطالعه فارسی دوازدهم : درک مطلب و معنی و مفهوم شهر و نثر

برای موفقیت در این بخش از فارسی دوازدهم نیاز دارین به درس‌ها اولویت بدین. بعضی از متن‌های فارسی دوازدهم پرنکته‌ن و زمان بیشتری می‌برن. بعضی اما روان و ساده‌ان. بهتره درس‌های پرنکته رو در ابتدای جلسه مطالعاتی قرار بدین که استرس کمتری دارین و خسته نیستین.

درس‌هایی که باید اولویت بالاتری در برنامه تقویت فارسی دوازدهم داشته باشن:

  • شکر نعمت
  • دماوندیه
  • نی‌نامه
  • در حقیقت عشق
  • کویر
  • گذر سیاوش از آتش
  • خوان هشتم
  • سی مرغ و سیمرغ
  • کباب غاز

درس‌هایی که نکات کمتری دارن و می‌تونین دیرتر سراغشون برین:

  • مست و هشیار
  • آزادی
  • از پاریز تا پاریس
  • فصل شکوفایی
  • آن شب عزیز
  • خنده تو
  • عشق جاودانی

با این روش‌ها مهم نیست در چه بخشی مشکل دارین، تقویت فارسی دوازدهم بسیار ساده و آسونه. در تدریس اساتید ویدیوهای آموزش فارسی دوازدهم فاب، تمام این نکات رعایت شده.

نکات پایانی برای تقویت فارسی دوازدهم

در این مقاله همه چیز رو در مورد روش‌های تقویت فارسی دوازدهم یاد گرفتیم. این روزا درس خوندن دیگه سخت نیست! راه رسیدن به موفقیت دیگه صعب العبور نیست و به آسونی میشه به قله رسید. اما یادتون نره که حتی اگر راه صعب‌‌العبور نیست، برای رسیدن به مقصد به یک نقشه نیاز داریم.

نقشه راه ما برای رسیدن به موفقیت در دروس سال آخر دبیرستان یک برنامه اصولی و شخصیه. بسته به شرایط خودتون و رشته تحصیلی‌تون نیاز به یک برنامه اصولی دارین. ما در بلاگ فاب برای دوازدهمی‌های هر سه رشته نکات برنامه ریزی درسی رو جمع کردیم که میتونین در لینک‌های زیر پیداشون کنین.

اپلیکیشن فاب درس خوندن رو ساده کرده تا رسیدن به موفقیت تحصیلی رو تضمین کنه! کافیه اپلیکیشن فاب رو دانلود کنین و با ما در این سفر آروم تا قله‌های موفقیت همراه باشین.

کتاب فارسی دوازدهم بین همه رشته‌ها مشترکه؟

این کتاب بین رشته‌های ریاضی و فیزیک، ادبیات و علوم انسانی، علوم تجربی و علوم و معارف اسلامی، مشترکه.

بهترین روش مطالعه فارسی دوازدهم چیه؟

نحوه مطالعه فارسی دوازدهم باید به شکلی باشه که تمام قلمروهای زبانی، ادبی و فکری رو پوشش بده و با اولویت‌بندی بر اساس نقاط قوت و ضعف شما، برای هر بخش از مناسب‌ترین روش‌ها استفاده کنه.

به این مقاله امتیاز دهید
اشتراک گذاری این مقاله با دوستان

مقالات مرتبط

دیدگاه و نظرات